עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

דעת גדולי ישראל כהגר"מ צדקה ודעימיה ידועה ומפורסמת.

כמו"כ נלענ"ד שלחץ מפלגתי ומאורגן חזק יותר...
דעת מרן הרב שך זצ"ל וכל הגדולים עד היום, היה על חוק תורתו אומנתו.
דואגים למי שלומד, תנו את יבנה וחכמיה.

השאלה היא את מי הכריחו. את גדולי הספרדים או את חבר מועצת חכמי התורה?
למה חייב להיות שהכריחו?
מאז ועד היום עברו מים רבים בנהר, וככל הנראה הגר"מ מאיה בזמן המכתב הראשון ניסה למצוא דרך להעביר חוק ללא מכסות ויעדים אולם נוכח לדעת שאין אופציה כזאת ושכל זמן שאין חוק שמציל לפחות את הלומדים - המצב הולך ומדרדר.
זה ההסבר בעיני לפחות.

נתי קאליש
24754.jpg

יו״ר ועד הישיבות הגרח״א קאופמן בהתייעצות דחופה אצל מרן הראש״ל הגר״י יוסף ערב הגשת חוק הגיוס לועדת חוץ ובטחון.

איך "הדברים לא נאמרו" איך???
הכל מוקלט בקולו!

צע"ג כיצד כותב "דברים שנאמרו בשמו" כאשר מדובר בהקלטות שלו בעצמו.

ועוד יותר צע"ג איך אפשר לכתוב שהדברים לא נאמרו (מילא אם היה טוען שנאמרו בשיחה פרטית ולא לציטוט).

זה מזכיר לי את מכתב התמיכה ביהונתן חן שהובא לעיל, כאשר חשב שמדובר בתלמידו, ללא שום חקירה ודרישה, ומדובר במקרה שהתברר בבי"ד כולל תמונות ותיעודים (רק אתמול התפרסם תיעוד שלו בבית מלון עם אשת איש כאשר הוא לבוש כחילוני גמור).

דעה אולי לא פופולארית לפורום זה.

חילול ה' נורא בחשיפת ההקלטה.

מה יאמרו החילונים "אלו מפרכסות זו את זו ת"ח על אחת כמה וכמה".
ועוד לשפוך את הכביסה המלוכלכת בערוץ 12.

ההקלטה היא נטו לבזות את הרב יצחק יוסף והרב מאיה ולסכסך ולפלג בין קהל היראים לדבר ה'.
אפשר לומר מעשה שטן הצליח. הוא הצליח לפלג ולסכסך.

עשו טובה אל תתנו לזה יד, צריך להוקיע את הנוהג המשונה הזה.

עשו טובה אל תתנו לזה יד, צריך להוקיע את הנוהג המשונה הזה
הנוהג המשונה הוא לטאטא ולטאט מתחת לשטיח
עד שכבר אין מקום לאיפה להכניס את הלכלוך

לדעתי אתם מפספסים פה נקודה חשובה.
הנקודה היא לא אם אמר הרב או לא, כי דווקא כמה פעמים הרב סלים והרב הירש מוזכרים עם תואר הרב.
אלא הנקודה היא נימת הזלזול.

שניהם ה... אומרים אצלנו הספרדים, קוראים להם "משוכנזים". מי מכיר אותם? מי יודע הלכה מהם? מי שמע מהם שיעור? מי? שום דבר.

אבל לאריה דרעי נוח להיתפס בבצלאל ובסלים. זה האינטרס שלו, הוא לא הרב, הוא לא הרב שלו ולא בטיח. הלכה אחת הוא לא יודע ממנו, שיעור אחד לא שמע ממנו, הוא לא הרב שלו, אבל הוא נתפס, הוא נתפס...

אלא הנקודה היא נימת הזלזול.

הזלזול העיקרי הוא כלפי אריה דרעי, שממנה רבנים שלפני שמינו אותם בקושי שמעו עליהם. (אני לא מזלזל בהם ח"ו, הם גדולים ועצומים בתורה, אבל סוף כל סוף הם החלטה של אריה דרעי להכנס למועצת, ולרב יצחק שליט"א יש טענות עליו שלא אמורים להכניס אותם)

הזלזול העיקרי הוא כלפי אריה דרעי, שממנה רבנים שלפני שמינו אותם בקושי שמעו עליהם. (אני לא מזלזל בהם ח"ו, הם גדולים ועצומים בתורה, אבל סוף כל סוף הם החלטה של אריה דרעי להכנס למועצת, ולרב יצחק שליט"א יש טענות עליו שלא אמורים להכניס אותם)
מי הכניס אותם למועצת, שכחת?
לא אריה דרעי, אלא זקן המועצת הגר"מ מאיה שליט"א.

(אגב, זה אותם רבנים שאח"כ הם הכניסו את הרב יצ"י למועצת).

לא משנה מה עיקרי ומה לא.
הוא מדבר שם בזלזול נגד גדולי ישראל, מרנן ורבנן הגרא"ס, הגרש"ב, הגרד"ל והגרמ"ה שליט"א.

יש לציין שהוא גם הזכיר אותו בשמו הפרטי בניגוד לרב יצחק שהזכיר את כולם בשמות המשפחה.
לא הבנתי מה החילוק.
ובכל מקרה כבר התבאר מהו הזלזול. לא אמירת השם ללא תואר הרב, אלא צורת האמירה והזלזול בכבוד התורה שלהם.

אני מצהיר מראש:
אין לי ולא תהיה לי הסמכות לעמוד ולהוכיח בשער - ממש ממש לא.
יחד עם זאת יש דברים שאי אפשר להשאר מולם אדיש בשום צורה - כן - גם בערכי הדל.
ראשית כל באלו כלים אנו שופטים אנשים ענקי עולם שקטנם עבה ממותננו? למה כשמדובר על אדריכלות לבית הפרטי שלנו אנו לא סומכים על שיקול דעתינו ובמיאים אנשים שמתמחים בזה, ואילו על גדולי ישראל - שהיחידם שמתמחים בגדולי ישראל - הם גדולי ישראל שליט"א כמובן וידוע לכל דעת נבון - למה שם נהיינו מבינים גדולים?!?
האחת מן השתיים: או שגם אנו בכלל גדולי ישראל ולכך יש לנו את הכלים לכך... מה שמוביל את פורום כותל ממזרח לקדמת הפורמים התורניים כי אפי' גדולי ישראל שליט"א רואים צורך לחוות בו דעה, אכשר דרא!!!!!!
או - וזו האפשרות המסוכנת מבין השתיים - שאנו לא רואים בגדולי ישראל שליט"א שיושבים ועמלים בתורה כל ימי חייהם כפי איך שצריך להסתכל עליהם, אנו לא רואים בהם את עיני העדה והמרוממים מאיתנו עשרות ומאות מונים - וממילא יש לנו את הזכות - ואפי' את החובה לתת ציונים כאלה ואחרים.
והמדהים - שבדיוק היום בהשגחה פרטית ישבתי סדר א' וקראתי בסו"ד את המשפט הבא בגרעק"א וצריך עיון גדול.
מה אומר ומה אדבר אורו עיני!

כי - כי אם גאון הדורות בסדר גודל של הגרעק"א נשאר בצ"ע, אז גם אני הדל והקטן - על אחת כמה וכמה.
לא הכל אני צריך להבין ולא הכל אני צריך להשכיל - אני חייב ומוכרח לדעת - ש...כן - גם לנו יש את הפריבלגיה להישאר בצ"ע, לא פחות מהגרעק"א...
לא כל מה שאני לא מבין צריך להוביל למסקנה כזו או אחרת, זה שאני לא מבין לא אומר שאני צריך להיות בעל כרחך מבין ולהסיק מסקנות, פשוט לא - אין לי את הכלים לשפוט את הסוגיא הזו. בדיוק כמו שאני לא מתיימר לעזור לחברותא בסדר ב' מאחורי שלומדים זבחים בהבנת קרבן עולה ויורד במוקדשים - כי אני לא מכיר - כך ובדיוק כך אני לא מתיימר להביע דעה בגדולי ישראל שליט"T, אין לי את הכלים לכך.
ומה גם, שיסודו והרותו של הצ"ע מתחילה מהסתכלות רמת המעלה שלנו על גדולי ישראל - למול תקציר שמגיע מערוץ 12 - נו - אפי' צונט' בליל שישי לא הייתי סומך עליהם לשבת באותו שולחן... ולו רק מחמת ריח המיאוס אז לקחת מהם חומר ולבסס ממנו חומר ולבנות מערכה שלימה מלאה וגדושה ונוטפת ארס בזיון תלמידי חכמים באבחת מקלדת?!? מתוך בטחון מוצק שמה שמובא שם אלו אלו הדברים ואין בלתם?!?
מעבר לעזות שבדבר אני מדבר על הבורות - אלו המקורות שלנו בשולי הדף? ערוץ 12?
הגיע הזמן לומר איני יודע, כן זה לא מפחית מערכו של אף אחד מאיתנו, זה בסדר - אתם יודעים מה? גם בשידוכים של הילדים זה לא יפגע מחוסר הידיעה שלנו... תצשאלו את אלו שלא דיברו מעולם ולא דנו וכסכסו בדעת מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א...
סליחה על האריכות, אין כאן דברים המכוונים חלילה לאף אחד באופן אישי, את אשר על ליבי אמרתי. (יותר נכון כתבתי...)
לכל מגיב ואוחז במקלדת - לפני שאתה מגיב באבחה קלה- תבדוק אם יש ולו קורטב קל של אמת זהירה בכל האמור עד השתא.

מעבר לעזות שבדבר אני מדבר על הבורות - אלו המקורות שלנו בשולי הדף? ערוץ 12?

בשורה התחתונה, הדברים נאמרו ע"י הרב יצחק יוסף, בקולו. כל דיון במקורו של הסירטון, או במקליט ההקלטה, או בכל דבר אחר, הוא הסטת הנושא ע"י זריית חול בעיניים.

גם כל הדיבורים על זלזול בת"ח הם עורבא פרח, תורה היא וללמוד אנו צריכים, או לחילופין - אם מלאך ה' צבאות הוא וכו'.

ובפרט שיש כאן צנזורה תמידית ומחמירה.

ואסיים בסיפור: חסיד שנכנס ליחידות אצל הרבי מליובאוויטש שאל אותו אם אפשר להוציא החוצה מה שנאמר כאן.

הוא ענה לו (ואני מצטט מהזיכרון) "מה שנאמר כאן אפשר להוציא החוצה, ומה שאי אפשר להוציא החוצה לא נאמר כאן".

בשורה התחתונה, הדברים נאמרו ע"י הרב יצחק יוסף, בקולו. כל דיון במקורו של הסירטון, או במקליט ההקלטה, או בכל דבר אחר, הוא הסטת הנושא ע"י זריית חול בעיניים.
מעניין מה דעתך על הקלטה נסתרת של אחד מגדולי הרבנים שאתה שמעת אותה ומכיר אותה. אם תרצה אזכיר לך באישי.

עצם ההנחה של כבוד תורתו שזה אכן נאמר על ידו ניזון ממקור שאני ואתה לא היינו נותנים שם אמון ולו על פיסת טישו. בהיות ואנחנו יחד עוסקים בפורום רציני ומכובד, שומא עלינו לברר את מקור הדברים הנאמרים כאן.
אני גם יכול לצטט שפרשני שטילבעך 'מאה שערים' ציטטו ממקור ראשון המקורב לראש הממשלה שהוא עומד לעבור בהצלחה את מבחני הרבנות ולהיות אב"ד בביה"ד הרבני הגדול...
גם אם זה יאמר ברצינות תהומית ובהבעת פנים נחושה, על המקור אנחנו יחד מפקפקים.

כל הדיבורים על זלזול בת"ח הם עורבא פרח, תורה היא וללמוד אנו צריכים, או לחילופין - אם מלאך ה' צבאות הוא וכו'. ובפרט שיש כאן צנזורה תמידית ומחמירה.
במהלך הדורות היו הרבה יהודים טובים שבאו לברר דעת רבותיהם והתעסקו בכבוד תלמידי חכמים, ובשל חוסר הנקיות ודקדוק היראה הנדרש לברר דעת רבותיהם נכנסו לדראון עולם תחת כותרת חז"ל 'אין רפואה למכתו'.
אינני מתכוין ולו ברמיזה לומר שכבודו או כל אדם אחר המחובר לפורום הנכבד מערב במעשיו ולו קורטוב של זלזול - יחד עם זאת - כשמתעסקים בכבוד תלמידי חכמים, מתעסקים בגחלת לוהטת שטעות ולו הקטנה ביותר חמורה לאין ערוך.
יתירה מזו
הציטוט הנרמז בדבריך 'תורה היא וללמוד אני צריך' רבי עקיבא אמרו בהקשר למאמץ ולעזות שיש צורך לברר טעמי הדינים והלכותיהם, לא לברר מה דעת הרב פלוני על הרב אלמוני בטח לא לדרג את הרב במדרג גדולי ישראל...

ואסיים בסיפור: חסיד שנכנס ליחידות אצל הרבי מליובאוויטש שאל אותו אם אפשר להוציא החוצה מה שנאמר כאן.
הוא ענה לו (ואני מצטט מהזיכרון) "מה שנאמר כאן אפשר להוציא החוצה, ומה שאי אפשר להוציא החוצה לא נאמר כאן".

הסיפור שכתבת חדש לי יישר כח!
הוא ממחיש עד כמה גדולי ישראל שליט"א זהירים בדיבורם ואין להם חשש שיצאו דברים החוצה
מה שמחזק את נקיות הדעת בהם חיים הגדולים שלנו

ראשי תחתית