הדיקטטורה בעולם ההלכה הספרדי

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
כבר אמרתי פעם,
אדם נכנס הביתה וראה את אשתו מבוהלת,
שאל: מה קרה ?
אמרה: דווחו שיש נהג נוסע נגד כיוון התנועה, אז דאגתי.
אמר: נהג ? מאות כאלו ראיתי !!!

הרב הלל, הרב סופר, הרב עדס, הרב פנחסי, הרב עמאר, הרב דוד, הרב אופיר מלכה, הרב רצאבי, הרב ברכה, הרב של אשקלון (שחכתי את שמו).
ולהבדיל בין החיים לחיים: הרב יעקב יוסף, הרב מאזוז, הרב משה לוי, ולמעלה בקודש הבן איש חי, כף החיים, האור לציון.
את מי שכחתי ?

מה, כולם נוסעים נגד הכיוון ???

כל אלו חולקים ב"הכל" על הרב עובדיה?!

כל אלו חולקיםן ב"הכל" על הרב עובדיה?!

הרב עובדיה חולק עליהם בהמון,
ומישהו הסיק שהם לא יודעים הלכה, והם טועים ומטעים, ואסור לשמוע להם, ומישהו כינה אותם צעירים מתפרצים, איזה אברך ועוד ועוד.
מה, מי שחולק ב-50 מקומות על הרב עובדיה לאיודע ללמוד ? לא יודע הלכה ? - רק מי שאצלו תמיד הרב עובדיה צודק הוא יודע הלכה ?
וזה נקרא לשמה, כדרכה של תורה, בדרך כבוד, ובלשון של זהורית, ואין מונופול על התורה.
והם רק לקנטר ורק להשחית.

ומישהו הסיק שהם לא יודעים הלכה, והם טועים ומטעים, ואסור לשמוע להם, ומישהו כינה אותם צעירים מתפרצים, איזה אברך ועוד ועוד.
מה, מי שחולק ב-50 מקומות על הרב עובדיה לאיודע ללמוד ? לא יודע הלכה ? - רק מי שאצלו תמיד הרב עובדיה צודק הוא יודע הלכה ?
וזה נקרא לשמה, כדרכה של תורה, בדרך כבוד, ובלשון של זהורית, ואין מונופול על התורה.
והם רק לקנטר ורק להשחית.
מקוה שאתה קורא על מה אתה מגיב...
שים לב מה כתבתי ומה הגבת, אתה כנראה מאבד את הקשב...

אני חילקתי בין אלו שמטרתם העיקרית זה לחלוק על הרב עובדיה או על בנו הרב יצחק ואיך לעשות את זה הם יחפשו אח"ז....ולזה קראתי קינטור וע"ז טוען הרב יצחק "איך מעיזים לחלוק" וזה לא שייך לשום גדול בישראל, שמטרתם ללמוד את התורה בצורה אמיתית ולדעתם פעמים שהרב עובדיה או בנו לא הגיעו לאמת, גם אם כלפיהם משתמשים הרב עובדיה ובנו הרב יצחק בסגנון חריפות הדעת שהייתה נפוצה גם בזמן הראשונים כמו לדוג' הרמב"ן על האבן עזרא (למרות שאני מאמין שגם בדורו שונאיו של הרמב"ן הזדעזעו...)
אז למה כ"כ היה חשוב לך להבין שאמרתי על גדול"י מסוימים שהם אלו שמטרתם לחלוק כדי לקנטר, הרי דבריי היו מספיק ברורים...

אתה יכול לחלק הרבה חילוקים, אבל הרב יצחק יוסף לא מחלק שום חילוק, בעיניו כל החולקים שווים (למעט מרן הגר"ש משאש שזכה לכבוד מיוחד, כי השכיל לכבד מאוד... ודו"ק), וגם מי שהגר"ע חלק עליהם ולא הם חלקו עליו, הוא מסביר להמון העם שהם פשוט "לא הבינו", וכאשר "הסבירו להם" הם הבינו, וכדו', כאשר המסר ברור (ואין טעם לבאר אותו).

וכנראה שאתה בעצמך שמת לב לזה, עד שהוספת באותיות קטנות שגם כלפיהם הגר"ע יוסף ובנו הרב יצחק השתמשו במילים לא מתאימות, כי... גם הרמב"ן אמר כך על אבן עזרא וכדו'. דהיינו נאלצת לבסוף להשתמש בתירוץ נבוב זה, מחוסר ברירה.

ולגוף התירוץ שלך - הוא עצמו ביזוי ת"ח שאין כדוגמתו. הרי יכול להיות ת"ח וגאון שהוא בשיטה אחרת מהגר"ע יוסף, וכל דרך הלימוד שלו שונה, ואע"פ שהוא חבירו וידידו הטוב - הוא חולק עליו בהלכות רבות, אז מה? הוא חולק כדי לקנטר? מותר לכנות אותו בדרשה "חושך לציון", או לתייג אותו כ"עורכי אור לציון" וכדו'?

וגם אם היית צודק, אתה יודע היטב שרק בודדים חלקו על הגר"ע יוסף כשיטה, והתירוץ הזה מגוחך.

שמעתי מאיש חכם ככל שאתה יותר אותנטי ואמיתי עם עצמך (לא מנסה להיות מה שאתה לא, לא קופץ מדרגות, או לא משנה סגנון או מחביא את החולשות כי חלק יבוזו לך...) כך אתה אוחז את האחרים בצורה ברורה, בהירה וחדה יותר....

למרות שמי מטרתו לקנטר ולחלוק על הרב עובדיה או על בנו הרב יצחק לא תמיד צריך כ"כ חדות כי כשאתה רואה מי מקטין את המעלות לדוג' להפוך סיפור של יגיעה בתורה בגפ"ת ראשונים ואחרונים שותי"ם וכו' לאיזה דמות עם גלימה ומצנפת שמטרתה לספר סיפורי מעשיות ולהיכנס באחרים, מבינים לבד את העינייניות בקושיות ובמחלוקת .....

יש מי שחולק לגופה של הלכה ויש מי שחולק לגופו של אדם....
ויש מי שגם כשחולק לגופה של הלכה, אי"ז מהעניין שעסק בו לפני זה 'ובמקרה' ממש נכנס לזה לטעון את טעוניו או יותר נכון למצוא את טעויותיו של......

כבר אמרתי פעם,
אדם נכנס הביתה וראה את אשתו מבוהלת,
שאל: מה קרה ?
אמרה: דווחו שיש נהג נוסע נגד כיוון התנועה, אז דאגתי.
אמר: נהג ? מאות כאלו ראיתי !!!

הרב הלל, הרב סופר, הרב עדס, הרב פנחסי, הרב עמאר, הרב דוד, הרב אופיר מלכה, הרב רצאבי, הרב ברכה

ולהבדיל בין החיים לחיים: הרב יעקב יוסף, הרב מאזוז, הרב משה לוי, ולמעלה בקודש הבן איש חי, כף החיים, האור לציון.
שכחתי מישהו ?

מה, כולם נוסעים נגד הכיוון ???
משה רבינו (250 ראשי סנהדראות...), הרמב"ם, המהרח"ו, הרמח"ל, הבעש"ט, ר' נחמן מברסלב, הגר"ש אויערבאך, ועוד רבים גם עליהם טענו את זה...

מי קובע מי אותנטי ומי לא ?
כ"א יכול לבדוק ולחשב בעצמו, בעיני אלו המדדים,הצדק יצא, ויוצא לאור בטווח של שנים-פעמים אפי' עשרות או מאות...

והם רק לקנטר ורק להשחית.
אתה יכול לחלק הרבה חילוקים, אבל הרב יצחק יוסף לא מחלק שום חילוק, בעיניו כל החולקים שווים (למעט מרן הגר"ש משאש שזכה לכבוד מיוחד, כי השכיל לכבד מאוד... ודו"ק), וגם מי שהגר"ע חלק עליהם ולא הם חלקו עליו, הוא מסביר להמון העם שהם פשוט "לא הבינו", וכאשר "הסבירו להם" הם הבינו, וכדו', כאשר המסר ברור (ואין טעם לבאר אותו).

וכנראה שאתה בעצמך שמת לב לזה, עד שהוספת באותיות קטנות שגם כלפיהם הגר"ע יוסף ובנו הרב יצחק השתמשו במילים לא מתאימות, כי... גם הרמב"ן אמר כך על אבן עזרא וכדו'. דהיינו נאלצת לבסוף להשתמש בתירוץ נבוב זה, מחוסר ברירה.

ולגוף התירוץ שלך - הוא עצמו ביזוי ת"ח שאין כדוגמתו. הרי יכול להיות ת"ח וגאון שהוא בשיטה אחרת מהגר"ע יוסף, וכל דרך הלימוד שלו שונה, ואע"פ שהוא חבירו וידידו הטוב - הוא חולק עליו בהלכות רבות, אז מה? הוא חולק כדי לקנטר? מותר לכנות אותו בדרשה "חושך לציון", או לתייג אותו כ"עורכי אור לציון" וכדו'?

וגם אם היית צודק, אתה יודע היטב שרק בודדים חלקו על הגר"ע יוסף כשיטה, והתירוץ הזה מגוחך.

נניח ואתה צודק והרב יצחק מתקיף שלא כהלכה את מי שחולק עליו למה זה תפקיד שלך להתערב/לחנך/להתקיף בחזרה, איננו בדרגתו, אולי מה שמותר לגדול בישראל אסור לנו, אתה מעיז לקחת את הסיכון של ביזוי ת"ח רק כי הוא התקיף את רבך שיהיה ברור גם אם זה הפוך שגדול בישראל יתקיף את הרב יצחק תלמידי הרב יצחק צריכים להיזהר בכבוד אותו גדול בישראל תלמיד חכם...

ול- @משיב כהלכה אני לא כתבתי את דבריי על ת"ח שחולקים על הרב עובדיה/ הרב יצחק ר' חיים וולאזין ברוח חיים על אבות כותב שאסור לתלמיד לקבל דברי רבותיו כשחולק עליהם... רק כלפי אותם אלו שמטרתם להתנגח ואני לא יודע מי אלו אני נראה לי יכול לזהות לחשוב אבל בסוף לב יודע מרת נפשו מה האמת או שחי בהכחשה גמורה.....

משה רבינו (250 ראשי סנהדראות...), הרמב"ם, המהרח"ו, הרמח"ל, הבעש"ט, ר' נחמן מברסלב, הגר"ש אויערבאך,ועוד רבים גם עליהם טענו את זה...

בסדר, אז גם הרב הלל ו... טענו עליהם את זה (הרב יצחק...).

כ"א יכול לבדוק ולחשב בעצמו, בעיני אלו המדדים,הצדק יצא, ויוצא לאור בטווח של שנים-פעמים אפי' עשרות או מאות...

נו, אז שיבדוק כל אחד...

נניח ואתה צודק והרב יצחק מתקיף שלא כהלכה את מי שחולק עליו למה זה תפקיד שלך להתערב/לחנך/להתקיף בחזרה, איננו בדרגתו, אולי מה שמותר לגדול בישראל אסור לנו, אתה מעיז לקחת את הסיכון של ביזוי ת"ח רק כי הוא התקיף את רבך שיהיה ברור גם אם זה הפוך שגדול בישראל יתקיף את הרב יצחק תלמידי הרב יצחק צריכים להיזהר בכבוד אותו גדול בישראל תלמיד חכם...
במאה ה-18 הייתה מחלוקת אדירה בין ר' יונתן אייבישיץ ליעב"ץ עם התקפות קשות והגדירו את ר' יונתן אייבישיץ כשבתאי צבי וכו' וכן הפוך, ואמרו אז שלמעיישה היעב"ץ ור"י אייבשיץ נהנים מהשכינה למעלה בגן עדן,כי כוונתם הייתה לשמה.... אבל המשבקי"ם והנייעסנים (בזמננו יתכן שהיו כותבים חלק מלבלרי הפורומים...) נמקים בגיהנום כי התערבו במחלוקת לא להם, וביזו ת"ח מתוך נגיעה אישית...
בסוף גדולי ישראל בקיאים בהלכה ויודעים מה לומר ומה אסור לפי החפץ חיים מותר במחלוקת לש"ש אפי'לדבר בגנותו בכללים מסוימים....
אני מציע שכ"א ישאל את רבו גם מהרשימה הארוכה ש'נגד' הרב יצחק ויבדוק אצלם אם מותר לכתוב את מה שהוא כתב על הרב יצחק אם הם מסכימים איתו (כמו לקנטר וכו' עפ"ל..) תראו את מי שנקרא הכי גדול בציבור הספרדי לכל הדעות חכם משה צדקה איך הוא מתייחס לרב יצחק אז האם שווה לקחת את האחוזים ולהסתכן באפיקורסות??????
ול- @משיב כהלכה (הבחירת שם הזאת בכוונה שגם מי שלא מסכים עם זה יצטרך להיכנע ולכתוב לך?!?!?!) אני לא כתבתי את דבריי על ת"ח שחולקים על הרב עובדיה/ הרב יצחק ר' חיים וולאזין ברוח חיים על אבות כותב שאסור לתלמיד לקבל דברי רבותיו כשחולק עליהם... רק כלפי אותם אלו שמטרתם להתנגח ואני לא יודע מי אלו אני נראה לי יכול לזהות לחשוב אבל בסוף לב יודע מרת נפשו מה האמת או שחי בהכחשה גמורה.....

לי אין תפקיד לכלום,
אבל כשאני רואה רב שטועה בהלכה, מותר לי להגיד זאת.
וכשאני רואה רב שפוסק שלשונות שכתובות בספרים אין בהם משום זלזול,
אז מותר לי להשתמש באותם מטבעות לשון שהוא (או הבן שלו, או אבא שלו) כותב בספרים שלו.
ואם זה מרגיז מישהו, זה לא ענין שלי.
ק"ו כשאני ממש לא משתמש באותם לשונות. אני פשוט שם את הדברים דוגרי, שידעו שיש כאן טעות בהלכה,
ויש כאן רב שמנכס את התורה לעצמו, יש למישהו בעייה עם זה ? - שיסתדר.
אין שום איסור להעמיד את הדברים על מקומם, גם אם הם מרגיזים רגשית.

מזה שציטטת אותי אני מניח שאתה מדבר אלי, אבל אינני מצליח להבין מה אתה רוצה ממני. היכן ניסיתי לחנך את הרב יצחק יוסף, היכן תקפתי בחזרה, היכן זלזלתי בכבודו?

אני לא כתבתי את דבריי על ת"ח שחולקים על הרב עובדיה/ הרב יצחק ר' חיים וולאזין ברוח חיים על אבות כותב שאסור לתלמיד לקבל דברי רבותיו כשחולק עליהם... רק כלפי אותם אלו שמטרתם להתנגח ואני לא יודע מי אלו

ושוב, אתה מיתמם שאינך יודע מי אלו אבל הרב יצחק מדבר על כולם רק מחמת שהם חולקים, ועל כגון זה דיבר הרב בנימין חותה:

ועליך התמיהה היא פי כמה - אתה לא יודע מי אלו אבל מיהרת להכריז שהוא תוקף רק את אלה שחולקים כדי להתנגח?

ועל כגון זה דיבר הרב בנימין חותה
והוא בספריו מלקט את כל הדעות שהוא מוצא, אבל הוא מסיים תמיד "וכן הלכה" על דעת הגרע״י בלי נימוק אחר. ואם נחלק הגריש״א הוא כותב עליו "וכן הלכה לאשכנזים", בלי נימוק אחר. גם זה אינו דרכה של תורה.

ושוב, אתה לא יודע מי אלו אבל הרב יצחק תוקף אותם ללא הבחנה רק מחמת שהם חולקים, ועל כגון זה דיבר הרב בנימין חותה, ועל זה מדברת כותרת אותו אשכול שדחפת לכאן בלי קשר - "דיקטטורה הלכתית".

הצג קובץ מצורף 19333

ועליך התמיהה היא פי כמה - אתה לא יודע מי אלו אבל מיהרת להכריז שהוא תוקף רק את אלה שחולקים כדי להתנגח?
מצער לראות שרב מדבר בשיעור ככה בשפה רחובית.
(ומי שקורא את העלון רואים שממש סילף את טענותיו, שטען שרוב הציבור הדתי לאומי הולך כרב עובדיה ולא כרב מרדכי אליהו, ועוד לא הבנתי אם הוא מדבר בוקר וערב שאין "דיקטטורה" בהלכה וזכותו להגיד את הדעה שלו והוא לא חייב לאף אחד כלום, מה פתאום הוא נזכר לחלק לציבור כמו מי הוא פוסק?)

מצער לראות שרב מדבר בשיעור ככה בשפה רחובית.
(ומי שקורא את העלון רואים שממש סילף את טענותיו, שטען שרוב הציבור הדתי לאומי הולך כרב עובדיה ולא כרב מרדכי אליהו, ועוד לא הבנתי אם הוא מדבר בוקר וערב שאין "דיקטטורה" בהלכה וזכותו להגיד את הדעה שלו והוא לא חייב לאף אחד כלום, מה פתאום הוא נזכר לחלק לציבור כמו מי הוא פוסק?)
מי מדבר בשפה רחובית?????
הרב נקי או הרב חותא ????
אני חושב שהתשובה ברורה
אגב באותם הלכות שנזכרו אני חושב שהצדק עם ר' נקי

לדבר בשיעור כלפי קהל רק של אנשים ולומר "לעזאזל" זה שפה רחובית.
את הרב נקי לא שמעתי מדבר ככה.
שמעתי יותר גרוע ...
לא להזמין לשיעורים מי שמזכיר דעת חכם אליהו ז''ל
על אלה חרבה ארץ

שמעתי יותר גרוע ...
לא להזמין לשיעורים מי שמזכיר דעת חכם אליהו ז''ל
על אלה חרבה ארץ
דבר ראשון זה לא שפה רחובית, ועוד כדאי שתעבור שוב על דבריו וכן על מה שכתב השבוע.

קבצים מצורפים

ובקצרה, עיקר טענתו שרוב הציבור הספרדי הולכים כפסיקותיו של מרן הגרע"י זצוק"ל ואם תביא להם עכשיו רבנים שפוסקים אחרת זה יעשה בלבול בציבור וחוסר הבנה.
אבל תעבור על הדברים בפנים.

ובקצרה, עיקר טענתו שרוב הציבור הספרדי הולכים כפסיקותיו של מרן הגרע"י זצוק"ל ואם תביא להם עכשיו רבנים שפוסקים אחרת זה יעשה בלבול בציבור וחוסר הבנה.
קראתי
קראתי כבר בערב שבת רק מה ששיקר ביודעין שהביא דעת הגר''מ ולא פסק כמוהו
וזה סיבה לא להביא אותו לשיעורים ??????
אולי לא נפתח בית יוסף כי מביא דעות חכמים אחרים שפוסקים הפוך מהרמב''ם
או שבעצם לא נפתח את עלונו של הרב נקי שמביא דעות של רבנים אחרים (הרב חותא ועוד)
וזה מבלבל את הקוראים והשומעים

קראתי
קראתי כבר בערב שבת
לא קראת זה יצא רק אתמול, זה הוספה על הדברים של שבוע שעבר.
רק מה ששיקר ביודעין שהביא דעת הגר''מ ולא פסק כמוהו
וזה סיבה לא להביא אותו לשיעורים ??????
אולי לא נפתח בית יוסף כי מביא דעות חכמים אחרים שפוסקים הפוך מהרמב''ם
או שבעצם לא נפתח את עלונו של הרב נקי שמביא דעות של רבנים אחרים (הרב חותא ועוד)
וזה מבלבל את הקוראים והשומעים
כמו שמרן הגרע"י זצוק"ל טען שעדיף לעשות חצי יום תורה מאשר יום שלם והעיקר שהוא יחליט איזה רב מתאים, כך גם פה רוצים שיהיה הוראה ברורה לציבור הבעלי בתים שלא יודעים כל כך מימינם לשמאלם.

הנה התוספת מדבריו
וכאן יש להבהיר משהו חשוב, כי היו כאלו שגינו והשמיצו ברבים, מה זו הרמות רוחא
והגאווה הזאת שהוא חושב את עצמו שיחליט, מי ראוי ומי לא ראוי למסור שיעור בהלכה.
וכנראה שאותם מסכנים לא קראו את הדברים ולא שמו לב, שאני הבאתי את לשונו של מרן
זיע"א מילה מילה שהוא עצמו אמר: "על כל רב צריך שתהיה חתימה שלי, מי ראוי ומי אינו
ראוי". אלא שמדבריו של מרן למדנו שלא כל רב ראוי למסור שיעור "בהלכה" לרבים,
מחשש שמא יטעה את הציבור ויבלבל את העולם. ועל אחת כמה וכמה בדור הזה לאחר
פטירתו של מרן זיע"א שרבים הותרה להם הרצועה ופותחים את פיהם להורות הלכות
שאינן תואמות את האמת הצרופה, שבוודאי עליהם להיזהר מאוד לבל יכשילו את הרבים
חלילה, וכבר הזהיר על זה הרמב"ם )הלכות תלמוד תורה פרק ה הלכה ד( וכתב: התלמידים הקטנים
שלא הרבו תורה כראוי, והם מבקשים להתגדל בפני עמי הארץ ובין אנשי עירם, וקופצים
ויושבים בראש לדין ולהורות בישראל, הם המרבים המחלוקת, והם המחריבים את העולם,
והמכבים נרה של תורה, והמחבלים כרם ה' צבאות, ועליהם אמר שלמה בחוכמתו, "אחזו
לנו שועלים, שועלים קטנים מחבלים כרמים". ע"כ. ולכן כל אותם אחראים שיראת שמים
נוגעת לליבם, עליהם להמשיך בדרכו של מרן, ולעמוד על המשמר ולהביא רק רבנים
שהולכים בדרכו של מרן זיע"א ולא מבלבלים את הציבור בהלכות ופסקים אחרים עכ''ד
אני מבין שהוא חושב שהוא כמו הרב עובדיה.....
אפילו הרב יצחק לא מעיז לומר דברים כאלה

בתקופה שהרב עובדיה היה אברך צעיר כל הציבור הספרדי היה נוהג כמו הבא"ח ועוד מנהגים קדומים של כמה מאות שנים (כמו מצוות עשה שהז"ג, ולברך אחר ההדלקה ועוד הרבה, נא לא להיכנס כאן לעצם המנהגים האלו זה כבר נדוש בפורום), והרב עובדיה התחיל למסור שיעורים נגד הציבור וגרם בלבול בציבור וחוסר הבנה (כלשונך). ואפילו אביו של חכם עובדיה היה מעיר לו על ההלכות שאמר בשיעור שהרב צדקה לימד אותנו אחרת... (כפי ששמעתי פעם מבנו חכם יעקב ע"ה).

אז מה שאתה טוען טענו כבר על הרב עובדיה, והוא לא חשש לזה, ואמר את דעתו ברמה, כי ידע שאין מנפול על התורה, ותורה מונחת בקרן זוית, ולכן גם כיום זכות כל ת"ח שהגיע להוראה לומר את דעתו (בפרט אם דעתו היא כמו המנהג הקדום שלנו שהרב עובדיה שינה, וכל המשנה ידו על התחתונה), ומי שמונע ממנו למסור שיעורים ולהוציא ספרים מלבד העוון על צער של ת"ח, הוא ממעיט תורה בעם ישראל!!!

אז נא לא לכתוב לנו בספרים מה הרב עובדיה עבר בתור אברך וכמה צער עבר, ונפל למשכב וכו' וכו', ולעשות כן לחכמים אחרים.

ואני יודע שיענו לי, מה אתה משווה את הרבנים היום לרב עובדיה, קודם כל שיהיו הרב עובדיה ואז יחלקו, אבל המעיין ביחוה דעת (לגבי ההפרשת חלה) שהוא כותב שם בהערה שכך בדיוק טענו לו כשהוא היה צעיר וחלק על גדול הדור הבא"ח, והוא הביא שם ראיות להוכיח שגם ת"ח אפילו קטן אם הוא הגיע להוראה, זכותו לחלוק אפילו על גדול הדור!, כלומר ל"צ להגיע לאותו רמה, ויפתח בדורו כשמואל בדורו! וא"כ היום שיש הרבה ת"חים חשובים שהגיעו להוראה וזכותם לומר את דעתם [אבל השיטה שלהם היא להקטין את החולקים שזה עוד איזה אברך, למשל ראיתי בילקו"י החדש על ברכות ח"ג שהוא כתב הערה שלמה על ה"אברך" בעל הברכת יהודה... ואסף את כל המקומות שהוא חיפש לומר איכפא מסתברא ממרן.... והוא מסיים את דבריו שזה בגלל שהוא הושפע מסביבתו שלא יודעים את גדלותו של גדול הדור מרן... כזה מצחיק לכתוב את זה על 'יחוה דעת'... עכ"פ זה השיטה לקחת ת"ח שהוא פוסק עשרות שנים ומחבר ספרים בעומק העיון, ולקרוא לו בתואר ''אברך''! זה בשביל להוריד את חשיבותו שהוא לא יוכל לחלוק על מרן]

נערך לאחרונה:
למשל ראיתי בילקו"י החדש על ברכות ח"ג שהוא כתב הערה שלמה על ה"אברך" בעל הברכת יהודה... ואסף את כל המקומות שהוא חיפש לומר איכפא מסתברא ממרן.... והוא מסיים את דבריו שזה בגלל שהוא הושפע מסביבתו שלא יודעים את גדלותו של גדול הדור מרן... כזה מצחיק לכתוב את זה על 'יחוה דעת'... עכ"פ זה השיטה לקחת ת"ח שהוא פוסק עשרות שנים ומחברים ספרים בעומק העיון, ולקרוא לו בתואר ''אברך''! זה בשביל להוריד את חשיבתו שהוא לא יוכל לחלוק על מרן]
לא פעם ראשונה גם לרב ברדא הוא קורא כך
והמעיין יראה שהרב ברדא קטן ממנו ב3 חודשים בלבד
ויש לו ישיבה הרבה יותר גדולה וחשובה משלו
או שכולם אברכים....
וד''ב

בעלון של השבוע הרב נקי טוען שהרי גם על הפר"ח עשו חרם בגלל שחלק על השו"ע, וכי נקרא גם להם דיקטטורה?! אבל כבר נתבאר בפורום (במקו"א) שעיקר הסיבה שעשו לו חרם, זה בגלל הזלזול בב"י ובראשונים (כמבואר בגינת ורדים), ולא רק על המחלוקת, כי מצאנו להרבה חכמים שחלקו על מרן.

וכן מה שהוא טוען שגם הרב עובדיה אמר לא להביא רב למסור שיעור בלי 'חתימה' שלו. ומכאן הוא למד שאין לאשר לשום רב שחולק על הרב עובדיה למסור שיעורים בהלכה... ולכן המסקנא היא לכל האברכים כאן תפסיקו ללמוד גמרות ופוסקים וב"י!!! גם ככה אין בזה נפק"מ!!! כי אסור לכם לומר לציבור מה יצא לכם!!! תלמדו רק בספרי הרב עובדיה.... וכמובן זה נכתב בבדיחותא, כי אותי חינכו שאני הולך לכולל לדעת מה מקור ההלכה. ומי יותר צודק, ולא ללכת אחרי רב אחד, ואסור לדבר אחרת ממנו, ועוד לחכות ממנו לחתימה כדי לומר את דעתי! זה תמוה מאוד. וגם על הרב עובדיה זה תמוה לי מאוד, למה דבר שהוא סבל ממנו צריך לעשות לאחרים, וגם אם הוא בטוח שהוא הצודק, אותו דבר כל ת"ח שחולק עליו הוא בטוח ג"כ שהוא הצודק (ואין בזה שום זלזול שאני לא מבין את הרב עובדיה בזה, כמו שאני יכול להישאר עליו בצ"ע בהלכה, אני יכול לשאול על הנהגתו בזה).

ובפרט שזה לא דומה כלל לנדון דידן עם הרב חותה, שהרב עובדיה אמר אל תביאו לציבור שאני פוסק לו הלכות רבנים שיגידו להם דברים לא כמוני, והציבור לא ידע ויתבלבל (שגם זה תמוה שזה בדיוק מה שעשו לו, וכנ"ל), אבל כאן הרב חותה לא אומר להם בתור הלכה פסוקה את דברי הרב מרדכי אליהו (בלי להזכיר שהרב עובדיה חולק), אלא הוא אמר את דעת הרב עובדיה, והוסיף והדגיש שדתיים לאומים שהולכים לפי הרב מדרכי אליהו ההלכה כך וכך. ולא מובן מה הפחד של הרב נקי שהוא טוען שהדתיים לאומים הולכים כמו הרב עובדיה אז למה לבלבל, ולא מובן מה הפחד הרי ממה נפשך אם הדתי לאומי ששומע את השידור הוא הולך כמו הרב עובדיה, הוא ידע שהרב חותה לא התכוון אליו, והוא ילך כמו הרב עובדיה, ואם הוא באמת כן הולך כמו הרב מדרכי אליהו, אז שידע את דעתו. אז מה התלונה על הרב חותה, אלא שכואב לרב נקי (ולרבו) למה בכלל נותנים כבוד לדעה אחרת, הרי ודאי רק הרב עובדיה דעתו צריכה להיות נכונה (כפי שאמר השבוע רבו בלוין שאם יש מחלוקת בין הרב עובדיה לרב אלישיב, ברור שהלכה כמו הרב עובדיה, א"כ אז למה ללמוד את דברי הרב אלישיב, תלמדו ישר את דברי מרן זצ"ל...).

אז אם זה מה שכואב להם למה להזכיר דעתו של גדולים אחרים (למרות שהוא מדגיש שהרב עובדיה חולק), ולכן צריך להביא לשיעורים רק רבנים שלא מזכירים דעות של רבנים אחרים, וא"כ זה בוודאי דיקטטורה, והרב חותה צדק בכל מילה!!!

אני מבין שהוא חושב שהוא כמו הרב עובדיה.....
אפילו הרב יצחק לא מעיז לומר דברים כאלה
אם זה המסקנא שלך כנראה לא הבנת את דבריו.
(ברור שהוא לא בא לדמות שהוא יחליט איזה רב יתאים, אלא ברעיון שצריך שיהיה קו מסודר לציבור ולא לבלבל אותם)
בתקופה שהרב עובדיה היה אברך צעיר כל הציבור הספרדי היה נוהג כמו הבא"ח ועוד מנהגים קדומים של כמה מאות שנים (כמו מצוות עשה שהז"ג, ולברך אחר ההדלקה ועוד הרבה, נא לא להיכנס כאן לעצם המנהגים האלו זה כבר נדוש בפורום), והרב עובדיה התחיל למסור שיעורים נגד הציבור וגרם בלבול בציבור וחוסר הבנה (כלשונך). ואפילו אביו של חכם עובדיה היה מעיר לו על ההלכות שאמר בשיעור שהרב צדקה לימד אותנו אחרת... (כפי ששמעתי פעם מבנו חכם יעקב ע"ה).

אז מה שאתה טוען טענו כבר על הרב עובדיה, והוא לא חשש לזה, ואמר את דעתו ברמה, כי ידע שאין מנפול על התורה, ותורה מונחת בקרן זוית, ולכן גם כיום זכות כל ת"ח שהגיע להוראה לומר את דעתו (בפרט אם דעתו היא כמו המנהג הקדום שלנו שהרב עובדיה שינה, וכל המשנה ידו על התחתונה), ומי שמונע ממנו למסור שיעורים ולהוציא ספרים מלבד העוון על צער של ת"ח, הוא ממעיט תורה בעם ישראל!!!

אז נא לא לכתוב לנו בספרים מה הרב עובדיה עבר בתור אברך וכמה צער עבר, ונפל למשכב וכו' וכו', ולעשות כן לחכמים אחרים.

ואני יודע שיענו לי, מה אתה משווה את הרבנים היום לרב עובדיה, קודם כל שיהיו הרב עובדיה ואז יחלקו, אבל המעיין ביחוה דעת (לגבי ההפרשת חלה) שהוא כותב שם בהערה שכך בדיוק טענו לו כשהוא היה צעיר וחלק על גדול הדור הבא"ח, והוא הביא שם ראיות להוכיח שכח ת"ח אפילו קטן אם הוא הגיע להוראה, זכותו לחלוק אפילו על גדול הדור!, כלומר ל"צ להגיע לאותו רמה, ויפתח בדורו כשמואל בדורו!
אתה מערבב בין הזכות לחלוק שלזה וודאי שאין בעל הבית, לבין זה שאתה עכשיו מארגן שיעור בהלכה לבעלי בתים אתה צריך להשאיר אותם בקו שלהם ולא להביא דעות אחרות לבלבל אותם (וכמו שהתבטא מפורשות מרן הגרע"י זצוק"ל בעצמו)

אם זה המסקנא שלך כנראה לא הבנת את דבריו.
(ברור שהוא לא בא לדמות שהוא יחליט איזה רב יתאים, אלא ברעיון שצריך שיהיה קו מסודר לציבור ולא לבלבל אותם)
אני חושב שאתה לא הבנת
הוא אומר לא לתת מקום לרבנים שמזכירים! דעות של חכמים אחרים
אפילו שהם לא חולקים!!!!!!!!

אתה מערבב בין הזכות לחלוק שלזה וודאי שאין בעל הבית, לבין זה שאתה עכשיו מארגן שיעור בהלכה לבעלי בתים אתה צריך להשאיר אותם בקו שלהם ולא להביא דעות אחרות לבלבל אותם. (וכמו שהתבטא מפורשות מרן הגרע"י זצוק"ל בעצמו)
גם בעלי בתים בזמן הרב עובדיה נהגו כמו הבא"ח, והרב עובדיה בלבל אותם!!! ולא השאיר אותם בקו שלהם!!! וגם עדת מרוקו המשיכו בארץ המנהגים שלהם, בהוראת רבותיהם!!! והרב עובדיה לא השאיר אותם בקו שלהם!!! וכו' וכו'.
לא קשור לנושא.
קשור מאוד!
כתבתי שזכות ת"ח 'פוסק' שהגיע להוראה לחלוק על גדול הדור, וזה גם בעל הילקו"י מסכים! אלא שהוא טוען שכל מי שחולק הוא סה"כ 'אברך'... שמחפש לומר איפכא מסתברא ממרן...

גם בעלי בתים בזמן הרב עובדיה נהגו כמו הבא"ח, והרב עובדיה בלבל אותם!!!
הרב עובדיה סלל דרך חדשה שרבים הלכו פשוט אחריו ועזבו את הבא"ח.
כאן זה שונה בתכלית שיש הרבה בעלי בתים שהולכים כרב עובדיה ולא יודעים בכל הלכה ובכל פרט מה דיבר ומה אמר ופתאום מגיע איזה רב שסובר אחרת באיזה הלכה ואומר להם את דעתו ונוצר פה בלבול.
קשור מאוד!
סתם מצאת מקום לדחוף את הרב יצחק.

נראה לי שאין כאן 'חשש' של בלבול הציבור ושאר שטויות (אנשים לא מטומטמים עד כדי, ורבנים לא משקרים עד כדי כך)
אלא חשש ש'חס ושלום' לתת לגיטימציה לדעה החולקת, או שחס ושלום ישמעו עוד דעות חוץ ממרן. מה כבר יכול להיות ? שינהגו חס ושלום בטעות כמו פוסק אחר, ואז ??

הרב עובדיה סלל דרך חדשה שרבים הלכו פשוט אחריו ועזבו את הבא"ח.
כאן זה שונה בתכלית שיש הרבה בעלי בתים שהולכים כרב עובדיה ולא יודעים בכל הלכה ובכל פרט מה דיבר ומה אמר ופתאום מגיע איזה רב שסובר אחרת באיזה הלכה ואומר להם את דעתו ונוצר פה בלבול.
הרב עובדיה לא ביום אחד הוציא שמונה כרכים של הליכות עולם וכל הציבור עזב את הבא"ח, והלכו אחרי הרב עובדיה.

אלא לאט לאט הוא מסר שיעורים והסביר את עמדתו ההלכתית וקבלת הוראות מרן (להבנתו) וכו', עד שהציבור לאט לאט הלך אחריו (ויכול להיות שבהתחלה הוא לא הדגיש שהוא חולק על הבא"ח, כי גם אז היו גם בעלי בתים שלא ידעו את 'כל' הבא"ח בעל פה).

וזה בדיוק מה שעושים היום כמה חכמים שלאט לאט, רוצים להסביר למה הם צודקים יותר מהרב עובדיה, ובכל שיעור הם מסבירים ומנמקים את דבריהם (אני לא מדבר כאן על הרב חותה שסה"כ הזכיר שם של רב אחר, אלא על התופעה של רבנים אחרים), וזה מצויין, וזה ממשיכי דרכו האמיתיים של הרב עובדיה! כי הם הולכים בדרך שהוא הלך!!

אלא שהפחד של הרב יצחק (ותלמידיו) שיקרה להם כמו שקרה לרב עובדיה... שישתכנעו שהם צודקים ולאט לאט יעזבו את הרב עובדיה (כמו שעשו לבא"ח), וזה מפחיד אותם מאוד!!! ולכן הם נלחמים בכח שזה לא יקרה... ולכן צריך ל'סתום פיות' לדעות אחרות!!!
סתם מצאת מקום לדחוף את הרב יצחק.
אני מבין שזה כואב לכבודו...
אבל אם אין לכם תשובה עניינית, אל תחפשו דברים צדדים אם זה קשור לאשכול או לא... כדי להסיח את הדעת ממה שכתבתי!

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית