הדיקטטורה בעולם ההלכה הספרדי

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
אם הם תובעים שלא בהתאם לדין - למה שלא יתבכיין?
כי זה ההצעה שלו.
אוכפים גם אוכפים. וגם אם לא אוכפים אסור ללכת לערכאות.
כבר כתבתי שאין לי שום ציפייה מבעלי המפעל, הם לא אנשי בית המדרש, ואיני יודע מה מידת הירא"ש שלהם.
הם שומעים שיש רב שתוקף אותם שוב ושוב, ואומר שמזה שהם לא תובעים תביעת דיבה זה מראה שהוא צודק, אז הם רצים לתבוע אותו בתביעה זו...

רק בהמשך השיעור (דקה 26) הזכיר רדיפה אישית על פסק הלכה מהגר"מ אליהו שהביא בשיעורו, ומחמת זה הוציאו נגדו פשקוויל "שלא להזמין לשיעורים רבנים שהם נגד מרן".

אבל לא מדובר במקרה שהוא באמת פסק כמו הגר"מ אליהו ונגד הגר"ע יוסף, אלא שהביא את דעתו בין היתר, עבור אלה שהולכים בשיטתו...

לא נותר אלא לאחל לרב חותה שיהיה באמת עצמאי בדעותיו, ויזכה לפסוק הלכות מבלי להתחשב במאן דהו.

מהפורום השכן:
1776552200738.png

ונראה שצריך גם להחתים אותם על כך, שאם לא, חלילה יכול אותו רב להעיר כדרכה של תורה על מרן זיע"א, וכיון שלעולם לא תהיה הערתו נכונה, כי וודאי יש עליה תשובה, הרי שחלק על מרן זיע"א לחינם.
ואם נחתים אותו יזהר מאוד בלשונו ויאמר רק את דעת מרן זיע"א ואף יברר היטב אם חזר בו וכיו"ב לעניינים מסויימים.
וכן יברר היטב את דעת מרן זיע"א אליבא דמרן שליט"א כי יש רבנים שתולים בוקי וסרקי במרן שליט"א כאילו אינו פוסק לגמרי כאביו מרן זיע"א.
ואולי אף להניח ערבות כספית על כך, שהרי גופי תורה תלויים בזה.

מהפורום השכן:
הצג קובץ מצורף 19309
ונראה שצריך גם להחתים אותם על כך, שאם לא, חלילה יכול אותו רב להעיר כדרכה של תורה על מרן זיע"א, וכיון שלעולם לא תהיה הערתו נכונה, כי וודאי יש עליה תשובה, הרי שחלק על מרן זיע"א לחינם.
ואם נחתים אותו יזהר מאוד בלשונו ויאמר רק את דעת מרן זיע"א ואף יברר היטב אם חזר בו וכיו"ב לעניינים מסויימים.
וכן יברר היטב את דעת מרן זיע"א אליבא דמרן שליט"א כי יש רבנים שתולים בוקי וסרקי במרן שליט"א כאילו אינו פוסק לגמרי כאביו מרן זיע"א.
ואולי אף להניח ערבות כספית על כך, שהרי גופי תורה תלויים בזה.

מה שכתב שם על מרן הגרמ"א זה פשוט מחפיר, עבד נרצע. אין מילה אחרת. משובש לגמרי

מה שכתב שם על מרן הגרמ"א זה פשוט מחפיר, עבד נרצע. אין מילה אחרת. משובש לגמרי
מלבד זאת, ישנם כמה וכמה קושיות על מה שהקשה על הגר"ב חותה שליט"א
והנה הרב חותה הבהיר בשיעור בבן זכאי שהוראה זו היתה אך ורק לציבור הדתי לאומי שגם ככה רבים הולכים לפי הוראותיו אזי עד פסח שני יברכו על המצה המוציא, והיות וברדיו רבים שומעים אותו כולל רבים מהציבור הדתי לאומי, לכן להם הוא הבהיר את ההלכה לפי פסק הגרמ"א... והרב נקי הציג את הדברים כאילו הרב חותה פוסק לכולם ככה...

אבל הגר"ע יצא נגד כל חבריו הרבנים שחלקו עליו, ובנו הרב יצחק מדבר אפילו נגד הזקנים ממנו, כיצד מעיזים לחלוק על מרן האבא שהוא גדול הגדולים וגאון הגאונים, ומעולם לא טעה.

שלישית, אדרבה ואדרבה - הגר"ע ובניו שנכוו בעצמם מזה, ינהגו כך כלפי אחרים

היות וישנה תופעה מוכרת לחפש בכח את הטעויות בתורתו ופסקיו של הרב עובדיה ובנו הרב יצחק מה שנקרא לימוד תורה לקנטר, ממילא התגובה הטבעית של בנו הרב יצחק "איך הם מעיזים לחלוק" הוא לא טוען את זה על כל גדול בישראל שחולק עליו או על אביו,

זה לערבב את מה שהוא טוען על כאלו שחולקים כי חייבים לדחות ולחלוק 'ולא לומר כהרב עובדיה' לאותם שלהבנתם יצא אחרת מהרב עובדיה וצריך לחלוק כי האמת בתורה וממילא רצון ה' אינו כמותם, וכלפי אותם גדול"י כשהרב עובדיה/הרב יצחק חולקים/מגיבים הם מתבטאים בחריפות הדעת כמכתבו של הגר"י סלנטר באגרת המוסר...

לדעתי הנ''ל לא שווה התייחסות, במהלך החורף הוא דיבר באופן לא יפה נגד כמה וכמה מגדו''י (לגבי חוק הגיוס למשל)
רק חבל שפעם היה עושה שיעורים וחוברות וזיכוי הרבים, והיום זה הפך לסתם בזוי ת''ח וליצנות, לכל החוברות שלו וכל העלונים שלו הוא מכניס את הטינופת הזו, חבל, כואב הלב.

הוא לא אשם,

הוא ראה בחזו"ע (ט"ו בשבט עמ' סה טור א) "ומה מאד יש לתמוה ע"מ שכתב בספר וזאת הברכה... מאחד המתיימר להקרא רב וכו', לא יאומן כי יסופר, וכל השומע יצחק לו". ע"כ.
[כנראה שלו מותר, אבל מה יעשה ה... ולא יחטא ?]

הוא לא אשם,

הוא ראה בחזו"ע (ט"ו בשבט עמ' סה טור א) "ומה מאד יש לתמוה ע"מ שכתב בספר ואת הברכה... מאחד המתיימר להקרא רב וכו', לא יאומן כי יסופר, וכל השומע יצחק לו". ע"כ.
[כנראה שלו מותר, אבל מה יעשה ה... ולא יחטא ?]
אני חושב שזו לא חכמה גדולה לצטט את זה בשיעור לבעלי בתים, או למי שזה לא יהיה. אני לא הייתי עושה את זה. אבל זו קושיא על כל שיעורי אותו רב בזמן האחרון ולא על הנקודה הזו ספציפית.

אני חושב שזו לא חכמה גדולה לצטט את זה בשיעור לבעלי בתים, או למי שזה לא יהיה. אני לא הייתי עושה את זה. אבל זו קושיא על כל שיעורי אותו רב בזמן האחרון ולא על הנקודה הזו ספציפית.

גם החזו"ע נאמר לפני בעלי בתים.

גם החזו"ע נאמר לפני בעלי בתים.
המשפט הנ''ל נאמר בדרך אגב, בהערות הארוכות למטה, ובלי איזכור שמו של הרב, וגם לא בטוח שידעו (אז) על מי מדובר (מי שלא הכיר את ה''עניניים'')
בכל אופן יש בזה גם קצת קושיא

המשפט הנ''ל נאמר בדרך אגב, בהערות הארוכות למטה, ובלי איזכור שמו של הרב, וגם לא בטוח שידעו (אז) על מי מדובר (מי שלא הכיר את ה''עניניים'')
בכל אופן יש בזה גם קצת קושיא

עזוב, זו תרבות בספרי ושיעורי הרב זיע"א, וכן של בנו.
אני יכול לפתוח כאן שולחן עם ציטוטים.
דמם הותר...

עזוב, זו תרבות בספרי ושיעורי הרב זיע"א, וכן של בנו.
אני יכול לפתוח כאן שולחן עם ציטוטים.
דמם הותר...
אתה טועה
לרב עובדיה לא היתה משנה סדורה להתקיף אחרים ולדבר רק ע''ז בשיעוריו
נכון שהיה מאוד רגיש בנושאים הנ''ל, ובאמת לקח קשה שחלקו עליו והתגובות שלו היו בהתאם.
אבל בספרות שלו, אין שום מגמתיות כזו, לעומת ספרות אחרת. וגם שם, הילקוטים שיצאו בשנות הנ' (אני זוכר) ממש לא דומים בכלום למה שיצא היום, שכל הזמן הולך ומקצין. קשה להאמין שזה אותו מחבר, או שאולי באמת זה לא ...
זו תופעה חדשה, שאולי בנויה על איזה רעיון כלשהו שאולי כתוב איפושהו בין האותיות בתורת הרב עובדיה, אבל תו לא.
אבל זה כבר נושא טחון.

אתה טועה
לרב עובדיה לא היתה משנה סדורה להתקיף אחרים ולדבר רק ע''ז בשיעוריו
נכון שהיה מאוד רגיש בנושאים הנ''ל, ובאמת לקח קשה שחלקו עליו והתגובות שלו היו בהתאם.
אבל בספרות שלו, אין שום מגמתיות כזו, לעומת ספרות אחרת. וגם שם, הילקוטים שיצאו בשנות הנ' (אני זוכר) ממש לא דומים בכלום למה שיצא היום, שכל הזמן הולך ומקצין. קשה להאמין שזה אותו מחבר, או אולי באמת זה לא ... זו תופעה חדשה, שאולי בנויה על איזה רעיון כלשהו שאולי כתוב איפושהו בין האותיות בתורת הרב עובדיה, אבל תו לא.
אבל זה כבר נושא טחון.

השורש היה שם,
הפורה רוש ולענה זה היום כאן...
(המגמות שונות, אבל יריית הפתיחה נורתה אז).

הוא לא ציטט את כל זה, השמיט כמה מילים.

וכשדיבר ע"ז בשיעור דיבר בלשון אחרת לחלוטין

להלן לשון אחרת לחלוטין:

"היה אחד כתב דברים תמוהים... איך אפשר לומר דבר כזה? לעשות פשרות? או כך, או כך.. דברים תמוהים מאד, זה לא תלמיד חכם אומר דברים כאלה, זה בושה וחרפה לומר דברים כאלה, דברים תמוהים מאד. כבר כתבתי בספרי נגד זה".

אמנם ודאי שכאשר מו"צ צעיר כהרב נקי מרשה לעצמו לומר ולכתוב דברים כעין אלה נגד אחד מגדולי הדור הקודם שקוטנו עבה ממתניו, זהו שפל חדש.

היות וישנה תופעה מוכרת לחפש בכח את הטעויות בתורתו ופסקיו של הרב עובדיה ובנו הרב יצחק מה שנקרא לימוד תורה לקנטר, ממילא התגובה הטבעית של בנו הרב יצחק "איך הם מעיזים לחלוק" הוא לא טוען את זה על כל גדול בישראל שחולק עליו או על אביו,

זה לערבב את מה שהוא טוען על כאלו שחולקים כי חייבים לדחות ולחלוק 'ולא לומר כהרב עובדיה' לאותם שלהבנתם יצא אחרת מהרב עובדיה וצריך לחלוק כי האמת בתורה וממילא רצון ה' אינו כמותם, וכלפי אותם גדול"י כשהרב עובדיה/הרב יצחק חולקים/מגיבים הם מתבטאים בחריפות הדעת כמכתבו של הגר"י סלנטר באגרת המוסר

וכי כל החולקים על הגר"ע יוסף (למעט הגר"ש משאש, שאותו לא תקף מעולם אלא רק דיבר בשבחו) חלקו על מנת לקנטר?

קודם כל מגדירים את כולם כחולקים על מנת לקנטר, ובשלב הבא כבר הותרה הרצועה לדבר עליהם כל דבר אסור.

יתירה מכך, כפי שהזכרתי לעיל - יש מסר ברור בדרשות של הרב יצחק, גם כלפי גדולי הדור הקודם כמו החזון איש, שהם "לא ידעו... עד שהסבירו להם והבינו" (ויש שהמשיכו להתעקש לא להבין). גם אם מכנה אותו פאר הדור, הזלזול בולט.

בלת"ק
לא זו הייתה הטענה שנכתבה בהקדמת הקובץ של ישיבת מאור התורה וזכתה לקצף ושצף מהצד השני?

מאיזו סיבה והלכה לו מותר?

פעם אמר לי חבר (אחרי שקרא את ההקדמה שלו בחזו"ע על כל מה שהעיראקים עוללו לו כשחלק על הבא"ח) איזה מסכן, אברך צעיר שסה"כ מסר שיעורים בהלכה איך רדפו אותו, מי יודע כמה דמעות הוא הוריד בלילה.
אמרתי לו: אני מכיר הרבה אברכים צעירים שהורידו דמעות בהלכה בגלל הרדיפות שלו ושל בניו רק כי סה"כ אמרו שיעור בהלכה...

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית