עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

באנר תרומה
ככל הנראה אתם פחות בעניינים, אבל זה קרה בעבר קורה כיום וככל הנראה יקרה בעתיד.
ואני לא אפרט את שמות הרבנים עליהם אני מדבר.
זה שיש שזייפו מבחנים ידוע, אבל באופן רשמי חייב מבחנים.
וגם חלק מהמזייפים נתפסו.

זה שיש שזייפו מבחנים ידוע, אבל באופן רשמי חייב מבחנים.
וגם חלק מהמזייפים נתפסו.
הוא מתכוין לכאלו שקיבלו פטור ממבחן.
אני מתכוון בדיוק למה שאמרתי. רבנים שהתמנו בלי לעבור את המבחנים.
חלק בצורה רשמית עם תעודת "גדול בתורה" (וגם זה לא בדיוק אלא על סמך תעודה ישנה שלהם כזו בלי שיחדשו אותה כנדרש) שמיום ליום אנחנו רואים עד כמה הם לא מתאימים לתואר הזה.
חלק מתחת השולחן עם זיוף תעודות.
הצד השווה שהם התמנו בלי לעבור מבחנים, מסיבה אחת - שאי מי בחלונות הגבוהים רצה אותם באותו התפקיד.
(אגב, שמעון טרבלסי, אתה היית אמור לדעת טוב מאיתנו שיש כזו אפשרות ומי השתמש בה, ודו"ק)

אני מתכוון בדיוק למה שאמרתי. רבנים שהתמנו בלי לעבור את המבחנים.
חלק בצורה רשמית עם תעודת "גדול בתורה" (וגם זה לא בדיוק אלא על סמך תעודה ישנה שלהם כזו בלי שיחדשו אותה כנדרש) שמיום ליום אנחנו רואים עד כמה הם לא מתאימים לתואר הזה.
חלק מתחת השולחן עם זיוף תעודות.
הצד השווה שהם התמנו בלי לעבור מבחנים, מסיבה אחת - שאי מי בחלונות הגבוהים רצה אותם באותו התפקיד.
(אגב, שמעון טרבלסי, אתה היית אמור לדעת טוב מאיתנו שיש כזו אפשרות ומי השתמש בה, ודו"ק)
כמדומה שכמעט כל הראשלי"ם לא עברו מבחנים, וגם רבים מהרבנים הראשיים לישראל.
אני כתבתי ש"כיום" א"א לקבל כושר בלי מבחנים.

כמדומה שכמעט כל הראשלי"ם לא עברו מבחנים, וגם רבים מהרבנים הראשיים לישראל.
אני כתבתי ש"כיום" א"א לקבל כושר בלי מבחנים.
לא דברו על לקבל תעודת כושר לרב בלי מבחנים, דברנו על להתמנות בלי מבחנים.
וזה אפשרי גם כיום.

כמדומה שהרב שבתמונת הפרופיל שלך...

לבינתיים כולם יודעים בדיוק על מי מדובר. מאנשי החצר של מי שאתה מייצג.

האדם האחרון שיתן יד לדברים חמורים כאלה הוא מרן הגר"ד!!!

נערך לאחרונה:
למה?
זילזלתי בכבוד תורתו?
גם אביו ואחיו ורוב הראשלי"ם לא עברו את מבחני הרבנות.
כמדומה שהראש"ל היחיד שעבר את מבחני הרבנות הוא הרב בקשי דורון זצ"ל.

למה?
זילזלתי בכבוד תורתו?

הוא לא דיבר על גדול בתורה הוא דיבר על קיצורי דרך ישר לתפקיד.

למה?
זילזלתי בכבוד תורתו?
בהחלט אין בכך בעייה, כל עוד הרב ראוי לכך.
אבל כאשר מישהו מקבל תעודת "גדול בתורה" כאשר אין בינו לבין זה ולא כלום - זה בעיה גדולה.

פרסום: מקורבי הראש"ל בודקים בימים האחרונים היתכנות של פגישה בין הראש"ל ובין הנשיא הארגנטינאי חבייאר מיליי. כרגע אין תיאום ואישור חיובי.​
בביקור בארגנטינה
הראש"ל לנשיא מיליי: "אתה תיכתב בספר דברי הימים"
הראשון לציון והרב הראשי לישראל, הרב דוד יוסף, התקבל היום במסגרת ביקורו הרשמי בקהילות היהודיות בארגנטינה, בלשכתו של נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי • "אתה תיכתב בספר דברי הימים כנשיא שעמד בצד הנכון של ההיסטוריה"​

נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי: קיבלתי במשרדי רוסאדה את הרב הראשי לישראל, דוד יוסף; את רב קהילת ACISBA ונשיא מנורה, יצחק סאקה; ואת שגריר מדינת ישראל בארגנטינה, אייל סלע.

G5fV01kXwAA9tEz.jpg
G5fV1jHXQAAHotN.jpg

G5guQ5TW8AAAke6.jpg

הרב אליהו המרה: בהדרת כבוד קיבלנו היום ברבנות הראשית של קהילת אמיה - ארגון הגג של הקהילה היהודית בארגנטינה, את הראשון לציון הרב הראשי לישראל ונשיא בית הדין הרבני הגדול, הגאון רבי דוד יוסף שליט"א. זכינו לדון עימו יחד בשאלות הלכתיות אקטואליות, ולקבל את ברכתו והכוונתו. יאריך ה׳ ממלכתו מתוך בריאות אמן

G5ghybZWUAATFGc.jpg

שילה פריד: הרב הראשי לישראל הרב דוד יוסף הצליח להוביל לגט לאחר 12 שנות עגינות. במהלך ביקור בארגנטינה, קיבל הרב פנייה מרבני הקהילה על אישה עגונה במשך 12 שנים. הרב ניגש לבעל ובמשך שעות ארוכות ישב הרב איתו עד שהשתכנע ונתן גט.

G5em2S7XAAArAMh.jpg

שילה פריד: הרב הראשי לישראל הרב דוד יוסף הצליח להוביל לגט לאחר 12 שנות עגינות. במהלך ביקור בארגנטינה, קיבל הרב פנייה מרבני הקהילה על אישה עגונה במשך 12 שנים. הרב ניגש לבעל ובמשך שעות ארוכות ישב הרב איתו עד שהשתכנע ונתן גט.

הצג קובץ מצורף 12682
קו נחוש
אחרי 12 שנה: הראשון לציון הצליח לשכנע בעל בארגנטינה לתת גט
הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף ביטל סדר יום רשמי בביקורו בארגנטינה וגאל אישה מסורבת גט במשך 12 שנה. הסיפור המלא​

וכן מרן הגרש"מ עמאר שליט"א.
וכ"ש הגר"ע יוסף זצ"ל.
הראשל"ים האחרונים לבית יוסף הם עברו מבחני רבנות ויש להם תעודת דיין.
אבל כמעט ולא שמשו ברבנות.

הרב דוד יוסף

שנת ה'תשמ"א הוסמך לרבנות על ידי הרבנות הראשית לישראל ואביו.

בשנת ה'תשמ"ב מונה על ידי אביו לכהן כרב בית הכנסת הגדול בירושלים.

ב-1 באפריל 1990 בתמיכת אביו והרב הראשי לירושלים הרב שלום משאש, התחיל לכהן כרב שכונת הר נוף.<a href="https://www.hamichlol.org.il/הרב_דוד_יוסף#cite_note-5" title=""><span>[</span>5<span>]</span></a>

באוקטובר 2020 פרש מהתפקיד, בעקבות עתירה לבג"ץ שהגישו נגדו התנועה הרפורמית ונשות הכותל

אתה יודע איפה זה הר נוף?!
הייתי גר שם 20 שנה ואם תשאל אדם ממוצע מרחוב שאולזון מי רבה של הר נוף? התשובה תהיה או הרב רובין או הרב שטרנבוך. ויש כאלה גם שיגידו הרב דוד כי הם מרחוב הקבלן

ראשי תחתית