באנר תרומה

המפגינים - "רוצחים בשגגה"

חוק הגיוס? ישנו חוק כזה כבר כיום שמחייב את כולם להתגייס.
(או שגם זה אתה לא מעודכן)
רק שהחוק הזה לא עבר אשרור של ח"כים חרדים, ואת יש יש שרוצים לעשות כעת. (משמעות הצהרתית)

אני מציע כך: או שכל אחד ישמע לרבותיו גם על ימין שהוא שמאל, או שכל אחד יכול להחליט מה מותר לרבנים להגיד לצאן מרעיתם ומה אסור להם לומר, מה אתה בוחר?

רק שהחוק הזה לא עבר אשרור של ח"כים חרדים, ואת יש יש שרוצים לעשות כעת. (משמעות הצהרתית)
אין לי מושג על מה אתה מדבר. ישנו חוק גיוס שקיים עשרות שנים שמחייב את כל הצעירים להתגייס.
איך חוק קיים (שבגללו גם מתקיימים המעצרים וכו ושות) מחכה לחכים שלנו שיאשרו אותו?
אני מציע כך: או שכל אחד ישמע לרבותיו גם על ימין שהוא שמאל, או שכל אחד יכול להחליט מה מותר לרבנים להגיד לצאן מרעיתם ומה אסור להם לומר, מה אתה בוחר?
אני מציע שמי שרוצה לקחת חלק בעיצוב העתיד שלנו ישתמש בכלים העומדים לרשותו, כגון הקמת מפלגה וכו ושם הנציגים יעשו מה שרבותיהם יורו להם.

אני מציע שמי שרוצה לקחת חלק בעיצוב העתיד שלנו ישתמש בכלים העומדים לרשותו, כגון הקמת מפלגה וכו
כנראה יש רבנים שחושבים שגם הפגנה זה כלי שעומד לרשותם
איך חוק קיים (שבגללו גם מתקיימים המעצרים וכו ושות) מחכה לחכים שלנו שיאשרו אותו?
מה לעשות שהחוק הזה לא מצליח לגייס בפועל כמויות גדולות של בחורים?
אז צריך לשנות ואולי זה יעבוד טוב יותר .
כמובן שכל גדול בישראל יכול לקבל כל החלטה, גם להעביר חוק גיוס בהסכמה למי שאינו לומד וכו', רק שלע"ע אין שום רב שתומך בחוק הזה הלכה למעשה. (מלבד אור ירוק לדיונים ומריחת זמן בתקווה שהפריץ ימות וכו')

כנראה לא שמעת את ההקלטות החדשות שלה על הרבנות הראשית, (ואין מכבוד המקום לכתוב כאן את הדברים)
תעשה שיעור בית
אכן לא שמעתי.
שומעים שם דברים יותר מטורפים ממה ששמאלני להכעיס חושב על רבנים?
האם יש שם אינדיקציה לכך שהיא משוגעת במובן הפשוט של המילה?

עם כל הדברים הנ"ל אחוזי הגיוס בחב"ד אחרי החתונה הם גבוהים מאוד, ואם כל הציבור החרדי היה כמוהם, לא נראה לי שבכלל היה דיום על יעדים, כי היינו עומדים בהם בלא"ה.
מה בין מה שכתבת למה שהגבתי למה שאתה אומר?
אמרת שהם לא שותפים למאבק נגד גיוס לומדי תורה, הבאתי לך שכן.

אבל בחב"ד הרבה מאוד מתגייסים. אמנם לא כבחורים אבל אחרי החתונה רבים רבים שם מתגייסים.

בוודאי תשמח לדעת שגם בציבור הספרדי חרדי רבים מתגייסים אחר החתונה (שכן שלי לדוגמא, אברך, משפחה ברוכת ילדים, מכל הילדים והחתנים יש רק אחד שלא התגייס, וכל המגוייסים התגייסו אחר החתונה).

ואני כמובן לא מדבר על אחוזי נשירה גבוהים, שמתגייסים כחילונים או פשוט נאבדים בחלל, אלא על חרדים נורמטיביים שנשארו חרדים.

בוודאי תשמח לדעת שגם בציבור הספרדי חרדי רבים מתגייסים אחר החתונה (שכן שלי לדוגמא, אברך, משפחה ברוכת ילדים, מכל הילדים והחתנים יש רק אחד שלא התגייס, וכל המגוייסים התגייסו אחר החתונה).

ואני כמובן לא מדבר על אחוזי נשירה גבוהים, שמתגייסים כחילונים או פשוט נאבדים בחלל, אלא על חרדים נורמטיביים שנשארו חרדים.
עם כל זה לא מגיעים לאחוזים שיש בחב"ד.

אשמח אם תמנה כמה מתו עד היום בהפגנות במדינה, לאו דווקא מהציבור החרדי, אני לפחות לא מכיר.

כבר הספקת לשכוח - אז בוא אזכיר לך

מלפני 3 שנים בהפגנת קיצוניים בירושליים "דרדרו פח" וזה פגע על אשה חרדית אם לילדים שנפצעה קשה [ואיני יודע אם היא חייה היום, וא"כ באיזה צורה].

נו - חשבת שיהא מישהן שיתעשת שם? , לא ולא רק נהיה יותר גרוע

מלפני 3 שנים בהפגנת קיצוניים בירושליים "דרדרו פח" וזה פגע על אשה חרדית אם לילדים שנפצעה קשה [ואיני יודע אם היא חייה היום, וא"כ באיזה צורה].
כמו שהחילונים חושבים שכל החרדים אותו דבר, כך יש כאלו שחושבים שכל המפגינים אותו דבר. ולא היא.
לא סוג האנשים, לא סוג ההפגנות, וכמובן האם גדול עומד על גביו.

במלאות השבעה: הגאון רבי מיכל זילבר שליט"א הספיד אמש את הנער יוסי אייזנטל בשכונת רמות בירושלים, בדבריו זעק שהנערים שדפקו על האוטובוס שבו נהג הערבי, מוגדרים רוצחים בשגגה.
הרב זילבר הוסיף שהוא נחרד מהדיבורים נגד מרן הגר״ד לנדו שליט"א ״קודם שתסיימו פעם אחת את הש״ס ואז תעיזו לדבר על בן אדם שסיים עשרות ומאות פעמים את הש״ס״.
אולי אלו ששלחו ועדיין שולחים את הבחורים להפגנות כשיודעים שיעשו זאת..

הוא המציא שקר חסר בסיס כביכול החזון איש שלח לחסום כבישים, ואתה כבר מקבל אותו ונצרך לחלק חילוקים בין מקרה זה למקרה זה.
לא היה ולא נברא. השקר המליון מבית היוצר של פראי האדם.
לא הבנתי.
אתה מכחיש שהחזון איש לא כתב את זה למנחם פורוש ז''ל ?
צא ולמד הדברים מפורסמים
ואנחנו לא אשמים בבורות שלך.

מהיכן ההיתר לחסום כבישים?
זכות דמוקרטית בסיסית.
מנלן?
שקר וכזב, אפילו משל לא היה.
מנלן לך, לפני רגע לא הכרת את ההוראה הזו של החזו''א, ועכשיו אתה כבר מפרשן אותה -לרוחך.
הידעת שבהפגנות כנגד הברכה המעורבת לפני שנים, השתתפו אפי' נשים בהוראת כל גדו''י.
בקיצור צא ולמד ותפסיק לקשקש ולגלות את הבורות האומללה שלך.

לא הבנתי.
אתה מכחיש שהחזון איש לא כתב את זה למנחם פורוש ז''ל ?
צא ולמד הדברים מפורסמים
ואנחנו לא אשמים בבורות שלך.
יש לך איזה פתק או אולי ראית איזה פתק בו החזוא כותב "לכו תחסמו כבישים"? או אולי "לכו משכו בזנבות הסוסים"?

"מה רוצים מאיתנו, מה התביעה? למה הקב"ה שולח את מלאך המוות בסוף הפגנה פעם אחר פעם לקחת נשמות מישראל?"
זאת השאלה שהרבה שואלים.
האם זאת שאלה בכלל?
על כך במאמר המצורף.

קבצים מצורפים

על גישת חלק מרבני חב"ד לצה"ל אפשר לראות כאן

אתה ממש משעשע, איזה ראיה אתה מביא משם? מועצת חכמי התורה ומועצת גדולי התורה היו מברכים בכל לב על הסכם כזה היום, במקום החוק שהם הולכים לחתום עליו!

ועוד הרבנים מבהירים שם במפורש:

א. לא נחתם שום הסכם – ראשי הישיבות לא התחייבו על אף תלמיד שיתגייס!

ב. הבעיה לא נפתרה לגמרי – כל שהושג הוא דחייה לגיל 26 שאז הרע הוא במיעוטו ולגבי חלק גדול כבר אינו.

ג. אין בהסדר זה משום המלצה של ראשי השיבות על גיוס – כל חסיד שחייו לא מוקדשים לתורה או לשליחות ומוצא לנכון להתגייס לצבא ע"מ להגן על עם ישראל יעשה זאת בהתייעצות ובהסכמת המשפיע שלו.

ע"כ.

בציבור הספרדי אין מושג כזה של "משפיע", כל בחור ישיבה לאחר חתונה שרואה לנכון להתגייס פשוט קם ומתגייס, וכפי שציינתי אני מכיר משפחות שלימות שהן כך, התגייסו לאחר החתונה וניצלו את כל מנעמי הצבא - זה למד מקצוע על חשבון הצבא וזה הוציא תעודת רב וכו' וכו', כשהם מוציאים ממון רב מצה"ל.

"מה רוצים מאיתנו, מה התביעה? למה הקב"ה שולח את מלאך המוות בסוף הפגנה פעם אחר פעם לקחת נשמות מישראל?"
זאת השאלה שהרבה שואלים.
האם זאת שאלה בכלל?
על כך במאמר המצורף.

מאמר חשוב מאוד.

אתה מצדיק את ההפגנות ומסבירים לך שהפגנה פירושה התפרעות ואתה בתגובה עונה שהחזו"א אמר להשתולל
שוב אתה מניח הנחה מנותקת מהמציאות ומכוחה אתה מקשה עלי,
הפגנה אין פרושה התפרעות, הפגנה היא חסימת כביש או ציר, בלי לפגוע ברכוש של אף אדם או לחילופין בנפשו.
האם אתה מצדיק את המפגינים הצדיקים המזויפים הללו?
לפי ההלך רוח שלך בכל השיח הזה נראה שאתה מזוהה איתם
ואם ככה הכל מובן כמו שהסברתי
אני ממש לא מצדיק התפרעות ואלימות מכל סוג שהוא, ואדרבה מתנגד ומגנה
העובדה שאתה לא מסוגל להכיל דעה שמחדא תומכת במושג הפגנות, ומאידך מגנה ומתנגדת לאלימות היא בעיה לחלוטין שלך.
כשאדם רואה רק את עצמו ואת הדעה שלו הוא נהפך למומרמר נגד הממסד כי כולם נגדו הרי ובסוף הוא מכשיר את השרץ והתוצאות לפנינו
שוב אתה עושה הקשר לא נכון,
להיות נגד הממסד אין משמעו להיות נגד כולם, מטעם מאוד פשוט שהתפיסה שהממסד זה כולם, זו תפיסה מיושנת, של אנשים שמסתכלים בנחיתות כלפי הממסד, בעניים גדולות ועצומות , וכל אמירה של שליש חבר כנסת נורבגי, מרגשת אותם עד הקצה, ונהיית מקודשת משל נאמרה למשה בסיני.
תתבגר ידידי להסתכל על הדברים בראש בריא ולחשוב בצורה עצמאית, אין משמעה להיות נגד כולם.
זה סך הכך להיות - אדם ולא - עבד.
להפוך משפוט - לשופט.

הפגנה היא חסימת כביש או ציר, בלי לפגוע ברכוש של אף אדם או לחילופין בנפשו

אתה יכול גם להגדיר שהפגנה זה עמידה בשקט מופתי וקריאת תהילים בדבקות.

אבל המציאות היא לא כך, כי הנהגים הנחסמים לא יושבים וקוראים תהילים גם הם, אלא יוצאים ומתעמתים, ובחורי הישיבה מצידם משיבים אלימות, ומשניתנה רשות למופרע להתפרע כבר אינו מבחין בין צדיק לרשע ועורך וונדליזם כללי, שלא לדבר על מפגעים רוחניים כמו נשים חילוניות שמזדמנות למקום וכדי לעורר פרובוקציות מתחככות עם הבחורים או פושטות בגדיהן, וכך יוצא שהפגנה היא אוסף מפגעים רוחניים וגשמיים.

בנוסף, כאשר בג"ץ הוא המעכב, אין שמץ תועלת בהפגנות, כי מצידו של בג"ץ המדינה יכולה להישרף כל עוד אין שלטון שמאלני כאן.

יש לך איזה פתק או אולי ראית איזה פתק בו החזוא כותב "לכו תחסמו כבישים"? או אולי "לכו משכו בזנבות הסוסים"?
לא, אבל מה שגדולי ישראל עשו מכח הוראת החזון איש היא ללכת ולחסום כבישים לעשות עצרות הפגנות ומחאות, (ואגב ליודעי מעט היסטוריה, לא רק על גיוס בנות הורו גדו''י זיע''א לצאת ולמחות, אלא אף בהקמת הברכה המעורבת, יצאו גדו''י בקריאה לצאת למחות ולהפגין)

ראשי תחתית