בשלחן ערוך יורה דעה סימן רמ ס"כ מבואר דרק בגיל כב וכד הוא גדול לענין זה
מתוך דברי מו"ר הגרש"י זעפראני שליט"א בועידת החינוך שבט ה'תשפ"ב
'נשמע ונעשה' צורת החינוך כיום.
אני תמיד מזכיר, שהיינו במעמד שבו פתח הרב וולבה בתשמ"ג את 'בית המוסר' ואז היו גדולי בעלי המוסר של אותה תקופה, ר' חיים זייציק ר' בן ציון ברוק, גם אני הייתי הקטן באותו המעמד, נעמד הרב וולבה ומכריז ואומר דבר שהניע את אמות הסיפים של החינוך ת"ק פרסה על ת"ק פרסה, אומר הרב וולבה 'האבא לא יכה את בנו! רב'ה לא יכה את תלמידו!', מה אתה חולק על שלמה המלך 'יסר בנך וינחך ויתן מעדנים לנפשך', 'חושך שבטו שונא בנו ואוהבו שיחרו מוסר', 'איוולת קשורה בלב נער שבט מוסר ירחיקנה ממנו', איך אפשר???, לא רבותי, אני לא חולק על שלמה המלך, אני אומר לכם אומר הרב וולבה, אבא לא יכה את בנו, רב'ה לא יכה תלמידו. זה לא עובד, הילד היום, (מה זה היום תשמ"ג מה יש לדבר על עוד מעט תשפ"ג,) הילד לא שווה מכה, במילים אחרות, המכות לא יעבדו אצלו, זה לא יעבוד. אנחנו לא מדברים שתמיד גם כשהיה מכה את בנו, אומר הגאון זה ח"ו לא להכות אותו מכח שיש לך עצבנות בעצמך ואתה פורק את העצבים שלך, זה אף פעם לא היה, זה לא נקרא מכות חנוכיות, אבל היות ו'איוולת קשורה בלב נער' אז כאשר אתה מכה אותו, כן, זה הכאה שיש בה 'תוכחת מגולה תוך אהבה מסותרת'. וכו' עיי"ש בחוברת המצורפת.