באנר תרומה

האם במאמר פתיחה של כתב עת ספרדי נכון שיהיה רב ליטאי?

באנר
שהספרדים לא יכולים להנהיג לעולם...

שזה מגוחך (מבחינה פרקטית לפחות) להתחרות עם רד"ל ורמה"ה.

ובאמת, ככל שהספרדים ימשיכו עם השטויות שלהם, הם באמת לא יוכלו להנהיג לעולם.
מעניין אותי מה אתה למשל היית עושה אם הרב עדס המשוכנז הזה יחליט שהוא המנהיג ?

שזה מגוחך (מבחינה פרקטית לפחות) להתחרות עם רד"ל ורמה"ה.

ובאמת, ככל שהספרדים ימשיכו עם השטויות שלהם, הם באמת לא יוכלו להנהיג לעולם.
מעניין אותי מה אתה למשל היית עושה אם הרב עדס המשוכנז הזה יחליט שהוא המנהיג ?
למה הגר"י עדס לא יכול להתחרות בגרמ"ה?

מי המנהיג שלי, זה לא קשור לנידון כאן.

למה הגר"י עדס לא יכול להתחרות בגרמ"ה?

הסברתי קודם את החילוק הפרקטי ביניהם.

מי המנהיג שלי, זה לא קשור לנידון כאן.

וזה בדיוק הנושא, כי אתה (כלומר הרב שלך) יגיד מה לא מפחד שיחנקו אותו ?

ואתה תגיד הוא סתם משוכנז,

הבני תורה האחרים, לא רואים בו מנהיג, כי הוא בקו קצת שונה.

ובקיצור, את מי בדיוק הוא ינהיג ?

אלא מה, את תלמידיו ? - הוא מנהיג אותם כבר.

אז מה כ"כ מפריע לך שילכו עם רב אשכנזי, ואתה קורא לזה רפיסות וכו' ?
הפוך לגמרי כשאני רואה אברכים/עורכים שיש להם ראש ישיבה מגדולי הדור ממש והם במקום לייקר את המקום הזה של גאון הדור בתורה מרן הרב יהודה עדס שליט"א לרפו"ש להבין את האוצר החשוב שיש להם נזקקים לדחוק את מקומו לטובת גדול דור אחר,

כשברור לי מסברא שאם תלמידי מרנן הגרמ"צ ברגמן שליט"א/הגרב"ד פוברסקי שליט"א היו מוצאים קונטרס עם כל הכבוד להנהגת מרן הגרמ"ה הירש וכן להנהגת מרן הגרד"ל המקום הראשון והיקר אמור להיות לרבם ממש כשהוא אינו פחות מהם בגדלותו....

ואם כאן שינו מהמקובל אני תולה את זה נטו בגלל העניין שעושים מהנושא העדתי שממשיכים לקבל איזה היררכיה דמיונית עדתית ולכן זה כ"כ מקומם אותי שאחרים קובעים את מקומו של רבם שלא נזקק לאישור מאף אחד !!!
והחוסר הערך העצמי לענקי התורה שקיימים אצלינו וההסתכלות כל הזמן מה יש במקומות אחרים זועק לשמיים.

מי אמר לך שמי שבוחר רב אשכנזי זה כדי שיסתכלו עליו יותר יפה ?
לא חושב שמי שבוחר רב אשכנזי זה בשביל זה-למרות שיש כאלו,שכן...
אבל מי שמתבייש במשפחת יוסף שהם הסמל המייצג הכי חזק של חלוצי הציבור הספרדי שלא התכופפו ולא קיבלו על עצמם את המוסכמות שהיו ברורות מאוד והחלוצים שגרמו גם לאחרים שיהיו נאמנים לעצמם, לערכים ולמנהגים שלהם...

בא מרן הרב עובדיה זי"ע לכל היהודים הפשוטים והתמימים ואמר להם את מה שהיהדות אומרת "אתם לא שווים פחות" ושיסתכלו עליכם כל האחרים איך שבא להם, לכם יש מסורת, ערכים, אמונה תמימה, פוסקים ועוד, שאתם לא צריכים לוותר עליהם...
בקיצור מה שמטפלים רגשיים /פסיכולוגים עושים בהמון מפגשים וכסף עשה הרב עובדיה לדור שלם 'תקבלו את עצמכם כמו שאתם' 'תחיו בגאולת נפש' 'מתוך חירות ויציאה משעבוד ותלות באחרים',

ובגלל שהרב עובדיה ובניו ערערו את השליטה המוסדית במערכות הללו שהם המקבילים לחונטה המשפטית ששולטת במדינה ומחליטה מה נכון ומה לא, ובא הרב עובדיה וסידר את הערכים מחדש, במילים אחרות הזיז להם את הגבינה ומה קרה פצחה מלחמת חורמה בענק התורה הזה וחיפשו בכח נקודות מסוימות שבהם הם יכולים להשתמש נגדו ולתקוף אותו ולהחליש את קרנו בציבור ולשם את מיקדו את כל הליכלוכים, האשמות,וההשפרצות ולצערינו חלק בלתי נפרד אפי' כאלו שאוחזים מגדלותם של הרב עובדיה נבהלו מהאשמות ונגררו אחרי הטיעונים השקריים הללו, (לדוג' כשאתה טוען שאין להרב עובדיה השקפה....-זה לדוג' מושכל מופשט אצל רבים, בלי שום ביסוס)

וישנם אחרים שבסתר ליבם יודעים שהכל בלוף אבל צריך לשחק את המשחק ואם בסוף השכן הליטאי יידע שאני מזדהה עםעמדותיו והשקפותיו של הרב עובדיה אז 'קרני' תרד בעיניו, לא משנה שהוא לא מקדיש לזה אפי' שתי דקות...

עיתון 'יתד' הובא כאן רק כמשל לשיטה הרקובה, שבוחרת לבכר רב יחסית צעיר על פני תלמיד חכם עצום ומבוגר, רק כי האחרון 'חטא' בכך שנולד לעדה הלא נכונה.
אתה צודק בהחלט, וזה כואב.
אבל אין לזה קשר לטענתך הראשונית על כך שבקובץ ספרדי מביאים מאמר פתיחה מרב אשכנזי.
קצת נמאס שמודדים את גדלות האישים לפי מוצאם.

אבל מי שמתבייש במשפחת יוסף שהם הסמל המייצג הכי חזק של חלוצי הציבור הספרדי שלא התכופפו ולא קיבלו על עצמם את המוסכמות שהיו ברורות מאוד והחלוצים שגרמו גם לאחרים שיהיו נאמנים לעצמם, לערכים ולמנהגים שלהם...

בא מרן הרב עובדיה זי"ע לכל היהודים הפשוטים והתמימים ואמר להם את מה שהיהדות אומרת "אתם לא שווים פחות" ושיסתכלו עליכם כל האחרים איך שבא להם, לכם יש מסורת, ערכים, אמונה תמימה, פוסקים ועוד, שאתם לא צריכים לוותר עליהם...
בקיצור מה שמטפלים רגשיים /פסיכולוגים עושים בהמון מפגשים וכסף עשה הרב עובדיה לדור שלם 'תקבלו את עצמכם כמו שאתם' 'תחיו בגאולת נפש' 'מתוך חירות ויציאה משעבוד ותלות באחרים',

ובגלל שהרב עובדיה ובניו ערערו את השליטה המוסדית במערכות הללו שהם המקבילים לחונטה המשפטית ששולטת במדינה ומחליטה מה נכון ומה לא, ובא הרב עובדיה וסידר את הערכים מחדש, במילים אחרות הזיז להם את הגבינה ומה קרה פצחה מלחמת חורמה בענק התורה הזה וחיפשו בכח נקודות מסוימות שבהם הם יכולים להשתמש נגדו ולתקוף אותו ולהחליש את קרנו בציבור ולשם את מיקדו את כל הליכלוכים, האשמות,וההשפרצות ולצערינו חלק בלתי נפרד אפי' כאלו שאוחזים מגדלותם של הרב עובדיה נבהלו מהאשמות ונגררו אחרי הטיעונים השקריים הללו, (לדוג' כשאתה טוען שאין להרב עובדיה השקפה....-זה לדוג' מושכל מופשט אצל רבים, בלי שום ביסוס)

וישנם אחרים שבסתר ליבם יודעים שהכל בלוף אבל צריך לשחק את המשחק ואם בסוף השכן הליטאי יידע שאני מזדהה עםעמדותיו והשקפותיו של הרב עובדיה אז 'קרני' תרד בעיניו, לא משנה שהוא לא מקדיש לזה אפי' שתי דקות...
גם אם נאמר שיש מעלה מסויימת במשפחה הנ"ל, זה לא אומר שאין חסרונות.
ושוקלים מה עדיף, ומסקנא של רבים היא שעדיף לא להשתייך אליה.
[דוגמא - גם משפחת יוסף (בחלקה כמובן) זלזלה ומזלזלת בגדולי הדור שלנו, הספרדים והאשכנזים].

אפשר לשאול שאלה אתה חושב שבחירת רב לתלמיד זה ע"י אינטרסים? האם יש אמת בכך שאדם בוחר רב/דרך מסוימת רק כדי שיסתכלו עליו יותר יפה? האם זה נראה לך כעבודת ה'?
בחירת רב בשביל אינטרסים זה נושא שכלל לא קשור לעדתיות.
תבקש ממנו ללמוד מסילת ישרים וכדו'.

הפוך לגמרי כשאני רואה אברכים/עורכים שיש להם ראש ישיבה מגדולי הדור ממש והם במקום לייקר את המקום הזה של גאון הדור בתורה מרן הרב יהודה עדס שליט"א לרפו"ש להבין את האוצר החשוב שיש להם נזקקים לדחוק את מקומו לטובת גדול דור אחר,

זה בדיוק הענין, שהם לא רוצים לעשות כאן יחצנו"ת לרב עדס, אלא למפעל שהם רוצים.
כך שאין כאן המקום אלא לקחת את מי שבאמת הציבור מריע לו.
הסברתי למעלה.

כשברור לי מסברא שאם תלמידי מרנן הגרמ"צ ברגמן שליט"א/הגרב"ד פוברסקי שליט"א היו מוצאים קונטרס עם כל הכבוד להנהגת מרן הגרמ"ה הירש וכן להנהגת מרן הגרד"ל המקום הראשון והיקר אמור להיות לרבם ממש כשהוא אינו פחות מהם בגדלותו....

אילו מוציא הקונ' הוא מתלמידיו ניחא, אבל כאשר הוא רוצה לעשות משהו כללי (גם לא לתלמידיו),
אז אין זו טענה כלל ועיקר.

ואם כאן שינו מהמקובל אני תולה את זה נטו בגלל העניין שעושים מהנושא העדתי שממשיכים לקבל איזה היררכיה דמיונית עדתית ולכן זה כ"כ מקומם אותי שאחרים קובעים את מקומו של רבם שלא נזקק לאישור מאף אחד !!!
והחוסר הערך העצמי לענקי התורה שקיימים אצלינו וההסתכלות כל הזמן מה יש במקומות אחרים זועק לשמיים.

אני לא משתייך לחצירו ל הרב עדס,
וכמוני עוד רבים.
אני לא הייתי רוצה לחיות תחת הנהגתו.
אם המטרה היא לבחור לי רב, כבר אמר האומר יש לי רב.
הרב עדס לא יוכל לקבל את התואר של מנהיג הדור יותר מכל ראש ישיבה אחר,
זו המציאות מה לעשות.
וכשאי אפשר לתת לו תואר (לא כי הוא לא ראוי, אלא כי זה לא קביל), אז א"א להכתירו בעל כרחי.
אני יודע על כמה וכמה תחי"ם שימנעו אם ישמעו שהכתירו אותו.
וזה לא מה שמחברי הקונ' צריכים כרגע.

מכאן הכל חוזר על עצמו, בתוספת הרב עובדיה.
או קיי, אם זה מה שאתה רוצה, שיהיה ספרדי, אז בעצם הבהרת מה הרב עובדיה החדיר - גזענות מתקנת.
רק שאני ועוד הרבה כמוני (כולל הרב עדס), לא מעוניינים בה, תודה לכל אלו שדואגים לי ולשכמותי לרב.
לכם יש את הרב עובדיה, לכו איתו ותעזבו אותי בשקט.
תודה רבה לכם.

מסכים עם כל דבריך, חוץ מהמודגש.
כיון שהדברים פשוטים וידועים שהוא התעסק בהנהגת הציבור יותר מכל ראש ישיבה אחר.

זה לא מדוייק, ואכמ"ל.
הרבה דברים אירעו מתחת לפני הקרקע.
רק להזכירך שהוא השתייך לחצירו של הגריש"א, שזו ממש לא דרכם של כמה אחרים. וד"ל.

כשיש ב' המתווכחים מי צודק, אין אחד מהם יכול להעיד נגד השני.
ואדרבה כל ההוכחות שיש תומכות בדברי הרב יצחק.
וזה שאתה נוהג למחזר חומרים לא תורם לשיח.
את מעשיות בית דין הללו תספר לגאונים אשכנזיים מבגדד.
כשיש אחד שרגיל להמציא סיפורים וחלומות, לא צריך להיות מייבין גדול לדעת מי הצודק...
והרב @דרופתקי דאורייתא יכול לספר לך מי משקר וממציא. הוא ראה את סרט הבמבה.

את מעשיות בית דין הללו תספר לגאונים אשכנזיים מבגדד.
כשיש אחד שרגיל להמציא סיפורים וחלומות, לא צריך להיות מייבין גדול לדעת מי הצודק...
והרב @דרופתקי דאורייתא יכול לספר לך מי משקר וממציא. הוא ראה את סרט הבמבה.
אתה אפי' לא דמגוג בגרוש, הרב עובדיה כותב בספריו עשרות פעמים לשער במשקל, ויש גם הקלטות מפורשות שלו בענין, בהם ההקלטה עם הרב בוטבול שאומר שאפי' לקולא משערים במשקל.
כנגד זה מגיע הרב דוד וטוען לא כך, עליו הראיה!!!
הרב יצחק סה"כ מציג את הנתונים הנ"ל, וכנגדם אין לך אפי' רבע תשובה, רק עקיצות ובריחה למגרשים אחרים בהם יותר נוח לך.

ראשי תחתית