גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

מישהו יכול להסביר לי מה קרה שם בשורה העליונה?!

אייקון%20כתר%20תורה%20ג.ico
הורד סרטון זה למחשב

אכתוב זאת בעדינות ובמחילה מראש
מו"ר הגרי"ח סופר שליט"א רחוק מאוד מלהיות איש שאינו מבין על מה הוא חותם ומה המשמעות של זה, דעתו מעורבת עם הבריות, וכשהוא מחליט לא לחתום מפני איזה סיבה, כל רוח שבעולם לא תזיז אותו
יש כאלה שההצטרפות שלו למכתבים בנושאים אלו מאוד לצנינים בעיניהם, ומכאן התירוצים והחילוקים, לתשו"ל @יעקבי
אם תרצה @יעקבי אתה פשוט יכול לבוא ולשאול לבדך, ותווכח
כל התירוצים הללו ש"עבדו" עליו, וש"הוא לא ידע" ו"הוא לא הבין את המשמעות", זה עורבא פרח
תראה שהוא חותם פעם אחר פעם, בעקביות, למרות כל ההודעות שנשלחות לפרסום ע"י @יעקבי או אחרים שזה לא מוצא חן בעיניהם

אגב, גם כשהוא חותם על פי רוב הוא עצמו לא משתתף, ואם כן הוא משתתף מאחורי הקלעים (למשל, לפני שנים אחדות היה איזה הפגנה נגד הרכבת, והוא הגיע כאחד האדם בשולי רחוב דוד).

חבל שיש אנשים שלא מסוגלים להכיל שיש גדולי ישראל שדעתם שונה מדעת אחרים, וצריכים להיאחז בקרנות המזבח
אתה כנראה לא מכיר את סגנון האנשים שם... ודי בזה
עקב דבריך, דיברתי עם בנו של מרן הגרי"ח סופר שליט"א, ואמר לי שאביו עסוק בתורה ואין לו שום ידיעה בחוק ובפרטיו, וכשבאו להחתימו במוצ"ש בציווי הרב צדקה חתם, כי הטעו אותו ואמרו לו שהעצרת בתמיכת הגרד"ל הגרמ"ה והגרא"ס.

לאחר שהתברר לו שהעצרת נתונה במחלוקת, הצטער מאוד שחתם, כיון שהוא בורח מכל עניינים הנתונים במחלוקת.

בליל יום שני התקשר בן אחיו הגר"י ראש ישיבת רכסים לשאול אם לשלוח את תלמידי הישיבה לעצרת, ומרן שליט"א הורה לו לא לשלוח!

אתמול יום שלישי הגיעה אליו משלחת מבית הרב צדקה להזמינו לעצרת ואמר להם מפורשות שהוא לא ישתתף בעצרת.

לאחר מכן בשעה 6 בערב הלך לישיבה ומסר שיעור כרגיל ב8 התפלל ערבית וניגש שליח ציבור כי זה יארצייט של אביו ולאחר מכן נסע לגבעת זאב ללימוד של היארצייט.

בחורים ואברכים בישיבה ששאלו אותו אם לצאת לעצרת הורה להם שלא לצאת ולהמשיך בלימודם כרגיל.

בנו הנ"ל שליט"א שהה עמו כל אחרי הצהריים והערב עד חצות לילה ולא זזה ידו מידו.

בנוסף, אמר בנו הנ"ל שליט"א, שהוא מצטער מאוד שמנצלים את זה שאביו מנותק מענייני עוה"ז ולא בקיא בחוק ובפרטיו ובאים במרמה ובכחש ומספרים לו אגדות ועושים בו שימוש לרעה.

בנוסף הוא ציין שאין לומר שדעת אביו היא בעד החוק, אלא שהיות ונחלקו בזה גדולי ישראל לא מכניס ראשו למחלוקת.

עוד הוסיף, שככלל אין דעתו של מרן שליט"א נוחה מעצרות והפגנות ברחובה של עיר, שבדרך כלל מתפתח שם התפרעויות.
ודעתו שצריך לאחוז באומנות אבותינו שהיא תפילה ותורה בעמל וביגיעה.

@יעקבי תקרא שוב את הודעתי,
זו דעתי מהיכרות עם מו"ר הגריח"ס שליט"א
ואני מוכן כמעט להמר על חתימתו על המכתב הבא בנושאים אלו, למורת רוחם של אחרים
וזה שהוא לא מגיע לכנסים מסוג זה, זה לא מהיום כמו שכבר כתבתי
בכל אופן בהיות שבודאי לא ניחא לו להיות כעומד בפרץ בנושא הזה, אבקשך שתפסיק לצטט ממנו, כדי שלא אצטרך להגיב עוד

ואת מצג השוא שהספרדים נגד
?!

כל הדרשה הזו יכלה להתקבל בזרועות פתוחים גם בכינוס שהיה בנדבורנא ביום ראשון.
לא ראיתי משהו ששאר הרבנים לא היו חותמים עליו ג"כ
מכאן תדע גדלותו, חכם משה שליט"א בבתי גוואי מתבטא ביתר חריפות, ואעפ"כ בציבור הוא מדבר בעדינות, הוא מרגיש לא מסוגל להתבטא ישירות כנגד דעת תורה של רבנים אחרים... [היה גם מכתב שהוא שלח להגרד"ל בנושא, שהגיב עליו בכתב ידו, משום מה עוד לא פורסם].
גם סובביו הם לא מהסוג שיקליטו ויתעדו, ומה שארע אתמול עם ר' חנוך כהן, זה נדיר מאוד מאוד ובא על ידי מישהו חיצוני, הגם שלדעתי האישית חבל מאוד שהם לא מפרסמים ביתר ברירות דעתו וביטויים שלו, באוזניי שמעתי דברים קשים מאוד מאוד על כמה אנשים וחכמים שונים

@יעקבי תקרא שוב את הודעתי,
קראתי
זו דעתי מהיכרות עם מו"ר הגריח"ס שליט"א
בסדר גמור
ואני מוכן כמעט להמר על חתימתו על המכתב הבא בנושאים אלו, למורת רוחם של אחרים
נו נו... נחיה ונראה
וזה שהוא לא מגיע לכנסים מסוג זה, זה לא מהיום כמו שכבר כתבתי
בכל אופן בהיות שבודאי לא ניחא לו להיות כעומד בפרץ בנושא הזה, אבקשך שתפסיק לצטט ממנו, כדי שלא אצטרך להגיב עוד
אני מצטט את מה שאמר לי בנו, ת"ח חשוב שנאמן עלי מאוד.
אם יש לך הרהורים ומחשבות אחרות, שיערב לך.
רק מסתמא בנו יודע יותר מכל מה נעשה שם.

לתשו"ל @זקני דרום וגם @דברי מלך שכל פרט קטנטן בעצרת מדיר את מנוחתו
יש הבדל בין תמונה שכל כולה יצירת הבינה לבין הוספה עליה
ושוב אתה מוריד את הרמה למקומות לא הגיוניים
וכבר אמר החכם אל תתווכח עם הטיפש כי הוא יגרור אותך למחוזתיו ושם הוא ינצח כי הוא מכיר אתת המקום

קבצים מצורפים

• מכות בסאטמר,כובעים מתעופפים-יום ההצלה כא כסלו תשפו.mp4
    9.1 מגה-בתים
ראשי תחתית