האם מרן הב"י ביקר במרוקו וביקש שישנו את מנהגיהם הקדומים?

ומנהגים רבים שלהם זרים ומוזרים
ואת חלקם יש לעקור

בסדרת הספרים הנפלאה "דברי שלום ואמת" הוכיח הגר"ש טולדנו באופן חד משמעי שהדברים שאתה כותב (ואחרים שכותבים בסגנון זה) נובעים מבורות עצומה, ורוב ככל המנהגים שנהגו במרוקו יש להם יסוד בראשונים כמלאכים, ומאידך גיסא מה שאין לו יסוד - יצא עליו ערעור מרבני מרוקו עצמם (כמו המנהג לומר ה' מלך לפני הטעימה ששורשו בטעות).

כמו כן הוכיח שהטוענים כך סובלים בעצמם מחוסר עקביות, וסותרים עצמם מיניה וביה.

בילדותו למד לימודי חול בבית ספר אליאנס, לצד לימוד תורה מפי מלמדים ורבנים בני העדה הספרדית ביפו. בנוסף, למד במשך הזמן שפות שונות, ושלט באנגלית, צרפתית וטורקית (לצד עברית, לאדינו וערבית).

לא מובן מה רצית לומר בזה, אולי הפריע לך מה שכתב קודם "בתוניסיה היו כמה גדולים שמוצאם ממרוקו"?

והאמת אינני מבין לאן כל זה מוביל
ומה המטרה בכל זה

לא מובן מה רצית לומר בזה, אולי הפריע לך מה שכתב קודם "בתוניסיה היו כמה גדולים שמוצאם ממרוקו"?
ממש לא
סך הכל הבאתי נתונים מדוייקים על האיש מהמכלול
אם זה לא יאה לך בהצלחה
אך אין צורך כל הזמן כשאין תשובות עניניות להגיע למקום אישי
בהצלחה

אם נראה לך שיש לי משהו נגד חכמי מרוקו הטעות בידך אינני נכנס לרמה הקטנונית הזו. וכבר כתבתי לעיל
האמת חייבת להאמר שבארץ המרוקאים נתפרסמו ....
אולם בזמן האחרון בזכות הגאון רבי יוסף פרץ מפנמה הכרתי כתבי גאונים מופלגים משם ברמה הגבוהה ביותר.
זאת מלבד שיש לי קרובים מרוקאים רבים מקרבה ראשונה

וכל העדתיות הזו שנואה עלי

וכי לא ענו לך תשובות ענייניות?
מתי תגיב ענינית?

דיברתי על התגובה שלך
זה לא תגובה ענינית
אולי תנסה ללמוד מה היא ענינית ומה היא לא
בהצלחה

על תגובתך כבר הגיבו עניינית.

ומה שהגבתי, ואני חוזר ומגיב, הוא שלא ברור מה מטרתך בניסיון להנמיך את הרבנים הנ"ל.

ראשי תחתית