כהנא דמסייע
חבר בכיר
הסיבה שלא נכנס להנהגה עצמאית בגלל שזה יפריע לו ללמוד. ע‘‘שלא זכיתי להבין איך עמדתו הנ"ל קשורה למה שכתבתי.
הסיבה שלא נכנס להנהגה עצמאית בגלל שזה יפריע לו ללמוד. ע‘‘שלא זכיתי להבין איך עמדתו הנ"ל קשורה למה שכתבתי.
שהספרדים לא יכולים להנהיג לעולם...או שהוא מבין משהו שאתה לא מבין...
ואיך זה קשור לשאלתי, שלדברי הכותב עליו הגבתי הרב עדס בוחר הנהגה לפי המוצא.הסיבה שלא נכנס להנהגה עצמאית בגלל שזה יפריע לו ללמוד. ע‘‘ש
הגבתי לשרש הענין מול הרב עדסואיך זה קשור לשאלתי, שלדברי הכותב עליו הגבתי הרב עדס בוחר הנהגה לפי המוצא.
שהספרדים לא יכולים להנהיג לעולם...
למה הגר"י עדס לא יכול להתחרות בגרמ"ה?שזה מגוחך (מבחינה פרקטית לפחות) להתחרות עם רד"ל ורמה"ה.
ובאמת, ככל שהספרדים ימשיכו עם השטויות שלהם, הם באמת לא יוכלו להנהיג לעולם.
מעניין אותי מה אתה למשל היית עושה אם הרב עדס המשוכנז הזה יחליט שהוא המנהיג ?
למה הגר"י עדס לא יכול להתחרות בגרמ"ה?
מי המנהיג שלי, זה לא קשור לנידון כאן.
הפוך לגמרי כשאני רואה אברכים/עורכים שיש להם ראש ישיבה מגדולי הדור ממש והם במקום לייקר את המקום הזה של גאון הדור בתורה מרן הרב יהודה עדס שליט"א לרפו"ש להבין את האוצר החשוב שיש להם נזקקים לדחוק את מקומו לטובת גדול דור אחר,אז מה כ"כ מפריע לך שילכו עם רב אשכנזי, ואתה קורא לזה רפיסות וכו' ?
לא חושב שמי שבוחר רב אשכנזי זה בשביל זה-למרות שיש כאלו,שכן...מי אמר לך שמי שבוחר רב אשכנזי זה כדי שיסתכלו עליו יותר יפה ?
אתה צודק בהחלט, וזה כואב.עיתון 'יתד' הובא כאן רק כמשל לשיטה הרקובה, שבוחרת לבכר רב יחסית צעיר על פני תלמיד חכם עצום ומבוגר, רק כי האחרון 'חטא' בכך שנולד לעדה הלא נכונה.
אוי התמימות...שוב השקר, שמאחל לו.
לא איחל לו, רק שאל איך לא מפחד.
וחבל...אני וילדי ב"ה התקבלו בקלות למוסדות הליטאים הטובים ביותר,
גם אם נאמר שיש מעלה מסויימת במשפחה הנ"ל, זה לא אומר שאין חסרונות.לא חושב שמי שבוחר רב אשכנזי זה בשביל זה-למרות שיש כאלו,שכן...
אבל מי שמתבייש במשפחת יוסף שהם הסמל המייצג הכי חזק של חלוצי הציבור הספרדי שלא התכופפו ולא קיבלו על עצמם את המוסכמות שהיו ברורות מאוד והחלוצים שגרמו גם לאחרים שיהיו נאמנים לעצמם, לערכים ולמנהגים שלהם...
בא מרן הרב עובדיה זי"ע לכל היהודים הפשוטים והתמימים ואמר להם את מה שהיהדות אומרת "אתם לא שווים פחות" ושיסתכלו עליכם כל האחרים איך שבא להם, לכם יש מסורת, ערכים, אמונה תמימה, פוסקים ועוד, שאתם לא צריכים לוותר עליהם...
בקיצור מה שמטפלים רגשיים /פסיכולוגים עושים בהמון מפגשים וכסף עשה הרב עובדיה לדור שלם 'תקבלו את עצמכם כמו שאתם' 'תחיו בגאולת נפש' 'מתוך חירות ויציאה משעבוד ותלות באחרים',
ובגלל שהרב עובדיה ובניו ערערו את השליטה המוסדית במערכות הללו שהם המקבילים לחונטה המשפטית ששולטת במדינה ומחליטה מה נכון ומה לא, ובא הרב עובדיה וסידר את הערכים מחדש, במילים אחרות הזיז להם את הגבינה ומה קרה פצחה מלחמת חורמה בענק התורה הזה וחיפשו בכח נקודות מסוימות שבהם הם יכולים להשתמש נגדו ולתקוף אותו ולהחליש את קרנו בציבור ולשם את מיקדו את כל הליכלוכים, האשמות,וההשפרצות ולצערינו חלק בלתי נפרד אפי' כאלו שאוחזים מגדלותם של הרב עובדיה נבהלו מהאשמות ונגררו אחרי הטיעונים השקריים הללו, (לדוג' כשאתה טוען שאין להרב עובדיה השקפה....-זה לדוג' מושכל מופשט אצל רבים, בלי שום ביסוס)
וישנם אחרים שבסתר ליבם יודעים שהכל בלוף אבל צריך לשחק את המשחק ואם בסוף השכן הליטאי יידע שאני מזדהה עםעמדותיו והשקפותיו של הרב עובדיה אז 'קרני' תרד בעיניו, לא משנה שהוא לא מקדיש לזה אפי' שתי דקות...
בחירת רב בשביל אינטרסים זה נושא שכלל לא קשור לעדתיות.אפשר לשאול שאלה אתה חושב שבחירת רב לתלמיד זה ע"י אינטרסים? האם יש אמת בכך שאדם בוחר רב/דרך מסוימת רק כדי שיסתכלו עליו יותר יפה? האם זה נראה לך כעבודת ה'?
לדעתי אינו מעונין להדיר, אלא לאגד את כל הרבנים הספרדים שאינם מזוהים עם מפלגת ש"ס.אגב - אני סבור שהמטרה היא להדיר רבנים מסוימים יותר מאשר לאגד רבנים אחרים. וד"ב.
הפוך לגמרי כשאני רואה אברכים/עורכים שיש להם ראש ישיבה מגדולי הדור ממש והם במקום לייקר את המקום הזה של גאון הדור בתורה מרן הרב יהודה עדס שליט"א לרפו"ש להבין את האוצר החשוב שיש להם נזקקים לדחוק את מקומו לטובת גדול דור אחר,
כשברור לי מסברא שאם תלמידי מרנן הגרמ"צ ברגמן שליט"א/הגרב"ד פוברסקי שליט"א היו מוצאים קונטרס עם כל הכבוד להנהגת מרן הגרמ"ה הירש וכן להנהגת מרן הגרד"ל המקום הראשון והיקר אמור להיות לרבם ממש כשהוא אינו פחות מהם בגדלותו....
ואם כאן שינו מהמקובל אני תולה את זה נטו בגלל העניין שעושים מהנושא העדתי שממשיכים לקבל איזה היררכיה דמיונית עדתית ולכן זה כ"כ מקומם אותי שאחרים קובעים את מקומו של רבם שלא נזקק לאישור מאף אחד !!!
והחוסר הערך העצמי לענקי התורה שקיימים אצלינו וההסתכלות כל הזמן מה יש במקומות אחרים זועק לשמיים.
לא חושב שמי שבוחר רב אשכנזי זה בשביל זה-למרות שיש כאלו,שכן...
אבל מי שמתבייש במשפחת יוסף שהם הסמל המייצג הכי חזק של חלוצי הציבור הספרדי שלא התכופפו ולא קיבלו על עצמם את המוסכמות שהיו ברורות מאוד והחלוצים שגרמו גם לאחרים שיהיו נאמנים לעצמם, לערכים ולמנהגים שלהם...
בא מרן הרב עובדיה זי"ע לכל היהודים הפשוטים והתמימים ואמר להם את מה שהיהדות אומרת "אתם לא שווים פחות" ושיסתכלו עליכם כל האחרים איך שבא להם, לכם יש מסורת, ערכים, אמונה תמימה, פוסקים ועוד, שאתם לא צריכים לוותר עליהם...
בקיצור מה שמטפלים רגשיים /פסיכולוגים עושים בהמון מפגשים וכסף עשה הרב עובדיה לדור שלם 'תקבלו את עצמכם כמו שאתם' 'תחיו בגאולת נפש' 'מתוך חירות ויציאה משעבוד ותלות באחרים',
ובגלל שהרב עובדיה ובניו ערערו את השליטה המוסדית במערכות הללו שהם המקבילים לחונטה המשפטית ששולטת במדינה ומחליטה מה נכון ומה לא, ובא הרב עובדיה וסידר את הערכים מחדש, במילים אחרות הזיז להם את הגבינה ומה קרה פצחה מלחמת חורמה בענק התורה הזה וחיפשו בכח נקודות מסוימות שבהם הם יכולים להשתמש נגדו ולתקוף אותו ולהחליש את קרנו בציבור ולשם את מיקדו את כל הליכלוכים, האשמות,וההשפרצות ולצערינו חלק בלתי נפרד אפי' כאלו שאוחזים מגדלותם של הרב עובדיה נבהלו מהאשמות ונגררו אחרי הטיעונים השקריים הללו, (לדוג' כשאתה טוען שאין להרב עובדיה השקפה....-זה לדוג' מושכל מופשט אצל רבים, בלי שום ביסוס)
וישנם אחרים שבסתר ליבם יודעים שהכל בלוף אבל צריך לשחק את המשחק ואם בסוף השכן הליטאי יידע שאני מזדהה עםעמדותיו והשקפותיו של הרב עובדיה אז 'קרני' תרד בעיניו, לא משנה שהוא לא מקדיש לזה אפי' שתי דקות...
מסכים עם כל דבריך, חוץ מהמודגש.הרב עדס לא יוכל לקבל את התואר של מנהיג הדור יותר מכל ראש ישיבה אחר,
מסכים עם כל דבריך, חוץ מהמודגש.
כיון שהדברים פשוטים וידועים שהוא התעסק בהנהגת הציבור יותר מכל ראש ישיבה אחר.
אוי השקר!!!אוי התמימות...
והרב עדס אינו מהם?לדעתי אינו מעונין להדיר, אלא לאגד את כל הרבנים הספרדים שאינם מזוהים עם מפלגת ש"ס.
ראה פה מי החולם והמשקר...אוי השקר!!!
כשיש ב' המתווכחים מי צודק, אין אחד מהם יכול להעיד נגד השני.ראה פה מי החולם והמשקר...
את מעשיות בית דין הללו תספר לגאונים אשכנזיים מבגדד.כשיש ב' המתווכחים מי צודק, אין אחד מהם יכול להעיד נגד השני.
ואדרבה כל ההוכחות שיש תומכות בדברי הרב יצחק.
וזה שאתה נוהג למחזר חומרים לא תורם לשיח.
אתה אפי' לא דמגוג בגרוש, הרב עובדיה כותב בספריו עשרות פעמים לשער במשקל, ויש גם הקלטות מפורשות שלו בענין, בהם ההקלטה עם הרב בוטבול שאומר שאפי' לקולא משערים במשקל.את מעשיות בית דין הללו תספר לגאונים אשכנזיים מבגדד.
כשיש אחד שרגיל להמציא סיפורים וחלומות, לא צריך להיות מייבין גדול לדעת מי הצודק...
והרב @דרופתקי דאורייתא יכול לספר לך מי משקר וממציא. הוא ראה את סרט הבמבה.