באנר תרומה

עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

מזל שרבך לא ביקש להוסיף עוד עיטור במגדל המכונה כסא שהוא יושב עליו כל מוצ"ש.
מה אמר הרה"ג @שמעון טרבלסי ומה ענית...

ממש בבחינת אין קשר בין המצולמים לכתבה!

טענו חיטים והודה לו בשעורים!
מה זו השפה הזו כלפי הרבנים?
את השאלה הזאת אני שואל אותך כבר הרבה זמן...

מה אמר הרה"ג @שמעון טרבלסי ומה ענית...

ממש בבחינת אין קשר בין המצולמים לכתבה!

טענו חיטים והודה לו בשעורים!
אעדיף שלא לומר לך את תגובתי בפורום ציבורי נרחב, בפרט ימים ספורים לפני ראש השנה
את השאלה הזאת אני שואל אותך כבר הרבה זמן...
לא זכור לי ששאלת אותי, ובטח לא זכור לי שאני משתמש בשפה לא מתאימה כלפי רבנים.

יה"ר שיאמץ כבודו את הדבר למשך כל השנה (ואולי ענינו לאשכול "קבלות טובות לקראת השנה החדשה". וצ"ע)

לא עברתי על כל הדיון כעת.

אבל דבר אחד לא הבנתי.

בשמים דנים את האדם רק על הימים שלפני ראש השנה או על כל השנה כולה???

ינון מגל: מרן הראש"ל הרב דוד יוסף הערב באזכרת השבעה לקדוש הרב יוסף דוד הי"ד על הפלסטינים: "עוסקים בגזל ורצח מתוך מצווה דתית. אנשי הדת שלהם מצטדקים ואומרים 'שלום', הכל מן השפה ולחוץ, הכל שקר. זה לא עם, זה אספסוף". הם קינאוני בלא אל, ואני אקניאם בלא עם...
הצג קובץ מצורף 1757889830429.mp4

ינון מגל: מרן הראש"ל הרב דוד יוסף הערב באזכרת השבעה לקדוש הרב יוסף דוד הי"ד על הפלסטינים: "עוסקים בגזל ורצח מתוך מצווה דתית. אנשי הדת שלהם מצטדקים ואומרים 'שלום', הכל מן השפה ולחוץ, הכל שקר. זה לא עם, זה אספסוף". הם קינאוני בלא אל, ואני אקניאם בלא עם...
הצג קובץ מצורף 10383
עצרת-מספד-הקדוש-רבי-יוסף-דוד-היד-2-scaled.jpgעצרת-מספד-הקדוש-רבי-יוסף-דוד-היד-3-scaled.jpg

תרגום:

למשפחתו היקרה של צ'ארלי קירק ז"ל,

בעצב עמוק ובכאב גדול קיבלתי את הבשורה הקשה על הרצח של צ'ארלי - אך ורק משום שהיה קול ברור ונחרץ של אמת.

צ'ארלי היה ידיד אמיתי של העם היהודי ושל מדינת ישראל. מעשיו הגדולים ואופיו האציל הפכו אותו לדמות יוצאת דופן. בדרכו הצנועה אך הנחושה, הוא תמיד בחר לעמוד לצד האמת והצדק.

לאריקה, ולשני ילדיו הצעירים - קשה לי למצוא מילים של נחמה ברגע כה קשה, רגע שבו מורגש האובדן בכל רגע ורגע, אך הנחמה הגדולה ביותר טמונה במורשת האדירה שצ'ארלי הותיר אחריו.

שמעתי רבות על פועלו הגדול, וצר לי שלא זכיתי להכיר את צ'ארלי באופן אישי.

הרצח הנורא והאכזרי הזה ראוי לגינוי מכל אדם באשר הוא. מכאן, מירושלים, אנו שולחים לכם את תנחומינו ומבקשים לחזק אתכם בשעה כואבת זו. אינכם לבד באבלכם - רבים מעם ישראל מתאבלים יחד איתכם, וזוכרים את צ'ארלי כאדם שהקדיש את כל ליבו ונפשו להפיכת העולם למקום טוב וצודק יותר.

יהי רצון שהקב"ה ייתן לכם ולמשפחתכם את הכח להתגבר על הטרגדיה הקשה הזו ולהמשיך את מורשתו לדורות הבאים.

בכבוד רב,
דוד יוסף
הרב הראשי לישראל
נשיא בית הדין הרבני הגדול

ראשי תחתית