אני לא חושב שאפשר להשוותכיצד ניתן להשוות בין מטוס לצוללת, לצורך הדוגמה?
מדובר על שני סגנונות שונים ושתי דרכים שונות, גם במה למדו וגם באיך למדו.
רק באתי לסתור את הטענה שרק מישיבות ספרדיות יוצאים גדולים
אני לא חושב שאפשר להשוותכיצד ניתן להשוות בין מטוס לצוללת, לצורך הדוגמה?
מדובר על שני סגנונות שונים ושתי דרכים שונות, גם במה למדו וגם באיך למדו.
הקשר דבריי שהגבת עליהם לא היה שרק משם יוצאים גדולים, אלא שנראה שמהישיבות הספרדיות יוצאים יותר גדולים, וכתבתי את זה בלשון של זהורית וכמסתפק.אני לא חושב שאפשר להשוות
רק באתי לסתור את הטענה שרק מישיבות ספרדיות יוצאים גדולים
על היותר התוכחתיהקשר דבריי שהגבת עליהם לא היה שרק משם יוצאים גדולים, אלא שנראה שמהישיבות הספרדיות יוצאים יותר גדולים, וכתבתי את זה בלשון של זהורית וכמסתפק.
איזו רדידות זו לקבוע החלטה שישיבה X היא כבר לא ישיבה טובהצריך להבין שהיום אין נחיתות לאשכנזים כמו שהיה פעם
היום בחור טוב מיסודות לב או ממאור התורה לא פחות מבחור מפוניבז' או מחברון - מי שמכיר מקורב יודע על מה אני מדבר !
בישיבות הספרדיות יש את המנהגים התפילות הרוח של גאוני ספרד - זה קיים א"א להכחיש !!!
אז מה רוצים אתם ?
ישיבה כמו חברון ?- חברון עצמה כיום לא מצליחה ! זה לא מצליח !!!
ומי שיודע מה זה באמת חברון א שילך לחברון של פעם שהראש ישיבה שם היה עומד בכניסה לבית מדרש ומעיר למי שמגיע מאוחר ותראה איך הם היו נראים ועוד כהנה וכהנה היה שם מושגים שאפילו בפונוביז של היום אין ! אז הגדלות האדם זה יותר מרומם ממה שחושבים פתיחות לכן חברון היום לא מצליחה !
לכן הישיבות הספרדיות הטובות היום משלבות גם סגירות וגם רמה לימודיתגבוהה וזה פנטסטי !
המציאות היום בישיבה כמו חברון שרוצה לסמל דוגמא לדרך אז יש דרישות לעמוד בקריטריונים דרך שלה לא מליחה זה מוכח עובדתית לא באנו להוריד ישיבה באנו להגיד שמי שמתיימר להיות הסמל והדוגמא צריך לעמוד בקריטריוניםאיזו רדידות זו לקבוע החלטה שישיבה X היא כבר לא ישיבה טובה
ומאידך לקבוע שהישיבה שאתה לומד היא ורק היא ושכמותה הם הישיבות המצליחות
בעוד שכל הטוב שיש לך בישיבה התקבל מאותה ישיבה ומחברותיה
אני מסכים שיש בהחלט ישיבות ספרדיות איכותיות
ויותר מזה הישיבות הללו באמת יותר מתאימות לאופי של הבחורים הספרדיים שפחות היו מעורים במוסדות האשכנזיים
אבל בשביל זה לא צריך להוריד אף אחד אחר
זה לא יותר מכבד אותך, אלא מגלה על כוונות נסתרות בכתיבה וחוסר דיוק משווע בעובדות ובמגמה שאתה רוצה להוביל
יש את מאור התורה אם אתה קצת יותר פתוח יש את דעת חייםג''א מצטרף לזה
אבל עם הציבור שלנו יהיה קשה מאוד לייצר דבר כזה, מטעמים מובנים
למרות שבשקט בשקט יש הרבה שעובדים על זה שנים, לא הצליחו לייצר משהו בינתיים, וחבל ...
ולכן אני ממשיך לשלוח את ילדיי לישיבות ליטאיות...
לא נכון פונוביז' מקבלת יותר כמעט כול ישיבה ספרדית טובה שולחת לפונוביז' וכמעט א"א לא שולח לחברון כי לא מצליחיםנראה לי שבפונוביז' יש פחות ספרדים מאשר בחברון ...
אתה עדיין חי בקונספציה צא מזה כבר בוא איתי לסיור ישיבות בוא נראה מזהג''א מצטרף לזה
אבל עם הציבור שלנו יהיה קשה מאוד לייצר דבר כזה, מטעמים מובנים
למרות שבשקט בשקט יש הרבה שעובדים על זה שנים, לא הצליחו לייצר משהו בינתיים, וחבל ...
ולכן אני ממשיך לשלוח את ילדיי לישיבות ליטאיות...
יש לה יותר הרבה בחורים בוועדיש את מאור התורה אם אתה קצת יותר פתוח יש את דעת חיים
לא נכון פונוביז' מקבלת יותר כמעט כול ישיבה ספרדית טובה שולחת לפונוביז' וכמעט א"א לא שולח לחברון כי לא מצליחים
היא לא כפול שתים וחברון מקבלת 1 והיא 4 אז גם באחוזים יותריש לה יותר הרבה בחורים בוועד
סגנוןאני לא מצליח להבין מה חסר בישיבות הגדלות הספרדיות המוצלחות יש שם התמדה שלא נופל משום ישיבה שכנזית בשורה הראשונה [ביחס לאחוזים ] יש שם פילפול בלימוד וכישרון שלא נופל משום ישיבה אשכנזית יש שם אכות של בחורים בעלי מידות ויר"ש שלא נופל אז מה חסר????????
מה זה 1-4היא לא כפול שתים וחברון מקבלת 1 והיא 4 אז גם באחוזים יותר
גדולי הדור לא כ"כ אוחזים ממנה ודו"ק.מי שמעונין נראה שאהל תורה בדרך..
מה הכוונה גדולי הדור? מי ומה, דיברו או כתבו משהו בענין? ומה טעמם?גדולי הדור לא כ"כ אוחזים ממנה ודו"ק.
אכן הציבור חייב שילוב
ספרדי מדאי
היום זה עקירת נתח משמעותי מהנפש של רוב הציבור
שלמד וגדל על עולם הישיבות הותיק
צריך להוסיף מוטיבים יחודיים
אך לא לזנוח דברים טובים אחרים.
ממש לא נכון לצורך העניין בכסא רחמים יש 200+ ובישיבת הסניף שלה יש עוד קרוב למאהלא לגמרי, יש כמובן ישיבות שנפתחו בסגנון פור"י העתיק, בעיקר ברכת יצחק של הרב ברכה, באר יהודה ואולי גם לב אליהו ועוד.
והישיבות האלו נפתחו לפי מה שראשי הישיבה מאמינים שאמור להיות.
אבל אתה בהחלט צודק ש-
ובישיבות הללו יש פחות מ- 100 בחורים בישי"ג
[אגב - למיטב ידיעתי, בפורת יוסף גאולה יש דווקא עלייה בכמות בשנים האחרונות, וכמדומה שעומדת כיום על בערך 150 בחורים]
כלל נקוט בידך: אם אתה רוצה לכתוב את דעתך האישית בצורה מסקרנת ומסתורית שתתקבל על לב השומעים תוסיף את תיבת "ודוק". בדוק ומנוסה. ודו"ק.גדולי הדור לא כ"כ אוחזים ממנה ודו"ק.
כלל נקוט בידך: אם אתה רוצה לכתוב את דעתך האישית בצורה מסקרנת ומסתורית שתתקבל על לב השומעים תוסיף את תיבת "ודוק". בדוק ומנוסה.