במה זוכה, כל שנה, דווקא הרב רבינוביץ להיות רב המקדים בהקבלת פני רבו?
אם אפשר שעות.הכינוסים שישתתף בהם מרן הראש"ל שליט"א היום.
יום שלישי כט׳ תשרי:
עפולה: אולמי ׳האהל׳ בהשתתפות עשרות בחורי הישיבות המתגוררים בעיר כנס חיזוק לפני תחילת זמן חורף.
בארגונו של יו"ר המועצה הדתית ר' אלירם דדון הי"ו
חדרה: מעמד ׳ועתה כתבו לכם׳ בסימן הילולת מרן באולמי ׳ויה קסליו׳ המפוארים בהשתתפות רבני העיר שליט״א.
בארגונו של סגן ראש העיר הרב בועז ביטון הי"ו
מודיעין עילית: שיעור מרכזי למאות אברכים ובני הישיבות בבית המדרש המרכזי ׳זכרון גבריאל׳.
קשה לראות אדם שבדעותיו המפורסמות בז למאבקו של הראש"ל שליט"א וגאון עוזנו מרן הגרע"י זיע"א בעניין גיוס בני הישיבות מתקבל בכבוד וידידות בביתו של מרן הרשל"צ'זופניק' ב'כיכר השבת': בחול המועד תפס 'זופניק' את פרשן הבית ישי כהן בהקבלת פני רבו אצל רבו הראשון לציון הגר״י יוסף.
הצג קובץ מצורף 11504
היכן ראית שבז?קשה לראות אדם שבדעותיו המפורסמות בז למאבקו של הראש"ל שליט"א וגאון עוזנו מרן הגרע"י זיע"א בעניין גיוס בני הישיבות מתקבל בכבוד וידידות בביתו של מרן הרשל"צ
איפה בני הבית שיעשו שם סדר
אמנם לא ראיתי אך שמעתי איך שמדבר כמה וכמה פעמים בעד גיוס החרדים לצה"ל רח"להיכן ראית שבז?
קודם כל אני מוכרח לומר שלא שמעתי מעולם שישי כהן סובר כך,קשה לראות אדם שבדעותיו המפורסמות בז למאבקו של הראש"ל שליט"א וגאון עוזנו מרן הגרע"י זיע"א בעניין גיוס בני הישיבות מתקבל בכבוד וידידות בביתו של מרן הרשל"צ
איפה בני הבית שיעשו שם סדר
יש לו את הרב דב ליאור עמו והוא לא צריך להתנצל כלל. כמו שהאשכנזים יגידו שהאוכל היתר מכירה בז לכל...קודם כל אני מוכרח לומר שלא שמעתי מעולם שישי כהן סובר כך,
יחד עם זאת אני מקווה שכבר נכנסל ל"עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א" וכבר הקשת כנ"ל על 2 או כבר 3 מפגשים מחויכים עם בן גביר
שעולה להר הבית ובז לכל גדולי עולם מצוקי ארץ...!
(אני מניח שלא למדת את הסוגיות, לא של העליה להר הבית ולא של הגיוס לצבא)א. קודם כל יחי ההבדל בין איסורי כרת לבין ....
ובכל מקרה, יחי ההבדל בין כתב חצר המקורב לבית הרב יצחק יוסף מירושלים (וזה ידוע מאוד) שהולך ומדבר פעם אחר פעם דברים כנגד רבו וכנגד גדולי וחכמי ישראל, לבין ח"כ ממפלגה אחרת שלא מזוהה עם מרן הראשון לציון הגר"ד יוסף שליט"א כלל שהרב בתור רב ראשי וגדול ישראל לוחץ לו יד ומחייך לו.ב. מלבד זאת ההיתר של הרב דב ליאור הינו דווקא לגברים, ואחר טבילה במקווה
ואילו בן גביר נכנס עם הרבעצ'ן, ועם כל המאבטחים (אשה, טבילה במקווה)
ג. לגבי הדוגמא של ההיתר מכירה, שיבואו להתווכח על ההיתר ומשא"כ גבי הר הבית
שכל גדולי הדור זצ"ל ושליט"א בכף אחת ובן גביר ורבו בכף שניה. ודו"ק.
שאמרו לך שאין לציבור הספרדי גדולים ברמה גבוהה זה לא שלא הכירו את הרשימה הזאת, אלא אחרי שהכירו את האנשים האלו. כמה מראשי הישיבה אף אחד לא באמת מכיר את רמתם התורנית, אם זה הרב אלבז, הרב שמואל בצלאל וכדו'. ראשי הישיבות היחידים שהם מוכרים הם ר' יהודה עדס שבאמת בשיעור קומה, אבל הוא אשכנזי לחלוטין מבחינת השיוך שלו, כנ"ל לגבי הרב יעקב הלל (ששוב, הוא פוסק וגם אני לא יודע (אולי אחרים כן) מה שיעור קומתו התורנית, רק יודע שרבים חולקים על פסקים שלו באופן גורף), הרב יצחק יוסף יש אשכול של ביקורות שלם על דבריו שבכתב ושבע"פ, אפשר לעיין שם. הרב סלים בראיון עמו דיבר בשבחים מופלגים על ר' יהודה עדס והיה נשמע שהוא ממש תלמיד שלו מבחינת הרמה התורנית, ואם ר' יהודה עדס הוא לכל היותר עוד ראש ישיבה, אז הרב סלים? ראש ישיבה. אגב, יש לשים לב לכך שהרב סלים הוא ראש ישיבה מבוגר מאד ומהבודדים בציבור הספרדי שהוא לא פוסק אלא ראש ישיבה ולכן נתפס כ"הראש ישיבה"... הרב צדקה כולם מקבלים אותו אין לי מושג לגבי רמתו התורנית.גדול הדור מרן הגאון רבי משה צדקה שליט"א, גאון הדור מרן הגאון רבי יהודה עדס שליט"א, רבינו הגדול מרן הגאון רבי אברהם סלים שליט"א, רבינו מרן הגאון רבי שמואל בצלאל שליט"א, מרן הגאון רבי עמנואל טולידנו שליט"א, מרן הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א, מרן הגאון רבי יהודה כהן שליט"א, מרן הגאון רבי בצלאל טולידנו שליט"א, מרן הגאון רבי יעקב הלל שליט"א, מרן הגאון רבי יעקב חיים סופר שליט"א, ועוד רבים וגדולים...
יש משפט שאומר "זה לא הגיל זה הדרך" ויתכן שגיל ראשי הישיבות במגזר הספרדי נמוך מאחיו הליטאים...., ויתכן ג"כ שהיות והמגזר הספרדי קם מאפס אין את כמות הפירות שיש לראשי הישיבות הליטאים שזה נותן תהודה עצומה ורבה לגדלות ראשי הישיבות, אבל הגדלות לא נעלמת מי שמכיר את עמלו ועיונו של מרן חכם צדקה ואמיתת התורה שבו כיחיד בדורו, ומי שמכיר א הגאונות הנדירה וניצול הכישרון (במציאות הוא הרה"י הכי מוכשר...) שאין בדומה לו של מרן הרב עדס שהעמיד אלפי אברכים ות"ח, ואני לא דבר על כח הסברא של מרן הרב סלים עם היכולת להפשיט דברים מורכבים ועמוקים, וגאונות הדעת והבהירות של מרן הרב בצלאל (אם הוא היה בציבור הליטאי נראה לי שהיו מחשיבים אותו בדיוק כמו שמסתכלים על מרן הגרמ"ה הירש...), הלמדנות המפעימה של מרן הגר"ע טולידנו, והבקיאות בכל שו"ת נידח של מרן חכם יצחק וכך כל שאר...
מרנן ורבנן תעלה את הרמה שלך בכלל ושל הפורום בפרט, לחזור כל פעם ולכתוב הרב יצחק יוסף מירושלים. כמו לכתוב הרב פלוני אלמוני מהר נוף.לבית הרב יצחק יוסף מירושלים
כי יש הרב יצחק יוסף מאלעד ומעוד ערים ועלולים להתבלבל, מה שאין כן מרן הראשון לציון שליט"א שהוא חד בדרא ולא יחליפוהו באחר.מרנן ורבנן תעלה את הרמה שלך בכלל ושל הפורום בפרט, לחזור כל פעם ולכתוב הרב יצחק יוסף מירושלים. כמו לכתוב הרב פלוני אלמוני מהר נוף.
די לרמה הרדודה .