באנר תרומה

עד מתי לעוול ולמושחתות של האפליה בסמינרים הציבוריים

דמדומי זריחה

חבר חדש
כמה דמעות של נערות שנדחו, משפחות שהתרסקו, כמה מתוכם נשרו, ונזקים וטראומות שהמושחתים הללו יצרו
אני מכיר אישית בחורה שחלתה ל"ע בסרטן כתוצאה מכך שלא קיבלו אותה לסמינר בירושלים שמתוקצב 100% ע"י משרד החינוך.
מה ניתן לעשות? הגיע הזמן להפסיק את הטירלול הזה...

עקרונית - זו טענה סופר סופר צודקת וכואבת.
אבל.
אולי במקום לבכות למה לא מכניסים אותנו לשם ולשם - נבנה משלנו? ברוך ה' יש מוסדות טובים שלנו, והם הולכים ומתרבים, צריך לעבור אליהם בראש זקוף ודי.

מומלץ מאוד:

כמה דמעות של נערות שנדחו, משפחות שהתרסקו, כמה מתוכם נשרו, ונזקים וטראומות שהמושחתים הללו יצרו
אני מכיר אישית בחורה שחלתה ל"ע בסרטן כתוצאה מכך שלא קיבלו אותה לסמינר בירושלים שמתוקצב 100% ע"י משרד החינוך.
אם כי זו תופעה כאובה ובעייתית, נא לדייק.
אתה אולי מכיר בחורה שחלתה במחלה ל"א בסמיכות, אך אינך יכול לדעת שזה מזה, ובכלל מה הקשר??
יתכן אמנם שבשל הצער המחלה החריפה ואף הכריעה [שגם זה אולי] שכידוע יש למצב הנפשי השפעה על הפיזי, עכ"פ נא לדייק ולא להגזים כי כשאומרים דברים לא מדוייקים זה מערער על העדות, והרוצה שדבריו ישמעו גם אם "מנפח" [שזה בסדר בדר"כ] צריך להיות בפרופורציה מסויימת.

אם יפתחו בי"ס ספרדי וסמינר ספרדי תשלח את הבת שלך?

אם יפתחו בי"ס ספרדי וסמינר ספרדי תשלח את הבת שלך?
ואיך זה קשור? אם יהיה בית ספר וסמינר טוב חרדי, ספרדי או אשכנזי, הוא ישלח בודאי. והן אמת שלדעתי לא צריך אותם, אבל אם במציאות בשטח הוא יחשוב שהאשכנזי יותר מוצלח זכותו לשלוח לשם, ולהם אסור לעשות אפליות!!

בר"ה נתפלל על תיקון העולם במלכות ש-ד-י, שלא יהיו אפליות ויתנהגו כפי האמת,
בינתיים הפיתרון הוא להקים מוסדות איכותיים משלנו, וכשיש, ולא שולחים, נשאר להתמודד עם ההשלכות,
ב"ה נתפלל שיקימו אך אם ברישום הנוכחי הוא לא מצא וחושב ששם הכי טוב לבת שלו, נתפלל ונפעל שהם יקבלו הם לא יכולים לעשות מה שרוצים. ואם הם חושבים שכן, בע"ה יוכיחו להם שלא.

בינתיים הפיתרון הוא להקים מוסדות איכותיים משלנו, וכשיש, ולא שולחים, נשאר להתמודד עם ההשלכות,
טעות חמורה!

אני הק' התנדבתי בזמנו במשך כמה שנים בעמותת "נוער כהלכה" של עו"ד ללום ובס"ד הצלחנו להכניס באמצעים משפטיים מאות רבות של בנות ספרדיות למוסדות בית יעקב המכונים (בשקר!) ע"י העסקנים המושחתים (מכל המפלגות) כמוסדות "אשכנזיים" (החוק הישראלי לא עושה אבחנה כזו)...

הפיתרון היחיד לגזענות האשכנזית ולעוול הנורא אינו בהקמת מוסדות "ספרדיים" (שמטרתם כביכול "לעזור" לספרדים אבל בעצם קיומם הם מנציחים את הגזענות האשכנזית וכל מטרתם האמיתית היא לעשות הון על גב הציבור הספרדי האומלל) אלא במניעת תקצוב מוחלט מהמדינה לכל מוסד המכנה את עצמו בשקר "אשכנזי" (על פי החוק הישראלי מוסד חינוכי "אשכנזי" יכול להתקיים רק באופן פרטי ולא על חשבון משלם המיסים) אשר מעז למנוע קבלת בנות שעומדות בכל כללי התקנון החינוכי של המוסד אך ורק על רקע מוצאן...

ולשומעים ינעם.

טעות חמורה!

אני הק' התנדבתי במשך כעשר שנים בעמותת "נוער כהלכה" של עו"ד ללום ובס"ד הצלחתי להכניס באמצעים משפטיים עשרות בנות ספרדיות למוסדות המכונים בשקר "אשכנזיים"...

הפתירון היחיד לגזענות ולעוול הנורא אינו בהקמת מוסדות "ספרדיים" (שבעצם מנציחים את הגזענות עע"מ להתעשר) אלא במניעת תקצוב מוחלט מהמדינה לכל מוסד שמכנה את עצמו בשקר "אשכנזי" (מוסד "אשכנזי" יכול להתקיים רק באופן פרטי ולא על חשבון משלם המיסים)...

ולשומעים ינעם.
א. היה להם טוב באותם המוסדות או שהן הסתובבו עם אות קין על המצח בתור הבת ההיא שלא רצו לקבל והיא גררה את המנהל החשוב למשפטים?
ב. מבחינת מנטליות מבחינת הרגשה מבחינת טעמים מבחינת כל הבחינות, ברוב הפעמים, עדיף לילד/ה שיגדל עם חברים כמוהו מהסגנון שלו.
ג. אני חושב שלהגיד על מי שמקים מוסדות ספרדים שזה ע"מ להתעשר - זה לא נכון ובטח לא ראוי.
ד. בסתר ליבי... אני גם יכול להבין את אלו שלא מקבלים. הם רוצים לשמור את צביון המוסד שלהם והסגנון והשיח וההנהגות והכל.
ה. אין בסעיף הקודם בכדי להצדיק את התופעה הזו ואת הנגרם ממנה.

סוף דבר. כלום אנו אפרוחים קצוצי כנפיים הנצרכים לנשרים הגדולים שבאו מפולין בכדי שנוכל לנשום? יש לנו ציבור, יש לנו מנהיגים, יש לנו עסקנים, במקום להמשיך ולבכות למה הדשא של השכן ירוק יותר והוא לא מרשה לי להכנס לגינה - צריך פשוט לפתוח את הברזים בגינה שלנו והיא תפרח לעילא ולעילא בעז"ה.

נ.ב. אתה רוצה להצדיק וליזום שלילת תקציבים למוסדות חינוך? גלוי וידוע לכל מי שבעניין שרבים רבים מן מוסדות החינוך בציבור החרדי בהחלט לא ראויים לקבל שקל, ויפה שעה אחת קודם, גם אם יעלה הדבר במחיר סגירתם. מכמה וכמה סיבות. ועדיין - אסור לנו לתמוך בכזה דבר.

א. היה להם טוב באותם המוסדות או שהן הסתובבו עם אות קין על המצח בתור הבת ההיא שלא רצו לקבל והיא גררה את המנהל החשוב למשפטים?
ב. מבחינת מנטליות מבחינת הרגשה מבחינת טעמים מבחינת כל הבחינות, ברוב הפעמים, עדיף לילד/ה שיגדל עם חברים כמוהו מהסגנון שלו.
ג. אני חושב שלהגיד על מי שמקים מוסדות ספרים שזה עע"מ להתעשר - זה לא נכון ובטח לא ראוי.
ד. בסתר ליבי.. אני גם יכול להבין את אלו שלא מקבלים. הם רוצים לשמור את צביון המוסד שלהם והסגנון והשיח וההנהגות והכל.
ה. אין בסעיף הקודם בכדי להצדיק את התופעה הזו ואת הנגרם ממנה.

סוף דבר. כלום אנו אפרוחים קצוצי כנפיים הנצרכים לנשרים הגדולים שבאו מפולין בכדי שנוכל לנשום? יש לנו ציבור, יש לנו מנהיגים, יש לנו עסקנים, במקום להמשיך ולבכות למה הדשא של השכן ירוק יותר והוא לא מרשה לי להכנס לגינה - צריך פשוט לפתוח את הברזים בגינה שלנו והיא תפרח לעילא ולעילא בעז"ה.

נ.ב. אתה רוצה להצדיק וליזום שלילת תקציבים למוסדות חינוך? גלוי וידוע לכל מי שבעניין שרבים רבים מן מוסדות החינוך בציבור החרדי בהחלט לא ראויים לקבל שקל, ויפה שעה אחת קודם, גם אם יעלה הדבר במחיר סגירתם. מכמה וכמה סיבות. ועדיין - אסור לנו לתמוך בכזה דבר.
א. תתפלא! מידיעה אישית רוב ככל הבנות (אלו שלא היו איתן בעיות חינוכיות) קיבלו במשך לימודיהן יחס מצוין...

ב. "משום מה" "הפערים המנטליים" נותרו קיימים רק במגזר החרדי, ולעומת זאת בשאר המגזרים בישראל "הפערים המנטליים" לא גורמים להטלת "מכסות" במוסדות החינוך על רקע עדתי ועוד לא דיברנו על נישואי "התערובת" הנהוגים שם מקדמת דנא בין ספרדים לאשכנזים...

ג. ביודעי ומכירי קאמינא...

ד. בכדי לשמר צביון וסגנון חינוכי ישנו תקנון חינוכי קפדני ולגטימי (שקביל מבחינה משפטית) שנועד לסנן את כל הבנות שאינן מתאימות לרוח המוסד מכל גזע ועדה...

אתה אולי מכיר בחורה שחלתה במחלה ל"א בסמיכות, אך אינך יכול לדעת שזה מזה, ובכלל מה הקשר??
יתכן אמנם שבשל הצער המחלה החריפה ואף הכריעה [שגם זה אולי] שכידוע יש למצב הנפשי השפעה על הפיזי
סרטן ע"פ המחקרים רבים מגיע בדר"כ מכאב נפשי ומתח מתמשך, חצי שנה אחרי שהיא נשארה בבית מאז ההודעה האכזרית "שלא קיבלו אותה" לסמינר שאנחנו מתקצבים, התגלה הסרטן הממאיר...

ועדיין - אסור לנו לתמוך בכזה דבר
למען ה',
אולי מישהו מוכן להסביר לי, אחת ולתמיד, למה אנחנו לא יכולים לתמוך בדבר כזה?
מה רע בלתמוך בחוק שקידמה מפלגת יש עתיד שכל מוסד שיש בו אפליה לא יקבל תקצוב מהמדינה?
הרי ברגע שיהיה חוק כזה כל מנהל נורמלי שחס על כספי המוסד יקבל תלמידים רק לפי קריטריונים ברורים של איכות ולא לפי שיקולי יוקרה וגזענות.
מנהל שיחפוץ להמשיך את המצב הקיים לא יקבל שקל. וטוב שכך.
אסור לסייע ביד עוברי עבירה.
הבעיה שגם אנחנו לא הוקענו מספיק את התופעה הבזויה והנאלחת הזו, ולכן יש לנו הו"א שיש זכות למנהל מוסד כזה לדרוש ולקבל תקציב.

מומלץ מאוד:
מצורף כקובץ:

קבצים מצורפים

פירסמו שכמה מהבנות שנשארות בבית הם נכדת מרן הראשל"צ הגר"ד, ביתו של הגאון הגדול ר' אופיר מלכה (נכדת מרן רה"י הרב אלבז...), ועוד כיו"ב משפחות חשובות, שמלבד התימה על אי קבלתן אני תמה שבעתיים למה הם לא ייסדו את המוסדות שלנו ויגרמו בכך שהמשפחות הטובות ישלחו גם... ואצ"ל על בנות הפוליטקאים וכו'...

ראשי תחתית