"דרך האשה להתחיל במריבה בלי טעם"

למי שמבין ומודע לעצמו ולא מחזיק בדעה שהגברים הם השלמות אז הוא יודע שרוב הפעמים גברים הם שמתחילים בקטטה בלי טעם רק האישה נותנת ביקורת או מתלוננת והוא קופץ כנשוך נחש להגן על עצמו ומתקיף אותה וכו' וכו'
יש איזה הרגשה לגברים ובמיוחד שזה מגובה כביכול בחז"ל שהגברים יותר מושלמים מהנשים
אבל האמת היא שההיפך הוא הנכון
מה שאמרו חז"ל על הנשים לשונות שאינם מכבדים אותם אין זה אלא ביחס לגבר שעובד על עצמו להפוך להיות אדם השלם - כלומר שאנשים שעבדו על עמם הגיעו לדרגות שנשים לא יכולות להגיע אליהם גם אם יעבדו.
אבל רוב האנשים שאינם בדרגת תלמידי חכמים ואינם עובדים על מידותיהם אז הם הרבה יותר גרועים מכל מה שמנו כאן למעלה
ההבדל בין האישה לאיש הוא שלאישה כמעט אין אפשרות לתקן את עצמה כי כל בריאתה הוא לצורך תיקון האיש ואין לה עבודה בפני עצמה כידוע
אז איש שלא עובד על עצמו שידע שהוא גרוע מהאישה פי אלף
וכמו שרואים שכל הגניבות, המלחמות הכי קשות, והמקרים הכי מזעזעים בעולם, נעשים על ידי אנשים ולא נשים
נשים מטבען הם רחמניות יותר פחות נלחמות ופחות דורשות כבוד, יותר תשומת לב ולא כבוד
וכבוד הורס את העולם
וכל המונולוג שכתב בהודעה לפני הוא קצת שטותי כי הוא יכול להיות עם איש רק באופנים וצורות אחרים
חשבתי אולי להגיב על ההודעה, אבל כל כולה אינה נכונה, והדברים פשוטים ומציאותיים.
כמעט כל שורה בהודעה - ההיפך הוא הנכון.
אם באמת יש מישהו שחושב כך (שמסתבר שאינו נשוי ו/או שכל היום יושב בבית המדרש בתענית דיבור) אוכל להסביר לו מה המציאות ולפתוח את עיניו.
בתחילת ההודעה חשבתי שאתה מנסה ללכת על קו האמצע הנכון, אבל בהמשך הבנתי שכנראה לא כך.
או שאולי פשוט מי ש'כתב' את זה - זו אשה!...

חשבתי אולי להגיב על ההודעה, אבל כל כולה אינה נכונה, והדברים פשוטים ומציאותיים.
כמעט כל שורה בהודעה - ההיפך הוא הנכון.
אם באמת יש מישהו שחושב כך (שמסתבר שאינו נשוי ו/או שכל היום יושב בבית המדרש בתענית דיבור) אוכל להסביר לו מה המציאות ולפתוח את עיניו.
בתחילת ההודעה חשבתי שאתה מנסה ללכת על קו האמצע הנכון, אבל בהמשך הבנתי שכנראה לא כך.
או שאולי פשוט מי ש'כתב' את זה - זו אשה!...
לא הבנתי מילה מדבריך תסביר בבקשה ולא ברמזים למה אתה חושב שזה לא נכון
אני ב"ה נשוי והלואי הייתי יושב כל היום בתע"ד
מה שאמרתי מגובה בדברים שלמדתי מאנשים ידועים כחכמים בתחום הזוגיות והנפש בכלל
אז אנא ממך במקום לכתוב חכמות והברקות תכתוב לגופם של דברים ולא לנסות להראות את חריפות קולמוסך

אם אתה מתעסק בשלו"ב וכדו' אכן יש בידך ראיה אבל אם לא, מהסביבה שלי אני לא רואה כך וכן לא בהדרכות ששמעתי.

יש לזה מקור? א"כ בבקשה תפרט.
מה צריך מקור אתה לא רואה שהגברים הם העושים את כל המלחמות
רוב המקרים הכי מזעזעים של רציחות תאוות נעשים על ידי אנשים
כתוב בחז"ל אישה שחצנית
וכי גברים לא שחצנים?

מה צריך מקור אתה לא רואה שהגברים הם העושים את כל המלחמות
רוב המקרים הכי מזעזעים של רציחות תאוות נעשים על ידי אנשים
כתוב בחז"ל אישה שחצנית
וכי גברים לא שחצנים?
הגבתי על הציטוט שלך לפני ולתועלת הענין אחזור.
טענת שרוב המריבות בין איש לאישתו הגברים מתחילים - לי ידוע מהמציאות הקרובה והרחוקה אחרת, ואני חושב שכך גם רוב הציבור חושב. (אגב הטעם לכך לדעתי הוא, שהאשה חיה הרבה יותר את הזוגיות מהגבר ולכך היא הרבה פחות יכולה לסבול חריקות מצד בעלה).
הנידון מי פותח את מלחמות העולם לא רלוונטיות להתנהלות בתוך הבית.
כתוב בחז"ל אישה שחצנית
וכי גברים לא שחצנים?
כתוב גם בחז"ל שנשים נטלו ט' קבין של דיבור. אין גברים כאלה? אלא מה, באחוז הכללי נשים יותר, דון מינא ואוקים באתרא.

לקח לנו קצת זמן להצליח לקרוא מה כתוב, אז אני מעלה בצורה ברורה יותר:
הצג קובץ מצורף 4349
אגב, חשבתי על זה ששני הדברים תלויים קצת אחד בשני.
שהיא מתחיל לריב בלי טעם, ואז כשהבעל עונה לה ואומר לה שהיא מתחילה לריב היא מאשימה אותו על זה שהוא התחיל את המריבה...

אגב, מישהו יודע משהו על המחבר ר' משה דייטש אב"ד שאלגא-טאריאן?
לע"ע הדבר היחיד שמצאתי אודותיו הוא תשובה אליו בשו"ת אבני צדק יו"ד סי' צ"ט

יש איזה הרגשה לגברים, ובמיוחד שזה מגובה כביכול בחז"ל, שהגברים יותר מושלמים מהנשים, אבל האמת היא שההיפך הוא הנכון​
קשקושים.

חז"ל אמרו על הנשים דברים ברורים, אין צורך לסלף את דבריהם בתירוצי הבל.

אפשר לומר שחז"ל הכירו מציאות מסוימת, וכיום אנחנו רואים פן אחר באישה, (זה בעצם לומר שחז"ל לא הבינו לעומק את האישה), אך לומר שחז"ל לא התכוונו למה שאמרו מפורש בעשרות מקומות - זה הבלים.​

זה נשמע שרווקים מתווכחים פה אני בתור נשוי אני אומר לכם שהכל זה רק וויתור. ברגע שהאחד מוותר השני יורד אליו ומוותר, הן בדיעה הן במעשים. ובקשר לנשים כל אישה רק רוצה הכלה, וכשאני יודע לתת את זה ולהתגבר על האגו שלי בתור גבר האישה מיד מרגישה שינוי ורוצה לעשות ולכבד.
כדאי לשמוע הרצאה מידי פעם על מהות האיש ומהות האישה ולהבין איך להתגבר על הפערים ולתת לכל אחד מה שצריך.

זה נשמע שרווקים מתווכחים פה אני בתור נשוי אני אומר לכם שהכל זה רק וויתור ברגע שהאחד מוותר השני יורד אליו ומוותר הן בדיעה הן במעשים ובקשר לנשים כל אישה רק רוצה הכלה וכשאני יודע לתת את זה ולהתגבר על האגו שלי בתור גבר האישה מיד מרגישה שינוי ורוצה לעשות ולכבד
כדאי לשמוע הרצאה מידי פעם על מהות האיש ומהות האישה ולהבין איך להתגבר על הפערים ולתת לכל אחד מה שצריך
זה מספיק?
זה הרבה יותר מורכב

ראשי תחתית