אם כוונתך למרן הגרע"י, הרי שאתה שוגה ופתי סליחה על הביטוי.
הגרע"י העמיד את מסורת הספרדים, היה חשוב לו לומר את העמדה שלו בכל מקום
ובזמנו הוא היה קול בודד בערבה.
הספרדים כציבור חייבים לו את חייהם, בלעדיו הם היו ממשיכים עד היום לעמוד בתור כדי להתקבל במחוזות האחרים.
כנראה שאתה צעיר מידי כדי להבין מה הוא פעל בזה.
טאקט
(שימת לב למצב הסביבתי) זה דבר שמאד תורם, וחוסר טאקט זה דבר שמאד מוריד.
הייתי רק צריך לתעד לך, מה אירע ברחוב ביום שאחרי בשביל שאולי תצליח להבין עד כמה זה לא תרם.
יש דבר שלא אומרים במקום שהוא לא קשור, הגיע הזמן שתתחילו להבין את זה, וחבל שאלו שהביאו אותו לכנס לא טרחו להסביר לו לאן הוא הולך.
רק בשביל שתבין את הרקע, לאחר קרע עמוק בן שנים עם כבוד הרב, היתה התנגדות אדירה מצד הרבנים באי הכנס שיופיע, ובוודאי לא שידבר בפני הציבור.
הגראי"ל נלחם על כך שיבוא, משום כבוד התורה, ומשום שהגיע הזמן לאחות את הקרעים.
מה שהצליחו בסוף להגיע זה, שכולם יצאו לפני שהוא בא, ורק הגראי"ל יהיה שם ויקבל את פניו, ולאחר שיצא הגראי"ל ישא הרב את נאומו.
כך ימנעו חיכוחים מיותרים.
זו היתה הזדמנות פז, היתה התרגשות אדירה בציבור הליטאי ילדים ובחורים צעירים שלא הכירו אותו אלא מהתמונות וסיפורי הפוליטיקה, לצד אברכים מרוממים שישבו בכנס, וכולם ציפו לראות את הגאון הספרדי שאומרים שיודע את כל התורה, סוף סוף פנים מול פנים ולשמוע אותו מה יש לו לומר לציבור.
כולם חיכו למסר מרומם, משהו בדומה למסרים שהם רגילים בו בישיבות, ושמעו לפני כמה דקות מכמה וכמה גדולים...
ובסוף, ספרדים אשכנזים, המשנ"ב זה של אשכנזים אבל אנחנו הספרדים יש לנו...
מה הקשר רבש"ע ? איזו אכזבה מחד, ואיזו זילותא דבי דינא מאידך.
עזוב את העובדה, כך למיטב זכרוני, הכנס כלל לא עסק בלימוד הלכה אלא בחזרות - אם כי אפשר שאני טועה.
אבל למה כל הזמן לדחוף את הספרדים ואשכנזים, הם ואנחנו, אנחנו והם.
ומה אתה בא לומר להם (2/3 ומעלה הם בכלל אשכנזים, ויש שם אנשים בעלי רמה), מה המסר שלך אליהם ? שספרדים פוסקים אחרת, מה הקשר ?
למה לא לדבר על דבר מרומם, מאחד, שמתאים לכולם, שמכבד אותך ואת הציבור שלך.
תדבר על שאיפות, על גדלות, על ידיעות, על מספר החזרות שהיית חוזר על הש"ס בדרך.
תראה להם את הגדלות שלך, מה אתה יכול לספר להם על עצמך, על רבותיך, על פורת יוסף המעטירה, על הגר"ע עטייה ?
אתה לא בכנס בחירות של ש"ס, ולכן לא קשור להגיד להם שספרדים צריכים להצביע רק ש"ס, גם אם חשוב לך להגיד את העמדה שלך בכל מקום,
אבל כאן זה לא המקום...
ומה הנזק שנוצר ? עדיף שאשתוק, אבל תוכל לבד לתאר לעצמך מה דיברו ברחוב הליטאי ביום שלאחרי, (מה לפני ומה אחרי), כל כך חבל.
אני בטוח שלא תבין אותי, זה בסדר, אז גם אני חשבתי כמוך (הייתי מסתמא בגילך), אבל עם השנים הבנתי דברים שלא הייתי מסוגל להבין אז.
אולי יבוא יום ותבין, אולי לא.