קרן שן ורגל
חבר קבוע
יש לו נכדים במוסדי עולםכדאי מאוד לבדוק להיכן נשוא האשכול שולח את ילדיו.
ואם אכן שולח לספרדים, אזי יש קצת לימוד זכות
אבל, אם לא, אז זה תמוה וצע"ג.
יש לו נכדים במוסדי עולםכדאי מאוד לבדוק להיכן נשוא האשכול שולח את ילדיו.
ואם אכן שולח לספרדים, אזי יש קצת לימוד זכות
אבל, אם לא, אז זה תמוה וצע"ג.
מי אמר שגזענות אינה אווילות?צריך לשים את הדברים על השלחן:
זו לא גזענות, זו אוילות.
לא כל רעה חולה שם בהקשר של ספרדים נובעת מגזענות.
יש לאשתי חברה מאוד טובה, גרושה, אשכנזיה, כבת ל'... ורעייתי שתחי' החליטה לעשות מעשה, וניסתה להציע לה בחור ספרדי רווק בגילה.
החברה אמרה לה: תראי, מבחינתי אין לי בעיה, אבל ההורים שלי... היום הבחור הפרנק נשוי ומאושר, והיא עדיין מחפשת את האביר הצולע, העיקר שיהיה לבן...
זו גזענות?!
רחמנות! זו טיפשות!!!
ובנים בחברון...יש לו נכדים במוסדי עולם
יש לחלקמי אמר שגזענות אינה אווילות?
התשובה ברורהמי אמר שגזענות אינה אווילות?
השאלה העוד יותר מעניינתהתשובה ברורה
האם תסכים לקחת כלה "אתיופית" צדיקה אמיתית ?
אם לא - אז אתה גם אויל וגם גזען
אבל אולי הגזענות היא מצידנו, שהפכנו אותם לגזע העליון...מי שיצר את המנטליות, ואת הגישה לממדים כאלה שהפער בניהם הלך והתעצם עם השנים זה לא אחר מאשר גזענות...
שוב ראיתי כעין זה במש"כמציאות שבחו"ל אשכנזים מתחתנים עם ספרדים, באמריקה, בצרפת, באנגליה ועוד ועוד... אלפים אלפים...
רק שהוא בא מכיוון אחר, שאם לא היינו נחיתיים, זה לא היה מפריע לנו.אם לא היינו [ככלל וכקבוצה אני לא מדבר על כל יחיד ויחיד] תופסים את האשכנזים כעדה נעלית יותר, לא היתה בעיה, לא בישיבות ולא בתת"ים וגם לא בשידוכים, כי אף אחד לא היה רוצה להתחתן עם אשכנזים ומסורב, כמו שחסיד לא מעלה בדעתו לשמוע שידוך עם בחורה ממשפחה ליטאית וסמינר ליטאי.
להרגשתי נושא הגזע בוער אצלנו הרבה יותר מאשר אצלם.
הוא בא מאותו כיוון ממש...רק שהוא בא מכיוון אחר, שאם לא היינו נחיתיים, זה לא היה מפריע לנו.
אבל אני לא מדבר על ההרגשה וההפרעה, אלא על עצם הדבר.
כללו של דבר: (כמעט) הכל תלוי בנו!
וכמו בכל דבר, תהליכים עמוקים לבסוף מחלחלים עמוק.אני חייב,
פעם האשימו את גפני בהערמה כספית ורצו להכניסו לכלא.
דרעי התנגד.
הנימוק; הם לא מקבלים אותנו למוסדות שלהם, אנחנו לא נקבל אותם למוסדות שלנו...
לי אין ספק שבדור שלפני הקודם לא היה שייך באמת ובתמים לחתן אשכנזים וספרדים, וה"ה פרסים ומרוקאים, וה"ה טוניסאים וחלבים וכן הלאה, בדור שאחרי זה נהיה פער מנטלי שסביר להתמודד איתו, ובדור שאחרי הוא נמחק כמעט לגמרי, עוד דור או שתיים הוא יימחק גם עם אשכנזים.וכמו בכל דבר, תהליכים עמוקים לבסוף מחלחלים עמוק.
היום בעידן אולמרט-מצגר-מקלב... זה כבר מוסדות שלהם...
כמדומה שאינו יודע שזה לא ממש אותו כיוון, כדאי לשאול אותו שוב, ועיין היטב ודו"ק.הוא בא מאותו כיוון ממש...
בליבו נתכוון לכך ואחר העיון צדק מר שלא פירש כדבעיכמדומה שאינו יודע שזה לא ממש אותו כיוון, כדאי לשאול אותו שוב, ועיין היטב ודו"ק.
גזענות וטיפשות הכרוכים זב"זצריך לשים את הדברים על השלחן:
זו לא גזענות, זו אוילות.
לא כל רעה חולה שם בהקשר של ספרדים נובעת מגזענות.
יש לאשתי חברה מאוד טובה, גרושה, אשכנזיה, כבת ל'... ורעייתי שתחי' החליטה לעשות מעשה, וניסתה להציע לה בחור ספרדי רווק בגילה.
החברה אמרה לה: תראי, מבחינתי אין לי בעיה, אבל ההורים שלי... היום הבחור הפרנק נשוי ומאושר, והיא עדיין מחפשת את האביר הצולע, העיקר שיהיה לבן...
זו גזענות?!
רחמנות! זו טיפשות!!!
שזה מתאים לחלקם באולכסייה (כן, יש יותר אשכנזים באחוזים)הידעת? 4 מתוך עשרת הרמטכ"לים האחרונים היו בני עדות המזרח (לא ספרתי בין האלופים כיום, אבל כמדומני שגם ביניהם זהו היחס פחות או יותר).
לא יודע מה מקורותיך, אבל שאלתי את בינה, והיא אמרה שהאשכנזים מיעוט במדינת ישראל (כ40%).שזה מתאים לחלקם באולכסייה (כן, יש יותר אשכנזים באחוזים)
מפכ"ל זה לא תפקיד מפתח?ורוב המפכלי"ם היו ספרדים
זה לא אומר כלום
את תפקידי המפתח לעולם לא יקבל אשכנזי
קודם כל כל ספרדי בריא בנפשו לא רוצה להתחתן עם אשכנזיה,הגאון הרב אהרון בוטבול שליט"א נשאל מדוע במגזר החרדי האשכנזים לא מתחתנים עם ספרדים ואמר: "הציבור האשכנזי גזען, זו האמת לאמיתה. א"א ליפות את המציאות" |
בטח כשאתה מכיר בחורה מהשכונה כבר כמה שנים פחות מעניין אותך העדה.הרב הוסיף שבציבור הדתי
לפעמים חתונה במקומות האלה זה כדי להספיק חתונה לפני הלידה וד"ל,ובאמת מוצאים חתונות מעורבות.
תכל'ס, הם יודעים אידיש, הטאאלעעדאאנעעס?איך שטולדאנו'ס נהנים לספר את הבדיחה העבשה הזו - - -
התשובה ברורה
האם תסכים לקחת כלה "אתיופית" צדיקה אמיתית ?
אם לא - אז אתה גם אויל וגם גזען
טוב שלא תדע משתדע
הגזמת. לאו בשופטני עסקינן. אצל החילונים ברור שזה מאד מצוי אבל לא אצל המזרחי. תראה את האברכים של מרכז הרב הר המור שדרות בית אל אלון מורה מצפה יריחו מצפה רמון ושאר הישיבות החזקות שלהם ותראה שהרבה מהם הבעל ספרדי ואשתו אשכנזית או להפך. ואצלם ודאי לא שייך לימוד החובה שלך.לפעמים חתונה במקומות האלה זה כדי להספיק חתונה לפני הלידה וד"ל,
וברוך שלא שם חלקנו כהם וגורלנו ככל המונם.
צריך לזכור שהאשכנזים הם ציבור שמרן ביותר באופיו וכו׳.רק צריך לזכור שאנחנו ציבור שמרן ביותר באופיו, מפני שחשוב לנו לא לשנות מסורת אבותינו הן בהלכה ומנהגים והן בלימוד והשקפה,
לא הבנתי, אתה כותב סתם מתוך הזיכרון והרשימה החלקית הזו הופכת לקושיה?!דמויות בולטות בחיי הציבור הדתי לאומי סתם כך מתוך הזיכרון:
ראשי הציבור הדתי לאומי בכנסת :
דני הרשקוביץ, רפי פרץ, בנט, סמוטריץ', זבולון המר, אפי איתם, הרב יצחק לוי, אורי אריאל, אורי אורבך, ניסן סלומיאנסקי.
ראשי בני עקיבא:
מוטי יוגב, איתן מור יוסף, בני נכטיילר, דני הירשברג, יגאל קליין.
רבני הציונות הדתית:
הרב חיים דרוקמן, הרב דוד סתיו, הרב יעקב אריאל, הרב יהושע ויצמן, הרב צבי קוסטינר, הרב דוד פנדל, הרב אליעזר מלמד, הרב זלמן מלמד, הרב אלי סדן, חנן פורת, הרב משה צבי נריה.
כמה מזרחיים???
רק חשוב להדגיש למנוע לזות שפתים, שלא מדובר על הח"כ ולא קשור אליו.טוב שלא תדע משתדע
מה שמעניין גם כן זה נוסח התפילה בישיבות הללו. אני לא מונח בכל המתרחש במזרחי אבל, לגבי הר עציון (אם אפשר לכנות את זה ישיבה), הרב ברוך גיגי אינו ראש ישיבה בלעדי אלא יש מספר ראשי ישיבה (אני יודע על הרב מדן האשכנזי, ואיני זוכר את שמות האחרים אם יש, אולי הבן של הרב אהרן ליכטנשטיין) ובכל אופן שם נוסח התפילה הוא "אשכנז". גם במעלה אדומים יש שני ראשי ישיבה, הרב חיים סבתו והרב שילת האשכנזי, ואיני יודע מה נוסח התפילה שם אם הוא לפי החזן או לפי נוסח אשכנז...לא הבנתי, אתה כותב סתם מתוך הזיכרון והרשימה החלקית הזו הופכת לקושיה?!
הנה בשליפה קצרה כמה ראשי ישיבות ספרדיים מהציבור הדת"ל:
הרב דוד חי הכהן (בת ים), הרב שבתי סבתו (מצפה ירחו), הרב חיים סבתו (מעלה אדומים), הרב יוסי רודריגז (אילת), הרב ישראל אביחי (ישיבת המקובלים בית אל), הרב טל שאוליאן (חולון), הרב גבריאל סרף (כרם ביבנה), הרב בן ציון אלגאזי (רמת גן), הרב ראובן ששון (לשעבר ברמת השרון), הרב שלמה שושן (בית שאן), הרב ברוך גיגי (הר עציון), הרב אפרים ג'יאמי (גבעת אולגה), הרב אביב צוברי (עטרת ירושלים)
[חברי כנסת ומזכ"לים של בני עקיבא לא כתבתי, אולי הצדק איתך, פשוט אני לא מספיק מכיר]