משיב כהלכה
חבר בכיר
מה סיפורי סבתא, כלי ראשון הנאמן עלי מחמת שהוא נמצא בשטח בלי סוף!
לך לר' אמנון יצחק, גם הוא יספר לך סיפורים מכלי ראשון על כל ההכשרים הטובים, עד שתגיע למסקנה שהכי טוב זה לצום.
מה סיפורי סבתא, כלי ראשון הנאמן עלי מחמת שהוא נמצא בשטח בלי סוף!
כאן נמצא ההבדל בין מי שמבלבל את המוח למי שנמצא בשטח, אף אחד לא אומר לך לא לאכול, אבל א"א להסיק מסקנות משיטוט בפורומים שונים, ומי שמכיר את המערכת זה רק מי שנמצא בשטח, שום דעה אחרת לא תיחשב לעומת המציאות.לך לר' אמנון יצחק, גם הוא יספר לך סיפורים מכלי ראשון על כל ההכשרים הטובים, עד שתגיע למסקנה שהכי טוב זה לצום.
הגר"ד טהרני בשטח?כאן נמצא ההבדל בין מי שמבלבל את המוח למי שנמצא בשטח,
מאוד מאוד ובלי סוף, אני אישית תקופה התפללתי איתו בנץ החמה והיה אומר לי שהוא מיד לאחר התפילה נוסע לצפון בשביל לבדוק את הכשרת המפעלים לפסח.הגר"ד טהרני בשטח?
ללכת להכשיר מפעלים זה לא נקרא להיות בשטח. מצטער. וודאי לא ברמה מספיקה לבקר הכשרים מחו"ל.מאוד מאוד ובלי סוף, אני אישית תקופה התפללתי איתו בנץ החמה והיה אומר לי שהוא מיד לאחר התפילה נוסע לצפון בשביל לבדוק את הכשרת המפעלים לפסח.
יש בזה באמת ענין, או שהציבור פשוט דורש את זה?ב. הידור בכל החומרות הקיימות,
הוא לא מכשיר מפעלים, אלא בודק את אופן ההכשרה שנעשה על ידי המשגיחים שתחתיו, כל בר דעת מבין שהכשרויות בחו"ל הם ברמה טובה פחות, וכפי שציינתי לעיל בשם הרב בורינשטין וכמו שאפשר לראות במכון כושרות שאף אחד מההכשרים בחו"ל לא מומלץ על ידם כמובן מאיליו, אלא רק במוצרים מסויימים, חוץ מזה שאתה יכול לדבר איתו על מוצרים ולראות עד כמה הוא מונח ברכיבים השונים.ללכת להכשיר מפעלים זה לא נקרא להיות בשטח. מצטער. וודאי לא ברמה מספיקה לבקר הכשרים מחו"ל.
יש בזה באמת ענין, או שהציבור פשוט דורש את זה?
כל בר דעת מבין שהכשרויות בחו"ל הם ברמה טובה פחות
יש לך אולי תאריך מדויק או פרשה מסוימת שבה נכתב בעלון רציתי לשמוע זאת במדויקבשיעור שמסר אמר כך:
סוכריות ממתקים נחשים הדברים האלו כל הכשר פחות או יותר מה יכול להיות
ובעלון כתבו קצת אחרת:
הצג קובץ מצורף 359
אתה יודע איזה פרשה זו נמצא?כמו כן אמר הרב יצחק בדרשתו בפעם אחרת, כי כאשר היה ילד אכל מסטיק בזוקה, והיות ולמד בת"ת אשכנזי קמו עליו חבריו האשכנזים בטענה שאוכל חזיר (היתה אז שמועה שבמסטיק בזוקה יש דם חזיר ולכן הוא אדמדם).
ואמר להם "אבא שלי מתיר", והלכו איתו לאבא שלו (הגר"ע יוסף) שפתח להם שו"תים והראה להם שמותר (כנראה כוונתו שאמנם יש בזה חזיר, ג'לטין העשוי מעצמות חזיר, אבל פגום). ואז זיכה את כולם במסטיקים של בזוקה.
וסיים הרב יצחק שבמסטיקים וסוכריות אפשר לקנות בהכשר רבנות מקומית ואין צורך בבד"ץ.
הצג קובץ מצורף 527הצג קובץ מצורף 528
השיעור הנ"ל מדבר על הלכות ברכות.. לא כשרותלמאי נפק"מ, הרי הצילום לפניך?
זה צריך להיות (בערך) פרשת וארא תשפ"ג. לא מצאתי בארכיון של עלוני השיעור השבועי. הושמט משום מה.
השיעור הנ"ל מדבר על הלכות ברכות.. לא כשרות
ההבדל הוא שהם לא "תמימים" [אבל הם כן ספרדים]יש אנשים שרוצים לשמוע ולראות - וגם את זה הם לא יקבלו..
אני נאמנים עליי מורנו ורבינו ואין עוררים על כך ב1000 אחוז
יש אנשים שרוצים לשמוע ולראות - וגם את זה הם לא יקבלו.. 'כמובן זה לא לבני תיירה' 'מוזר שהוא אמר את זה אם הוא היה יודע..'
חיפשתי וכן שבוע לפה ולשם.. אבל לא מצאתי. פעם שמרתי לי אבל נאבדחפש שם, גם בשיעור על הלכות ברכות תיתכן אמירה על כשרות.