באנר תרומה

האם במאמר פתיחה של כתב עת ספרדי נכון שיהיה רב ליטאי?

באנר
כוונתי שהבד"ץ העדה החרדית ייתכן ומצהירה על מספרים, ואולי באמת פוסלת, רק בשביל השיווק.

[קוריוז: יש איטליז בשוק הבוכרים, איטליז ידוע, בגדול בכשרות של הרב מחפוד. ואחד מהעובדים סיפר לי לפני שנים רבות, שהם מחזיקים שקיות שחורות בשביל כל הצ'אלמרים שהם משגיחים בעדה החרדית, שהם קונים שמה בשושו].

הבנתי מה התכוונת, ורק הפכתי לך את השאלה לאידך גיסא.

לא חושב שמישהו דואג, או מעניין אותו מהם הבחירות שלך/סדרי העדיפויות שלך....
בסוף זה אחריות שלך בבחירתך להיות עבד לסטיגמות/למיינסטרים או להיות עבד הבורא...-כי הנפש היא אנרגיה וצריך לדעת איך להשתמש באנרגיה הזאת ועל חשבון מה, וכל אחד בוחר לעצמו במה למקד אותה האם בנושאים מהותיים, בערכים אמיתיים או בערכים סביבתיים-להתרחק מכל דבר שיכול להזכיר שיוך , זה לא עובד גם וגם דבר על חשבון השני...

אך היות ואתה נמצא בפורום ציבורי וזה רשות הרבים יש לך אחריות למה שאתה כותב, ואם זה טענות עקומות, שמחלישות את הגדלות שקיימת אצלינו שמקטינות חלק מגדולי ישראל, וציבורים שלמים שהולכים אחריהם, עם חוסר לגיטימיות וההשמצות שהתחילה מאנשים שהייתה להם סיבה מאוד טובה ושלילית להקטין אותנו בטיעונים שהם בעיקר שקריים ומבלבלים...., ואותם אתה משפריץ על אברכים יראי ה', שכל חטאם שהחליטו לקבל את המקום שה' קבע בשבילם ולא להיות משעובדים לאחרים.... אז צריך להשים את הדברים על מקומם ועל אמיתתם...

ובעיקר אין לך שום זכות לזלזל בשום ת"ח!!! אתה לא ברמה והקומה התורנית של הרב יצחק יוסף שיכול אפי' להתבטאות כמוהו כמו שהוא מתבטא בלווין מה לעשות אינך בדרגתו (כ"ש המילים ואופן התגובות שלך החמורות שבעתיים... ) כשר' יונתן אייבשיץ והיעב"ץ נחלקו אלו עם אלו כי אם אמרו אחד על השני מילים קשות לתלמידי שני הצדדים היה אסור לדבר כך וזה ברור ופשוט!!!

יפה, וכשמדברים בפורום ציבורי, אז אומרים את האידך גיסא.

ואין מישהו שבשו"ע מותר לו לומר מה שהוא רוצה, ומישהו שאסור לו להגיד.

אז או שהדיון מתנהל עניינית לשני הכיוונים, או שהוא לא מתנהל בכלל.

בחר לך את הדרך אשר תלך בה.

גם אם אינך מחמיר, אינך צריך לזלזל ולבטל את מי שיש לו מקורות הלכתיים ומחמיר

יפה, כשאותו מי שיש לו מקור להחמיר יכבד אותי כשאני מסתמך על מקורותי שלי ומחמיר.

אדע לכבדו במקביל.

אך כל עוד והוא לא יודע לעשות זאת, אז ככל והמדובר הוא כלפיו, גם אני לא יודע לעשות זאת.

זאת ועוד, ככל וההוא יודע להשמיץ אותי כשאני מיקל, גם אני יודע לעשות זאת כשהוא מיקל.

יפה, כשאותו מי שיש לו מקור להחמיר יכבד אותי כשאני מסתמך על מקורותי שלי ומחמיר.

אדע לכבדו במקביל.

אך כל עוד והוא לא יודע לעשות זאת, אז ככל והמדובר הוא כלפיו, גם אני לא יודע לעשות זאת.

זאת ועוד, ככל וההוא יודע להשמיץ אותי כשאני מיקל, גם אני יודע לעשות זאת כשהוא מיקל.
מה לעשות שאתה לא כמוהו-בדרגתו התורנית ויש דברים שלו מותר ולרבותיך מותר ולך אסור

חוץ מזה שאינו מתבטא בלה בלה בלה...

ולמה דמו שלו
של הגר''מ שטרנבוך
למה יש כאן רודף ונרדף?
אני לא דברתי מילה נגד הרב מחפוד.
סומק טפי מדמו של הרב מחפוד
למרות שהוא מומחה כשרות ות''ח
אבל נ''ל אפילו לא הפרזה אלא יציאה מפרופרציה לומר
שגדול ממנו הרבה

שהשחיטה המשותפת שלהם היא גם כן במחירים הזולים ביותר. [נקודה. -זה לפרסומת].

אני לא מכיר את השחיטה הזו,
אשמח אם תכיר לי אותה.
ועכ"פ על המחיר כבר אמרתי "אולי" - אז אולי לא. (עדיין לא ברור, צריך לבדוק. אבל לא זה עיקר הנושא עליו דברתי).

של הגר''מ שטרנבוך
למה יש כאן רודף ונרדף?
אני לא דברתי מילה נגד הרב מחפוד.

חמרות שהוא מומחה כשרות ות''ח
אבל נ''ל אפילו לא הפרזה אלא יציאה מפרופרציה לומר
למה לא מחית כשפקפקו בכשרות של הרב מחפוד?
ואולי זו יציאה מפרופורציה לומר להיפך?
בחנת אותם? מהיכן אתה בדיוק יודע?

לא נשמע אמין בכלל, והזלזול בגדולי תורה העומדים בראשה כגון הגר''מ שטרנבוך אינה מקובלת כלל.
כל דבר מיוחס אליו?
ולמה לא אמין, כי הם כותבים כל חודש גיליון יחסי ציבור עוצמתי ומפחיד?
@כהנא דמסייע אשמח שתגיב גם להודעה זו, השניה היתה טענת משנה.

למה לא מחית כשפקפקו בכשרות של הרב מחפוד?
לא ראיתי כאן מי שפקפק ואמר עליהם שממציאים דברים לצורך שיווק. ואם מישהו אמר אז אני אומר גם כאן שזה בזיון ת''ל
ואולי זו יציאה מפרופורציה לומר להיפך?
בחנת אותם? מהיכן אתה בדיוק יודע?
אתה נורמלי?
תסלח לי עם כל הכבוד

הגר'מ שטרנבוך בעל מועדים וזמנים ותשוה''נ הוא אחד מגדולי הפוסקים כבר חמישים שנה, היה כחבר לגדולי הדור הקודם. והגרע''י אפי' נסתייע ממנו בפסקיו (ע' אשכול סמוך לגבי בדיקת הנר אם צריך לכבות חשמל ועוד מאות) הרב מחפוד אין ממנו שום פרסום תורני חוץ מניקור ושחיטה. ולמרות שיודעני בו וממשפחתו שהוא ת''ח, אבל גם הוא יודע שאין קשר בין הדברים, אין פרופרציות.

ואכן נתקיימה בנו הקללה האחרונה של ישעיה

שלא יבחינו בין וכו

כל דבר מיוחס אליו?
ולמה לא אמין, כי הם כותבים כל חודש גיליון יחסי ציבור עוצמתי ומפחיד?
אני דווקא ראיתי בפרסום שלהם במדריך כשרות המון תועלת וברמה מאד מדוייקת.

אם כי אינני נכנס לענין העתונאות לייחס אליו.

אך שיקולי כשרות מה להריף ומה לא. ומה האחוזים זה ודאי קשור אליו.

ראשי תחתית