באנר תרומה

"היתר מכירה" במשנת הגר"ע יוסף

בספר "רבינו" כתב רבי אליהו שיטרית מפיו של הרב עובדיה, שבא לפניו הרב ישראל מאיר יונה וסיפר לו שהוא מקפיד לאכול דוקא היתר מכירה ולא לקנות מחנויות שמיטה כיוון שיצא היתר מפיו של רבו ויש ענין לחזק ההיתר דנפק מפומיה, ואמר לו הגר"ע יוסף "מדוע אינך כותב זאת"? (דהיינו מפרסם לציבור!)

לאחר מכן שאל אותו אם נהג כהוגן וחיזק אותו הגר"ע שכך צריך לנהוג וההיתר הוא לכתחילה ולא בדיעבד.
יש אין ספור עדויות בכתב ובע"פ על כך ואין צורך להתייחס כל פעם למשהו שנזכר במכתב שכתב מעל 40 שנה.

זעקת הלב של מרן החזו"א

קבצים מצורפים

אמר דברים שלא ניתן להאמר לצערנו הרב על גדולי ישראל הספרדים שהתירו את ההיתר מכירה.
ממש לא. ביאר טעמם ונימוקם של שמן המור והישא ברכה בטוב טעם שלא שייך היום. אחר המחילה אם אתה לא קורא מה כתוב אל תגיב!

ממש לא. ביאר טעמם ונימוקם של שמן המור והישא ברכה בטוב טעם שלא שייך היום. אחר המחילה אם אתה לא קורא מה כתוב אל תגיב!
לפני שמונה עשרה שנה
הבנתי שאני לא מקשיב לאנשים
אלא כשאני שומע מה שאנשים אומרים,
אני שומע את המחשבות שיש לי בראש,
את הדעות הקדומות שיש לי,
אני חושב שהם אומרים את המחשבות שלי בלשון שלהם.
לא הקשבתי,
לא הבנתי שיש פה אנשים שאומרים דברים אחרים
ומה שאני חושב.
ואז לא החכמתי,
נשארתי במקום רק עם המחשבות שלי,
אבל ברגע שהקשבתי הבנתי דברים אחרים.
אני חושב שהמון תגובות כאן
הן להישאר במושכל הראשון ובכלל לא להקשיב לתוך מה שהשני אומר.

מה אמר? שהם שוטים ובהמות?
לא התכוונתי למה שהעלית... (אפי' עוד לא עברתי...)
התכוונתי שבכללי בעניין היתר מכירה התבטא בדברים חריפים ביותר.

התכוונתי שבכללי בעניין היתר מכירה התבטא בדברים חריפים ביותר.
ברור בדברים חריפים

אם מה שקישרו את היתר השמן המור והמבי"ט ועוד, להאידנא, אז זה חמור ביותר

[וכבר נכתב לעיל , ההבדלים בין דברי המבי"ט ושמן המור ולבין מה שנעשה היום]

ממש לא. ביאר טעמם ונימוקם של שמן המור והישא ברכה בטוב טעם שלא שייך היום.

כבדרך אגב , ומעניין לעניין באותו עניין

זה מה שטוען גם הרב שטרנבוך על כל הצועקים "חלק ב"י" , ובפועל הכשרויות שלהם מלאים בכמות פי כמה וכמה מכול ההכשרים , שזה א"א טכנית, כי כדי שיצא חלק ב"י זה רק 10 אחוז

הר' שטרנבוך בשר א.JPG

וכבר נכתב על זה בהרחבה - באשכול הזה

ברור בדברים חריפים
לדבר על הרבנים הספרדים (הרב עובדיה הרב מאזוז וכו') בצורה של "עתידים ליתן את הדין" ושכל האסונות באר"י באים בגללם וכו' זה לא ניתם להאמר גם אם יש לך מח' עליהם.

לדבר על הרבנים הספרדים (הרב עובדיה הרב מאזוז וכו') בצורה של "עתידים ליתן את הדין" ושכל האסונות באר"י באים בגללם וכו' זה לא ניתם להאמר גם אם יש לך מח' עליהם.
כמו שלא ניתן להאמר על ת"ח "שוטה ובהמה" בגלל מחלוקת הילכתית

זה ניתן להאמר?
דתניא רבי יוסי ברבי חנינא אומר בא וראה כמה קשה אבקה של שביעית אדם נושא ונותן בפירות שביעית לסוף מוכר את מטלטליו שנאמר (ויקרא כה, יג) בשנת היובל תשובו איש אל אחוזתו וסמיך ליה וכי תמכרו ממכר לעמיתך או קנה מיד עמיתך דבר הנקנה מיד ליד לא הרגיש לסוף מוכר את שדותיו שנאמר (ויקרא כה, כה) כי ימוך אחיך ומכר מאחוזתו לא באת לידו עד שמוכר את ביתו שנאמר (ויקרא כה, כט) כי ימכור בית מושב עיר חומה מאי שנא התם דאמר לא הרגיש ומאי שנא הכא דאמר לא באת לידו כדרב הונא דאמר רב הונא כיון שעבר אדם עבירה ושנה בה הותרה לו הותרה לו סלקא דעתך אלא נעשית לו כהיתר ולא באת לידו עד שמוכר את בתו שנאמר (שמות כא, ז) וכי ימכור איש את בתו לאמה ואע"ג דבתו לא כתיבא בהאי ענינא הא קמ"ל ניזבין אינש ברתיה ולא ניזיף בריביתא מאי טעמא ברתיה מגרעא ונפקא והא מוספא ואזלא לא באת לידו עד שלוה ברבית שנא' (ויקרא כה, לה) וכי ימוך אחיך ומטה ידו עמך וסמיך ליה אל תקח מאתו וגו' זלא באת לידו עד שמוכר את עצמו שנאמר (ויקרא כה, כה) וכי ימוך אחיך ונמכר לך לא לך אלא לגר שנאמר (ויקרא כה, מז) לגר ולא לגר צדק אלא לגר תושב שנאמר גר תושב משפחת גר זה עובד כוכבים

לא הבאת שום דבר שקשור להיתר מכירה.
לרוב הפוסקים הסוברים שאין בהיתר מדומה זה מאומה והוא חספא בעלמא, זהו בדיוק המצב. אכילת ספיחין סחורה בפירות שביעית עבודה בשביעית.
מותר להם לצטט דברי הגמרא האלו?

והם גם יודעים חשבונות שמים שכל האסונות באו בגלל הרבנים המתירים והבצורת שהייתה זה בגללם וכו' וכו'
כנראה יותר ממני וממך... ואם גלו לבבל בגלל שלא שמרו שמיטה אז בצורת וכו זה כסף קטן...

ראשי תחתית