בישיבה לא צריך ללמוד אליבא דהילכתא
סתם שנבין,
זו הלכה פסוקה?!
כיוון מחשבה?!
הגיג זמני?!
קבלת החלטה?!
הצעה לסדר?!
מה זה?!
בישיבה לא צריך ללמוד אליבא דהילכתא
לכל זמן ועת.סתם שנבין,
זו הלכה פסוקה?!
כיוון מחשבה?!
הגיג זמני?!
קבלת החלטה?!
הצעה לסדר?!
מה זה?!
זיכני השם יתברך ללמוד בתור בחור בישיבה הקדושה פונביז אצל מרן רבי גרשון ומרן רבי בערל. מעולם לא לימדו שם ללמוד אליבא דהילכתא.לכל זמן ועת.
כמדומה ששו"ת פאר הדור הגיע לישיבה היה מזה רעש גדול
והבינו שמרן הגר"ד הוא מטאור בעולם התורה
כמדומה שכך סיפר מרן הנאמ"ן בא' העלונים
סיפר לי אחד מבני משפחתו של מרן הראש"ל הגר"ד שליט"א שמרן נעזר הרבה בהגרי"ח סופר וישב איתו לילות רבים על עריכת הספר ומרן הגר"ע זצ"ל הוא ששלח את מרן הגר"ד להגרי"ח סופר שיסייעואאל"ט הוא החל בעריכתו בגיל טו"ב...
וכמה פעמים סיפר על דו"ד שהיו לו, כבר אז, עם מרן הגריש"א בנוגע לעריכת כתבי הרמב"ם הללו.
בכסא רחמים היסוד הוא ממה שהנהיג הגאון ר' משה כלפון הכהן בג'רבא, שגם שם היו לומדים רק תלמוד בעיון בעיקר בישיבה, אולם לאחר החתונה, מפאת דוחק הפרנסה לא סיפק בידם ללמוד הלכה כראוי, ולא היו יוצאים מורי הוראה, כראוי, ולכן תיקן שמי שהגיע לרמה של עיון, שכשלומד סוגיא מכוין לקושיות הראשונים בהבנה לבד. יקבע גם לימוד הלכה. וכך יצאו ת''ח מורי הוראה.זיכני השם יתברך ללמוד בתור בחור בישיבה הקדושה פונביז אצל מרן רבי גרשון ומרן רבי בערל. מעולם לא לימדו שם ללמוד אליבא דהילכתא.
אחרי שזוכים ללמוד בישיבה לבנות סוגיא וליישר את השכל אפשר לגשת ללמוד אליבא דהילכתא. וכהיום בסד אני לומד אליבא דהילכתא.
לענ''ד בלבדבישיבה לא צריך ללמוד אליבא דהילכתא
אגב היה מחלוקת בזה בין חכמי טורקיה. ר''ח פלאג'י ופתח הדביר. ואכמ''ל.לענ''ד בלבד
נמצא במחלוקת בין גדולי הדור!!
סיפר לי אחד מבני משפחתו של מרן הראש"ל הגר"ד שליט"א שמרן נעזר הרבה בהגרי"ח סופר וישב איתו לילות רבים על עריכת הספר ומרן הגר"ע זצ"ל הוא ששלח את מרן הגר"ד להגרי"ח סופר שיסייעו
לא נשמע הגיוני.כמדומה ששו"ת פאר הדור הגיע לישיבה היה מזה רעש גדול
והבינו שמרן הגר"ד הוא מטאור בעולם התורה
כמדומה שכך סיפר מרן הנאמ"ן בא' העלונים
התשובה מבוארת בספר קנין תורה של הרב ברדא.ואני שואל מה נשתנה?
ואיך זה עונה?התשובה מבוארת בספר קנין תורה של הרב ברדא.
לגבי הרב ברדא יש צדק בביקורת.התשובה מבוארת בספר קנין תורה של הרב ברדא.
גם אם נניח כדבריךלגבי הרב ברדא יש צדק בביקורת.
אף ע''פ שהוא אדם צדיק.
אבל יצא מהדרך הסלולה והמקובלת בדרך הפסיקה. ותו ל''מ.
אך הגר''מ מזוז מתחילתו ועד סופו הלך ביושר ובאמונה. ותול''מ
אתה לא מסכים שהגאון הרב ברדא לא פוסק בדרך שקדמוהו מעולםגם אם נניח כדבריך
זה שאלה שאין עליה תשובה. רק מרן שליט''א יכול לענות.מדוע תוקף כיום את סגנון הישיבה?
ללמוד משנה ברורה בישיבה לא נחשב ללמוד אליבא דהילכתא. זה מינמום בשביל לדעת מעט הלכה למעשה. זה לא הנושא.היו ימים שללמוד משנה ברורה בישיבות הליטאיות היה נחשב לביטול תורה.
כיום אכשר דרא, ורבים רבים מהם לומדים ונבחנים בדרשו וכו'.
היו גם ימים שבודדים ממש בעולם הליטאי הלכו ללמוד בכולל הלכה,
כיום אכשר דרא והמצב כמעט התהפך,
ללמדך,
שדור דור ודורשיו, ואין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ, ולומד אחרי מה שנמשך ליבו,
ואין בזה כללים ברורים, הכל לפי העניין, לפי הצאן ולפי הרועה,
ולא נראה לי שיש מי שיכול לקבוע במסמרות, חד משמעיות, מהי דרך הלימוד הברורה לדורי דורות בישיבות,
בטח ובטח, לא עד כדי להביא ראיה מעצמו: הנה אני בכבודי ובעצמי עשיתי כך, ותראו מה יצא....
נכון. ואני לא מסכים איתואתה לא מסכים שהגאון הרב ברדא לא פוסק בדרך שקדמוהו מעולם
לא בא''ח וכה''ח
ולא חכמי תוניס
נכון.אבל הוא פוסק ע''פ הרמב"ם לא ע''פ איזה כוכב
לדעתי התוצאות בשטח מעידות הפוך. למדתי בעולם הישיבות הליטאי, וכמות הרבנים והפוסקים והרמ''ים שיצאה מכסא רחמים באחוזים פי 100! מעולם התורה הליטאי!!ללמוד משנה ברורה בישיבה לא נחשב ללמוד אליבא דהילכתא. זה מינמום בשביל לדעת מעט הלכה למעשה. זה לא הנושא.
לדעת איך לבנות ישיבה אנחנו צריכים ללמוד מאשכנזים. יש להם את המסורת. וגם רוב הישיבות הספרדיות היום הרבנים והרמי"ם למדו אצל אשכנזים.