הגר"י עדס שליט"א בשנת תשע"ו על דרכו בהלכה

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
תגובת הרב יצחק יוסף:
מחנכים לשנאת גדולי תורה
הצג קובץ מצורף 15415
1770564256314.png

לא בכל ישיבה ראש הישיבה הוא מגדולי הדור.
ולא בכל ישיבה שאין את ספריו זה בהוראת ראש הישיבה.
בישיבות שלא מכניסות את ספריו, יש מהם שראשי הישיבה הינם גדולי הדור, וגם אלו שלא, הינם רבנים חשובים, שהתארים שקיבלו מהרב יצחק יוסף לא הולמים אותם כלל.
וברובא דרובא של הישיבות, זה נעשה על דעת ראש הישיבה.

ממש לא.
אדרבא, תביא שמות של ישיבות אשכנזיות וספרדיות בהם לא מכניסים את ספריו,
ונראה אם ראש הישיבה ת"ח, או שהוא שוטה, והאם זה בהוראתו.
אתה טוען שיש ישיבות שראשיהם מגדול"י ואינם מכניסים את הספרים בהוראתם, ועליך חובת הראיה.

אני מחפש את הת"ח של הרמ"א [מכיר כמה, אבל מעטים]
שולחן ערוך יורה דעה הלכות כבוד רבו ותלמיד חכם סימן רמג סעיף ב
ואין חילוק בין שהוא תופס ישיבה או לא, רק שהוא מוחזק לת"ח בדורו שיודע לישא וליתן בתורה, ומבין מדעתו ברוב מקומות התלמוד ופירושיו ובפסקי הגאונים, ותורתו אומנותו כדרך שנתבאר.
דהיינו, למדן, עמקן, שיודע ללמוד סוגיא בעומקה ולהוציא ממנה הלכה פסוקה "מדעתו", לא מהפסקי תשובות.
יודע לישא וליתן בתורה, - לדבר בלימוד בכל סוגיא.

ואין חילוק בין שהוא תופס ישיבה או לא, רק שהוא מוחזק לת"ח בדורו שיודע לישא וליתן בתורה, ומבין מדעתו ברוב מקומות התלמוד ופירושיו ובפסקי הגאונים, ותורתו אומנותו כדרך שנתבאר.
דהיינו, למדן, עמקן, שיודע ללמוד סוגיא בעומקה ולהוציא ממנה הלכה פסוקה "מדעתו", לא מהפסקי תשובות.
לדוגמא, הגאון הנאמ"ן זצ"ל ולהבל"ח הגר"ד לנדו שליט"א.

יש הרבה כאלה בדורנו ברוך ה' (אי''צ לנקוב בשמות, אני יכול לכתוב איזה 50 בלי לחשוב)

יש הרבה כאלה בדורנו ברוך ה' (אי''צ לנקוב בשמות, אני יכול לכתוב איזה 50 בלי לחשוב)
שיודעים להוציא הלכה מהסוגיא מבלי לעי' בפוסקי דורינו???
חמישים?
גם מי שיודע מ"ב בע"פ וכל ס"ק בשעה"צ, אינו עונה להגדרה הלז.

לדוגמא, הגאון הנאמ"ן זצ"ל ולהבל"ח הגר"ד לנדו שליט"א.
הגאון הנאמ"ן פחות הכירו בזה בחייו, לאחר מותו כו"ע ל"פ שלא הניח כמותו בתורתו [ובמידותיו הטהורות].
[ולהמון הנבער שמודד גדולת רבנים לפי כמות ספרים הנדפסים, אזי כבר יש כמה עשרות ספרי' שנד' ממנו, ועוד עשרות רבות בכתי"ק בכל חלקי התו' כמעט]

אתה טוען שיש ישיבות שראשיהם מגדול"י ואינם מכניסים את הספרים בהוראתם, ועליך חובת הראיה.
הרב יוסף הי"ו אמר כי מרן רה"י שליט"א זרק את כל הספרים מהישיבה, וכן לא מסכים ללמוד יביע אומר.
ומיהו שיקרא לגדול הדור - שוטה, מהרסייך ומחריבייך, וכו'.
וה' הטוב לא יכפר!

ראשי תחתית