מתאבק בעפר חכמי הדור
חבר חדש
- הצטרף
- 15/1/25
- הודעות
- 38
הסתפקתי לדעת מרן הראש"ל בהלכה ברורה (סימן שיח עמוד רלג) שאסור לבשל ביצה רכה (שבושלה מקצת) לעשות ביצה קשה, ואע"פ שיש הרבה בני אדם שאוכלים ביצה רכה לכתחילה, אין זה אומר שהיא מבושלת כל צרכה, כיון שתכלס היא לא מבושלת 100 אחוז, והביא לכך ראיות רבות מדברי הראשונים, ע"ש. והסתפקתי האם לדעתו יש לאסור לחמם סופלה שאינו אפוי כ"צ (כעוגת טורט) אלא מרקמו עדיין דליל, האם לדעתו יש לאסור כיון שלא נאפה כ"צ, הוא כיון שכל בני אדם אוכלים אותו כך חשיב מבושל כ"צ.
תודה מראש לכל מי שיעזור.
תודה מראש לכל מי שיעזור.