אוֹי לִי עַל גָּלוּת הַשְּׁכִינָה: ראש מוסדות 'כסא רחמים' הגר"צ מאזוז בעריכת תיקון חצות בצהרי היום, יחד עם תלמידיו בהיכל הישיבה, כמנהג הספרדים ועדות המזרח ע"פ דברי האר"י ז"ל בימי בין המצרים (משה ויסברג)
הצג קובץ מצורף 8030

www.ktr.org.il
				מנחם קולדצקיישראל כהן: מאה ימים: ראש מוסדות 'כסא רחמים' הגה"צ הרב צמח מאזוז עלה לציונו הקדוש של אחיו מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז בבית העלמין פוניבז' בבני ברק להעתיר בתפילה. היום יצוינו מאה ימים להסתלקותו של ראש הישיבה (תיעוד: מושיק).
הצג קובץ מצורף 8474

יש מקור לעליה ביום המאה?ישראל כהן: מאה ימים: ראש מוסדות 'כסא רחמים' הגה"צ הרב צמח מאזוז עלה לציונו הקדוש של אחיו מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז בבית העלמין פוניבז' בבני ברק להעתיר בתפילה. היום יצוינו מאה ימים להסתלקותו של ראש הישיבה (תיעוד: מושיק).
הצג קובץ מצורף 8474
יש מקור לעליה ביום המאה?
השאלה האם יש ענין או שסתם זה יצא כך?יש מקור לשאלות וטרחנות בלי סוף???
תקרא את הידיעה שוב, ותגיד אם הוא עלה 'לרגל' יום המאה, או שהכתב המוכשר חישב ומצא.
אין בזה עניין. להבנתי עלה להעתיר בתפילה וכן על תורמים. וכך יצא במקרה.השאלה האם יש ענין או שסתם זה יצא כך?
התוכחתי פה לא מעט עם @שמעון טרבלסי, אך פה אני מצטרף לשאלה.
מה גם שראיתי נראה לי פה פרסום שביום ה-60 הרב ליאור חתנו של הרב עשה ג''כ סוג של אזכרה,
מישהו יכול לציין מקור?
האמת להבנתי אין מקור ליום המאה. ולא עלו ממש ביום המאה אלא בסמיכות לו (כן כתבו באתר כתר מלוכה) וכנראה ע"מ להעשיר את הדיוח הכתבים והעיתונאים הוסיפו מדידהו את עניין התזמון היפה (כנראה עלו ביום ששי - בערב ראש חודש כנהוג בשנה הראשונה. וגם בדיוחים עצמם לא נאמר מפורש שעלו באותו יום).
ומה ששאלת לגבי הגאון הגדול הרב ליאור כהן שליט"א, ראיתי לצרף כאן מה שכתב הרה"ג רבי אדיר כהן שליט"א בהלכות אבילות שנדפסו בקיצור בסו"ס 'הוראה ברורה' אבילות (עמ' קלט:). ואקוה שיהיה לתועלת המעיינים: "ובחארה צג'ירה (הרובע הקטן בג'רבא), נהגו להוסיף עוד אזכרות בתוך השנה הראשונה: בסוף שלושה חודשים, בסוף ששה חודשים ובסוף תשעה חודשים. ויש נוהגים לעשות אזכרה במהלך השנה הראשונה בכל ערב ראש חודש, או בתאריך הפטירה בכל חודש".
התוכחתי פה לא מעט עם @שמעון טרבלסי אך פה אני מצטרף לשאלה
מה גם שראיתי נראה לי פה פרסום שביום ה60 הרב ליאור חתנו של הרב עשה ג''כ סוג של אזכרה
מישהו יכול לציין מקור?
במלאת שישים יום להסתלקותו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצ"ל, נשא חתנו נאמן ביתו הגאון הגדול הרב ליאור כהן שליט"א, ראש ישיבת 'מאור יוסף', תפילה מיוחדת אותה היה נוהג לקרוא ראש הישיבה בזמנים קשים, על יד שולחנו ומקום לימודו הקדוש בביתו, בעקבות המצב השורר בארץ.
לאחמ"כ נערך שיעור בהשתתפות כל בני המשפחה.
הצג קובץ מצורף 6611
ראש מוסדות 'כסא רחמים' הגה"צ הרב צמח מאזוז שליט"א נשא היום שיחת חיזוק על ימי בין המצרים וענייני תשעה באב ולקראת סוף זמן קיץ בכולל 'רב פעלים - קול רינה' בנתיבות בראשות החיד"א אברג'ל; "כאשר שמעתי מדברים על קודש קודשים, שיניתי את התוכניות שלי ואמרתי אני חייב לבוא"
הצג קובץ מצורף 8608
וזה נראה לך נורמלי?
א. בכל התקופה האחרונה שורה של חכמים באים להביע ברב את תמיכתם, כגון הגר"ב שמואלי, הגר"י קולדצקי, הגרי"ח סופר, ועוד.וזה נראה לך נורמלי?