תחשוב טוב יהיה טוב
חבר חדש
השאלה היא את מי הכריחו. את גדולי הספרדים או את חבר מועצת חכמי התורה?
דעת גדולי ישראל כהגר"מ צדקה ודעימיה ידועה ומפורסמת.
כמו"כ נלענ"ד שלחץ מפלגתי ומאורגן חזק יותר...
השאלה היא את מי הכריחו. את גדולי הספרדים או את חבר מועצת חכמי התורה?
דעת מרן הרב שך זצ"ל וכל הגדולים עד היום, היה על חוק תורתו אומנתו.דעת גדולי ישראל כהגר"מ צדקה ודעימיה ידועה ומפורסמת.
כמו"כ נלענ"ד שלחץ מפלגתי ומאורגן חזק יותר...
למה חייב להיות שהכריחו?השאלה היא את מי הכריחו. את גדולי הספרדים או את חבר מועצת חכמי התורה?
כתבתי כן לשיטתו של מי שהגבתי על דבריו.למה חייב להיות שהכריחו?
איך "הדברים לא נאמרו" איך???
הכי מה שתפס אותי מכל זהאיך "הדברים לא נאמרו" איך???
הכל מוקלט בקולו!
לא זוכר שהגר"ד לנדו הוזכר אבל סומך עליךולנדו
איך "הדברים לא נאמרו" איך???
הכל מוקלט בקולו!
עיין בדקה וארבעיםלא זוכר שהגר"ד לנדו הוזכר אבל סומך עליך
הנוהג המשונה הוא לטאטא ולטאט מתחת לשטיחעשו טובה אל תתנו לזה יד, צריך להוקיע את הנוהג המשונה הזה
חילול ה' נורא בחשיפת ההקלטה.
מדובר על רב שלימדו תורה [היינו הר' סאלים] ועליו להתבטא "סאלים"
שניהם ה... אומרים אצלנו הספרדים, קוראים להם "משוכנזים". מי מכיר אותם? מי יודע הלכה מהם? מי שמע מהם שיעור? מי? שום דבר.
אבל לאריה דרעי נוח להיתפס בבצלאל ובסלים. זה האינטרס שלו, הוא לא הרב, הוא לא הרב שלו ולא בטיח. הלכה אחת הוא לא יודע ממנו, שיעור אחד לא שמע ממנו, הוא לא הרב שלו, אבל הוא נתפס, הוא נתפס...
אלא הנקודה היא נימת הזלזול.
מי הכניס אותם למועצת, שכחת?הזלזול העיקרי הוא כלפי אריה דרעי, שממנה רבנים שלפני שמינו אותם בקושי שמעו עליהם. (אני לא מזלזל בהם ח"ו, הם גדולים ועצומים בתורה, אבל סוף כל סוף הם החלטה של אריה דרעי להכנס למועצת, ולרב יצחק שליט"א יש טענות עליו שלא אמורים להכניס אותם)
לא משנה מה עיקרי ומה לא.הזלזול העיקרי הוא כלפי אריה דרעי, שממנה רבנים שלפני שמינו אותם בקושי שמעו עליהם. (אני לא מזלזל בהם ח"ו, הם גדולים ועצומים בתורה, אבל סוף כל סוף הם החלטה של אריה דרעי להכנס למועצת, ולרב יצחק שליט"א יש טענות עליו שלא אמורים להכניס אותם)
גדולי ישראל נקבעים לפי רייטיניג? לפי כמות היח"צנים שיש להם?שממנה רבנים שלפני שמינו אותם בקושי שמעו עליהם
הזלזול העיקרי הוא שאתה חושב שלפני שמינו אותם בקושי שמעו עליהם.הזלזול העיקרי הוא כלפי אריה דרעי, שממנה רבנים שלפני שמינו אותם בקושי שמעו עליהם.
לא הבנתי מה החילוק.יש לציין שהוא גם הזכיר אותו בשמו הפרטי בניגוד לרב יצחק שהזכיר את כולם בשמות המשפחה.
מעבר לעזות שבדבר אני מדבר על הבורות - אלו המקורות שלנו בשולי הדף? ערוץ 12?
מעניין מה דעתך על הקלטה נסתרת של אחד מגדולי הרבנים שאתה שמעת אותה ומכיר אותה. אם תרצה אזכיר לך באישי.בשורה התחתונה, הדברים נאמרו ע"י הרב יצחק יוסף, בקולו. כל דיון במקורו של הסירטון, או במקליט ההקלטה, או בכל דבר אחר, הוא הסטת הנושא ע"י זריית חול בעיניים.