כלומרכנראה הדברים מבפנים נראים אחרת ...
יש הרבה שמנגחים, מזלזלים ומותחים ביקורת אדירה, בעצם הרבה יותר מרק ביקורת.כלומר
בעקבות שאלות למי התכוין מנהיג הדור שליט"א במכתבו 'מלך זקן וכסיל'.
באיזו איצטלא דרבנן הוא התעטף?בעקבות שאלות למי התכוין מנהיג הדור שליט"א במכתבו 'מלך זקן וכסיל'.
הנה בחז"ל מצינו שכתבנו כן על היצר הרע, הוא השטן, הוא מלאך המוות.
מי שעוד רואה עצמו מתאים לכינוי זה, בכבוד.
מכתב חיזוק
ארכיון: גדולי ישראל בכניסה לכלא הצבאי - אב תשפ"ההשאלה היא מיהו המלך זקן וכסיל שמתהלך באיצטלא דרבנן ושם בכלא לומדי תורה עם פושעים?בעקבות שאלות למי התכוין מנהיג הדור שליט"א במכתבו 'מלך זקן וכסיל'.
הנה בחז"ל מצינו שכתבנו כן על היצר הרע, הוא השטן, הוא מלאך המוות.
מי שעוד רואה עצמו מתאים לכינוי זה, בכבוד.
באיזו איצטלא דרבנן הוא התעטף?
באמת נראה מכתב מזוייף, או שנמחק בו איזה משפט בסוף הפיסקא "שחנו".השאלה היא מיהו המלך זקן וכסיל שמתהלך באיצטלא דרבנן ושם בכלא לומדי תורה עם פושעים?
ברור לחלוטין שהוא מזוייף.באמת נראה מכתב מזוייף, או שנמחק בו איזה משפט בסוף הפיסקא "שחנו".
???וההנהלה מחקה אותו, כנראה שגם הם יודעים שזה מזוייף
התאריך במכתב ח' חשון, ביום חמישי - יום העצרת. למה התפרסם רק היום???
לא הבנת על מה נסוב תגובתיהתאריך במכתב ח' חשון, ביום חמישי - יום העצרת. למה התפרסם רק היום???
וע"ז הגבתי את מה שהגבתי עיין לעילוההנהלה מחקה אותו,
אתה יכול להסביר את המכתב?המכתב של מרן רה"י שליט"א בעניין חוק הגיוס ועידוד לר' אריה הוא מכתב אמיתי לחלוטין וב"ה שיש לנו הנהגה לדור שהדברים ברורים ויש עם מי להיוועץ בכל ענין וענין ובפרט בנושא כה חשוב כחוק הגיוס
אתה מכיר מישהו שעונה על כל ההגדרות האלו?מיהו המלך זקן וכסיל שמתהלך באיצטלא דרבנן ושם בכלא לומדי תורה עם פושעים?
השאלה היא מיהו המלך זקן וכסיל שמתהלך באיצטלא דרבנן ושם בכלא לומדי תורה עם פושעים?
לצערי הרב אני מכיר מאוד מקרוב את אותם אנשי ריב ומדון שעונים על ההגדרות הללו....אתה יכול להסביר את המכתב?
אתה מכיר מישהו שעונה על כל ההגדרות האלו?
הם גם שמו לומדי תורה בכלא?לצערי הרב אני מכיר מאוד מקרוב את אותם אנשי ריב ומדון שעונים על ההגדרות הללו....
ואליהם התכוון מרן רה"י שליט"א !!!
אחי היקרים !!!
גדלתי כל חיי בישיבות וכוללים של הליטאים וחוויתי על בשרי את המחלוקת הגדולה של בעלי המחלוקת מאנשי הפלג.
וכואב לי עד מאוד לראות שבציבור שלנו לא למדו מי הם אותם אנשי ריב ומדון.
הם חוזרים אחת לאחת על מה שעשו אצל האשכנזים: משקרים משמיצים מזייפים כותבים שיש לחצים פסולים מפוליטיקאים על גדולי תורה ועוד ועוד.
קחו כלל פשוט:
מי שכותב בשם התורה ורבניה באמת - לא משקר לא מזייף ולא משמיץ
מי שכותב בשם היצר הרע עושה את כל הנ"ל.
אני בכלל לא מתייחס לחוק הגיוס שאיני מבין בזה,
יש רבנים שבהשקפתם המקורית הם קנאים יותר גם בנושאי הבחירות וכדומה, וזה לא קשור בכלל לפלג.
אני מדבר על הלחצים והסיפורים על רבנים שבשאר הנושאים הם בכלל לא קנאים, ופה הפלג יושבים עליהם ומספרים להם סיפורים.
מי שראה את המודעות שיצאו השבוע נגד א.ד. עם התמונות של הרב שך הרב עובדיה ויבדל לחיים הרב יצחק יוסף...
מי שמדפיס כאלו מודעות זה רק מי שחושב שהוא ממשיך את הרב שך, ומשתמש ברבנים הספרדים בשביל לקדם את המחלוקת הנוראית שלו....
בתקופה הכי קשה במחלוקת הליטאית הרב שטיינמן אמר: שלשקר אין רגליים ובסוף הציבור ידע מי לשם שמים ומי...
אל תתנו להם לפלג את הציבור שלנו, עם אותם השיטות שהם פעלו אצל האשכנזים.
ידוע בשם רבי אלחנן וסרמן שמי שמרכז את כל היהדות שלו מסביב למצוה אחת, זה על חשבון שאר המצוות וזה לא מיראת שמים.
הוא כתב את זה על הדת"ל עם מצות ישוב ארץ ישראל, וזה נכון גם אצל הפלג עם "המצוה" של גזירת הגיוס, שבשם המצוה הזו מותר לעשות הכל הכל הכל
לדעתם המטרה מקדשת את האמצעים.
הכי חשוב לזכור שאותם אנשי הפלג הם הם בעצמם או רבותיהם אלו שהשפילו לפני 30 שנה את מרן הרב עובדיה זיע"א.
גם היום הם מזכירים את שמו ואת שם בנו רבי יצחק יוסף בלי תואר "הרב" !!!!
סלקו אותם מכל המדרגות.
כןהם גם שמו לומדי תורה בכלא?
בהתעקשות שלהם לעשות אוירה ציבורית נגד החוק להסדרת מעמד בני הישיבות הם גורמים לכך שהחוק יתעכב ובני ישיבות יכנסו לכלא. פשוט וברור.הם גם שמו לומדי תורה בכלא?
כוונתו פשוטה: מלך זקן וכסיל הוא יצה"ר כידוע, ואותו מלך זקן וכסיל שגורם לאנשי הפרקליטות וכו' לשים בחורים יקרים בכלא הצבאי, הוא אותו אחד שגורם גם לאנשים עם איצטלא דרבנן לעשות מה שהם עושים.השאלה היא מיהו המלך זקן וכסיל שמתהלך באיצטלא דרבנן ושם בכלא לומדי תורה עם פושעים?
באמת נראה מכתב מזוייף, או שנמחק בו איזה משפט בסוף הפיסקא "שחנו".
לא יודע מי ניסח אותו, הוא מנוסח גרוע ביותר.חלילה לחשוב שהמכתב מזויף, ולא נמחק בו שום משפט.
לפי איך שנאמר לי ע"י בני הבית, רה"י ניסח את המכתב בעצמו ודקדק בכל מילה בו הלוך ושוב.
מה לא אהבת בו?לא יודע מי ניסח אותו, הוא מנוסח גרוע ביותר.
לא קשור לאם אהבתי או לא.מה לא אהבת בו?
אוקי.לא קשור לאם אהבתי או לא.
המכתב מנוסח גרוע.
א. יש לך דוגמאות לניסוחים בעייתיים לדעתך?לא יודע מי ניסח אותו, הוא מנוסח גרוע ביותר.
כל האנשים שאני מכיר שקראו את המכתב טוענים כך.א. יש לך דוגמאות לניסוחים בעייתיים לדעתך?
ב. במחילה מכבוד תורתך, אם מרן הגרא"ס חתם אני סומך עליו שהוא מבין מה זה ניסוח בעייתי, והוא כנראה חולק עליך בנידון (גם אם אם אם לא הוא ניסח אותו במו ידיו זה נחשב שהוא זה שלוקח אחריות על כל מילה וכל אות)
מיהו המלך זקן וכסיל שמתהלך באיצטלא דרבנן ושם בכלא לומדי תורה עם פושעים?
בפיסקה השניה. אותו מלך זקן וכסיל... ועלילות דברים על עמודי התורה מחזיקיה ותומכיה שלא תיפול ח"ו ועוסקים יומם ולילה בכבוד ובגאון ועושים מעשים כבירים בכל הארץ כולה, ולא המקום לפרט.א. יש לך דוגמאות לניסוחים בעייתיים לדעתך?
כבר הסבירו פעמייםכל האנשים שאני מכיר שקראו את המכתב טוענים כך.
אתה מוזמן להסביר אותו:
כוונתו פשוטה: מלך זקן וכסיל הוא יצה"ר כידוע, ואותו מלך זקן וכסיל שגורם לאנשי הפרקליטות וכו' לשים בחורים יקרים בכלא הצבאי, הוא אותו אחד שגורם גם לאנשים עם איצטלא דרבנן לעשות מה שהם עושים.
מה לא מובן?בהתחלה הוא כותב על הרשעים שמסיתים ועוצרים בחורי ישיבות.
בפיסקה השניה הוא כותב שאותו יצר הרע התלבש באיצטלא דרבנן.
תקרא טוב את הניסוח.