זה נשמע הלכה למשה מסיני ''קימ''ל אין להכות את הילדים''חוץ מההשלכות החמורות ביותר שזה נותן לשלום בית וחינוך... והשחתת המידות. הרי קי''ל שבדורנו, אין להכות ילדים (אולי קצת זה בסדר). כ"ש ....
לפי ההלכה עד גיל 22 או 24 מותר להכות הילדים. מבחינת השקפה זה קצת בעייתי להרביץ לילד גדול בגיל 20...זה נשמע הלכה למשה מסיני ''קימ''ל אין להכות את הי
לפי איזו הלכה?לפי ההלכה עד גיל 22 או 24 מותר להכות הילדים. מבחינת השקפה זה קצת בעייתי להרביץ לילד גדול בגיל 20...
בשלחן ערוך יורה דעה סימן רמ ס"כ מבואר דרק בגיל כב וכד הוא גדול לענין זהלפי איזו הלכה?
בהלכה היהודית מבואר שבגיל גדול לא להכות מחשש "ולפני עיוור לא תיתן מכשול" ועוד
וכנ"ל לגבי אשתו מבואר בפוסקים חומר הדין לאסור בזה
לכאורה (מהסיבה נראה) שזה תלוי בדורבשלחן ערוך יורה דעה סימן רמ ס"כ מבואר דרק בגיל כב וכד הוא גדול לענין זה
אין הכי נמילכאורה (מהסיבה נראה) שזה תלוי בדור
מתוך דברי מו"ר הגרש"י זעפראני שליט"א בועידת החינוך שבט ה'תשפ"בבשלחן ערוך יורה דעה סימן רמ ס"כ מבואר דרק בגיל כב וכד הוא גדול לענין זה
אוי ואבוי לאדם שחושב שהוא צריך לחנך את אשתולצרכי חינוך כמובן.
דפח"ח.ובעוד הערת אגב, לא מתאים שיהיה אשכול כזה בפורום מכובד כשלנו
ודפח"חלמי שיש שאלה אז התשובה היא:
פעם היה נידון
היום היא תחזיר לך....
לכאורה לא לחינם השואל הוא @מרוקאי...לצרכי חינוך כמובן.
הראב"ד היה מפרובנס, ולכאורה זה לא בדיוק אשכנזימחלוקת בין הספרדים לאשכנזים...
"כל אשה שתמנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן, כופין אותה ועושה אפילו בשוט" (רמב"ם הלכות אישות פרק כא הלכה י).
זה ממש לא משעשע, זה עצוב, וחמור, ונוראי (האמן לי שכאשר שואלים כזאת שאלה זה לא לפלפולא בעלמא, ה"י)"מעולם לא שמעתי יסור שוטים לנשים, אלא שממעט לה צרכיה ומזונותיה עד שתכנע" (השגת ראב"ד שם).
זה כל כך משעשע, אבל משנכנס אדר מרבין בשמחה...
לכאורה פשוט וברור כדברי המעשה רוקח - ואכ"מ[למעשה כך באמת הבין המהרש"ל, אבל "מעשה רקח" ענה לו: "מי הכריחו להבין בדברי רבינו דבעלה מצי להכותה? הלא רבינו כתב כופין אותה ועושה אפי' בשוט, ולשון כופין אותה וכו' לא קאי לבעל כלל אלא לבי"ד, דאל"כ הו"ל למימר כופה אותה בלשון יחיד! וגם מה שהכריח מדברי הראב"ד ז"ל, אינו ענין לנדון של להכות הבעל לאשתו"].
הראב"ד היה מפרובנס, ולכאורה זה לא בדיוק אשכנזי
זה ממש לא משעשע, זה עצוב, וחמור, ונוראי (האמן לי שכאשר שואלים כזאת שאלה זה לא לפלפולא בעלמא, ה"י)
לכאורה פשוט וברור כדברי המעשה רוקח - ואכ"מ
נסחפת.אני פונה מכאן להנהלת הפורום
למחוק את האשכול הזה לחלוטין
רק עושה רע ונותן לגיטימציה למטורפים ופסיכופטים לעשות מעשי שפלות ורשע!!
דוקא היה מענייןאני פונה מכאן להנהלת הפורום
למחוק את האשכול הזה לחלוטין
רק עושה רע ונותן לגיטימציה למטורפים ופסיכופטים לעשות מעשי שפלות ורשע!!
כנראה עסוק בהכאת...אני חושש שיש כאן איזו הטרלה...
המרוקאי שלנו זרק פצצה, ונעלם לו בתהום הנשיה....
רק הוא לא מגיב כאן.
מעניין.
אל דאגה, הוא עובר על האשכול ונתן בו תודהאני חושש שיש כאן איזו הטרלה...
המרוקאי שלנו זרק פצצה, ונעלם לו בתהום הנשיה....
רק הוא לא מגיב כאן.
מעניין.