עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול ראש פינה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
כל הידיעה הזו נשמעת לי מפוברקת:

1. מרן הראש"ל לא אחראי מתוקף תפקידו הרשמי על הנושא הזה.

2. אם היה איזשהו היכי תמצי שהיו מבטלים את הבחינות רק לנשים - מסתמא שהיו עושים זאת כבר עכשיו.

3. גם אם היה היכי תמצי כזו, לא היה בה שום תועלת כי היא היתה עומדת ל'מבחן' בג"ץ שהיה 'מעניש'\מתרה או לא יודע מה שרב שביטל.

4. הם יכולים להסתפק בעצם פסילת המינוי בלי לאיים מראש, זה לא 'הקש בגג' פה...
השאלה היא לא מי האחראי, אלא מי עומד בראש המאבק נגד בג"צ כאן, ומי שמדבר נגדם וכו', זה הרב דוד ולא הרב קלמן בר.
ואין להם ענין שיפוטר, אלא שלא ילך נגדם.

התייעצות דחופה על משמר התורה וההלכה התקיימה הערב בבית ראש הישיבה וחבר המועצת הגר״א סלים, בהשתתפות הראשון לציון הגר"ד יוסף, ראש הישיבה וחבר המועצת הגר"ש בצלאל. כמו כן השתתף הרה״ג רבי דוד יונה.

IMG_20260416_002234_069.jpg

התייעצות דחופה על משמר התורה וההלכה התקיימה הערב בבית ראש הישיבה וחבר המועצת הגר״א סלים, בהשתתפות הראשון לציון הגר"ד יוסף, ראש הישיבה וחבר המועצת הגר"ש בצלאל. כמו כן השתתף הרה״ג רבי דוד יונה.

הצג קובץ מצורף 19213
צ"ל הרב ישראל מאיר יונה.

אני מתלבט אם לשאול,
אבל בכל זאת,

מדוע הרב דוד (ושאר הרבנים) לובשים בכל הזדמנות את הבגד הזה, לכאו' במצבים מסויימים הוא לא מוסיף להם כבוד או מעמד, כמו התמונה הנ"ל, לענ"ד הרבה יותר מכובד (עבורו!) שהיה יושב עם הפראק שלו, לא כן?

אני מתלבט אם לשאול,
אבל בכל זאת,

מדוע הרב דוד (ושאר הרבנים) לובשים בכל הזדמנות את הבגד הזה, לכאו' במצבים מסויימים הוא לא מוסיף להם כבוד או מעמד, כמו התמונה הנ"ל, לענ"ד הרבה יותר מכובד (עבורו!) שהיה יושב עם הפראק שלו, לא כן?

עקרונית אתה צודק.

אבל צריך גם לומר, שהמציאות שראשון לציון משמש בערבוביא בשני סוגי בגדים - היא מציאות של העשורים האחרונים. עוד לא ראינו תמונות של ר' יעקב מאיר, הרב עוזיאל או הרב נסים בבגדי רבנות רגילים.

השאלה כמה הרב ער באותו רגע לסיטואציה, ול'צורך' כביכול להחליף את הבגדים. מה גם שתמיד יתכן שהוא הגיע ממקום אחר שם הופיע עם הבגדים הללו. תודה לאל ראשון לציון איננו ראש ממשלה שבכל רגע נתון מתייעץ עם המתסרקים והמאפרים לאיזה צד לסרק את הבלורית ובאלו גוונים למשוח אותה.

הכתבה במלואה:
"כמו מאפיה": האיום ששיגר בכיר בפרקליטות לראשל"צ

סערה בלשכת הראשון לציון: בימים האחרונים הועבר מסר מאיים מצד בכיר בפרקליטות למקורב לראשון לציון, הגאון הגדול רבי דוד יוסף שליט"א, לפיו אם יחליט הרב לבטל את הבחינות לנשים ברבנות, יתחדש הדיון המשפטי בסוגיית כשירותו לכהן בתפקידו. לפי הדיווח שנחשף היום (רביעי) בערוץ 14, המסר שהועבר קבע כי 'במידה והוא יבטל את הבחינות לנשים – נפתח מחדש את הדיון בעתירה שדרשה לפסול אותך מלכהן כרב הראשי'.
השורשים של העימות הנוכחי נעוצים בעתירה שהוגשה נגד הגר"ד יוסף בשנת 2024, ערב הבחירות לרבנות הראשית, על ידי עו״ד אילן קמינצקי, יושב ראש איגוד בתי הכנסת הציוניים בירושלים. במסגרת העתירה הועלו טענות בדבר התבטאויות עבר של הראשון לציון, לצד טענות על היעדר הליך משמעתי ותהיות לגבי כשירותו המקצועית, שכללו שאלות על קבלת הסמכה בפטור ממבחנים. באותה עת בחר בג״ץ שלא להכריע בטענות ודחה את העתירה כ'מוקדמת', תוך שבית המשפט מבהיר כי הוא אינו נכנס לגופן של הטענות בשלב זה. פסיקה זו הותירה את הדלת המשפטית פתוחה באופן עקרוני, מה שמאפשר כעת לגורמים בפרקליטות להשתמש בה ככלי לחץ במחלוקת על בחינות הנשים.

סוגיית בחינת הנשים ברבנות הראשית עומדת בלב מחלוקת הלכתית וציבורית מזה שנים רבות. כבר בשנת תש"פ הציגו הרבנים הראשים דאז, הרבנים הגאונים מרן הראשון לציון רבי יצחק יוסף והרב דוד לאו, עמדה נחרצת במענה לבג"ץ לפיה: 'הרבנות הראשית לישראל איננה מוסד להשכלה גבוהה ותפקידה הוא להכשיר רבנים בישראל'. הראשון לציון לשעבר, מרן הרב יצחק יוסף, אף הנחה בזמנו את גורמי המקצוע להתנגד בתוקף לכל ניסיון להכשרת נשים, תוך שהוא מדגיש כי "ההלכה והמסורת היהודית שהרבנות אמונה על שמירתם אינן מאפשרים הכשרת נשים לרבנות". העימות הגיע לשיאו בהצהרה על השבתה מוחלטת של המערכת, כאשר הרבנות הודיעה כי "ככל שתהיה הנחייה משפטית שתחייב אותה להכשיר נשים לרבנות בניגוד להלכה, יושבת כליל מערך הסמכת הרבנים ולא יתקיימו בחינות רבנות עד לתיקון חקיקה שיסדיר העניין'.
האיומים הנוכחיים המופנים כלפי הראשון לציון נתפסים בסביבת הרבנות כחלק ממהלך רחב בהרבה. גורם המקורב לרבנים הראשים הסביר בשיחה עם ערוץ 14 כי הלחץ המשפטי הוא רק קצה הקרחון. לדבריו, 'הלחץ הכבד של בג"ץ להתערב בנושא בחינת נשים, הוא בעצם רק שלב בדרך. הם בעצם מכוונים לשלב הבא: מינוי רבניות ודייניות, זו תכנית אסטרטגית לכיבוש הרבנות מידי הזרם האורתודוקסי, אין פלא שאיומים מעין אלו מופנים כיום לעברו של הראשון לציון הגאון הרב דוד יוסף שליט"א'. (המחדש)

אני מקווה שיהיה לו מספיק אומץ אם זה יגיע לעימות בסדר גודל כזה לשבור את הכלים לגמרי.
כמו כן שמחנות אחרים יתגברו מעל הרצון לראות אותו נכשל ויצטרפו למאבקו.
וששאר חלקי הציבור בעיקר הדתי לאומי יטלו חלק פעיל במאבק.
ואם כך יהיה באמת שאין לבג"ץ סיכוי.
יש סיכוי גם - ואני יודע שזה יישמע קצת הזוי - שלא יהיה לרבי דוד קשה כל כך להתפטר במסגרת מלחמת חרמה מאורגנת בבג"ץ, ואמירה כללית שאו שהרבנות לפי ההלכה או שתעשו רבנות שהיא רק של החילונים הקיצוניים, ואף אחד שיש לו ערך ליהדות לא יכיר בה, אני לא בטוח כמה הוא שש להמשיך קדימה את כל העשר שנים...

יש סיכוי גם - ואני יודע שזה יישמע קצת הזוי - שלא יהיה לרבי דוד קשה כל כך להתפטר במסגרת מלחמת חרמה מאורגנת בבג"ץ, ואמירה כללית שאו שהרבנות לפי ההלכה או שתעשו רבנות שהיא רק של החילונים הקיצוניים, ואף אחד שיש לו ערך ליהדות לא יכיר בה, אני לא בטוח כמה הוא שש להמשיך קדימה את כל העשר שנים...
ברמה האישית נראה לי שיש צדק בדבריך.
אבל ברמה הציבורית, לא נראה לי שהוא ישוש לעשות צעד כזה,
הרי כולם מבינים שלו יצוייר והוא יודח, הבחירות כבר לא ייראו אותו הדבר כמו שנראו עד היום.

שלא יהיה לרבי דוד קשה כל כך להתפטר במסגרת מלחמת חרמה מאורגנת בבג"ץ, ואמירה כללית שאו שהרבנות לפי ההלכה או שתעשו רבנות שהיא רק של החילונים הקיצוניים
אנו במצב שמול הכוחנות והשתלטנות של הערב רב הבריונים הללו-בג"ץ, אסור לברוח מהמלחמה אלא צריך להתעמת איתם לפי חוקיהם כמה זה שקר, כי כל פתח שמשאירים להם הם נכנסים לתוכו משתלטים, לא מעניין אותם אם הוא יתפטר.. הם קבוצה של חסרי אחריות שמבינה שמצב הכח שלהם מתחיל להיות בסכנה והם לא יהססו לעשות הכל, תמיד הם יימצאו את הרבנים שיהיו כפופים אליהם...

והראש"ל הגר"ד יוסף שליט"א שלא חת בפני איש, סגנונו ואופיו שלא יברח וידע להתמודד בצורה חכמה אמיצה ונכונה...

ברמה האישית נראה לי שיש צדק בדבריך.
אבל ברמה הציבורית, לא נראה לי שהוא ישוש לעשות צעד כזה,
הרי כולם מבינים שלו יצוייר והוא יודח, הבחירות כבר לא ייראו אותו הדבר כמו שנראו עד היום.

אנו במצב שמול הכוחנות והשתלטנות של הערב רב הבריונים הללו-בג"ץ, אסור לברוח מהמלחמה אלא צריך להתעמת איתם לפי חוקיהם כמה זה שקר, כי כל פתח שמשאירים להם הם נכנסים לתוכו משתלטים, לא מעניין אותם אם הוא יתפטר.. הם קבוצה של חסרי אחריות שמבינה שמצב הכח שלהם מתחיל להיות בסכנה והם לא יהססו לעשות הכל, תמיד הם יימצאו את הרבנים שיהיו כפופים אליהם...

והראש"ל הגר"ד יוסף שליט"א שלא חת בפני איש, סגנונו ואופיו שלא יברח וידע להתמודד בצורה חכמה אמיצה ונכונה...
אולי לא הובנתי
כוונתי היתה שהוא יתפטר כצעד של הכרזת מלחמה
מתוך האמירה שאו שהרבנות כפופה אך ורק להלכה, או שהיא כפופה לבגץ ואז אין לנו חלק בה ופשוט תהיה רבנות עצמאית שלא קשורה כלל למדינה, וכמובן לארגן לפני כן את כל הכוחות המרכזיים שיש להם שייכות לרבנות שיצאו איתו יחד בראש מורם.
רק הוספתי שברמה האישית יתכן שזה לא יהיה לו כל כך קשה.

אולי לא הובנתי
כוונתי היתה שהוא יתפטר כצעד של הכרזת מלחמה
מתוך האמירה שאו שהרבנות כפופה אך ורק להלכה, או שהיא כפופה לבגץ ואז אין לנו חלק בה ופשוט תהיה רבנות עצמאית שלא קשורה כלל למדינה, וכמובן לארגן לפני כן את כל הכוחות המרכזיים שיש להם שייכות לרבנות שיצאו איתו יחד בראש מורם.
רק הוספתי שברמה האישית יתכן שזה לא יהיה לו כל כך קשה.
זה יעזור מול בני התורה שמבינים את החילוק בין רב לרב אבל להמון העם לא יהיה כ"כ הבדל אם הגר"ד יוסף הראש"ל או רבני צוהר, במיוחד לגוש שלהם שאינו אמוני כ"כ, וכך הבג"ץ בעצם ניצח

הצג קובץ מצורף 19213
למעשה, הוא באמת הצליח לאחד את בני התורה ב"ה. וממשיך להיות חבר במועצת, וקולו נשמע..

כוונתך לחבר במועצת הרבנות הראשית?
כי במועצת חכמי התורה הוא כבר לא חבר.
ידעתי בני
רק שאם הוא עלה אל הגר״א סלים, והביא גם את הגר״ש בצלאל, זה אומר שיש לו כח בתוככי המועצת. ולא הוי רק בגדר התייעצות כתלמיד הדן בפני הרב.

זה יעזור מול בני התורה שמבינים את החילוק בין רב לרב אבל להמון העם לא יהיה כ"כ הבדל אם הגר"ד יוסף הראש"ל או רבני צוהר, במיוחד לגוש שלהם שאינו אמוני כ"כ, וכך הבג"ץ בעצם ניצח
יכול להיות שהצדק עם כת"ר אין לדעת מה יהיה.
אבל צריך לדעת שכאשר יש אמירה שכל גדולי הרבנים ואפילו חובשי הכיפות הסרוגות מתנתקים ממערכת - תהיה לזה השפעה עצומה על הציבור המסורתי.
בעבר נחשפתי לספר של דוד סתיו ובכל פסקיו שם טוען שמסתמך על חכם עובדיה, זה לא סתם הם מבינים שהציבור הכללי לא יקנה את מה שהם מוכרים אם יהיה ברור בצורה פשוטה ושטחית שהם שייכים למערכת אחרת לגמרי, בסוף יש חלק עצום בציבור המסורתי שרוצה נישואין וגיורים כדת משה וישראל, ואם הם יראו מסה עצומה מרבני ישראל שיאמרו להם שהרבנות היא כבר לא הדבר האמיתי זה ישפיע מאוד.
קרוב משפחתי שהוא מזרחי מסורתי סיפר לי שהיה בטירונות צנחנים בספירת העומר, ושאלו את רב הגדוד או החטיבה אם מותר להסתפר ביום העצמאות והשיב שכן, אותו קרוב שלי אמר לי כמשיח לפי תומו, מאז הבנתי שהוא לא רב אמיתי, והפסקתי להתייחס לפסיקות שלו.

קרוב משפחתי שהוא מזרחי מסורתי סיפר לי שהיה בטירונות צנחנים בספירת העומר, ושאלו את רב הגדוד או החטיבה אם מותר להסתפר ביום העצמאות והשיב שכן, אותו קרוב שלי אמר לי כמשיח לפי תומו, מאז הבנתי שהוא לא רב אמיתי, והפסקתי להתייחס לפסיקות שלו.
שכל ישר

התמונה הזכירתני שהרב אייל יוסף מונה לדיין בזכות הרב מאיה, היה זה בישיבה בביתו של מרן זיע"א, והיה אמור להתמנות איזה אברך מיחו"ד, ומשום מה בישיבה הוחלט שלא למנותו, וכיון שהרב דוד היה בחו"ל, לא ידעו את מי למנות, ואז הרב מאיה הציע את הרב אייל יוסף שכמדומה הכירו מתורה והוראה.

ראשי תחתית