עדכונים מבית הרב משה צדקה שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
באמת שאין לי מושג, אבל מי אמר לך? אם כן היו מפרסמים לפני שבוע
כמובן לא התכוונתי ברצינות
אינני יודע אם הדעה של מרן הגרמ"ה הירש השתנתה או לא, אבל גם אם כן ברור לי שזה בגלל הייעוץ המשפטי שדורש כל מיני שינויים שהוא לא מסכים להם, ולא מחמת אותה פגישה

דעתו דעת תורה,
בנקיות בלי שום חשבונות אחרים
אתה יכול לקרוא לו קנאי או בן קנאי, אצלינו זה לא גנאי
אצלי זה אפי' שבח
לא דיברתי אם זה טוב או רע רק שלהגיד שהרמ"ה השתכנע ממנו זה מוזר כיון שכל גישתם שונה

מסופקני טובא אם קנאותו היא משל אביו או משל הגרח"א טורצין.
מה הביאך לבית הספק? ומאי נפקא מינה?
הגרח"א טורצין זצ"ל אם כי היה רבו (המובהק?), לא נראה לי ידוע עליו משהו מיוחד בענייני קנאות.
אבל לגבי אביו חכם יאודה זצ"ל, הדברים ידועים

לא דיברתי אם זה טוב או רע רק שלהגיד שהרמ"ה השתכנע ממנו זה מוזר כיון שכל גישתם שונה
אין לי מושג,
רק שלא ידוע לי על חדשות מיוחדים בענייני החוק מהשבוע האחרון
מלבד מה שהיה פגישה אצל הגרמה"ה שליט"א

דעתו של הרב משה צדקה קיצונית וקנאית בכל נושא וממילא אין סיבה שאי מי ישנה דעתו בגללו.
כך גם דעותיהם של הרב לנדו והרב הירש שידועים כאנשים קיצוניים במיוחד ומתנגדים לכל מה שזז, ולכן מתאים שהם ישתכנעו מאותו רב קיצוני.

מה הביאך לבית הספק?
תלמידי אביו.
ומאי נפקא מינה?
לידיעה.
הגרח"א טורצין זצ"ל אם כי היה רבו (המובהק?), לא נראה לי ידוע עליו משהו מיוחד בענייני קנאות.
בנו רי'ד אולטרא קיצוני והוא היה מתלמידי הגריז הלוי
אבל לגבי אביו חכם יאודה זצ"ל, הדברים ידועים
תלמידיו טוענים שיש מרחק גדול בין קנאות האב וקנאות הבן.

בנו רי'ד אולטרא קיצוני
מה הקשר הבן לאב, לא הבנתי
תלמידיו טוענים שיש מרחק גדול בין קנאות האב וקנאות הבן.
נו נו, חכם יהודה זצ"ל היה מפגין יותר ממנו, ומדבר יותר חד ממנו, ואין החי מכחיש את החי
וראה בספר נר יהודה מה שהביא בענין זה

אני רק שאלה.
מה הקשר בין התנגדות להצבעת החוק להסדרת מעמד לומדי התורה / התנגדות להצעת החוק הזו, לבין "קנאות"?

נכון שהכי כיף לחשוב כאילו רק מי שמתנגד לכל דבר ורק מי שהולך ומפגין ותולה פשקוילים בשחור לבן - הוא הצדיק האמיתי ואילו השניים רח"ל "פשרניים", ועדיין, אולי, אולי דווקא מי שנושא על כתפיו את עולם התורה וברוחב בינתו הוא מנווט את הספינה בכשרון ובסייעתא דשמיא, אולי הוא הקנאי לעתידו של עולם התורה ולא מי שמתנגד לכל הסדר שיכול להציל את עולם התורה?

מה הקשר הבן לאב, לא הבנתי
גם אני לא הבנתי! ולכן שאלתי מאין קנאותו של הגר"מ צדקה
נו נו, חכם יהודה זצ"ל היה מפגין יותר ממנו, ומדבר יותר חד ממנו, ואין החי מכחיש את החי
וראה בספר נר יהודה מה שהביא בענין זה
תביא ונראה.

תביא ונראה.
1770917631813.png

אני רק שאלה.
מה הקשר בין התנגדות להצבעת החוק להסדרת מעמד לומדי התורה / התנגדות להצעת החוק הזו, לבין "קנאות"?

נכון שהכי כיף לחשוב כאילו רק מי שמתנגד לכל דבר ורק מי שהולך ומפגין ותולה פשקוילים בשחור לבן - הוא הצדיק האמיתי ואילו השניים רח"ל "פשרניים", ועדיין, אולי, אולי דווקא מי שנושא על כתפיו את עולם התורה וברוחב בינתו הוא מנווט את הספינה בכשרון ובסייעתא דשמיא, אולי הוא הקנאי לעתידו של עולם התורה ולא מי שמתנגד לכל הסדר שיכול להציל את עולם התורה?
וברוך שכיוונתי בכתבי:
כך גם דעותיהם של הרב לנדו והרב הירש שידועים כאנשים קיצוניים במיוחד ומתנגדים לכל מה שזז, ולכן מתאים שהם ישתכנעו מאותו רב קיצוני.
ויש הרבה מה להאריך בקנאותם ובקיצוניותם, עד שאמר הרב לנדו שעדיף היה שהערבים ישלטו בארץ, וגם תוקף בחריפות גדולה מאד את הרא"י קוק, ובכלל כל רב שהיה ברבנות ועוד רבות יש להאריך בקיצוניותו.

השערות שאין בהם ממש.
מה השערות במה שכתבתי? כתבתי עובדות
לבד מזה לגבי היעדים הבאתי במק"א שיחה של חכם יאודה צדקה זצ"ל נגד 'יעדים'
וזה היה נגד ח"כ של אגו"י דאז, בטענה שהם מוכרים את נשמות הספרדים
זה הובא בפורום מסתמא, יש את זה באוצה"ח "לשעה ולדורות"

מה השערות במה שכתבתי? כתבתי עובדות
לבד מזה לגבי היעדים הבאתי במק"א שיחה של חכם יאודה צדקה זצ"ל נגד 'יעדים'
וזה היה נגד ח"כ של אגו"י דאז, בטענה שהם מוכרים את נשמות הספרדים
זה הובא בפורום מסתמא, יש את זה באוצה"ח "לשעה ולדורות"
אשמח לדעת מה הייתה דעתו לגבי הסכם שבמסגרת יהיו יעדים של 20 פיליפינים שיתגייסו מידי שנה, בתמונה לפטור גורף לכל עולם הישיבות + רכב לכל אברך.

וברוך שכיוונתי בכתבי:

ויש הרבה מה להאריך בקנאותם ובקיצוניותם, עד שאמר הרב לנדו שעדיף היה שהערבים ישלטו בארץ, וגם תוקף בחריפות גדולה מאד את הרא"י קוק, ובכלל כל רב שהיה ברבנות ועוד רבות יש להאריך בקיצוניותו.
מה ענית ומה הקשר, שוב, אתה מערבב כותרות ומילים מפוצצות כמו "קיצוניים" עם חיי המעשה ומנסה להשוות דיבורים חריפים של רב על א' עם הוראות שלו לגבי ב', ומתעלם מההוראה והולך אחר ליבך ונתפס באותה אמירה.

ראשי תחתית