משיב כהלכה
חבר בכיר
תראה, הבחור בכלל לא קטלא קניא.תלמוד בתרא עוקצין (כעין גמ' רש"י ותוס' על מסכת משניות):
הוא לא מצא שם יותר מכובד לגדולי ישראל?
מי מגדולי ישראל לא הסכים להכניס את ספרי מרן הגרע"י לישיבתו?הוא לא מצא שם יותר מכובד לגדולי ישראל?
צא וראה לישיבות שלא מכניסות את ספריומי מגדולי ישראל לא הסכים להכניס את ספרי מרן הגרע"י לישיבתו?
לא בכל ישיבה ראש הישיבה הוא מגדולי הדור.צא וראה לישיבות שלא מכניסות את ספריו
בישיבות שלא מכניסות את ספריו, יש מהם שראשי הישיבה הינם גדולי הדור, וגם אלו שלא, הינם רבנים חשובים, שהתארים שקיבלו מהרב יצחק יוסף לא הולמים אותם כלל.לא בכל ישיבה ראש הישיבה הוא מגדולי הדור.
ולא בכל ישיבה שאין את ספריו זה בהוראת ראש הישיבה.
ממש לא.הצלחת להתחמק.
אתה טוען שיש ישיבות שראשיהם מגדול"י ואינם מכניסים את הספרים בהוראתם, ועליך חובת הראיה.ממש לא.
אדרבא, תביא שמות של ישיבות אשכנזיות וספרדיות בהם לא מכניסים את ספריו,
ונראה אם ראש הישיבה ת"ח, או שהוא שוטה, והאם זה בהוראתו.
הוא טוען שבכלל יש ישיבות כאלה, איזה ישיבות הם?אתה טוען שיש ישיבות שראשיהם מגדול"י ואינם מכניסים את הספרים בהרואתם, ועליך חובת הראיה.
ישיבות שבראשותם לא עומדים גדולי הדור.הוא טוען שבכלל יש ישיבות כאלה, איזה ישיבות הם?
ישיבות שבראשותם לא עומדים גדולי הדור.
אתה טוען שיש ישיבות שראשיהם אינם מגדולי הדור אינם מכניסים את הספרים בהרואתם, ועליך חובת הראיה.
בכבוד, תגדיר!מה זה 'גדול הדור'
מאה מאתיים ...
תושבי הדרום והצפון .. המרכז?
מבוגרים צעירים ..
מה זה בכלל??
לדוגמא, הגאון הנאמ"ן זצ"ל ולהבל"ח הגר"ד לנדו שליט"א.אני מחפש את הת"ח של הרמ"א [מכיר כמה, אבל מעטים]
שולחן ערוך יורה דעה הלכות כבוד רבו ותלמיד חכם סימן רמג סעיף ב
ואין חילוק בין שהוא תופס ישיבה או לא, רק שהוא מוחזק לת"ח בדורו שיודע לישא וליתן בתורה, ומבין מדעתו ברוב מקומות התלמוד ופירושיו ובפסקי הגאונים, ותורתו אומנותו כדרך שנתבאר.
דהיינו, למדן, עמקן, שיודע ללמוד סוגיא בעומקה ולהוציא ממנה הלכה פסוקה "מדעתו", לא מהפסקי תשובות.
יודע לישא וליתן בתורה, - לדבר בלימוד בכל סוגיא.
יש הרבה כאלה בדורנו ברוך ה' (אי''צ לנקוב בשמות, אני יכול לכתוב איזה 50 בלי לחשוב)אני מחפש את הת"ח של הרמ"א [מכיר כמה, אבל מעטים]
שולחן ערוך יורה דעה הלכות כבוד רבו ותלמיד חכם סימן רמג סעיף ב
ואין חילוק בין שהוא תופס ישיבה או לא, רק שהוא מוחזק לת"ח בדורו שיודע לישא וליתן בתורה, ומבין מדעתו ברוב מקומות התלמוד ופירושיו ובפסקי הגאונים, ותורתו אומנותו כדרך שנתבאר.
דהיינו, למדן, עמקן, שיודע ללמוד סוגיא בעומקה ולהוציא ממנה הלכה פסוקה "מדעתו", לא מהפסקי תשובות.
יודע לישא וליתן בתורה, - לדבר בלימוד בכל סוגיא.
שיודעים להוציא הלכה מהסוגיא מבלי לעי' בפוסקי דורינו???יש הרבה כאלה בדורנו ברוך ה' (אי''צ לנקוב בשמות, אני יכול לכתוב איזה 50 בלי לחשוב)
כן, בודאישיודעים להוציא הלכה מהסוגיא מבלי לעי' בפוסקי דורינו???
חמישים?
ת"ח שיודע תורה. והתורה רוממה אותו.בכבוד, תגדיר!
הגאון הנאמ"ן פחות הכירו בזה בחייו, לאחר מותו כו"ע ל"פ שלא הניח כמותו בתורתו [ובמידותיו הטהורות].לדוגמא, הגאון הנאמ"ן זצ"ל ולהבל"ח הגר"ד לנדו שליט"א.
כל כך מתאים לספרדי לכתוב את המשפט הנ"ל
מהרסייך ומחריבייך.......
הרב יוסף הי"ו אמר כי מרן רה"י שליט"א זרק את כל הספרים מהישיבה, וכן לא מסכים ללמוד יביע אומר.אתה טוען שיש ישיבות שראשיהם מגדול"י ואינם מכניסים את הספרים בהוראתם, ועליך חובת הראיה.