עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

יש להזהר שלא להפוך לנעבעך-כופר (כופר בשוגג כהגדרת ר"ח בריסקר). א' מי"ג עיקרי האמונה, 'אני מאמין בביאת המשיח בכל יום שיבוא'.
למה כופר? הוא אמר שהמשיח יגיע מקסימום עוד 15 שנה, אבל יכול לבוא בכל יום.

תמונת הפרופיל של תורה לשמה. חסר משקפיים כהות. מה נסגר עם המרניסטים?? אפילו בחב"ד לא ראיתי דברים כאלו.. (אולי זה לא האשכול הנכון לכתוב את זה...)

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-11-02 181952.png
    צילום מסך 2025-11-02 181952.png
    650 קילובייט · צפיות: 15
ל
א שמעתי את ההקלטה, רק ראיתי את התמלול, הוא לא אומר "מקסימום עוד 15 שנה" אלא "עוד 15 שנה המשיח יבוא".

הציטוט: המשיח יבוא עוד 15 שנה, בואו נתאפק עוד 15 שנה. ברור לי שהוא התכוין למקסימום, אבל מהניסוח משתמע אחרת ח"ו, לכן אמרתי צריך להזהר.

אהה.
הרב אומר א, וזה לא מסתדר לך אז אתה מכניס מילים בתוך דבריו שהופכות את המשמעות ומיישב אותו. נפלא.
אתה באמת חושב שהוא התכווין עוד 15 שנה??? (זה שהרב דוד הוא ממשיך דרכו של מרן ולא הרב יצחק לא אומר שהוא עמרץ גמור)

אתה באמת חושב שהוא התכווין עוד 15 שנה??? (זה שהרב דוד הוא ממשיך דרכו של מרן ולא הרב יצחק לא אומר שהוא עמרץ גמור)
אני לא יודע מה הוא חושב. אני יודע מה הוא אומר. אין לדיין אלא מה שעיניו רואות למדנו.

היית אומר את זה גם על ממשיך דרכו האמיתי של מרן?
א. מרן הגר"ד כבר לימד אותנו, מי שממשיך את דרכו של מרן זה כל מי שלומד באמת וביראת שמים ומקרב רחוקים וכדו.
ב. אם מרן היה אומר דברים תמוהים, לא היינו שואלים עליו? ודאי שהיינו שואלים. אנחנו רוצים להגיע לאמת. נקודה.

אתה מכיר מישהו שאחר שסיים את תפקיד הרב הראשי שינה את נוהגו ללכת עם גלימה?
שוב , אתה קורא חצי משפט וכבר "נחפז להשיג"
הנושא היה- על שנת "תשע"ד" ששם כיהן בפועל ואעפ"כ בא בלי הגלימה
ולכן זה תפס אותי ועניין אותי השינוי, שהאידנא שהוא בגדר "לשעבר" בא עם הגלימה , ואילו אז שהיה בגדר "מכהן" בא בלי.

או שסתם אתה מחפש אותו?
שום חיפוש אין כאן ושום...
סה"כ שיתפתי את החברים בדבר "מעניין" שצדה עיני

לא הקשתי ולא חיפשתי , אלא שיתפתי
מה תפס אותך
אם לא הבנת אחזור מיוחד בשבילך
מה שתפס אתת עיני
זה שנת "תשע"ד" שבא בלי הגלימה הנ"ל

ראה לגאון מליסא שם בשם הרמב"ן שתחיית המתים תהיה עכ"פ 200 שנה לפני האלף השישי. וזה עוד לא היה.
צריך לבדוק את זה עם רמב"ן אחר

מ"מ אני התכוונתי לרמב"ן בחיבור "הגאולה" , ששם נראה מדבריו שהגאולה תהיה אחרי 1290 שנה

להוי אומר מלפני בערך - 650 שנה.

[ובחשבון שלו- זה לצרף את מס' של בית ראשון , ועוד את בית שני, ועוד את הזמן שהיו בא"י לפני בית ראשון, זהו כל הימים של הגלות עד לגאולה העתידה]

רמב''ן א.JPGרמב''ן ב.JPG

אגב סתם מעניין
ונקודה שתפסה אותי

כאן בעצרת בשנת תשפ"ו ר' יצחק היה עם הגלימה , אע"פ שהוא כבר לא בפועל מכהן כר' ראשי.

ואילו בעצרת הקודמת דשנת תשע"ד , שכבר היה מכהן בפועל כר' ראשי, לא היה עם הגלימה

הצג קובץ מצורף 12146
כמדומה שההסבר הוא שמכיון שהיה בתפקיד מכהן לא רצה לבלוט בהשתתפותו בהפגנה נגד הגיוס ותלמידיו מספרים שהוא שכנע את הרה''ר האשכנזי להשתתף למרות שחשש

כמדומה שההסבר הוא שמכיון שהיה בתפקיד מכהן לא רצה לבלוט בהשתתפותו בהפגנה נגד הגיוס ותלמידיו מספרים שהוא שכנע את הרה''ר האשכנזי להשתתף למרות שחשש
מעניין שהרב דוד שליט"א הגיע עם הגלימה והמצנפת ללא חשש.
מרן הראשל"צ ר' דוד יוסף שליט"א בעצרת המיליון בירושלים
הצג קובץ מצורף 12081

לאחר הראיון אמש בזירת החדשות, בו השמיצו אלמונים את תנועת ש"ס כביכול במחאה על כבוד הרב יצחק יוסף, מקורבו הרב אליהו דניאל אוזן טוען:
האלמונים שמדברים שם לא מקורבים ולא בטיח. גם הקול לא דומה לאף אחד מהמקורבים.
סיפרו שם דברים שלא היו ולא נבראו.
הם צודקים שיש מלחמה, וכולם יודעים את דעותנו, אבל הגזימו, זה לא עד כדי כך שהיו איומים ומרן שליט"א נפל למשכב, וכל מיני הגזמות. לא היו דברים מעולם.
הם טוענים שמרן שליט"א קיבל איומים ביום שישי ונפל למשכב, ובו ביום מסר שיעור מאלף לקהילת האברכים בביכה"נ צופיוף בשכונת הבוכרים, ואחרי כן הלך במשך חמישים דקות לביתו, וכל הדרך ענה לשאלות הציבור בדברי תורה וכו', במלא הכוחות.

ראשי תחתית