לחצו כאן – תרומה לשמואל

דרישות מופרזות של מארגני הכספים בתוכניות תורניות ואינו עומד בכך, עובר בגזל?!

דמדומי זריחה

חבר חדש
ישיבות ביה"ז, מבצעים בישיבות/כוללים, שאחרים מימנו ויש אחראי שאירגן את הכסף מהם, יש לו בעלות ברמה שיכול לדרוש דרישות לא הגיוניות (לא להפסיק בדיבור וכדו') חייבים לקיים? ואם לא יעברו בגזל?!

ישיבות ביה"ז, מבצעים בישיבות/כוללים, שאחרים מימנו ויש אחראי שאירגן את הכסף מהם, יש לו בעלות ברמה שיכול לדרוש דרישות לא הגיוניות (לא להפסיק בדיבור וכדו') חייבים לקיים? ואם לא יעברו בגזל?!
כל כך מתאים לפורום ספרדי...

למה לא, התורם לכאו' נתן ע"ד הגיזבר ?
אא"כ אתה יודע שהתורם אינו מקפיד, ולא איכפת לו מה יאמר הגיזבר העיקר שתלמד לע"נ...
(אני אישית לא נכנס למקומות כאלו, מלבד הנושא הממוני זה אדם חולה נפש, ואני לא לומד אצל חולי נפש ולו רק בכדי לשמור על בריאות הנפש שלי...)

כל כך מתאים לפורום ספרדי...

הבחור האשכנזי זורק חצי סברא עם שליש ציטוט בליווי רבע המהום ויודע לצפצף על כל אלו.

ג"נ: אני נמנה על אלו שתיארתי, אלא שכבר גדלתי בשנים ואני מקווה שגם בדעת...

הכי טוב פשוט לשאול אותם אם הם תרמו ע"ד זה. בדרך כלל הם בעצמם מודעים לכך שהדרישות שלהם מוגזמות, בבחינת "גזירה שהציבור לא יכולים לעמוד בה". הם לא באמת חושבים שאנשים יצליחו ללמוד כ"כ הרבה שעות בלי לדבר.

התורם תרם כדי שישבו וילמדו תורה בחשק ובשמחה

כל מה שמחסר בהגדרה הזו, היא שלא על דעת ורצון התורם, ויהא זה הגזבר או ראש המוסד אשר יהיה (אא"כ נתן לו ע"ד שיעשה בכסף כרצונו וכהבנתו)

הראש כולל שלנו פעם אמר, שדיבר עם איזה תורם שיוסיף משהו למילגת "תענית דיבור", והתורם שאל אותו, מה יש כאלה שמדברים באמצע הלימוד?
כך שלא תמיד המדד זה התורמים.

ובפרט שבד"כ אין ללומדים קשר/גישה לתורמים.

תמיד יש גם צד שני למטבע, אני יודע מראש כולל שיש לו תורם שיש לו תנאי לתרום רק ללימוד בתענית דיבור
והראש כולל שובר את הראש איך להתמודד מול האברכים, הוא מבקש מהם תענית דיבור, ושכך התנה התורם, ולמעשה זה לא בדיוק תופס, והנ"ל מאוד חושש מגזל...

תמיד יש גם צד שני למטבע, אני יודע מראש כולל שיש לו תורם שיש לו תנאי לתרום רק ללימוד בתענית דיבור
והראש כולל שובר את הראש איך להתמודד מול האברכים, הוא מבקש מהם תענית דיבור, ושכך התנה התורם, ולמעשה זה לא בדיוק תופס, והנ"ל מאוד חושש מגזל...

ראש כולל מוזר,
מה הוא לוקח כסף משוטה גמור (ומסבך את עצמו ואת האברכים) ?
מדובר ב-45,000 לאברך ?

ראשי תחתית