הדיקטטורה בעולם ההלכה הספרדי

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
אנשים לא מטומטמים ורבנים לא משקרים, פשוט אותו רב יאמר את דעתו שהיא לא כמו הרב עובדיה.
ובדיוק על זה צעקו עיין מ''ש בזה בפורום השכן, כל מיני שטויות והבלים לרוב

הנה מצאתי כעת בפורום השכן ...
כרגיל, חוזרים על אותם שטויות על קבלת הוראות מרן וכו'.
מתי, יסבירו להם, שגם הרב מרדכי אליהו, וגם הבן איש חי והאור לציון, סוברים שהם הולכים כמו מרן, ולא חולקים על קבלת הוראות מרן. רק שהם תפסו את זה בצורה אחרת. אלא על כרחך, יש לנו כאן קבלת הוראות מרן הרב עובדיה/הרב יצחק.

קבצים מצורפים

דבר ראשון זה לא שפה רחובית,
יש מושג של עיקר וטפל (מה גרוע ממה)
לדבר בשפה רחובית (במיוחד שזה מילה אחת...) זה לא נעים ולא יפה, אבל להפוך גדול בישראל כמו מרן הגר"מ אליהו ללא רלוונטי וללא לגיטימי כשאינו מגיע לקרסוליו בגלל שהוא לא פוסק כרבותיו זה זוועה....

במכתב ניכר שהוא חזר בו, והבהיר את דבריו אבל אנחנו צריכים לדעת את סדר הערכים בצורה נכונה, בשבילנו ובלי קשר למה שהוא אמר מה גרוע ממה...

הנה מצאתי כעת בפורום השכן ...
כרגיל, חוזרים על אותם שטויות על קבלת הוראות מרן וכו'.
מתי, יסבירו להם, שגם הרב מרדכי אליהו, וגם הבן איש חי והאור לציון, סוברים שהם הולכים כמו מרן, ולא חולקים על קבלת הוראות מרן. רק שהם תפסו את זה בצורה אחרת. אלא על כרחך, יש לנו כאן קבלת הוראות מרן הרב עובדיה/הרב יצחק.
קראתי קצת ומאד מוזר כל האריכות על השמחה בשמים שמעמידים האמת לחכמים ולכן אפשר לחלוק על כל החכמים שנפטרו כי הם שמחים בשמים
ורגע כמימריה מדבר על כך שא‘‘א לבטא דעה אחרת מהגרע‘‘י

יש כאן משהו לא מובן

מזה שציטטת אותי אני מניח שאתה מדבר אלי, אבל אינני מצליח להבין מה אתה רוצה ממני. היכן ניסיתי לחנך את הרב יצחק יוסף, היכן תקפתי בחזרה, היכן זלזלתי בכבודו?
מי שמסתכל על גדול בישראל ת"ח בצורה מקטינה, מזלזלת רק בגלל שהוא נחלק בחריפות רבה גדול ישראל נקרא שמתערב במחלוקת לא לו...
במיוחד שהיה לך איזה תיאור מרתק והזוי שבו תיארת את הרב עם הגלימה מגיע לשבת באופקים ואנשים נהנו מסיפורי מעשיות ומהתקפות על אחרים...
ועליך התמיהה היא פי כמה - אתה לא יודע מי אלו אבל מיהרת להכריז שהוא תוקף רק את אלה שחולקים כדי להתנגח?
אני מאמין בתורה שיגיעה בה 60 שנה מזככת ומתקנת את האדם....

במיוחד שהיה לך איזה תיאור מרתק והזוי שבו תיארת את הרב עם הגלימה מגיע לשבת באופקים ואנשים נהנו מסיפורי מעשיות ומהתקפות על אחרים...

אם לא שמת לב, מה שהבאתי הוא ציטוט של מי שנכח בדרשה.

וגם בדבריו לא היה שמץ זלזול, הוא תיאר עובדות פשוטות.

אם לא נוח לך עם תיאור המציאות, זה כבר משהו אחר.

מי שרוצה לצחוק....

1776705079213.png

אני מאמין בתורה שיגיעה בה 60 שנה מזככת ומתקנת את האדם

לשיטתך לא מובן מדוע אמרו חז"ל שאם הרב דומה למלאך יבקשו תורה מפיהו, הרי כל רב עם וותק של 60 שנה הוא בחזקת מלאך.

אבל בכל מקרה מעולם לא דנתי באישיות של מאן דהו.

אותי זה לא מצחיק כלל.

והדברים הללו תמיד היו קיימים, עוד בחיי חיותו של הגר"ע ששלח את בניו להגיה ולהשחית סידורים, רק שכעת זה צף בצורה בוטה.
יש לך אימות לדברים, ששלח את בניו ???
משום מה יצא לי לשמוע רק בן אחד אומר כן בכל במה אפשרית .....

אם לא שמת לב, מה שהבאתי הוא ציטוט של מי שנכח בדרשה.

וגם בדבריו לא היה שמץ זלזול, הוא תיאר עובדות פשוטות.

אם לא נוח לך עם תיאור המציאות, זה כבר משהו אחר.
כל אחד בוחר לצטט את מה שהוא מתחבר וכלפי זה גם ניתנה הבחירה...

זה לא מצחיק כמות הליקים שקיבל
מדאיג עוד שנייה אנחנו בג‘יהאד יהודי
גם אם טענתו עקומה ולא נכונה ויש שיאמרו בעיקר מצחיקה, תנוח דעתך המרחק מגיהאד יהודי גדול ואתה יכול להפיג את "דאגתך הכנה"......

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית