תרומה לעזרא

הראש''ל הרב יצחק: יש רק 3 ישיבות שלומדות אליבא דהלכתא: יצחק ירנן כסא רחמים וחזון עובדיה

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ישיבה גדולה זה לא המקום ללמד אליבא דהילכתא באופן חד משמעי.

בחור צעיר שחושב שיכול ללמוד אליבא דהילכתא. זה דומה לבעל תשובה מתחיל שחושב שיכול ללמוד קבלה
אתה החלטת!
רבים וטובים ממך חושבים ובטוחים אחרת

אתה החלטת!
רבים וטובים ממך חושבים ובטוחים אחרת
זה לא אני.

זה המסורת של רבי שמואל רוזבסקי. מרן הרב שך. מרן רבי דוד. מרן הגרי"ג. אף אחד לא חינך כך.

אני מודה לבורא עולם שהושיב אותי בין ברכי גדולי עולם לינוק מהם תורה

זה לא אני.

זה המסורת של רבי שמואל רוזבסקי. מרן הרב שך. מרן רבי דוד. מרן הגרי"ג. אף אחד לא חינך כך.

ומנגד
יש את המסורת של הרב כלפון הכהן. בבא סאלי. הרב מצליח. הרב מאזוז ומרן הרב עובדיה ובניו
וכל אחד יבחר את רבותיו

זה לא אני.

לידיעתך,

ישנם עוד גדולי דורות, שאחזו קצת שונה.

וגם מה שנכון במקום אחד לא נכון למקום שונה.

אם אתה מעוניין, תבוא ותגדיר במדוייק את דעתך: אין לנו גדולי דורות ספרדיים, הם לא בהשקפה שלנו, הם לא מבינים עניין

וזה באמת מוזר שהם מוגדרים כגדולי הדור כאשר הם לא למדו בפוניבז'. נקודה.

לדעתי התוצאות בשטח מעידות הפוך. למדתי בעולם הישיבות הליטאי, וכמות הרבנים והפוסקים והרמ''ים שיצאה מכסא רחמים באחוזים פי 100! מעולם התורה הליטאי!!
על מה אתה מדבר, איזה רמי"ם, ורבני קהילות, וראשי ישיבות מכסא רחמים אתה מכיר??
בכל אופן במקומות שאני מסתובב לא נתקלתי בזה כלל.

יש את המסורת של הרב כלפון הכהן. בבא סאלי. הרב מצליח. הרב מאזוז ומרן הרב עובדיה ובניו
עדיין לא ראיתי שנוגעים בליבת הסוגיא. לדעתי
בכסא רחמים היסוד הוא ממה שהנהיג הגאון ר' משה כלפון הכהן בג'רבא, שגם שם היו לומדים רק תלמוד בעיון בעיקר בישיבה, אולם לאחר החתונה, מפאת דוחק הפרנסה לא סיפק בידם ללמוד הלכה כראוי, ולא היו יוצאים מורי הוראה, כראוי, ולכן תיקן שמי שהגיע לרמה של עיון, שכשלומד סוגיא מכוין לקושיות הראשונים בהבנה לבד. יקבע גם לימוד הלכה. וכך יצאו ת''ח מורי הוראה.
זה היה ממש בדור האחרון שם. וכך בכסר''ח ממשיכים בשיעורים הגבוהים יותר להתחיל ללמוד גם הלכה מלבד הלימוד בעיון.

ויש להסתפק אם כהיום שיש כוללים הדרינן לכללא, וא''צ ללמוד הלכה, וכדורות הראשונים.
או דלמא, שכיון שיש הרבה כוללים שאין בהם הדרכה בלימוד הלכה, עדיף לתת את זה גם בישיבה בזמן מסויים. כדי שיקנו דרך בלימוד הלכה.

על מה אתה מדבר, איזה רמי"ם, ורבני קהילות, וראשי ישיבות מכסא רחמים אתה מכיר??
בכל אופן במקומות שאני מסתובב לא נתקלתי בזה כלל.
השאלה איפה אתה מסתובב?
כל מי שמסתובב בעולם ההלכה הספרדי פוגש אותם חדשות לבקרים

בבא סאלי לא היה ראש ישיבה
מאן לימא לך?????
הוא ראש ישיבה ודיין בחו''ל.

ומעתה הגר''מ מזוז הביא איתו מסורת עתיקה מאות בשנים של יהדות תוניס. שהחיד"א כותב עליהם שהיו שם שלוש מאות ת''ח חריפים קולעים אל השערה, לא יחטא. והם גאונים בתורה.
תקבל שיש מסורות נוספות.
אגב גם פורת יוסף זה מסורת בפנ''ע.

נ.ב. אני בוגר ישיבות ליטאיות ממש, תפרח מיר. אך מכיר שיש עוד דברים.
הבאתי לפני כן מה הסיבה ששינו בחו''ל ללימוד הלכה בגיל צעיר. והשאלה אם כיום זה נכון. עדיין רלוונטית.

השאלה איפה אתה מסתובב?
כל מי שמסתובב בעולם ההלכה הספרדי פוגש אותם חדשות לבקרים
אני גם מסתובב בעולם התורה הספרדי, ואני באמת ובתמים לא מצליח להבין על מה אתה מדבר.
הרמי"ם והראשי ישיבות ורבני קהילות כמעט כולם למדו בישיבות הליטאיות, וזה המציאות.
מבחינת בעלי קוראים אתה צודק במאה אחוז כל מקום שאני נמצא אני נפגש איתם.

זה לא אני.

הרב שך היה המתנגד הגדול לקצב האיטי שלומדים בישיבות, וכמה שהתריע בע"פ וגם בכתביו באגרות שצריך ללמוד בהספק מהיר יותר, לא שמעו לו כלל, גם הרב שטיינמן נלחם בזה חזק ורק ישיבות בודדות לומדות בקצב של דף בג' שבועות בעיון

אני גם מסתובב בעולם התורה הספרדי, ואני באמת ובתמים לא מצליח להבין על מה אתה מדבר.
הרמי"ם והראשי ישיבות ורבני קהילות כמעט כולם למדו בישיבות הליטאיות, וזה המציאות.
מבחינת בעלי קוראים אתה צודק במאה אחוז כל מקום שאני נמצא אני נפגש איתם.
ככה''נ אתה מסתובב בעיקר בערים החרדיות ליטאיות
אני אביא לך רק כמה דוגמאות קטנות. תיקח את עולם ההלכה - הספרים של הגר''מ לוי הכי חזקים בכוללים מבחינת שהוא לא מ''המעתיקים'
בעולם הטהרה ושלום בית וכד' - הרב נסיר מאד מאד חזק
הספרים שלהם - הוראה ברורה פשוט נחטפים והמחיר בהתאם
בעולם התשובה - הרב יגאל כהן אולי מס' 1
בעולם הגמ' והבקיאות - הרב מצליח מזוז שליט''א אחד החזקים בתחום
וזה מה שאני מכיר רק מהצד, ובעיר שלי יש 7 ראשי כוללים מכסא רחמים. תמצא לי ישיבה של 140 בחורים עם יבול כזה

הרב שך היה המתנגד הגדול לקצב האיטי שלומדים בישיבות, וכמה שהתריע בע"פ וגם בכתביו באגרות שצריך ללמוד בהספק מהיר יותר, לא שמעו לו כלל, גם הרב שטיינמן נלחם בזה חזק ורק ישיבות בודדות לומדות בקצב של דף בג' שבועות בעיון
בפועל היום אין מציאות ללמוד גם בעיון וגם בהיקף ...
לכן חכמי הדור העדיפו להשקיע הרבה בעיון, כי את הבקיאות ניתן להשלים, ואת העיון בגיל צעיר לא ניתן להשלים

הרב שך התנגד לקצב איטי. אבל מעולם מעולם לא הדריך ללמוד בישיבה אליבא דהילכתא

הרב שך התנגד לקצב איתי. אבל מעולם מעולם לא הדריך ללמוד בישיבה אליבא דהילכתא
אתה צודק בקשר לרב שך.
אגב, ידוע שהרב פלמן היה ראוי ע''י הרב מפונוביז' להיות ר''י בענייני הלכה. ולמסור שיעור פעם בשבוע.
והרב שך התנגד.
כי הבחורים היום לא יצליחו ליצור התעניינות בשני דברים לימודיים יחד.
וזה יפריע לסדרי הישיבה. ואכמ''ל.

הרב שך התנגד לקצב איתי. אבל מעולם מעולם לא הדריך ללמוד בישיבה אליבא דהילכתא
כתוב שאסור לאדם ללמוד תורה ואחכ לבעט ברבותיו .

אשרינו שזכינו לרבנים גאוני עולם שבנו את ישיבת פונביז אם הישיבות שממנה התפשט תורה לחלק גדול מכלל ישראל .

ונהיה תקומה לעולם התורה אחרי השואה

כתוב שאסור לאדם ללמוד תורה ואחכ לבעט ברבותיו .
מי מבעט ברבותיו? כאן?
אשרינו שזכינו לרבנים גאוני עולם שבנו את ישיבת פוניבז' אם הישיבות שממנה התפשט תורה לחלק גדול מכלל ישראל .

ונהיה תקומה לעולם התורה אחרי השואה
אכן.
אך גם חברון תרמה חלק אחר.
וגם קול תורה
וגם פורת יוסף
וגם כסא רחמים
וגם משפחת טולדנו
ועוד...

מי מבעט ברבותיו? כאן?

אכן.
אך גם חברון תרמה חלק אחר.
וגם קול תורה
וגם פורת יוסף
וגם כסא רחמים
וגם משפחת טולדנו
ועוד...
משפחת טולידנו כולם למדו בפוניבז'

אור ברוך שארית יוסף זוהר התורה הכל מפוניבז'

משפחת טולידנו כולם למדו בפוניבז'

אור ברוך שארית יוסף זוהר התורה הכל מפוניבז'
אשריהם. אני יודע.. לא חידשת לי הרבה. למרות שחלק למדו בגייטסהד.
אבל יש עוד.
אגב, זה מחלה פונוביז'אית שמרגישים שכל העולם שלהם.
זה ידוע. גם ביחס לחברון. או מיר. ואכמ''ל. בהצלחה רבה.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית