לחצו כאן – תרומה לשמואל

עדכונים מבית הרב צמח מאזוז שליט''א

אוֹי לִי עַל גָּלוּת הַשְּׁכִינָה: ראש מוסדות 'כסא רחמים' הגר"צ מאזוז בעריכת תיקון חצות בצהרי היום, יחד עם תלמידיו בהיכל הישיבה, כמנהג הספרדים ועדות המזרח ע"פ דברי האר"י ז"ל בימי בין המצרים (משה ויסברג)

הצג קובץ מצורף 8030
יש פה גם שיחה עם הגר"צ על התיקון, וגם מאמר מחזק של אחיו מרן הגרמ"מ בעניין

כעת מרן ראש הישיבה הגאון הרב צמח מאזוז באזכרה להרה"ג שמואל עידן זצ"ל ממייסדי ישיבת כסא רחמים, עם מרן הראשון לציון הגר"ד יוסף והגר"י ברדא והגר"ד עידאן בנו של המנוח וראש הכולל ואב"ד משפט צודק.

סיקור מהעצרת
את דבריו החמים, פתח מרן הראשון לציון הגר"ד יוסף שליט"א בברכה אל "כבוד ראש הישיבה, הגאון הגדול בנם של קדושים, שבעזרת ה' ימשיך מעלה מעלה להפיץ מעיינותיו חוצה, להמשיך ולפתח את הישיבה שהוא נמצא על המנהיגות שלה, עד ביאת 'צמח' משיח צדקנו בקרוב, אכי"ר".

הגר"ד סיפר לבחורים על מעלתו של הרב עידאן זצ"ל "שהיה ממייסדי הישיבה הזו, יחד עם מרנן ורבנן, וביחד הם התחילו את הישיבה הזאת יש מאין". בהמשך הדברים דיבר הרב גם על עניין יום האזכרה השנתי שעורכים לכל אדם ועל הדין המתקיים לנשמה בביה"ד של מעלה.

דברים מפעימים אמר מרן הראשון לציון בדבריו, כאשר דיבר בעניין הציבור הספרדי בבני ברק בפרט ובארץ כולה בכלל. הראש"ל התבטא והעלה זכרונות אודות הימים ההם והמצב העגום שהיה קיים בעולם הישיבות הספרדי, עת עמדו על שלש ישיבות בלבד בניגוד לישיבות רבות באופן יחסי בעולם התורה האשכנזי, וזקף את זכות כלל הקמת הישיבות והקהילות המפוארות הספרדיות הנראות כיום בארץ הקודש לזכות ייסוד ישיבתנו הקדושה בשנים ההם שהייתה בבחינת 'נחשון בן עמינדב' בעולם התורה הספרדי.

מפי עוללים | מסיבת סידור מרגשת בת"ת "איש מצליח"​

באירוע מכובד בת"ת "איש מצליח" נערכה מסיבת סידור בהשתתפות ראש הישיבה מרן הגאון הגדול הרב צמח מאזוז שליט"א, הגאון הרב מרדכי מאזוז שליט"א ר"י "דרכי העיון", מנהל הת''ת הרה"ג הרב אליהו קבלן שליט"א , המחנכים ובני המשפחות שבאו לשמוח עם ילדיהם בשמחת התורה
746210_81c05cbe9e5247e9a9d3349e56de897c~mv2.webp

ישראל כהן: מאה ימים: ראש מוסדות 'כסא רחמים' הגה"צ הרב צמח מאזוז עלה לציונו הקדוש של אחיו מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז בבית העלמין פוניבז' בבני ברק להעתיר בתפילה. היום יצוינו מאה ימים להסתלקותו של ראש הישיבה (תיעוד: מושיק).

IMG_20250727_143708_055.jpg

ישראל כהן: מאה ימים: ראש מוסדות 'כסא רחמים' הגה"צ הרב צמח מאזוז עלה לציונו הקדוש של אחיו מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז בבית העלמין פוניבז' בבני ברק להעתיר בתפילה. היום יצוינו מאה ימים להסתלקותו של ראש הישיבה (תיעוד: מושיק).

הצג קובץ מצורף 8474
מנחם קולדצקי

IMG-20250721-WA0004(1).jpg

הצג קובץ מצורף 8474
יש מקור לעליה ביום המאה?

התוכחתי פה לא מעט עם @שמעון טרבלסי, אך פה אני מצטרף לשאלה.
מה גם שראיתי נראה לי פה פרסום שביום ה-60 הרב ליאור חתנו של הרב עשה ג''כ סוג של אזכרה,
מישהו יכול לציין מקור?​
האמת להבנתי אין מקור ליום המאה. ולא עלו ממש ביום המאה אלא בסמיכות לו (כן כתבו באתר כתר מלוכה) וכנראה ע"מ להעשיר את הדיוח הכתבים והעיתונאים הוסיפו מדידהו את עניין התזמון היפה (כנראה עלו ביום ששי - בערב ראש חודש כנהוג בשנה הראשונה. וגם בדיוחים עצמם לא נאמר מפורש שעלו באותו יום).

ומה ששאלת לגבי הגאון הגדול הרב ליאור כהן שליט"א, ראיתי לצרף כאן מה שכתב הרה"ג רבי אדיר כהן שליט"א בהלכות אבילות שנדפסו בקיצור בסו"ס 'הוראה ברורה' אבילות (עמ' קלט:), ואקוה שיהיה לתועלת המעיינים: "ובחארה צג'ירה (הרובע הקטן בג'רבא), נהגו להוסיף עוד אזכרות בתוך השנה הראשונה: בסוף שלושה חודשים, בסוף ששה חודשים ובסוף תשעה חודשים. ויש נוהגים לעשות אזכרה במהלך השנה הראשונה בכל ערב ראש חודש, או בתאריך הפטירה בכל חודש".​

נערך לאחרונה:
האמת להבנתי אין מקור ליום המאה. ולא עלו ממש ביום המאה אלא בסמיכות לו (כן כתבו באתר כתר מלוכה) וכנראה ע"מ להעשיר את הדיוח הכתבים והעיתונאים הוסיפו מדידהו את עניין התזמון היפה (כנראה עלו ביום ששי - בערב ראש חודש כנהוג בשנה הראשונה. וגם בדיוחים עצמם לא נאמר מפורש שעלו באותו יום).

ומה ששאלת לגבי הגאון הגדול הרב ליאור כהן שליט"א, ראיתי לצרף כאן מה שכתב הרה"ג רבי אדיר כהן שליט"א בהלכות אבילות שנדפסו בקיצור בסו"ס 'הוראה ברורה' אבילות (עמ' קלט:). ואקוה שיהיה לתועלת המעיינים: "ובחארה צג'ירה (הרובע הקטן בג'רבא), נהגו להוסיף עוד אזכרות בתוך השנה הראשונה: בסוף שלושה חודשים, בסוף ששה חודשים ובסוף תשעה חודשים. ויש נוהגים לעשות אזכרה במהלך השנה הראשונה בכל ערב ראש חודש, או בתאריך הפטירה בכל חודש".​
ובספר 'יקרא דחיי' (להגר"ח רבי. עמ' 170) כתב דוודאי חיובא מיהא ליכא בהנהגות אלו. אולם הנוהגים כן, יש להם על מה שיסמוכו.​

נערך לאחרונה:
התוכחתי פה לא מעט עם @שמעון טרבלסי אך פה אני מצטרף לשאלה
מה גם שראיתי נראה לי פה פרסום שביום ה60 הרב ליאור חתנו של הרב עשה ג''כ סוג של אזכרה
מישהו יכול לציין מקור?
ואגב, עכשיו אני רואה את הדיוח של הגר"ל עליו דיברת שוב, גם לפי הפרסום הוא לא ערך שום אזכרה. אלא נשא תפילה בעקבות המצב וערך שיעור בבית מרן זצ"ל. ככה שהקושיא לא ממש מתחילה. אך לעצם הטענה, מקורות לעניין אכן יש וכדלעיל.​
במלאת שישים יום להסתלקותו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצ"ל, נשא חתנו נאמן ביתו הגאון הגדול הרב ליאור כהן שליט"א, ראש ישיבת 'מאור יוסף', תפילה מיוחדת אותה היה נוהג לקרוא ראש הישיבה בזמנים קשים, על יד שולחנו ומקום לימודו הקדוש בביתו, בעקבות המצב השורר בארץ.

לאחמ"כ נערך שיעור בהשתתפות כל בני המשפחה.

הצג קובץ מצורף 6611

ראש מוסדות 'כסא רחמים' הגה"צ הרב צמח מאזוז שליט"א נשא היום שיחת חיזוק על ימי בין המצרים וענייני תשעה באב ולקראת סוף זמן קיץ בכולל 'רב פעלים - קול רינה' בנתיבות בראשות החיד"א אברג'ל; "כאשר שמעתי מדברים על קודש קודשים, שיניתי את התוכניות שלי ואמרתי אני חייב לבוא"

IMG_20250730_205505_177.jpg

ראש מוסדות 'כסא רחמים' הגה"צ הרב צמח מאזוז שליט"א נשא היום שיחת חיזוק על ימי בין המצרים וענייני תשעה באב ולקראת סוף זמן קיץ בכולל 'רב פעלים - קול רינה' בנתיבות בראשות החיד"א אברג'ל; "כאשר שמעתי מדברים על קודש קודשים, שיניתי את התוכניות שלי ואמרתי אני חייב לבוא"

הצג קובץ מצורף 8608

וזה נראה לך נורמלי?
א. בכל התקופה האחרונה שורה של חכמים באים להביע ברב את תמיכתם, כגון הגר"ב שמואלי, הגר"י קולדצקי, הגרי"ח סופר, ועוד.
ב. אנחנו (אני לפחות) משתדלים ללכת לאורם של חכמי ישראל ולא מנסים להוליך אותם לאורנו, ואם כך נראה לרב אז אני בהחלט מכבד.
ג. במיוחד שכל הסיפור על הגאון החיד"א שליט"א, למי שמכיר, לא אמין יותר מידי. ואכמ"ל.

ראשי תחתית