לחצו כאן – תרומה לשמואל

עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

אוֹדְךָ כִּי עֲנִיתָנִי וַתְּהִי לִי לִישׁוּעָה

עצרת תפילה, הודאה וזעקה מרכזית
מרחבת בכותל המערבי

בשידור חי לכל רחבי הארץ והעולם
(ללא קהל ברחבה)

בהודיה גדולה לה' על החסדים הגדולים, בתפילה גדולה לשמירה על החיילנו ואנשי כוחות הביטחון בכל מקום שהם להגנה על ארצנו בעורף ובחזית וניצחון גדול על הרשעה, שחרור כל החטופים וגאולה שלימה ברחמים.

היום!

יום שני, כ' סיון (16.6) בשעה 18:30 בשידור ישיר מרחבת הכותל המערבי בירושלים

בהשתתפות הרבנים הראשים לישראל
הרה"ג קלמן בר שליט"א
והראשון לציון הרה״ג דוד יוסף שליט״א

הרה"ג זמיר כהן שליט"א

ראש ישיבת אבני נזר ונשיא ארגון הדברות

הרה"ג שמואל אליהו שליט"א
רב עיר הקודש צפת

ורבנים נוספים

לקבלת קישור לשידור חי:
קבלת קישור לשידור חי

שימו לב! הצטרפו לשידור החי מביתכם. אין להגיע לרחבת הכותל המערבי ע"פ הנחיות פקע"ר!​
נשמח אם תעלו שידור חוזר של העצרת (במידה וקיים) וכן נשמח לתמונות

מעניין | פרסום ראשון ב'מקור ראשון': על אף המלצות המטה ללוחמה בטרור על סכנה לישראל התקועים בחו"ל, הרב הראשי הרב דוד יוסף פוסק לשרה רגב, לא להטיס ישראלים התקועים בחו"ל בשבת. (עקיבא וייס)

לשכת הרב הראשי לישראל הרב דוד יוסף שליט"א:

"הפסיקה ההלכתית של הרב הראשי לישראל, הראשון לציון הרב דוד יוסף, ניתנה במענה לפניית חברת 'אל על', ששאלה האם ניתן לאשר טיסות חילוץ בשבת למבקשים לשוב ארצה. תשובת הרב הייתה ברורה: ניתן להתיר טיסות בשבת רק למקרים של חשש פיקוח נפש – כפי שמקובל תמיד. אין מדובר בהחלטה תקדימית או יוצאת דופן, אלא בהמשך לנוהל המקובל".​

גברת תחבורה פנתה למרן בתביעה לתת היתר הלכתי לטוס בשבת 'עקב המצב'.
אך מרן פסק: אין היתר.
הגברת ענתה בלמדנות: פיקוח נפש!!!
ומרן ענה לה בפשטות: בשביל להתיר פיקוח נפש צריך להקים ועדת רבנים שתדון כל מקרה לגופו!
הגברת: לא תיתכן אפשרות להוציא טיסות 'חילוץ' לפני יום חמישי ומשכך הטיסות יצטרכו 'לגלוש' לשבת.
אבל מרן עמד על דעתו בפסקנות: עדיין אין היתר.

כמה ארגוני מחאה ולבלרים שוטים מצאו להם כר כדי להכות בו את הרב, וכתבו שעושה זאת כדי שאחיו לא יוכל לחזור,
והטיפשות והאוילות צועקת מתוך הפוסטים האלו מכל כיוון אפשרי כמובן. ועל כך לבלר החצר (האחורית) י.כ. מגיב.

יש מבין?!

מיכאל שמש: באישור הרבנים הראשיים לישראל: אל על תפעיל טיסות חירום רפואיות במהלך השבת הקרובה לאור מקרים רבים של פיקוח נפש, ונוכח בקשות רפואיות במקרים של הצלת חיים, המצריכות הגעה מיידית לישראל, חברת אל על מחליטה להפעיל טיסות מיוחדות במהלך השבת הקרובה. טיסות אלה יוגדרו כטיסות פיקוח נפש-חירום רפואי.

1750619988962.png

ציבור שלא שמעו קריאת התורה שבוע שעבר פרשת בהעלותך - השבוע ישלימו, ומעשה רב ממרן רבינו עובדיה יוסף זיע"א לאור ריבוי השאלות בעניין הראשון לציון הגאון הגדול רבי דוד יוסף שליט״א, פרסם הבוקר מכתב הלכתי העוסק בשאלה שהתעוררה בעקבות השבת שעברה שחלק מהציבור לא שמע קריאת התורה.

מי שהוא יודע אם יש כתובת מייל לכתוב למרן שליט"א הערות על ההלכה ברורה?

מי שהוא יודע אם יש כתובת מייל לכתוב למרן שליט"א הערות על ההלכה ברורה?
יש את הכתובת מייל וטלפון של הלשכה של הרב
תנסה לשלוח לשם
(אני שלחתי כמה פעמים שאלות והתקשרו מהלשכה עם תשובות מהרב)
לשכת הרב דוד יוסף שליט"א
מייל:
rabbis@rab.gov.il
טל': 02-531-3131

מרן הראשון לציון ר' דוד יוסף שליט"א, נשא דברי חיזוק במסגרת השיעור השבועי בביהמ"ד יחווה דעת, במסגרתו אמר כי על כל אדם לעשות חשבון נפש אישי לאור המצב.

יש את הכתובת מייל וטלפון של הלשכה של הרב
תנסה לשלוח לשם
(אני שלחתי כמה פעמים שאלות והתקשרו מהלשכה עם תשובות מהרב)
לשכת הרב דוד יוסף שליט"א
מייל:
rabbis@rab.gov.il
טל': 02-531-3131
האם מרן עונה למכתבים של אברכים בנושאים עמוקים בהלכה ברורה
הערות על הדברים שכתב
או רק דברים בהלכה מה לעשות?

האם מרן עונה למכתבים של אברכים בנושאים עמוקים בהלכה ברורה
הערות על הדברים שכתב
או רק דברים בהלכה מה לעשות?
אני לא כ"כ יודע לענות לך, אני שלחתי למייל הזה כמה פעמים שאלות שונות בהלכה והתקשרו אליי מהלשכה עם תשובה בע"פ מהרב, יותר מזה אני לא יודע, תנסה לשלוח מה תפסיד, בכל אופן אני לא מכיר דרך אחרת ליצור קשר עם הרב לשאלות בהלכה

הצג קובץ מצורף 6865

ציבור שלא שמעו קריאת התורה שבוע שעבר פרשת בהעלותך - השבוע ישלימו, ומעשה רב ממרן רבינו עובדיה יוסף זיע"א לאור ריבוי השאלות בעניין הראשון לציון הגאון הגדול רבי דוד יוסף שליט״א, פרסם הבוקר מכתב הלכתי העוסק בשאלה שהתעוררה בעקבות השבת שעברה שחלק מהציבור לא שמע קריאת התורה.
לא מובן. מדוע פסק הרב שהעולה לתורה הראשון יהיה אדם שלא שמע את הפרשה. מדוע לקחת את העליה מהכהן שמגיע לו לעלות ראשון. יכול לעלות כהן כרגיל. והבעל קורא יקרא את הפרשה הקודמת בעליית ראשון ועוד כמה פסוקים מהעליה הזאת

לא מובן. מדוע פסק הרב שהעולה לתורה הראשון יהיה אדם שלא שמע את הפרשה. מדוע לקחת את העליה מהכהן שמגיע לו לעלות ראשון. יכול לעלות כהן כרגיל. והבעל קורא יקרא את הפרשה הקודמת בעליית ראשון ועוד כמה פסוקים מהעליה הזאת

אם הכהן שמע את הקריאה בשבוע שעבר, הרי שהקריאה הזו מיותרת עבורו.

רק אם הכהן לא שמע את הקריאה הוא עולה.

וזה בעצם המעשה רב עם מרן הגר"ע, שביקשו מהכהנים לצאת, כפי ששמעתי ממרן הגר"ד כמה פעמים.

זה לא משנה שהקריאה היא מיותרת עבורו. הלא קריאת התורה היא חובת כל הציבור ולא יעזור שיעלה האדם שלא שמע. אלא שמתחילים לקרוא את הפרשה הקודמת וקוראים גם כמה פסוקים מהפרשה הזאת ואין נ"מ מי עולה לתורה

ראשי תחתית