עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול ראש פינה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
באנר
וסתם לידיעתך גם כרכי הל"ב הרא' עד הלכות שבת נכתבו ע"י צוות אברכים, אתה יכול להסתכל במהדורות הישנות ולראות את שמות האברכים שהיו חלק מההוצאה, כמובן בהוצאה החדשה השמיטו דבר זה...
לא כתוב שם שהספר נכתב על ידי הצוות... זו הוספה ופרשנות שלך [אך איני מתפלא על אדם מגמתי ועז פנים שכמוך...]
הם לא נכתבו על ידי צוות אברכים אלא ע''י מרן הראש''ל בעצמו, שגם לאחר יגיעתו העצומה ודקדוקו בהלכה, מציג את חידושיו בפני תלמידיו בבחינת 'ומתלמידי יותר מכולם' - עד שיצא הדבר מדוקדק מאד, ונותן להם לעבור על דבריו להגיהם ולדקדקם. הדבר מעיד על גודל ענוותנותו וחכמתו , ותמיד יקבל את הערות הלומדים עליו ואף יזכירם בשמותם בספרו, ויחזור בו מדבריו באם הוכח לו אחרת.
גדולי ישראל הם אלו שידעו לעשות את מה שמוטל עליהם מן השמים גם כשצריך לסגור את הספר לשם כך, [ורואים היטיב את הסיע''ד אצל אותם גדולים]. גדול בישראל - רואה את כל עם ישראל ומרגיש את האחריות שלו עליהם, ולא חס על כבודו [מפני דלי השכל המלעיגים עליו] - אם הוא יכול לגרום לעוד יהודי לשמור שבת. עיניו לא נתונות רק בהנהגת בני התורה, ולא זורק סיסמאות שיש בהם לקנות תהילה וכבוד מציבור אחד ולהרחיק לב יהודים מאביהם שבשמים, אלא דורש הוא מבני התורה גם כן לצאת ולקרב את לב אותם הרחוקים לאביהם שבשמים. ובדיוק כפי שנהג אביו מרן זצוק''ל באהבת ישראל הגדולה שלו. להם בוער כל יום כשהם אומרים 'שמע ישראל' מה עם אותם מליונים שעדיין לא יודעים להמליך את הבורא עליהם, לא יודעים מה זה שבת, ומושגים בסיסיים ביהדות, קצת פחות בוער בהם באיזה עלון וספר הזכירו את דבריהם ובאיזה תואר כבוד, ואם חלקו עליהם עם שכל או בלי שכל...

חודש טוב ומבורך!

כמו שכתבתי אין שום זלזול ברב דוד בזה שהוא עסק בפולטיקה
כל גדולי ישראל עסקו גם בצרכי ציבור, ובוודאי שמרן הגר"ד שכידוע שימש ידא אריכתא של אביו הגדול וכל השנים היה לצידו ולמד ממנו את דרך הלימוד ודרך הנהגת הציבור הנכונה (עמידה על משמר הדת מאידך וקירוב לבבות מאידך, הקפדה על קוצו של יו"ד מאידך וכבוד לכל ת"ח מאידך, רצינות ויראת שמים מאידך ונועם שיח מאידך, ועוד ועוד) הרי זה מן המובן מאליו שיפעל בשליחות אביו גם בכגון הא, אבל להציגו כפוליטיקאי זו זוועה וביזוי ת"ח שאין רפואה וכו!
זו מציאות, כמו שהרב יעקב היה ח"כ ועסק מספר שנים מצומצם בפוליטיקה, וכמו שהרב אברהם היה בצבא, אין בזה שום זלזול, הם עשו עבודת קודש פוליטית!! אבל עם זאת אינו נחשב ללימוד תורה, ולכן יש לנו סולם ערכים שהפוסקי הלכה המקובלים בציבור הם רק אנשים שכל חייהם עסקו אך ורק בתורה, ולא בשום דבר אחר!! ועם כל ההערכה שיש לי לרב דוד, ובאמת שאני מעריך אותו וחושב שהוא אחד מגדולי הת"ח שיש לנו בדור זה, אבל להשוות זאת לאדם השקוע יומם וליל בתורה ולא פסיק פומיה מקטנות עם עצם היום הזה... זה קצת עוול.

אני יודע שגדולי הברי פלוגתא של הרב יצחק, מעריכים אותו בלא גבול, ואמנם אפשר לא להסכים איתו על הרבה דברים... אבל לבוא ולזלזל ביצירת חייו ולומר שהיא אינה שלו וכל מי שקרים כאלו... זה לא זלזול בת"ח זה הוצאת ש"ר הכי גדולה שיכולה להיות.
וכל התמיהות שיש עליו מההעתקות כבר השבנו על זה בכמה מקומות ואין בזה כל תמיהה למי שרוצה באמת להבין ולא להתריס....שאר קושיות ושאלות יש על כל ספר...
אני מכיר הרבה אברכים חשובים שהם ת"ח ולא "מתחילים" שסומכים על הספר ילקו"י בעניים עצומות אז אל תכתוב דברים בשם "ציבור האברכים" בלא שום בסיס..וגם אם אתה מכיר כמה אברכים כמוך זה לא אומר שזה ציבור האברכים...
קיש קיש.

אולם הדבר ידוע, וכל ילד גדל עם הסרטים של אני מאשים ושם אפשר לראות כמה הרב דוד יוסף היה מעורב בכל עצרת ועצרת, כמובן שזו הייתה עבודת קודש מבחינתו ומבחינת אביו אבל סו"ס זה לא נקרא ללמוד....
כולם מכירים ג"כ את האוהלים שהקימו מתחת לביתו של אריה בזמן המפלגה שהקימו כ"ר, והשאגות שלו "בוגד" עד היום מהדהדות ברחבי השכונה!!
בזמן שאתה מתהדר בתמונה של ת"ח שמותנו קטנה מאחיו הגדול תרתי משמע.
כמו שכתבתי אין שום זלזול ברב דוד בזה שהוא עסק בפולטיקה זו מציאות, כמו שהרב יעקב היה ח"כ ועסק מספר שנים מצומצם בפוליטיקה, וכמו שהרב אברהם היה בצבא, אין בזה שום זלזול, הם עשו עבודת קודש פוליטית!! אבל עם זאת אינו נחשב ללימוד תורה, ולכן יש לנו סולם ערכים שהפוסקי הלכה המקובלים בציבור הם רק אנשים שכל חייהם עסקו אך ורק בתורה, ולא בשום דבר אחר!! ועם כל ההערכה שיש לי לרב דוד, ובאמת שאני מעריך אותו וחושב שהוא אחד מגדולי הת"ח שיש לנו בדור זה, אבל להשוות זאת לאדם השקוע יומם וליל בתורה ולא פסיק פומיה מקטנות עם עצם היום הזה... זה קצת עוול.
ולפי זה יוצא לנו חידוש נפלא, שחכם יצחק גדול מאביו רבינו חכם עובדיה, לפי שחכם עובדיה נאלץ לבטל תורה על מנת לעסוק בצרכי ציבור, להקים מפלגה, לקרב רחוקים, להתעסק בצרכי הציבור, לבנות מקוואות ות"תים, וכן הלאה, וכמו שמתאונן בהקדמה לטהרת הבית ח"ב בלשונו הזהב, ואילו רבי יצחק היה לומד כל היום, וכמו שכבודו כותב להשוות בין זה לזה "זה קצת עוול".
אלא שלא מותנו קטנה מבנו בתרתי משמע, לפי שסוף סוף הוא גדול בגיל, אלא בחד משמע וכפי שביאר כבודו בטוב טעם ודעת.

סתם לידיעתך גם כרכי הל"ב הרא' עד הלכות שבת נכתבו ע"י צוות אברכים, אתה יכול להסתכל במהדורות הישנות ולראות את שמות האברכים שהיו חלק מההוצאה, כמובן בהוצאה החדשה השמיטו דבר זה...
אתה מדבר שטויות במשאיות.
אין להלכה ברורה לא הוצאה ראשונה ולא הוצאה שניה,
ישנה הוצאה אחת ותו לא.
לא מהדורת תשמ"א ולא מהדורת תשנ"ד וכמובן לא מהדורת תשע"ג.
הכל נקי וחלק, ולא צריכים מאה מהדורות לכל הלכה, והדברים פשוטים וברורים.

אלא מה אתה מתכוון לחלקים האחרים, אם תקרא שוב את השמות שמוזכרים שם, ותכיר אותם, תבין למה אתה מלהג שטויות.

אבל מטונך, עדיף לי ספר שמאה כתבו, אבל הוא נקי וברור, בלי פזלונות למיניהם, מאידך. וד"ב.

ולפי זה יוצא לנו חידוש נפלא, שחכם יצחק גדול מאביו רבינו חכם עובדיה, לפי שחכם עובדיה נאלץ לבטל תורה על מנת לעסוק בצרכי ציבור, להקים מפלגה, לקרב רחוקים, להתעסק בצרכי הציבור, לבנות מקוואות ות"תים, וכן הלאה, וכמו שמתאונן בהקדמה לטהרת הבית ח"ב בלשונו הזהב, ואילו רבי יצחק היה לומד כל היום, וכמו שכבודו כותב להשוות בין זה לזה "זה קצת עוול".
אלא שלא מותנו קטנה מבנו בתרתי משמע, לפי שסוף סוף הוא גדול בגיל, אלא בחד משמע וכפי שביאר כבודו בטוב טעם ודעת.
באופן כללי קצת מעניין איך מאידך נלחמים בכל עוז להכניס את רבם להנהגת התנועה הקדושה, עד כדי איום שאם לא יתנו בידיו את המפתחות הם ינטשו את הציבור החרדי (ויצביעו אולי ללפיד "היקר והנעלה, פעיל ונמרץ, ה' ישמרהו"), ומאידך מנסים לטעון שכל גדולי ישראל הידועים לא ראויים להנהיג את צאן מרעיתם מחמת שבין לבין מתעסקים מצרכי ציבור.

@האחרון שבעם

אולי אחרי כל המלל המיותר שלך, תוכל להסביר בדיוק מה כל כך זעזע אותך בסרטון?!

שמרן הראש"ל אמר ש"ישנה יוזמה [שתי מילים ראשונות שלא הובאו בסרטון] לשמירת שתי שבתות"?!

שמרן הראש"ל אמר שהוא מתפלל להצלחת הצבא?!

בדקת אולי אם "מרן האבא" היה מתפלל להצלחת הצבא?!

אולי זה שהוא לא 'מחזיר' לתוקף כתוקפנותו - מזעזעת אותך?!

מה, מה בדיוק זעזע אותך?!

תספר! תשפוך! תרגיש בנוח! כאן אין סתימת פיות! מוכנים לשמוע, אבל דיבורים לעניין!

@האחרון שבעם

אולי אחרי כל המלל המיותר שלך, תוכל להסביר בדיוק מה כל כך זעזע אותך בסרטון?!

שמרן הראש"ל אמר ש"ישנה יוזמה [שתי מילים ראשונות שלא הובאו בסרטון] לשמירת שתי שבתות"?!

שמרן הראש"ל אמר שהוא מתפלל להצלחת הצבא?!

בדקת אולי אם "מרן האבא" היה מתפלל להצלחת הצבא?!

אולי זה שהוא לא 'מחזיר' לתוקף כתוקפנותו - מזעזעת אותך?!

מה, מה בדיוק זעזע אותך?!

תספר! תשפוך! תרגיש בנוח! כאן אין סתימת פיות! מוכנים לשמוע, אבל דיבורים לעניין!
אני יגיד לך מה מזעזע את @האחרון שבעם.
שהרב דוד אמר שצריך לשמור רק ב' שבתות, ולא יותר!!!...
ולכן הוא מזועזע שלפי הרב דוד אין ענין לשמור יותר שבתות יותר משתיים, ואולי זה גם בל תוסיף...
וצע"ג לדינא... ואולי באמת הוא חידש שאין ענין לשמור את כל השבתות... יש לעיין...
ממש קושיות עצומות... אני מלא בזעזוע...
מילא רב שמסלף, משקר, מעתיק מאחרים, ומזלזל בת"ח, זה בסדר... והאחרון שבעם מאוד מזועזע אם מדברים עליו, כי זה עבירות קלות, לעומת רב שאומר לחלל שבת... גיוועלד (אני מקווה שכתבתי נכון...)!!!

ולכן הוא מזועזע שלפי הרב דוד אין ענין לשמור יותר שבתות יותר משתיים, ואולי זה גם בל תוסיף...
מילא רב שמסלף, משקר, מעתיק מאחרים, ומזלזל בת"ח, זה בסדר... והאחרון שבעם מאוד מזועזע אם מדברים עליו, כי זה עבירות קלות, לעומת רב שאומר לחלל שבת... גיוועלד (אני מקווה שכתבתי נכון...)!!!

אתה ממש חושד בכשרים!

@האחרון שבעם לא עד כדי כך טיפש!

ולענ"ד הוא פשוט מזועזע איך מרן הראש"ל שליט"א הקדים לדבר על היוזמא!

ובכלל הוא מזועזע, איך הוא לובש את הבגדים של האח,

והכי הוא מזועזע, איך הוא מעיז בכלל למסור שיעור....

ממש חלום זעזועים....

יתכן והתמיהה הגדולה שלו היא על רשב"י שאמר זאת במקור, ורק שם במוקד את הגר"ד כיוון שהוא בן דורנו ויותר נוח לזלזל בו מאשר בתנא שהוא מפחד שמא יבוא אליו בחלום.
אז הרני לעדכן אותו, הקב"ה מקפיד גם על זלזול בת"ח בן דורך.

ראשי תחתית