הגר"י עדס שליט"א בשנת תשע"ו על דרכו בהלכה

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
שום דבר שכתבת לא סותר את מה שאני כתבתי.
בטח שאחרי המפלגה, הוא גדל עוד (מבחינת הנהגה) אבל זה לא סותר שהוא כבר היה נחשב גדול בדורו הרבה לפני תנועת ש"ס.
ואדרבה התנועה רק חשף אותו בפני קהל "עמך", אבל בקרב הציבור התורני הוא היה גדול הדור הרבה לפני תנועת ש"ס.
הוא היה הפוסק הספרדי בה"א הידיעה, בין אם אתה אוהב את זה או לא.
(עד כדי כך שפעם התבטא, הג"ר מרדכי אליהו זצ"ל או הג"ר בן ציון אבא שאול- לא זוכר איזה מהם, שאם הרב עובדיה לא היה נכנס לפוליטיקיה הוא היה החזון איש של הספרדים).
גם אני לא יודע אם אתה היית נוכח, אז לך תברר בעצמך.

אם כוונתך אליי, אז לא כתבתי כלום על מרן הגראמ שך זצ"ל
לא אמרתי שאתה כתבת משהו עליו, הדיון כאן שהתחיל עכשיו עם @יעקבי היה לגבי הרב עובדיה והרב שך,
ואתה כתבת עלי שהרב עובדיה הי מנהיג לכמה פרסים וכו'.
אז על זה עניתי שאפשר לומר כעין זה גם על הרב שך למי שיודע מה היו קורות העיתים בישיבת פוניבז'.
וגם מחוצה לה.
אבל אני לא ירחיב בזה, ומי שיודע יודע

לא אמרתי שאתה כתבת משהו עליו, הדיון כאן שהתחיל עכשיו עם @יעקבי היה לגבי הרב עובדיה והרב שך,
ואתה כתבת עלי שהרב עובדיה הי מנהיג לכמה פרסים וכו'.
אז על זה עניתי שאפשר לומר כעין זה גם על הרב שך למי שיודע מה היו קורות העיתים בישיבת פוניבז'.
וגם מחוצה לה.
אבל אני לא ירחיב בזה, ומי שיודע יודע
שים לב שאני כתבתי על תקופה מסוימת ואחר כך היו שינויים כבירים.

שים לב שאני כתבתי על תקופה מסוימת ואחר כך היו שינויים כבירים.
מחמת סתימות לשונך אינני מבין מה כוונתך. אבל אני יכתוב שוב:
שום דבר שכתבת לא סותר את מה שאני כתבתי.
בטח שאחרי המפלגה, הוא גדל עוד (מבחינת הנהגה) אבל זה לא סותר שהוא כבר היה נחשב גדול בדורו הרבה לפני תנועת ש"ס.
ואדרבה התנועה רק חשף אותו בפני קהל "עמך", אבל בקרב הציבור התורני הוא היה גדול הדור הרבה לפני תנועת ש"ס.
הוא היה הפוסק הספרדי בה"א הידיעה, בין אם אתה אוהב את זה או לא.
(עד כדי כך שפעם התבטא, הג"ר מרדכי אליהו זצ"ל או הג"ר בן ציון אבא שאול- לא זוכר איזה מהם, שאם הרב עובדיה לא היה נכנס לפוליטיקיה הוא היה החזון איש של הספרדים).
גם אני לא יודע אם אתה היית נוכח, אז לך תברר בעצמך.

לא כ"כ נכון, מי שנשוי בדוקא לאשכנזיה, וגם הוביל קו כזה לתלמידיו, ודאג שיהיו חמישים חמישים וכו' ומבטא תפילה וכו', אין לי שיכנוז גדול מזה, תשאל את הגאון הרב שכנזי.
בושה וטעות.
הסיפור הוא שר' דב כהן ניגש לרב כהנמן בפוניבז' ואמר לו שהוא רוצה לחתן את 'הבחור הכי טוב שיש לו בישיבה'. אז הרב כהנמן אמר לו שיש לי בחור מיוחד וקוראים לו 'יהודה עדס'.
ואדרבא, ביודעי קאמינא, שבני משפחתו מצד אשתו שהם מרביצי תורה חשובים ואכמ"ל, קרובים מאד בדעתם אצל חביבות הספרדים.

בושה וטעות.
הסיפור הוא שר' דב כהן ניגש לרב כהנמן בפוניבז' ואמר לו שהוא רוצה לחתן את 'הבחור הכי טוב שיש לו בישיבה'. אז הרב כהנמן אמר לו שיש לי בחור מיוחד וקוראים לו 'יהודה עדס'.
ואדרבא, ביודעי קאמינא, שבני משפחתו מצד אשתו שהם מרביצי תורה חשובים ואכמ"ל, קרובים מאד בדעתם אצל חביבות הספרדים.
יתכן 'טעות, אבל 'בושה' למה?
אתה רוצה לומר, שגם כל התלמידים האחרים שהתחתנו עם אשכנזיות באו בפורמט הזה שנכנס גביר ל'ועד הישיבות' ושאל היכן הבחור הכי חשוב בעולם התורה, והוליכוהו פעם אחר פעם אל ישיבת 'קול יעקב'.
לא צריך לעוות את המציאות, אפשר להכיל אותה, גם עם ביקורת.

וזה תגובה גם על אותו אחד שניסה להסביר שאין שום שיכנוז ב'קול יעקב', רק פשוט קטע של מסויייערס שהר"מ האשכנזי עולה חזן כי אין כח לשנות, וכל מיני גיבובי מילים, שכאשר שאלתי על כך לידידים שלי בוגרי 'קול יעקב' התפקעו מצחוק עד כדי בכי.

ואני כותב זאת בתוך אחד שיש לי ידידי נפש מישיבת קול יעקב, חלקם ספרדים אסליים תלמידי מרן הגר"ע יוסף זצ"ל, וחלקם תלמידי ראש הישיבה הגאון רבי יהודה עדס שליט"א (רובם מאוד משוכזים וחלקם ספרדים אותנטיים). כאן אני לא נגד ולא בעד, אלא רק מבקש להסתכל למציאות בעיניים. ודי בזה.

לא, ממש ממש לא,
הרב שך הוא זה שהפציר ברב עובדיה לקחת את התפקיד. הוא לא עשה שום טובה לרב עובדיה, שבזמנו לא חיפש להיכנס לפוליטקיה.
ואגב, בתחילה רצה שהגר"י עדס שליט"א יעמוד בראשו, ורק כשסירב העמיד את הגרע"י בראש, וכמו שהבאתי לעיל מדברי הגר"י -
כשאשתו של הרב שלמה זלמן אוירבך נפטרה, הלכתי לנחם אותו, והרב שך גם בא ורצה לדבר איתי. לאחר שניחמנו עליתי לרכב של הרב שך והוא דיבר איתי, והציע לי להקים מועצת של ראשי ישיבות ספרדיות שיתאגדו לצורך הקמת מפלגה. כשביקש ממני זאת אמרתי לו 'כבודו מצווה או מבקש?' ואמר לי שזו בקשה, אז אמרתי לו שאני רוצה לחשוב והוא הסכים, לאחר כמה זמן אמרתי לו שאני לא רוצה כי זה יפריע לי ללמוד.
אז הרב שך פנה למרן [- הגרע"י] בהצעה הזו, ומרן הסכים כדי לקדש שם שמיים. לאחר שהרב עובדיה הסכים הוא פנה אלי ורצה שאעזור לו בזה. הוא אמר לי 'אתה מבין בזה'. אמרתי לו שהרב שך פנה אלי ואני לא מוכן, והוספתי אם אני שמבין בזה לא - אז כל שכן אתה שכולך תורה. בהמשך אף נסעתי לרב שך ואמרתי לו 'הרב עובדיה זה אדם שכל כולו תורה, שום דבר אין לו בעולם חוץ מלימוד'.​

ראשי תחתית