עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

@שמעון טרבלסי מי לימד אותך להיות כל כך טרחן? שה' ישמור. אבל אני אשתדל ללכת בדרכו של רבי פרידה.
בכל משרד ומכל מפעל ומכל גוף ובכל צוות, כאשר ראש הצוות נמצא ומוביל את העסק בצורה בריאה וטובה, העסק מתפקד טוב יותר מאשר אילו הוא מתנהל טלאים ע"ג טלאים.

@שמעון טרבלסי מי לימד אותך להיות כל כך טרחן? שה' ישמור. אבל אני אשתדל ללכת בדרכו של רבי פרידה.
בכל משרד ומכל מפעל ומכל גוף ובכל צוות, כאשר ראש הצוות נמצא ומוביל את העסק בצורה בריאה וטובה, העסק מתפקד טוב יותר מאשר אילו הוא מתנהל טלאים ע"ג טלאים.
לכל מחלקה יש מנהל שמנהל אותה בצורה יוצאת מן הכלל.

אתה יכול להביא דוגמא לרבנות עיר שלא מתפקדת כראוי למרות שבראש המחלקות עומדים אנשים ראויים?
כי ממה שאני מכיר, ואני מכיר יותר ממועצה דתית אחת, הכל מתנהל מצויין. (ויש מקומות שכשהגיע רב לעיר נהיו נזקים בדברים האלו, למרות שבדברים אחרים הוא הועיל).

בקיצור אתה מדבר תיאורתית או מציאותית?

לכל מחלקה יש מנהל שמנהל אותה בצורה יוצאת מן הכלל.

אתה יכול להביא דוגמא לרבנות עיר שלא מתפקדת כראוי למרות שבראש המחלקות עומדים אנשים ראויים?
כי ממה שאני מכיר, ואני מכיר יותר ממועצה דתית אחת, הכל מתנהל מצויין. (ויש מקומות שכשהגיע רב לעיר נהיו נזקים בדברים האלו, למרות שבדברים אחרים הוא הועיל).

בקיצור אתה מדבר תיאורתית או מציאותית?
אני מדבר מציאות, מתוך הכרה של עשרות מלפפונים שראשיהם לא נקטמו כראוי בלי רב עיר עם פראק בצבע זית שחוק.

כנ"ל היה ג"כ בי-ם לפני שהרב עמאר מונה, וכנ"ל זה בכל מקום שאין רב עיר.

ובי-ם לפני מינוי הרב עמאר והרב שטרן, אז אתה לא מבין שיש טעם במינוי רב עיר. ובי-ם לדוגמא דוקא מינוי רב העיר הביא לכך שרב מזרחניק קיבל חלק מהכוח על תפקידים הנ"ל.
אני ממש לא מחסידיו של הרב עמאר אבל יש הרבה שטוענים שבירושלים הוא לקח פיקוד בצורה טובה מאוד, ושדרג באופן משמעותי בעיקר את תחום הכשרות מה שלא היה קודם.
אותו הדבר שמעתי בעבר על הגר"א בקשי דורון, ואלה דברים שסביר שקבוצת רבני שכונות לא יכולה לעשות.

אני ממש לא מחסידיו של הרב עמאר אבל יש הרבה שטוענים שבירושלים הוא לקח פיקוד בצורה טובה מאוד, ושדרג באופן משמעותי בעיקר את תחום הכשרות מה שלא היה קודם.
אותו הדבר שמעתי בעבר על הגר"א בקשי דורון, ואלה דברים שסביר שקבוצת רבני שכונות לא יכולה לעשות.
דוקא בתחום הכשרות המצב היה מצויין מאוד. הרב שליזנגר רב של גילה היה אחראי בתחום, ורבים רבים היו אוכלים רבנות מהדרין בחלבי בזמנו.
הרב מחפוד בתקופתו היה אומר שאפשר לאכול במסעדות חלביות בהשגחת מהדרין י-ם.

דוקא בתחום הכשרות המצב היה מצויין מאוד. הרב שליזנגר רב של גיחלה היה אחראי בתחום, ורבים רבים היו אוכלים רבנות מהדרין בחלבי בזמנו.
הרב מחפוד בתקופתו היה אומר שאפשר לאכול במסעדות חלביות בהשגחת מהדרין י-ם.
זה לא בהכרח סותר שהרב עמאר שדרג, אבל אני לא מספיק בקי בפרטים רק שמעתי מהבקיאים

ובאופן כללי בתקופה שהרב שטרן היה הרב האשכנזי, הוא היה האחראי על הכשרות ולא הרב עמאר.

זה כבר מצחיק... (כלומר אם זה לא היה עצוב)
אולי זה מצחיק, אבל כך היא הוראת הגר"ש מחפוד.
ואם תשים לב כמה שאינם חשודים כתומכים בעמדותיי בד"כ עשו לי לייק ע"ז. כי בי-ם רבים הפסיק לאכול רבנות מהדרין אחר בחירת הרבנים הראשיים.

ראשי תחתית