עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

עוד בדברי מרן הראש''ל שליט''א
''נודע לי כי פורסמו מועדי המבחנים מיד לאחר יז בתמוז
פעלתי לשנות זאת יחד עם מנכ''ל הרה''ר ר' יהודה כהן
ובעז''ה ידחה לשבוע האחרון של הזמן

מרן הראש''ל בשיעורו השבועי בבהמ''ד של מרן הגר''מ מאזוז זצוק''ל
''אמשיך למסור את השיעור כאן עד חג השבועות''
חבל... כ"כ חיכנו שבוע הבא כבר להגיע ליחווה דעת עם עשרות ומאות אברכים ובחורי ישיבות ולקבל את הרב בשירת "לאורו לאורו לאורו"

חבל... כ"כ חיכנו שבוע הבא כבר להגיע ליחווה דעת עם עשרות ומאות אברכים ובחורי ישיבות ולקבל את הרב בשירת "לאורו לאורו לאורו"
הציבור בב"ב לא מוותר.
יש לחץ עצום.
לא קל למרן להגיע במוצ"ש לב"ב וכו'.

בחורי ישיבת 'בינת הלב' מאלעד, מבית רשת החינוך המיוחד הגדולה במגזר החרדי 'אהל אשר', עלו ללשכתו של מרן הראשון לציון הגר״ד יוסף שליט״א.
מרן התרגש מהבקיאות והשאיפה, קם ממושבו וניגש לברך כל תלמיד אישית מחזה נדיר שממחיש את עוצמת התורה גם בקרב תלמידים עם אתגרים. (הפרגוד)

מרן הראש''ל שליט''א בהספד השלושים למרן זצוק''ל:
אני קודם כל רוצה לומר בחודשים האחרונים ניהלתי מאבק גדול כדי למנות דיינים ראויים לישראל, ובין היתר המחשבה שלי היתה על מרן ראש הישיבה זצ''ל, שהוא עצמו למרות שלא שימש בא''י בדיינות הוא היה דיין, ואני יודע כמה זה היה יקר לליבו, אני חושב שזכות גדולה יש לי שמיניתי אתמול אחר מאבקים - זה לא היה פשוט - כמה וכמה מתלמידיו של מרן רה''י, שהם בוגרים של הישיבה כסא רחמים, ב''ה מצוינים מאד מאד, לא עשינו שום פשרות על האיכות את הטובים ביותר, ובניהם כמה וכמה שלמדו כאן בישיבה הקדושה, אם הוא היה חי אני בטוח שהיה לו קורת רוח מרובה, זה תלמידים שהוא אהב אותם תלמידיו המובהקים, ואני בטוח שבשמים הוא שמח שעשינו את רצונו, הייתה לנו מחשבה לעשות את רצונו ועשינו את רצונו.

מרן הראש''ל שליט''א בהספד השלושים למרן זצוק''ל:
אני קודם כל רוצה לומר בחודשים האחרונים ניהלתי מאבק גדול כדי למנות דיינים ראויים לישראל, ובין היתר המחשבה שלי היתה על מרן ראש הישיבה זצ''ל, שהוא עצמו למרות שלא שימש בא''י בדיינות הוא היה דיין, ואני יודע כמה זה היה יקר לליבו, אני חושב שזכות גדולה יש לי שמיניתי אתמול אחר מאבקים - זה לא היה פשוט - כמה וכמה מתלמידיו של מרן רה''י, שהם בוגרים של הישיבה כסא רחמים, ב''ה מצוינים מאד מאד, לא עשינו שום פשרות על האיכות את הטובים ביותר, ובניהם כמה וכמה שלמדו כאן בישיבה הקדושה, אם הוא היה חי אני בטוח שהיה לו קורת רוח מרובה, זה תלמידים שהוא אהב אותם תלמידיו המובהקים, ואני בטוח שבשמים הוא שמח שעשינו את רצונו, הייתה לנו מחשבה לעשות את רצונו ועשינו את רצונו.

כמדומני היה בשנה האחרונה, או לפני שנתיים, שיעור של מרן הרב מאזוז בו הוא היצר על הענין הזה שבוגרי ישיבתו לא מקבלים תקנים.
ברוך ה', זהו תיקון היסטורי.
מי שיוכל להעלות את הקטע הרלוונטי - יבורך [הרב @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י]

נערך לאחרונה:
ראשי תחתית