עדכונים מבית הרב שלמה ידידיה זעפראני שליט"א

אני מחפש מאמר של הרב שלמה זעפרני שהתפרסם השנה בקובץ גליונות "רבנן", בעניין המחלוקות בין הרב ב"צ אבא שאול להרב עובדיה.

זה קצת צ"ת מ"ש גבי היתר מכירה שהרי ידוע ומפורססם הסרטון בו מרן היבע אומר אומר לנכדו שזה היתר גמור ומי שרוצה שיבזבז את הכסף שלו ואמר לי תגיד כך גם לאמא שלך

תודה רבה, אך לכאורה הכוונה לזה
הצג קובץ מצורף 19277

שלחו לי רק את התמונה הזו, וכתבו לי שהוא מופיע ב-
"אוצר גליונות" גליון לו' פרשת תרומה
"שני שרי צבאות ישראל" גליון ד'
זה לא מהרב זעפראני אלא מהרב יורם מימון.
בכל מקרה זה נמצא כאן בפורום, תחפש את האשכול של אוצר גליונות.

בני ברק: מעמד סיום הש״ס לע״נ האברך הצעיר שנפטר לפני שנה הרב יניב מונדני ז״ל התקיים באולם ״אור מרדכי״ בהשתתפות חבר המועצת הגר״ש מחפוד, הגאב״ד הגרש״י זעפראני, מנהל סמינר בית יעקב הרב צוקר, הגר״י אללוף, הגר״א אילני והרב אילן גאדו.
לשליחת תוכן: 0523771202
להצטרפות: https://did.li/F83fT
🟡
מוקד ש״ס
🟡

IMG-20260418-WA0010.jpg

גדולי התורה השתתפו בכנס היסוד לפתיחת שלוחת הסמינר הישן – סניף "מכון בית יעקב למורות"

במעמד מיוחד ומרגש התקיים כנס היסוד לסמינר הישן המיועד לבנות אברכים בני תורה מהציבור הספרדי בהשתתפות מנהל הסמינר הישן. בכינוס נשאו דברים גדולי ראשי הישיבות ובהם חבר מועצת חכמי התורה מרן רה"י הגר"א סלים ור"י חברון הגר"ד כהן וגדולי ראשי הישיבות.

הצג קובץ מצורף 16226

לא נפתח בסוף

ילדי התפוצות

"ילדי ברזיל הטהורים! תזרקו את כל הקלפים של הכדורגל, תאספו במקומם קלפים של שמירת שבת!"​

בהמשך למסעו של מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א בברזיל התקבל בשירה נרגשת בת"ת מגן אברהם בראשות הרה"ג שלמה לניאדו, ובנשיאות חמיו הרב דניאל אזרק, שם נשא דברים נלהבים וקרא להתרחק מהבלי הזמן

• דוד סופר
  • ג׳ באייר תשפ״ו (20/04/2026)
  • 23:47
  • צילום: כותל המזרח

בהמשך למסעו של מרן הגאב"ד הגאון הגדול רבי שלמה ידידיה זעפראני שליט"א בברזיל, הגיע לביקור מיוחד בתלמוד התורה "מגן אברהם", שם התקבל בכבוד רב ובשירה נרגשת מצד התלמידים ואנשי הצוות.

המעמד התקיים בת"ת "מגן אברהם" בראשות הרה"ג רבי שלמה לניאדו שליט"א, ובנשיאות חמיו הרב דניאל אזרק. במהלך הביקור שרו התלמידים "בר יוחאי", והאווירה כולה עמדה בסימן של התרוממות והתעוררות.

בדבריו עמד מרן הגאב"ד על קדושת השבת ועל הצורך של בני התורה הצעירים להיבדל מן ההשפעות הזרות החודרות לרחוב. בתוך הדברים התייחס גם לעיסוק הגובר סביב משחקי הכדורגל ואיסוף הקלפים, ואמר בלשון חריפה כי זהו אחד מכלי ההסחה של היצר הרע, וקרא לכל מי שמחזיק בדברים אלו לבערם מקרבו. אף הוסיף כי מי שעדיין לא עשה זאת, ראוי שישרפם במדורת ל"ג בעומר, כסמל לניתוק מן ההבל והתחזקות בדברים של קדושה.

הביקור הותיר רושם עז על התלמידים, אשר זכו לשמוע דברי חיזוק נוקבים מפי מרן הגאב"ד, ולחוש מקרוב את אווירת ההתעלות שמלווה את מסעו לחיזוק הקהילות ובני התורה בארצות אמריקה הדרומית.

"ילדי ברזיל הטהורים! תזרקו את כל הקלפים של הכדורגל, תאספו במקומם קלפים של שמירת שבת!"​

אם יצליח בזה אפשר להכריז עליו כמחולל מופתים אמיתי...

ראשי תחתית