יין בכשרות אשכנזית לא טוב לספרדים | עדכון!

• יוזם האשכול יוזם האשכול אברימי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
והכשר שהרבנות הראשית מעידה עליו שחלבו חלב נכרי ועל חתיכות בשר שלו מצאו חוטי חלב זה יותר טוב?
טעויות (גם מחרידות) יש בהכשרים הכי אמינים.
זה עדיין פחות גרוע (לא יותר טוב..) מהכשר שרשמית סובב ציבור שלם והאכיל אותו טרפות וכן גרם לו לברכות לבטלה בטענת "כתוב בחותמת לכל מקהלות האשכנזים" - כשידוע להם שגם הספרדים סומכים עליהם. (אני כותב בלשון עבר אבל אין לי מושג מה הולך שם היום).

אני אישית באופן כללי אם יש לי מוצר העד"ח ולידו אותו מוצר בהכשר בד"ץ ב"י (מצוי בגומי וחמצוצים לדוג') - אני לוקח ב"י.

מהכשר שרשמית סובב ציבור שלם והאכיל אותו טרפות וכן גרם לו לברכות לבטלה בטענת "כתוב בחותמת לכל מקהלות האשכנזים" - כשידוע להם שגם הספרדים סומכים עליהם.
סיפורי אלף לילה ולילה
אני אישית באופן כללי אם יש לי מוצר העד"ח ולידו אותו מוצר בהכשר בד"ץ ב"י (מצוי בגומי וחמצוצים לדוג') - אני לוקח ב"י.
עכשיו תגובתך דלעיל ממש מובנת, שהרי אמרו אל תקרי ונטמאתם אלא ונטמתם.

סיפורי אלף לילה ולילה
זה נחמד לפטור עובדות ודיונים שלמים שהתנהלו באותה תקופה באמירה אגבית, אבל זה לא מה שיגרום למישהו לחשוב שנית ולהאמין להם.
עכשיו תגובתך דלעיל ממש מובנת, שהרי אמרו אל תקרי ונטמאתם אלא ונטמתם.
תודה

טעויות (גם מחרידות) יש בהכשרים הכי אמינים.
זה עדיין פחות גרוע (לא יותר טוב..) מהכשר שרשמית סובב ציבור שלם והאכיל אותו טרפות וכן גרם לו לברכות לבטלה בטענת "כתוב בחותמת לכל מקהלות האשכנזים" - כשידוע להם שגם הספרדים סומכים עליהם. (אני כותב בלשון עבר אבל אין לי מושג מה הולך שם היום).

אני לא מדבר על טעויות אני מדבר על דו"ח של הרבנות הראשית בקשר להתנהלות רשמית של אותם בדצי"ם מי שרוצה יוכל לקבלו באישי,
ועי' באריכות בפורום לתורה. באשכול כשרות

אגב זה למשל דוגמא הרי הכל מודים שהחמצוצים של בית יוסף הרבה יותר טעימים,
יש פה חומר מסויים שהבד"ץ עד"ח לא מאשר וב"י כן,
מה זה אני לא יודע, אבל זה רק מראה מי יותר מהודר ולמי יותר אכפת.

מה זה אני לא יודע, אבל זה רק מראה מי יותר מהודר ולמי יותר אכפת.
מה זה קשור?
גם הדגים של מי שאוכל קטניות (עם שמן קנולה) יותר טעימים ממי שלא אוכל קטניות ולפתית (עם שמן זית).
זה אומר שלמי שאוכל קטניות לא איכפת?!
זה לא קשור לרמת ההקפדה וההשגחה, אלא לדעות הלכתיות!

אני לא מדבר על טעויות אני מדבר על דו"ח של הרבנות הראשית בקשר להתנהלות רשמית של אותם בדצי"ם מי שרוצה יוכל לקבלו באישי,
ועי' באריכות בפורום לתורה. באשכול כשרות
אם זה הועלה שם, למה לא להעלות גם לפה?

מה זה קשור?
גם הדגים של מי שאוכל קטניות (עם שמן קנולה) יותר טעימים ממי שלא אוכל קטניות ולפתית (עם שמן זית).
זה אומר שלמי שאוכל קטניות לא איכפת?!
זה לא קשור לרמת ההקפדה וההשגחה, אלא לדעות הלכתיות!
לפעמים זה באמת עניין של מנהג כמו קטניות אבל יש הרבה פעמים שזה ויכוחים הלכתיים,

לפעמים זה באמת עניין של מנהג כמו קטניות אבל יש הרבה פעמים שזה ויכוחים הלכתיים,
לא התכוונתי דווקא למנהג. אלא על ויכוח הלכתי ולא על פשלה בהשגחה מבחינה טכנית.

לא התכוונתי דווקא למנהג. אלא על ויכוח הלכתי ולא על פשלה בהשגחה מבחינה טכנית.
בסדר הבאתי את הדוגמא הנ"ל כדי להגיד שודאי שהמוצרים של בד"ץ גם מבחינת הנהגה הלכתית רשמית הרבה יותר נקיים,
ועל אחת כמה וכמה מבחינת הנהגה בפועל של אכיפת הכללים,
ועי' באריכות בקישור שצורף לעיל,

ראשי תחתית