במערבא אמרי
חבר קבוע
הוא מספר על מה היה בפגישה, או סתם אומר את דעתו?תחת ידי גם הסרטה ממה שמספר החכם שליט"א שעה קלה אחרי הפגישה
הוא מספר על מה היה בפגישה, או סתם אומר את דעתו?תחת ידי גם הסרטה ממה שמספר החכם שליט"א שעה קלה אחרי הפגישה
כןהוא מספר על מה היה בפגישה,
כמובן לא התכוונתי ברצינותבאמת שאין לי מושג, אבל מי אמר לך? אם כן היו מפרסמים לפני שבוע
מסופקני טובא אם קנאותו היא משל אביו או משל הגרח"א טורצין.בן קנאי
אצלי זה אפי' שבחדעתו דעת תורה,
בנקיות בלי שום חשבונות אחרים
אתה יכול לקרוא לו קנאי או בן קנאי, אצלינו זה לא גנאי
מה הביאך לבית הספק? ומאי נפקא מינה?מסופקני טובא אם קנאותו היא משל אביו או משל הגרח"א טורצין.
אין לי מושג,לא דיברתי אם זה טוב או רע רק שלהגיד שהרמ"ה השתכנע ממנו זה מוזר כיון שכל גישתם שונה
כך גם דעותיהם של הרב לנדו והרב הירש שידועים כאנשים קיצוניים במיוחד ומתנגדים לכל מה שזז, ולכן מתאים שהם ישתכנעו מאותו רב קיצוני.דעתו של הרב משה צדקה קיצונית וקנאית בכל נושא וממילא אין סיבה שאי מי ישנה דעתו בגללו.
תלמידי אביו.מה הביאך לבית הספק?
לידיעה.ומאי נפקא מינה?
בנו רי'ד אולטרא קיצוני והוא היה מתלמידי הגריז הלויהגרח"א טורצין זצ"ל אם כי היה רבו (המובהק?), לא נראה לי ידוע עליו משהו מיוחד בענייני קנאות.
תלמידיו טוענים שיש מרחק גדול בין קנאות האב וקנאות הבן.אבל לגבי אביו חכם יאודה זצ"ל, הדברים ידועים
מה הקשר הבן לאב, לא הבנתיבנו רי'ד אולטרא קיצוני
נו נו, חכם יהודה זצ"ל היה מפגין יותר ממנו, ומדבר יותר חד ממנו, ואין החי מכחיש את החיתלמידיו טוענים שיש מרחק גדול בין קנאות האב וקנאות הבן.
גם אני לא הבנתי! ולכן שאלתי מאין קנאותו של הגר"מ צדקהמה הקשר הבן לאב, לא הבנתי
תביא ונראה.נו נו, חכם יהודה זצ"ל היה מפגין יותר ממנו, ומדבר יותר חד ממנו, ואין החי מכחיש את החי
וראה בספר נר יהודה מה שהביא בענין זה
דפח"חמה הקשר בין התנגדות להצבעת החוק להסדרת מעמד לומדי התורה / התנגדות להצעת החוק הזו, לבין "קנאות"?
תביא ונראה.
לא הבנתי מה השאלה הזו? - מהתורה, מהיראת שמים שלומאין קנאותו של הגר"מ צדקה
ממי קיבלה במסורת.לא הבנתי מה השאלה הזו? - מהתורה, מהיראת שמים שלו
לא רואה שום קשר לחוק הגיוס המדובר.
מכל גדולי הדור שלפנינו שהכיר מקרובממי קיבלה במסורת
ח"ו, מה גורם לך לחשוב כך?וכי החלוקים עליו אינם יראי שמים שכל עמלם ויגיעתם בתורה???
אתה רוצה שהוא ידבר בזמנו על מה שלא היה בזמנו?לא רואה שום קשר לחוק הגיוס המדובר.
השערות שאין בהם ממש.אתה רוצה שהוא ידבר בזמנו על מה שלא היה בזמנו?
הוא דיבר על דבר שבזמנו רובם שתקו
מעין מה שטוען יבל"ח בנו על זמנינו
הה"ד דור דור ודורשיו
אולי, ואולי ממקום לימודו.מכל גדולי הדור שלפנינו שהכיר מקרוב
סתם חשבתי.ח"ו, מה גורם לך לחשוב כך?
וברוך שכיוונתי בכתבי:אני רק שאלה.
מה הקשר בין התנגדות להצבעת החוק להסדרת מעמד לומדי התורה / התנגדות להצעת החוק הזו, לבין "קנאות"?
נכון שהכי כיף לחשוב כאילו רק מי שמתנגד לכל דבר ורק מי שהולך ומפגין ותולה פשקוילים בשחור לבן - הוא הצדיק האמיתי ואילו השניים רח"ל "פשרניים", ועדיין, אולי, אולי דווקא מי שנושא על כתפיו את עולם התורה וברוחב בינתו הוא מנווט את הספינה בכשרון ובסייעתא דשמיא, אולי הוא הקנאי לעתידו של עולם התורה ולא מי שמתנגד לכל הסדר שיכול להציל את עולם התורה?
ויש הרבה מה להאריך בקנאותם ובקיצוניותם, עד שאמר הרב לנדו שעדיף היה שהערבים ישלטו בארץ, וגם תוקף בחריפות גדולה מאד את הרא"י קוק, ובכלל כל רב שהיה ברבנות ועוד רבות יש להאריך בקיצוניותו.כך גם דעותיהם של הרב לנדו והרב הירש שידועים כאנשים קיצוניים במיוחד ומתנגדים לכל מה שזז, ולכן מתאים שהם ישתכנעו מאותו רב קיצוני.
ומאידך גיסא:בנו רי'ד אולטרא קיצוני
כוחה של נגיעה מפלגתית שמסמאת את העיניים...מסופקני טובא אם קנאותו היא משל אביו
כמה הדברים נאים לך.מחד גיסא:
ומאידך גיסא:
כוחה של נגיעה מפלגתית שמסמאת את העיניים...
ולמה לא תסתמך על תלמידי הרב טורצ'ין? כמו הרב צדקה שמתפלל על החיילים?כמה הדברים נאים לך.
כבר כתבתי כמה פעמים שאני נסמך על תלמידי מרן הגר"י צדקה.
מה השערות במה שכתבתי? כתבתי עובדותהשערות שאין בהם ממש.
אשמח לדעת מה הייתה דעתו לגבי הסכם שבמסגרת יהיו יעדים של 20 פיליפינים שיתגייסו מידי שנה, בתמונה לפטור גורף לכל עולם הישיבות + רכב לכל אברך.מה השערות במה שכתבתי? כתבתי עובדות
לבד מזה לגבי היעדים הבאתי במק"א שיחה של חכם יאודה צדקה זצ"ל נגד 'יעדים'
וזה היה נגד ח"כ של אגו"י דאז, בטענה שהם מוכרים את נשמות הספרדים
זה הובא בפורום מסתמא, יש את זה באוצה"ח "לשעה ולדורות"
מה ענית ומה הקשר, שוב, אתה מערבב כותרות ומילים מפוצצות כמו "קיצוניים" עם חיי המעשה ומנסה להשוות דיבורים חריפים של רב על א' עם הוראות שלו לגבי ב', ומתעלם מההוראה והולך אחר ליבך ונתפס באותה אמירה.וברוך שכיוונתי בכתבי:
ויש הרבה מה להאריך בקנאותם ובקיצוניותם, עד שאמר הרב לנדו שעדיף היה שהערבים ישלטו בארץ, וגם תוקף בחריפות גדולה מאד את הרא"י קוק, ובכלל כל רב שהיה ברבנות ועוד רבות יש להאריך בקיצוניותו.
השאלה איזה רכב זה.אשמח לדעת מה הייתה דעתו לגבי הסכם שבמסגרת יהיו יעדים של 20 פיליפינים שיתגייסו מידי שנה, בתמונה לפטור גורף לכל עולם הישיבות + רכב לכל אברך.