עת שערי רצון
חבר מוביל
מעניין ש - @משיב כהלכה עדיין לא התערב בנידון ...
מעלה לאיסור - כלומר שלא דיבר הבא''ח על פאות שלנו
שמועה שמעתי, כי זו תשובה חלקית מהמקור, והשמיט רוב התשובה מטעמים השמורים עמו
למעשה בנותיו וכלותיו לובשות
ודאי שרוב הפיאות היום חורגות מכללי ההלכה שקבעו כל גדולי הפוסקים, ואפ"ה רובם אינם ממחים ביד בני משפחותיהם ותלמידיהם
מעניין ש - @משיב כהלכה עדיין לא התערב בנידון ...
אשריהם ואשרי חלקם של מתנגדי הפאות שבכל תקופה ממציאים איסורים חדשים שונים ומשונים לאסור את הפאות, ולעשות את רוב מנין ובנין של כלל ישראל פרוצות.אני לא בטוח שזה רק זה, כי ודאי שרוב הפיאות היום חורגות מכללי ההלכה שקבעו כל גדולי הפוסקים, ואפ"ה רובם אינם ממחים ביד בני משפחותיהם ותלמידיהם
שמעתי שהרב ראובן ניסן מחבר קונ' יראת ההוראה הוא העורך הראשי של וישב הים, איני יודע בדיוק מה חלקו בכתיבה.הרב יעקב הלל כתב בעצמו את התשובות?
שמעתי שהרב ראובן ניסן מחבר קונ' יראת ההוראה הוא העורך הראשי של וישב הים, איני יודע בדיוק מה חלקו בכתיבה.
תשאל את הרב ניסן עצמו, תשמע ממנו דברים אחרים. (אם הוא מכיר אותך וסומך עליך).לרב הלל אין חייזרים ותלמידים שמכניסים לו הוספות לתשובות
זה בעריכתו ובכתיבתו המלאה, והרב ניסן לומד איתו, מחפש מקורות וכו'
מכיר את הרב ניסןתשאל את הרב ניסן עצמו, תשמע ממנו דברים אחרים. (אם הוא מכיר אותך וסומך עליך).
יהיה אשר יהיה,מכיר את הרב ניסן
וגם מכיר את הרב הלל וזו המציאות
יכול להיות שישנה משמעות אחרת לעורך, אני לא יודע
תשובות וישב הים נכתבים על ידי הגר"י הלל בעצמו, ללא עריכה כלל ועיקר.
אני כותב מידיעה אישית.
הלוואיאז מוכרחים לומר שהוא משתמש בהשבעת קולמוס.
אחרת איך יספיק לייצר יבול כה עצום וברמה גבוהה שכזו, כאשר עול אלפי אברכים על צוואריו, ומצב בריאותו רעוע, ורוב עיסוקו בחכמת הנסתר.
בשביל שו"ת וישב הים ה' כרכים אין צורך בהשבעת קולמוס. זה לא כ"כ הרבה חומר.אז מוכרחים לומר שהוא משתמש בהשבעת קולמוס.
אחרת איך יספיק לייצר יבול כה עצום וברמה גבוהה שכזו, כאשר עול אלפי אברכים על צוואריו, ומצב בריאותו רעוע, ורוב עיסוקו בחכמת הנסתר.
לגבי הרב ניסן מוטב שמישהו שמכיר אותו ישאל אותו ויכתוב מה אמר לו.מה תפקידם של הרב ראובן ניסן והרב שלומוביץ?
נאה דורש נאה מקיים!לא חלילה ע"י תוכנות גזור הדבק וכיוצא באלו ה"י ויצלינו.