לחצו כאן – תרומה לשמואל

"התנערי מעפר קומי" - הליקויים, העיוותים, והתיקון בעזה"י

הרב @דמדומי זריחה אני מסכים לגמרי עם הדברים הנפלאים, רק חושב שבסוף צריך להכיר בכח וביכולת קרי א"א לקפוץ וביום אחד להנחיל תודעתית את גדלות המנהיגים הספרדים, ולחבר את כולם לרעיון, נצרכים להרבה אורך רוח, ולתת לציבור לעכל את הדברים והשינויים המבורכים שקורים לנו בעולם התורה.
חד משמעית, מסכים לגמרי.
סה"כ המטרה להראות ולתת הכרה לחברי הפורום כמה הם דחויים ונידחים...

אדם שמזיקים ומרביצים לו ולא שם לב שהוא נמצא במצב כזה, עד שהוא לא מגיב ע"כ, הדרך היחידה לגרום לו להציל את עצמו, ולשמור על כבודו זה דבר ראשון להסביר לו בפשטות מה קורה איתו ומה עושים לו ולמה זה לא הגיוני..
ורק כך מתחזקת ההכרה שלו וההבנה שאין שום סיבה בעולם שידרכו עליו והוא תמיד יהיה נספח.
ולכן כל המטרה לא לשנות הכל ביום אחד אלא ללמד את העיוותים ולדו' הדבר הזה שכל פעם מחדש גדולי ישראל שלנו תמיד משום מה נידחים להיות אחרונים זה לא אמור להיות כך, כן למרות שהתרגלנו.

הפוך, דוד המלך השתבח בעצמו על שעסק בזה
דוד השתבח שאע"פ שזו מלאכה לא כ"כ מכובדת מכל מקום עושה זאת לשם שמים
אבל היום יש להיטות לעסוק בהוראה כזאת

העיוות: קבלה בשתיקה יחסית מעצר בחורי ישיבות ספרדיים...
זה ימשיך גם כשיעצרו ליטאים, חכה תראה, אין שום אסון בזה שבחורים ישבו כמה ימים בכלא, ולאט לאט ינרמלו את זה.

וכמובן הפוליטיקאים (דהיינו גולדקנופף, דרעי, גפני, אשר, פרוש, וכו' וכו') כולם אמורים לעוף הביתה מפני שבזכותם זה נורמל.

(אבל כשייעצרו חסידים המדינה תישרף).

..אני חושב שכל קבוצה צריכה הכי לייקר ולהעריך את המנהיג והרב שלה כמקום ראשון אם הוא גדול הדור,
וכל ההתרפסות הזאת אינה מגיעה בהכרח מהערכה אמיתית ומדויקת לגדולים אלא מחולשה "בשמח בחלקו" כי כ"א צריך להתחבר למקום שלו עם קבוצת המנהיגים שה' סידר לו ולהבין שבשבילו זה הגדול מקום ראשון (דרך אגב מאוד הערכתי שכס"ר ככה הסתכלו על רבם מרן הגר"מ מאזוז זצוק"ל למרות הגדולים האחרים...)

חוץ מזה אם זה יכול לעזור לציבור שלנו לגדול ולהתפתח להתחזק תודעתית בחיזוק הזהות בלא לרעות בשדות זרים אז צריך להשתמש בכל מילה שמבטאת את התוכן חשיבות ומשמעות של העניין.... ובעיני זה עוזר שהציבור מרגיש שיש לו רועה ענק וחשוב שמייקרים אותו, בדורנו אנו נצרכים לזה....

חוץ ממה שבשקט בשקט שנינו יודעים שזה לא בדיוק הגיל אלא מדדים שמתחלפים כל פעם לייקר את רבותיהם ולהקטין את שלנו,
אני לא בטוח בלשון המעטה שאם מרן הגר"מ שטרנבוך שליט"א היה יוצא למסע הוא היה ממורכז באמצע התמונה...

די לתת לאחרים לקבוע את מה שאתה שווה, את רמת קהילתך או את מקום רבותיך.
מי שירצה להבין לעומק את שורש הבעיה, די לראות בכנס של דרשו בתמוז אשתקד (נמצא באתר שלהם, וזה היה מבחן פומבי מרבנים שונים) שחכם ספרדי משלנו מדבר בשפתם ובהברתם בלי שום עמוד שדרה וכאן הבן שואל האם הר סיני היה בליטא או בפולין? ובזה תבינו מה שבישיבת כסא רחמים לא מצמצו ולא הביטו ימין ושמאל לקבל אישור ממרנן ורבנן... וזה טעם הצלחתם העצומה והמקיפה

מי שירצה להבין לעומק את שורש הבעיה, די לראות בכנס של דרשו בתמוז אשתקד (נמצא באתר שלהם, וזה היה מבחן פומבי מרבנים שונים) שחכם ספרדי משלנו מדבר בשפתם ובהברתם בלי שום עמוד שדרה וכאן הבן שואל האם הר סיני היה בליטא או בפולין? ובזה תבינו מה שבישיבת כסא רחמים לא מצמצו ולא הביטו ימין ושמאל לקבל אישור ממרנן ורבנן... וזה טעם הצלחתם העצומה והמקיפה

לאידך היה מאורע אחר, שחכם ספרדי משלנו דיבר בכנס שלהם, ש"להם האשכנזים יש משנה ברורה אבל אנחנו הספרדים יש לנו את מרן וכו'",
(בלי כל קשר חבל שלא עידכנו אותו באיזה כנס הוא נמצא, ומי רוב רובם של המשתתפים, ומי המארגנים, אבל זה בלי קשר), וכאילו שהתורה נתנה לספרדים ברח' הקבלן ולאשכנזים בליטא או בפולין.
אני לא אומר שאותו רב דיבר בהברה אשכנזית בגללו, אבל בלי שום ספק, ההתנהלות של הרב האחר במשך הזמן (ושל בניו אחריו), תרמה הרבה להוריד את השדרה הספרדית, כי ספרדי הצטייר בעיני עולם (הרבה מאד בזכותם) כ-"משפחת יוסף", והרבה ממש ממש העדיפו לא להצטייר ככה.
ובאמת חבל על הא ועל הא.

הצג קובץ מצורף 5961
גם הפטרונות ודחיקת רבינו הגדול שליט"א למקום השלישי בתמונה, גם זה ישתנה בעזה"י ואנו עוד נדע לא לקבל את הדחיקה האוטומטית והתודעתית ואת הקביעה של אחרים מי ראוי שיהיה במרכז ומי לא, נדע להעריץ את רבותינו והמנהיגים שלנו וכן מגיע לנו גם המקום הראשון
זה לא מוזר שאף פעם לגדול דור ספרדי אין את המקום הזה?! תמיד מספר אחד חייב להיות ליטאי?!
אתה כזה גולם
כל דרדק בן שנתיים יודע שרבי דב גדול מההוא פי אלף אלפי מונים
ועוד אחרי זה אתם מתמרמרים למה ככה ולמה אחרת
די, זו לא רמה

בתמונה הנ''ל הספציפית זה ענין של גילאים:
ר' דוב לנדו - בן 95
ר' משה הלל הירש - בן 89
ר' אברהם סלים - בן 86
ר' יעקב הלל - בן 80
ר' דוד כהן - בן 74
האדמו''ר מצאנז - בן 72
זה שזה גם ענין של גיל לא אומר זה רק ענין של גיל
מעניין באמת מה היה קורה אם זה היה ההפך...

בביאת הגואל במהרה בימינו אמן.
לא! ממש לא!!
זה ישתנה כשיהיה ספרדי שיתקרב לגדלות של האשכנזי (אגב, אני חושב שודאי שהיו בדורות הקודמים, אבל בדור הזה אין, אפילו לא קרוב)

הוספה מוכרחת:
אני מדבר בעיקר על הגרד"ל, ולא על כל גדול ליטאי באשר הוא, ופשוט
(ז"א, אני לא חושב ששם יש מאה וכאן אין אפילו אחד, אלא ששם לפחות יש אחד, מה שכאן גם זה בספק)

לא! ממש לא!!
זה ישתנה כשיהיה ספרדי שיתקרב לגדלות של האשכנזי (אגב, אני חושב שודאי שהיו בדורות הקודמים, אבל בדור הזה אין, אפילו לא קרוב)

הוספה מוכרחת:
(ז"א, אני לא חושב ששם יש מאה וכאן אין אפילו אחד, אלא ששם לפחות יש אחד, מה שכאן גם זה בספק)
לא נראה לי שאתה חושב שהרב שטינמן היה יותר גדול בתורה מהרב עובדיה ואני לא זוכר שהרב שטיינמן התכופף אליו
וגם לא נראה לי שהרב שך היה יותר גדול מהרב בן ציון לדוגמא ואני לא זוכר שהוא התייעץ איתו
תפסיק לטמון את הראש בחול

לא! ממש לא!!

הוספה מוכרחת:
הגזמתם לגמרי.
אצל הספרדים יש הרבה גדולים פחות מוכרים שמעניקים חמה בקומתם.
כעת עולים לי,
הגר"י ברכה, גאון עולם.
הגרי"ח סופר כנ"ל.
הבעיה היא בציבור שמשווק רק את רבני הרשת, ונוהר בהמוניו אחרי ערוצי יוטיוב למיניהם.

לאידך היה מאורע אחר, שחכם ספרדי משלנו דיבר בכנס שלהם, ש"להם האשכנזים יש משנה ברורה אבל אנחנו הספרדים יש לנו את מרן וכו'",
(בלי כל קשר חבל שלא עידכנו אותו באיזה כנס הוא נמצא, ומי רוב רובם של המשתתפים, ומי המארגנים, אבל זה בלי קשר), וכאילו שהתורה נתנה לספרדים ברח' הקבלן ולאשכנזים בליטא או בפולין.
אני לא אומר שאותו רב דיבר בהברה אשכנזית בגללו, אבל בלי שום ספק, ההתנהלות של הרב האחר במשך הזמן (ושל בניו אחריו), תרמה הרבה להוריד את השדרה הספרדית, כי ספרדי הצטייר בעיני עולם (הרבה מאד בזכותם) כ-"משפחת יוסף", והרבה ממש ממש העדיפו לא להצטייר ככה.
ובאמת חבל על הא ועל הא.
אם כוונתך למרן הגרע"י, הרי שאתה שוגה ופתי סליחה על הביטוי.
הגרע"י העמיד את מסורת הספרדים, היה חשוב לו לומר את העמדה שלו בכל מקום
ובזמנו הוא היה קול בודד בערבה.
הספרדים כציבור חייבים לו את חייהם, בלעדיו הם היו ממשיכים עד היום לעמוד בתור כדי להתקבל במחוזות האחרים.
כנראה שאתה צעיר מידי כדי להבין מה הוא פעל בזה.

לא נראה לי שאתה חושב שהרב שטינמן היה יותר גדול בתורה מהרב עובדיה ואני לא זוכר שהרב שטיינמן התכופף אליו
נו בסדר יש מרבותינו שאומרים שהגר"ש אוירבעך זיע"א היה גדול מהגראי"ל, מה זה קשור, יש הנהגה של ציבור ויש גדלות בתורה וכמו שהיום הרב הירש מנהיג את הציבור ולא הרב לנדו.

מרשימות הרש"ב גנוט על הגרב"ש דויטש זצ"ל: (לא מוצא את האשכול שנפתח לזכרו, נמחק?)
"כאב מאד בפניי את מנהגו של רב מפורסם א' מבני עדות המזרח, שכל הזמן מזכיר מחלוקות בין אשכנזים וספרדים, באומרו שהוא מעמיק בכל כוחו את הקיטוב בין אשכנזים וספרדים. וממש כאב את הענין".

נו בסדר יש מרבותינו שאומרים שהגר"ש אוירבעך זיע"א היה גדול מהגראי"ל, מה זה קשור, יש הנהגה של ציבור ויש גדלות בתורה וכמו שהיום הרב הירש מנהיג את הציבור ולא הרב לנדו.
זה היה הטענה שלך שאין גדול כמו ר' דב ולכן הוא בראש
ומענין שגם שרבני הספרדים עלו על רבני הליטאים הם לא היו בראש

ראשי תחתית