באנר תרומה

האם במאמר פתיחה של כתב עת ספרדי נכון שיהיה רב ליטאי?

באנר
והאם יש מדד להחליט מי גדול ומי לא,
כדי לדעת למתג איזה רב מותר לו להשתלח באחר,
ולאיזה רב אסור ?
אני לא נכנס למקום הזה כי זה פשוט לא עסק שלי אני תלמיד ואלך אחר רבי ואכבד את רבך, ואתה תלמיד ותלך אחר רבך (ומקווה בשבילך שתכבד את רבותיהם של האחרים..) זה לא עסק שלנו איך הרב מתקיף, ואת מי....

אם הם מתקיפים אני יודע דבר אחד יגיעת התורה מובילה לידיעה ברורה בתורה שמובילה לזהירות ולשאר המעלות בסולמו של רפב"י ולכן כל ת"ח גדול בישראל שמעמיד תלמידים ושקוע המון שנים בתורה יודע מה מותר לומר, ומה אסור!!!

אני לא נכנס למקום הזה כי זה פשוט לא עסק שלי אני תלמיד ואלך אחר רבי ואכבד את רבך, ואתה תלמיד ותלך אחר רבך (ומקווה בשבילך שתכבד את רבותיהם של האחרים..) זה לא עסק שלנו איך הרב מתקיף, ואת מי....

אם הם מתקיפים אני יודע דבר אחד יגיעת התורה מובילה לידיעה ברורה בתורה שמובילה לזהירות ולשאר המעלות בסולמו של רפב"י ולכן כל ת"ח גדול בישראל שמעמיד תלמידים ושקוע המון שנים בתורה יודע מה מותר לומר, ומה אסור!!!

אז ע"פ מה אתה קובע מתי להזדעק ולהזדעזע ולמחות, ומתי לקבל זאת בשויון נפש ?

אבל נ''ל אפילו לא הפרזה אלא יציאה מפרופרציה לומר
שגדול ממנו הרבה
אני מחשיב את מרן הרב שטרנבוך לזקן גדולי הדור בזמנינו והמשמעות היא שבכל פרמטר ביחס לקירבת השם וליגיעת התורה הוא הגבוה מכולם גם בגלל גילו, ובכל זאת יתכן שיש תחומים ספציפיים מסוימים שהרב מחפוד ידוע כמומחה בהם ויש לו את הכישורים המיוחדים מבחינת ניקור ועוד, וזה לא מוריד כלום מערכו של מרן הגר"מ שטרנבוך שעליו לא שמענו...

אני מחשיב את מרן הרב שטרנבוך לזקן גדולי הדור בזמנינו והמשמעות היא שבכל פרמטר ביחס לקירבת השם וליגיעת התורה הוא הגבוה מכולם גם בגלל גילו,
והנושא של הויכוח היה האם לייחס לכשרת בה הוא עומד הצעת 'מצגי שוא' מבחינת כמה יש כשרים וכמה לא. וזה הערתי שזה בזיון ת''ח
ובכל זאת יתכן שיש תחומים ספציפיים מסוימים שהרב מחפוד ידוע כמומחה בהם ויש לו את הכישורים המיוחדים מבחינת ניקור ועוד, וזה לא מוריד כלום מערכו של מרן הגר"מ שטרנבוך שעליו לא שמענו...
איה''נ ודאי שהרב מחפוד מומחה בזה, ואני אישית סומך על כשרותו לכתחילה.

אז ע"פ מה אתה קובע מתי להזדעק ולהזדעזע ולמחות, ומתי לקבל זאת בשויון נפש
כל תלמיד חכם שמוחזק ברבים לכזה אזדעק על כבודו, תחילת תגובותיי באשכול הזה היו הזדעקות על כבודו של מרן הרב עדס

אקבל בשוויון נפש כשמדובר במעמיד תורה לרבים שמשתמש בחריפות לשונו כדי להעמיד תורת אמת לשיטתו (וכל גדול בתורה שהוכר ברבים ככזה, לא משנה מי הוא..,) הגמ' אומר "אם ראית ת"ח... על תהרהר אחריו ביום" כ"ש שאפשר להסביר את דברי הרב ע"פ סברת החוות יאיר בסוף הח"ח

כל תלמיד חכם שמוחזק ברבים לכזה אזדעק על כבודו, תחילת תגובותיי באשכול הזה היו הזדעקות על כבודו של מרן הרב עדס

אקבל בשוויון נפש כשמדובר במעמיד תורה לרבים שמשתמש בחריפות לשונו כדי להעמיד תורת אמת לשיטתו (וכל גדול בתורה שהוכר ברבים ככזה, לא משנה מי הוא..,) הגמ' אומר "אם ראית ת"ח... על תהרהר אחריו ביום" כ"ש שאפשר להסביר את דברי הרב ע"פ סברת החוות יאיר בסוף הח"ח

אם זה לשני הכיוונים, מצויין.

כשמדובר בהנגה,
לא ניתן לבחור ל"בן תורה" מי שייצג את האנטי תזה של תפיסת עולם זו.
אפשר כן, להגדיר מצב מחדש, ולעשות בן תורה אחר.
וזה הויכוח בן הצדדים (דנתי איתך רבות).
בקצרה.

הציבור צריך לדרוש אלטרנטיבה.
מנהיג שמחוייב בכל מהותו לרעיון של "ספרדים בני תורה" מחד,
ומאידך, מנהיג שמחוייב לבני עדתו,
על כל המשתמע מכך.

בקצרה,
הציבור צריך לדרוש אלטרנטיבה.
מחד, מנהיג שמחוייב בכל מהותו לרעיון של "ספרדים בני תורה",
ומאידך, מנהיג שמחוייב לבני עדתו,
על כל המשתמע מכך.

ואת זה אמרתי, שכרגע ככה"נ אין.

כי ההגדרה איך להנהיג נתונה במחלוקת, ולא כל מה שהוא לא ספרדי לפי קו מסויים הוא בהכרח "אשכנזי".

ולא כל מה שהוא לא אשכנזי (מבחינה גנטית) הוא בהכרח ספרדי.

ומכיון שהרבה מהספרדים יותר להוטים שהיה "ספרדי" ממילא נפגע ה"בן תורה".

אז בבחינת הרחק מ... כרגע אין הרבה מה לעשות.

ראשי תחתית