על זה נאמר "סמוך על שרוך"הבאתי לעיל רשימה ארוכה של רבנים ליטאים, אליהם מצטרף גם הגר"ע יוסף ע"פ עדות חתנו הרב צ'יקוטאי, והרב יצחק בר חיים מקים הנח"ל.
על זה נאמר "סמוך על שרוך"הבאתי לעיל רשימה ארוכה של רבנים ליטאים, אליהם מצטרף גם הגר"ע יוסף ע"פ עדות חתנו הרב צ'יקוטאי, והרב יצחק בר חיים מקים הנח"ל.
צ'יקוטאי פסול לעדות בנושא הנ"ל כדנתבארהבאתי לעיל רשימה ארוכה של רבנים ליטאים, אליהם מצטרף גם הגר"ע יוסף ע"פ עדות חתנו הרב צ'יקוטאי, והרב יצחק בר חיים מקים הנח"ל.
וכבר ביארתי שלא יתכן הלכתית להסכים לגיוס לצבא
לא היתה שונהמזל טוב על הביאור, כנראה דעת הגר"ע יוסף ודעתם של הרבנים הליטאים הנ"ל שחתמו על הקמת הנח"ל החרדי היתה שונה מדעתך הרחבה.
(למרות שגם אני אוחז כמוך).
אגב ראיתי קונטרס מבית הראש"ל הגר"י ובו דברים ברורים. [ואינו תח"י, אך היה הרבה בבתי מדרשות].
כנראה לא גדלת אצל ליטאים, אז אצל ההנהגה הליטאית.במכתב מפורש עבור מי מיועדת המסגרת - כל מי שנפלט מהישיבה.
מי שנפלט מישיבה אין הכוונה למי שלא לומד וכדו', אלא מי שיצא לרחוב לגמרי, וממילא אנחנו כבר קרובים לחילול שבת
שוב, זה פרשנות שלך.מי שנפלט מהישיבה פירושו שאינו רוצה יותר ללמוד בישיבה.
אלו דברים תמוהים מאוד מאודדברי הרב יעקב עדס לאחרונה בכותל בהשוואה של שר האוצר ב"ס לצורר י"ס ימ"ש, לא מצערים ??
ייש"כ להמשיב כהלכה על כל הלומדס' בדברי מרן הראש"ל והלוואי ונזכה כולנו לפלפל בגמ' ובראשונים כמו שעשית כאן, זה פשוט הפלא ופלא.כנראה לא נגמר עדיין מלאי התירוצים...
אתה כבר כמה שעות דן בדבריו ושואל ומשיב כהלכה, חזק וברוך יגדיל תורה ויאדיר .צר לי לאכזב אבל מצידי לא היה שום פלפול, פשוט ציטטתי מה שאמר בשתי הזדמנויות.
הפלפול היה מצידם של אחרים שניסו להתחמק, ודו"ק.
כדאי לעיין היטב. [כדאי גם לפתוח קצת את השכל...].דברים עוד יותר ברורים ממה שאמר בעצמו פעמיים? מדהים.
אלו דברים שחייבם להאמר, והיחיד שהעיז לאומרם הוא הרב שליט"א. [אכן הוא חזר בו מדבריו, אך זהו רק מחמת כבוד רבני אחינו המזרוחניקים, ובעיקר מפני בנו של הראש"ל הגר"מ אליהו זצ"ל. אך לא חזר בו מעיקר דבריו].אלו דברים תמוהים מאוד מאוד
כדאי לעיין היטב. [כדאי גם לפתוח קצת את השכל...].
דקדוקי עניות...מבלי לקרוא את החוברת, כל מה שסותר במפורש את מה שאמר בפה מלא בתחילת כהונתו ובסוף כהונתו, הוא פיטומי מילי בעלמא.
ולא צריך שום שכל או מאמץ מיוחד כדי לקרוא מילים ברורות שאמר הרב יצחק.
צריך הרבה להתאמץ כדי להתחמק מהמילים הללו...
לשונות שונים מהכתוב בספרים לנאמר בשיעור
הכא עסקינן בשיעור שנכתב לאחר מכן ועבר את הגהתו.
לא הנחתה ולא כלום. נכון כך היה דעת הגראי"ל שטינמן זצ"ל ועוד רבנים גדולים בהקמת הנח"ל החרדי, שמי שלא לומד ומתגייס, שיהיה לו מסגרת חרדית
לא ברור לי למה אנשים עדיין חוזרים על המצאה זורק לידיעתך התומך הראשי הוא היה מרן הגראי"ל שטיינמן זצוק"ל.
כן שמעתי עדות חיה מהג' הרב יעקב עדס שליט''אלא ברור לי למה אנשים עדיין חוזרים על המצאה זו
דעת הגראי"ל היה שבחורים שמחללי שבת ועוברים על עוד חייבי כריתות ממש, ואביו רוצה להצילו ולהציל את הרחוב מלהזיקם, אין לנו כח למונעו, ותול"מ
וכך פרסמו בשעתו מקורביו הגר"י לוינשטיין ויבל"ח הגר"ח מישקובסקי
הרב שטיינמן עצמו כתב במכתבו לר' דן סגל שהמדובר הוא בשביל מחללי שבתות וכו' יש ספר לילדים על הרב שטיינמן שם המכתב מובא בכת"י ואינו תח"י אביא כאן העתק בכתב דפוס
הצג קובץ מצורף 4207
בסדראלו דברים שחייבם להאמר, והיחיד שהעיז לאומרם הוא הרב שליט"א. [אכן הוא חזר בו מדבריו, אך זהו רק מחמת כבוד רבני אחינו המזרוחניקים, ובעיקר מפני בנו של הראש"ל הגר"מ אליהו זצ"ל. אך לא חזר בו מעיקר דבריו].