י ידידיה חבר מוביל הצטרף 8/12/24 הודעות 1,809 12/12/25 #31 משיב כהלכה אמר: אינני חסיד חב"ד, אני ספרדי מרוקאי והולך בדרך אבותיי. לחץ כדי להרחיב... מסתבר שחב"ד שינו את מנהגי מרוקו...
משיב כהלכה אמר: אינני חסיד חב"ד, אני ספרדי מרוקאי והולך בדרך אבותיי. לחץ כדי להרחיב... מסתבר שחב"ד שינו את מנהגי מרוקו...
מרנן ורבנן חבר ותיק הצטרף 18/12/24 הודעות 1,487 מיקום בני ברק 12/12/25 #32 משיב כהלכה אמר: אין מצווה מדאורייתא להקיא את כל כאבי הבטן על חב"ד בכל אשכול הקשור בעקיפין לחסידות זו. למעשה לא ביטלו אותה אלא הם מקיימים סעודה שלישית במיני מזונות או פירות וכאשר מובא בפוסקים הרבה לפני שחב"ד נוצרה, וכתבתי בזה כאן. לחץ כדי להרחיב... אני מבין שכבוד תורתו מעולם לא ראה איש חבד"י
משיב כהלכה אמר: אין מצווה מדאורייתא להקיא את כל כאבי הבטן על חב"ד בכל אשכול הקשור בעקיפין לחסידות זו. למעשה לא ביטלו אותה אלא הם מקיימים סעודה שלישית במיני מזונות או פירות וכאשר מובא בפוסקים הרבה לפני שחב"ד נוצרה, וכתבתי בזה כאן. לחץ כדי להרחיב... אני מבין שכבוד תורתו מעולם לא ראה איש חבד"י
מ משיב כהלכה חבר בכיר הצטרף 18/12/24 הודעות 5,075 12/12/25 #33 ידידיה אמר: מסתבר שחב"ד שינו את מנהגי מרוקו... לחץ כדי להרחיב... לא, אני נוהג לאכול סעודה שלישית בפת ודגים כרגיל.
ידידיה אמר: מסתבר שחב"ד שינו את מנהגי מרוקו... לחץ כדי להרחיב... לא, אני נוהג לאכול סעודה שלישית בפת ודגים כרגיל.
מ משיב כהלכה חבר בכיר הצטרף 18/12/24 הודעות 5,075 12/12/25 #34 מרנן ורבנן אמר: אני מבין שכבוד תורתו מעולם לא ראה איש חבד"י לחץ כדי להרחיב... ראיתי הרבה, וראיתי גם מה שכתבו בספריהם על ענין זה.
מרנן ורבנן אמר: אני מבין שכבוד תורתו מעולם לא ראה איש חבד"י לחץ כדי להרחיב... ראיתי הרבה, וראיתי גם מה שכתבו בספריהם על ענין זה.