באנר תרומה

היחס הנכון למציאות המסובכת עמה אנו מתמודדים

תנסה לקרוא בתוך העלון, מה שהוא עבר באופן אישי, ותנסה להכנס לנעליים שלו ולהרגיש את חוויתו, ותחשוב עליו בתור אח שלך...
למה אתה עובד קשה / הולך רחוק, פשוט תיכנס לעלון של מי שהוא אח שלו, ותראה שם מה הוא עבר, הוא אוהב ומפרגן לכולם, ולא משמיץ.

המשל מהפילוג שהיה בין הציבור החרדי לדתל"י, אינו דומה לנמשל.
שם שני הצדדים רצו ללכת בדרכים אחרות, ושני הצדדים רצו את ההתחלקות. לעומת אצלינו, כאן הצדדים, כפי שהעדת על עצמך ומסתברא נמי דאיכא טובא דכוותך, אינם מעוניינים בקרע.
יותר נכון להגדיר את המצב כסיבוך פנים ציבורי, שלא מחליטים איפה להיות ולאיפה להשתייך.
לא קראתי לפילוג, הס מלהזכיר. גדול השלום. ומהלך כזה גם אינו אפשרי מכמה וכמה טעמים.
לא את הפילוג השוויתי, אלא אדרבה: את החיים המשותפים של הציבור החרדי והדת"לי, שהולידו אצל שני הציבורים את ההבנה שמצב זה יוצר תסביכים מזיקים.

כיום, כמעט כל ספרדי הנוטה לצד האשכנזי - סובל מתסביך. הוא אינו מצליח להשתחרר מהשפעת הרב עובדיה או מהעימות עמו. אם אינך הולך בדרכו, מה לך ולו? המשך הלאה! התקדם! מדוע גם יהודים המגדירים את עצמם כמשוכנזים כף רגלם ועד קודקודם, נאלצים לחוש ללא הרף שהם בעימות אידיאולוגי עמו?
יוכיח הפורום הזה, המלא באשכולות בהם עוסקים אלה שאינם הולכים בדרכו בעימות עם דרכו או עם ממשיכיה. האם ישנו פורום חרדי בו עוסקים בהתנצחות עם דרכו של הרב קוק? לא! ולא כי חושבים שהוא לא היה אדם גדול. בזמנו הוא היה בלב המיינסטרים החרדי, והגרשז"א והגריש"א נשאו את שמו בחרדת קודש עד סוף ימיהם. והיום? אף חרדי אינו רואה את עצמו כמאויים ממנו או כבר פלוגתא שלו.

הוא הדין להיפך, לספרדים הלא משתכנזים שמבלים זמן וכוחות נפש במלחמה עם ההשתכנזות.

עשיתי את השבת האחרונה ביישוב שבו בית הכנסת היחיד הוא דל"י, ונתקלתי בערמת הזוהמה המכונה 'עלוני השבת'.
ברפרוף מהיר ראיתי כי הם עסוקים כולם בנושאי יו"ש מעקפי כבישים שומרון יהודה עזה אלון מורה וכו
וממש הזכיר לנו אותנו הספרדים שעסוקים בנושאי ספרדים אשכנזים כל ימינו באובססיוביות

עשיתי את השבת האחרונה ביישוב שבו בית הכנסת היחיד הוא דל"י, ונתקלתי בערמת הזוהמה המכונה 'עלוני השבת'.
ברפרוף מהיר ראיתי כי הם עסוקים כולם בנושאי יו"ש מעקפי כבישים שומרון יהודה עזה אלון מורה וכו
וממש הזכיר לנו אותנו הספרדים שעסוקים בנושאי ספרדים אשכנזים כל ימינו באובססיוביות
שמה הרפת שלך?

למה? אני למשל השבת עברתי על 'אוצר גליונות מרנן ורבנן' ולא מצאתי אפילו אחד שמתחרבש בענייני אשכנזים ספרדים...

למה? אני למשל עברתי על 'אוצר גליונות מרנן ורבנן' ולא מצאתי אפילו אחד שמתחרבש בענייני אשכנזים ספרדים...
חבל שלא עברת על עלון ההשקפה והמוסר ממנהיג הדור נשיא מועצת חכמי התורה נשיא איגוד האברכים והקהילות

חבל שלא עברת על עלון ההשקפה והמוסר ממנהיג הדור נשיא מועצת חכמי התורה נשיא איגוד האברכים והקהילות
אני לא יודע מי זה, עכ"פ תחכים אותנו מה מדובר, ואיך שיהיה מדוע זה משקף את כולנו?

למה? אני למשל השבת עברתי על 'אוצר גליונות מרנן ורבנן' ולא מצאתי אפילו אחד שמתחרבש בענייני אשכנזים ספרדים...
ואני עברתי על מערכה בפרשה ועל אשכול יוסף וגם לא מצאתי וצ"ע.

אגב, מהו הרקע של סמליל 'מערכה בפרשה'?

נראה אלמנט של אביר מימי הביניים

אם הם צדקו או לא ? תכלס' היום כולם רוצים ישיבות (וסמינרים) בסגנון זה, וכולם נהנים לשיר בסעודה שלישית כל מיני שירים (וזה לא סותר שיש כאלו שנהנים מעוד דברים), וגם בחתונות כולם רוקדים לצלילים אירופיים וניגונים חסידיים, חוץ מהתימני שעושים בסוף.

מה שרוצים היום כולם זה ישיבות עם שם טוב. כל ישיבה עם יח"צ יכולה להשיג ביקוש גדול. מכאן ועד למסקנה ההזויה שהגעת אליה - הדרך רחוקה.

רוב האברכים הספרדיים לא שולחים את ילדיהם לישיבות הללו בגלל שלומדים שם "חקירות" (דהיינו מבזבזים את זמנם במקום לצאת מהישיבה עם תעודת רבנות או דיינות), או בגלל שלובשים פראק בחתונה, או בגלל ניגונים מסויימים בתפילה.

האווירה האשכנזית נוצרה כתוצאה מכך שראשי הישיבות למדו במוסדות אשכנזיים, ולכן פה ושם יש חיקוי עלוב של האשכנזים.

בבית ספרדי נורמלי שרים בסעודות שבת את כל הסגנונות, ובעיקר סגנונות ספרדיים (לפעמים נהנים מעוד דברים).

בבית כנסת ספרדי נורמלי לא מנגנים ניגונים אשכנזים בתפילות (אם כי לפעמים נהנים מעוד דברים, אפשר בשבת עצובה לגוון עם קדיש אשכנזי כמו "עץ חיים היא"... ולפעמים לבצע הפטרה בלחן אשכנזי כדי לעשות שמח, או מוסף ר"ח אדר בלחן אשכנזי).

בחתונות יותר מקפיץ שירים חסידיים. גם הלבוש האירופאי שולט כיום, וג'לביה ותרבוש לובשים רק בפורים. זה לא קשור ל"השתכנזות".

זה כן, שיש כאלו שכל האמור מפריע להם, והם מקדשים מלחמות מיותרות על כל דבר. הם לא מסוגלים לשמוע הקודוש בורכו, או אביי ורובא.

לקדש מלחמות לא, אבל דיבור בסגנון אשכנזי נובע מנחיתיות מופלגת וחוסר זהות עצמית (אלא אם כן הורגל מקטנותו ואינו יכול להשתנות).

הם לא מסוגלים ללבוש פראק בחתונה
והם חלילה חלילה לא מוכנים לשים כובע על הראש (יש ישיבה שמחייבת את זה? אולי אחת), אבל לאידך הם לא מתחייבים לשים טלית על הראש, כי הרב עובדיה לא שם.

בכמה אשכולות חזרת על זה, ואני לא מבין מה אתה רוצה. רוב ככל בני התורה מכסים את ראשם בטלית בשחרית. כשהייתי בחור ישיבה הייתי מכסה עם כובע, כיום זה נראה לי מטופש.

1771110255684.png

מה שרוצים היום כולם זה ישיבות עם שם טוב. כל ישיבה עם יח"צ יכולה להשיג ביקוש גדול. מכאן ועד למסקנה ההזויה שהגעת אליה - הדרך רחוקה.

רוב האברכים הספרדיים לא שולחים את ילדיהם לישיבות הללו בגלל שלומדים שם "חקירות" (דהיינו מבזבזים את זמנם במקום לצאת מהישיבה עם תעודת רבנות או דיינות), או בגלל שלובשים פראק בחתונה, או בגלל ניגונים מסויימים בתפילה.

האווירה האשכנזית נוצרה כתוצאה מכך שראשי הישיבות למדו במוסדות אשכנזיים, ולכן פה ושם יש חיקוי עלוב של האשכנזים.

בבית ספרדי נורמלי שרים בסעודות שבת את כל הסגנונות, ובעיקר סגנונות ספרדיים (לפעמים נהנים מעוד דברים).

בבית כנסת ספרדי נורמלי לא מנגנים ניגונים אשכנזים בתפילות (אם כי לפעמים נהנים מעוד דברים, אפשר בשבת עצובה לגוון עם קדיש אשכנזי כמו "עץ חיים היא"... ולפעמים לבצע הפטרה בלחן אשכנזי כדי לעשות שמח, או מוסף ר"ח אדר בלחן אשכנזי).

בחתונות יותר מקפיץ שירים חסידיים. גם הלבוש האירופאי שולט כיום, וג'לביה ותרבוש לובשים רק בפורים. זה לא קשור ל"השתכנזות".

לא מבין מה אתה רוצה,
יש לך בעייה עם ישיבה כזו או אחרת, אל תלמד שם.
פה מדברים אלו שכן לומדים שם כי מבינים שזה טוב, אך מנסים לשנות את הישיבה.
אתה חושב שזה לא טוב, אז מה קשור לנושא ? - מה אתה מגיב לי ? (אל תיפגע, אבל אין כל קשר).

לקדש מלחמות לא, אבל דיבור בסגנון אשכנזי נובע מנחיתיות מופלגת וחוסר זהות עצמית (אלא אם כן הורגל מקטנותו ואינו יכול להשתנות).

אבל אתה בלא"ה לא מבזבז מזנך בישיבות האלו,
אז מה איכפת לך מה עושים אלו שכן מבזבזים שם זמן.
זה שתי שפות, אתה לא יכול להתלונן מתוך ישיבה של חב"ד על ברסלב.
אתה לא שייך לשם, עזוב.

בכמה אשכולות חזרת על זה, ואני לא מבין מה אתה רוצה. רוב ככל בני התורה מכסים את ראשם בטלית בשחרית. כשהייתי בחור ישיבה הייתי מכסה עם כובע, כיום זה נראה לי מטופש.

הצג קובץ מצורף 17349

ב"ה, העיקר עכשיו אתה מכסה עם טלית מצויין.
בבא היום (אולי) תבין שגם הויכוח הזה כאן, הוא מטופש לא פחות.

לא, הם לא שורש הבעייה.
הבעייה היא ששם יש משהו שאין כאן.

אין שם שום דבר, רק התנשאות אשכנזית על ספרדים מסכנים שאיתרע מזלם ונקלעו לשם. ליבי ליבי על חלליהם. יתכן שרוב המרירות של הרב יצחק יוסף מגיע מימי ישיבתו עם אשכנזים בקול תורה ובחברון.

הדבר היחיד שיש שם הוא "שם טוב" שמתורגם לשידוך טוב, וזה נובע משורש הבעיה שאותה ציטטת.

אין שם שום דבר, רק התנשאות אשכנזית על ספרדים מסכנים שאיתרע מזלם ונקלעו לשם. ליבי ליבי על חלליהם. יתכן שרוב המרירות של הרב יצחק יוסף מגיע מימי ישיבתו עם אשכנזים בקול תורה ובחברון.

הדבר היחיד שיש שם הוא "שם טוב" שמתורגם לשידוך טוב, וזה נובע משורש הבעיה שאותה ציטטת.

בסדר, אז אל תלמד שם, ואל תשלח את ילדיך לשם.
הכל בסדר.
לא קרה שום דבר.
אנחנו מדברים על אלו שכן רוצים ללמוד דוקא שם.

לא מבין מה אתה רוצה,
יש לך בעייה עם ישיבה כזו או אחרת, אל תלמד שם.
פה מדברים אלו שכן לומדים שם כי מבינים שזה טוב, אך מנסים לשנות את הישיבה.
אתה חושב שזה לא טוב, אז מה קשור לנושא ? - מה אתה מגיב לי ? (אל תיפגע, אבל אין כל קשר).

אני הגבתי לגופם של דברים.

מה רוצה פותח האשכול, נשגב מבינתי, ואני לא מנסה לשנות אף אחד, מי שבוחר ללמוד בישיבה מסויימת שיבושם לו.

אבל אתה בלא"ה לא מבזבז מזנך בישיבות האלו,
אז מה איכפת לך מה עושים אלו שכן מבזבזים שם זמן.
זה שתי שפות, אתה לא יכול להתלונן מתוך ישיבה של חב"ד על ברסלב.
אתה לא שייך לשם, עזוב.

אני לא מדבר על חב"ד ולא על ברסלב, אני נמצא בפורום ספרדי ומדבר על שיטת הלימוד הספרדית.

מה אכפת לי? לא אכפת לי כלום, הגבתי רק לגופם של דברים.

אני לא מדבר על חב"ד ולא על ברסלב, אני נמצא בפורום ספרדי ומדבר על שיטת הלימוד הספרדית.

מה אכפת לי? לא אכפת לי כלום, הגבתי רק לגופם של דברים.

זה כבר משהו אחר.
אתה רוצה לפתוח ישיבה בסגנון לימוד ספרדי ?
קודם ספר נא לי מהו הסגנון.

כשאפתח אעדכן אותך.

אז בינתיים אתה תלמד בסגנון הישיבתי הקיים ?

אם כן - אז מה בעצם אתה רוצה ? הרי עוד לא פתחת ועוד לא עידכנת, ובינתיים כולם לומדים באותו סגנון.
ואם לא - אז תחכים אותנו, מה זה הסגנון לימוד הזה, שנבין ונדע במה דברים אמורים. (או שזה סוד).

ראשי תחתית