באנר תרומה

היית רוצה שהבן שלך יהיה קבצן?!

• יוזם האשכול יוזם האשכול עשרה זהב
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
לא מדובר על חיידר של כת העציצים
בור ששתית ממנו פפסי אל תשפוך בו בקרן...
הוא פשוט הגיב בלי כוונה מהניק של העצנקיות והתוצאות בהתאם.
החיידר בנשיא' מרן הגר"ע שלי'
והרב אהרן רפאלי מרבה להתעייץ עם מרן הגר"ע שלי'
למה להמציא דברי' שאינ' נכונים?

החיידר בנשיא' מרן הגר"ע שלי'
והרב אהרן רפאלי מרבה להתעייץ עם מרן הגר"ע שלי'
למה להמציא דברי' שאינ' נכונים?
מחילה, סמכתי על דברי הרב הקשו"ר וניסיתי ללמד עליך זכות, על כן נא ונא לומר סלחתי.
ענין הפפסי לא קשור אליך אלא אליו, כמבואר למעיין.

קראתי את הכל אני חושב,
אז בא נעשה סדר קטן:
א. בדרך כלל יוצאים לאסוף רק ישיבות גדולות.
ב. מתחילים פחות משבוע לפני יום פורים נגיד השנה זה היה יום רביעי שעבר.
ג. הכסף לא קשור לישיבה כלומר זה חשבון אחר מחשבון הישיבה - אז מופקד על הדבר רב מוסמך מטעם הישיבה וכו' אבל זה לא הולך
להוצאות הישיבה אלא נטו לטובת הבחורים החל מעזרה לחתנים טיפולי שינים טיפולים נפשיים הנחה בטיולים ושבתות גיבוש וכלה ב-
ביגוד יום יומי וכו'.
ד. - וחשוב מאוד- כל אבל כל הכסף הולך לטובת הבחורים!! ואם יש מקומות שזה לא כך זה בעייה שיש ראש ת"ת לא הגון או אין פיקוח
ראוי על הממון וכו'.
ה. זמן היציאה היא אחרי סדר ב' ובאזור עשר וחצי -אחד עשרה חוזרים ומקבלים ארוחת פינוק.
ואם יש בחורים שיוצאים לפני זו בעיית משמעת בדיוק כמו שיש שיצאו לפני הזמן לשבת חופשית...

לגבי נכון או לא נכון -
אז דעתי היא שאם כל הישיבות עושות א"ז אז זה אומר דורשני - אע"פ שלא תמיד זה טענה נכונה...
אבל עצם זה שבחור נרתם לטובת השני ושובר מעליו את מעטה הבושה והעצלות - כמובן במידת מה- אין לך רווח יותר טוב מזה!!
ולכן למנוע כל מיני בעיות שהוזכרו ולא הוזכרו...
אז לכן ההנחייה היא תמיד לצאת שניים יחד וכמובן עם כו"ח, ועוד ועוד...
אבל לקרוא לבחור שיוצא לעזור לחבריו קבצן זה לדעתי טעות חמורה וחינוך לאגו
וכי גבאי צדקה הוא קבצן?!
ואם הטענה היא שלא שלחנו את הילד שלנו להסתובב אלא ללמוד-
וכי הוא רק לומד?! כמה שעות בשנה לעזר לזולת מפקיע ממנו שם בן ישיבה?!
אתמה...
ואמת שיש עוד הרבה תועלת מהדבר - בחורים נפתחים בדיבור בלהכיר את חברם האחר
ומי שמכיר טוב את המערכת הזו מבין היטב.
וכן יש בזה שיחרור והתפרקות - לרוב רובם של הבחורים - ומי שלא - יראה שעל פי הרוב זה מחמת הגישה שלו לדבר!!!
ובתור אחד שהיה גם ראש ת"ת ומכיר את המערכת מהצד השני שלה -
יכול להעיד על כמה וכמה מיקרי פקו"נ שניצלו בזכות זה ועל בחורים שנפתחו רגשית כנ"ל ויש עוד הרבה מה להאריך...
ואמת הוא שהלוואי שדבר זה לא היה נצרך וכל זה הוא דיעבד גדול -
אבל פעמים שהדיעבד הוא לכתחילה - כגון במקום דיעבד....

חבל שאתה לא מבין אבל יש מספיק בעיות בכל חברה שהיא ואפי' בישיבה הכי טובה, מספיק הורים פרודים, בחור כולה בן 17 עם חרדות
קצת טיפול ריגשי של בעיות טקט שתוקעות אותו בשידוכים הכבשה השחורה בבית התמודדות עם נסיונות כאלו ואחרים
בחור קצת סגור זה לא נורא אבל בחור שחסום זה בעייה שעם הזמן מתעצמת וכשהיא נפגשת בחיי נישואים... אז אחרי זה בוכים על העבר שלא טופל
ולך תדע על מה זה יושב ולמה בחור בגיל אנרגטי שכזה הופך למופנם
או אפי' חוסר הכלה של מישהו אחר
או סתם בחור שראה הורים הולכים כאסח' רציני
וזה מעט מן המעט
מקווה שהובנתי

חוץ מלעקוץ יפה או חוסר מודעות אין כאן כלום! ועי' להרב נקודת האמת מה שכתב בזה נקודה אמיתית וכואבת!
ידידנו הדגול
1772371879934.png
הוא 'שור מועד' אין מה לעשות.

תשקול אם כן לפעול בשיתוף פעולה עם ... הנהלת כפר שאול
יש מקומות יותר מתאימים, ראה מה שפורסם האידנא בפורום לבקר.

לציבור רבני ופעילי לבקר בהיכלו יצ"ו
קו הייעוץ הדיסקרטי של לבקר בהיכלו יתוגבר אי''ה לאורך כל ימי המלחמה במענה נרחב, בדגש על מענה למקרים חרדה וטראומה, בעקבות פגיעות ונפילות ל''ע ובאופן כללי.
הפנייה לקו היא ע"י חיוג לקו לבקר בהיכלו בטל' 02-632-3333 שלוחה 3.
בשורות טובות וישועות גדולות.

יש מקומות יותר מתאימים, ראה מה שפורסם האידנא בפורום לבקר.

לציבור רבני ופעילי לבקר בהיכלו יצ"ו
קו הייעוץ הדיסקרטי של לבקר בהיכלו יתוגבר אי''ה לאורך כל ימי המלחמה במענה נרחב, בדגש על מענה למקרים חרדה וטראומה, בעקבות פגיעות ונפילות ל''ע ובאופן כללי.
הפנייה לקו היא ע"י חיוג לקו לבקר בהיכלו בטל' 02-632-3333 שלוחה 3.
בשורות טובות וישועות גדולות.

חבל שאתה לא מבין אבל יש מספיק בעיות בכל חברה שהיא ואפי' בישיבה הכי טובה, מספיק הורים פרודים, בחור כולה בן 17 עם חרדות
קצת טיפול ריגשי של בעיות טקט שתוקעות אותו בשידוכים הכבשה השחורה בבית התמודדות עם נסיונות כאלו ואחרים
בחור קצת סגור זה לא נורא אבל בחור שחסום זה בעייה שעם הזמן מתעצמת וכשהיא נפגשת בחיי נישואים... אז אחרי זה בוכים על העבר שלא טופל
ולך תדע על מה זה יושב ולמה בחור בגיל אנרגטי שכזה הופך למופנם
או אפי' חוסר הכלה של מישהו אחר
או סתם בחור שראה הורים הולכים כאסח' רציני
וזה מעט מן המעט
מקווה שהובנתי
חוץ מלעקוץ יפה או חוסר מודעות אין כאן כלום! ועי' להרב נקודת האמת מה שכתב בזה נקודה אמיתית וכואבת!
מודה ומתוודה שגם ממרומי גילי עדין לא שמעתי טענה נפלאה ועצומה זו, שבעצם הענין בתתי"ם הוא להציל בחורים מליטול את נפשם (כפי שמשתמע להדיא מדבריך שאתה מכיר מקרים של פיקו"נ שניצלו בזכות שהכירו בחור במסגרת ההליכה לת"ת)

ואחרי הציניות, ברור שזה טיעון שאינו מחזיק מים, כי אם כן אולי גם נייסד שכל ערב ראש השנה ייצאו לעשות כפרות עם תרנגולים, ובכל חנוכה יימכרו שמן הישועות להדלקה מהגאון הינוקא, וכו' וע"י זה יינצלו מכל מיני בעיות קשות הקיימות בישיבות ואפי' הטובות ביותר ושאני מתעלם מהם, והיום ישנם בעיות קשות בישיבות, וזה בעיה אמיתית וכואבת, שבחור לא יהיה מופנם, כי אחרי זה יהיו לו בעיות בנישואים וכו' וכו' כאשר כתב כבודו בארוכה
ידידנו הדגול הצג קובץ מצורף 17922 הוא 'שור מועד' אין מה לעשות.
ויש לחקור אם זה סימן או סיבה וכו', ודון מינה ואוקי באתרין

מודה ומתוודה שגם ממרומי גילי עדין לא שמעתי טענה נפלאה ועצומה זו, שבעצם הענין בתתי"ם הוא להציל בחורים מליטול את נפשם (כפי שמשתמע להדיא מדבריך שאתה מכיר מקרים של פיקו"נ שניצלו בזכות שהכירו בחור במסגרת ההליכה לת"ת)
אני באמת מודה ומתודה ואני יסביר:
מתחילה שראיתי את דברי הרב נקודת האמת בעניין כמה וכמה מקרה פיקו"נ, חשבתי שהוא כותב את זה על זה שהת"ת מממן טיפולים רגשיים לבחורים, ולא על עצם אסיפת הכסף ולכן תמכתי בדבריו, עכשיו אני רואה שלא בדיוק על זה הייתה כוונת הדברים אלא על עצם האסיפה ועל זה השיג הרב קרן שור ורגל שגם ממרומי גילו עדין לא שמע טענה נפלאה ועצומה שכזו, ואם זה באמת ככה אודה ולא אבוש שצדק הרב קרן שור ורגל בטענתו

קראתי את הכל אני חושב,
אז בא נעשה סדר קטן:
א. בדרך כלל יוצאים לאסוף רק ישיבות גדולות.
ממש ממש לא
הפוך, ישיבות גדולות בד"כ מתחילים ימים בודדים לפני פורים, כי עושים גם בפורים
בירושלים על כל פנים, ישיבות קטנות מתחילים לדפוק באזור ר"ח אדר או כמה ימים אחרי
ב. מתחילים פחות משבוע לפני יום פורים נגיד השנה זה היה יום רביעי שעבר.
אצלנו התחילו לדפוק השנה כבר בא' או ב' אדר, שבוע לפני התאריך הנ"ל, ולא רק ישיבה אחת או שתיים
אלא הרבה ישיבות, הרבה בחורים

בשבוע שעבר דפקו אצלנו לפחות 2-3 פעמים בשעות 22:30-23:00
(לי אין נפק"מ כי אין לנו ילדים, אבל יש כאלה שזה מאוד מפריע להם)

ממש ממש לא
הפוך, ישיבות גדולות בד"כ מתחילים ימים בודדים לפני פורים, כי עושים גם בפורים
בירושלים על כל פנים, ישיבות קטנות מתחילעם לדפוק באזור ר"ח אדר או כמה ימים אחרי

אצלנו התחילו לדפוק השנה כבר בא' או ב' אדר, שבוע לפני התאריך הנ"ל, ולא רק ישיבה אחת או שתיים
אלא הרבה ישיבות, הרבה בחורים

בשבוע שעבר דפקו אצלנו לפחות 2-3 פעמים בשעות 22:30-23:00
(לי אין נפ"מ כי אין לנו ילדים, אבל יש כאלה שזה מאוד מפריע להם)
יש כאן כמה מצעירי הפורום
שטענתם הקבועה על כגון דא (או בכל ענין)
זה משהו כזה:

הרי זה הדור, ומה לעשות, כנראה זה צורך הדור, ולכן ראשי הישיבות יוזמים את זה, ולכן אין כלל מה לדון בזה

לדוגמא:
אולי רעיונית אתה צודק,

השאלה האם זה לא צורך הדור ?

כוונתי, אם זה גורם לשחרור מסויים, להתפרקות, וזה כבר נפרץ בהרבה מקומות (והרי לא תוכל לתקן את כל העולם),

אז אולי לא כ"כ חכם להיות הצדיק שבסדום ולהורות לבן שלך אתה אל תצא.

אלא מה, לבקש מהראשי ישיבות שיאסרו על התלמידים לצאת ? - אה"נ השאלה למה הם באמת מרשים, אולי הם מרגישים שזה נצרך, או אולי כל סיבה אחרת.
ועוד דוגמא לטיעון מנצח:
לעצם העניין, אם רוב ככל ראשי הישיבות והמשגיחים תומכים בזה, מה יש לנו לנסות לחלוק עליהם?!...

יש כאן כמה מצעירי הפורום..
כבוד 'המבוגר האחראי', אנא אל תשבור לנו אותם, בסוף יצטרכו טיפולים נפשיים וידפקו בדלתך שתפתח ושור זועם יצא מולם ומדין הבא לנגחך יקיימו מאי דכתיב קרני ר' אגדע.

כבוד 'המבוגר האחראי', אנא אל תשבור לנו אותם, בסוף יצטרכו טיפולים נפשיים וידפקו בדלתך שתפתח ושור זועם יצא מולם ומדין הבא לנגחך יקיימו מאי דכתיב קרני ר' אגדע.
שמא כבודו יחשוב מחשבות טובות?
יותר על החלק של ה'תרוממנה קרנות צדיק' וכו' או דלתיך דפקנו רחום וחנון

ואגב אין קשר לגיל,
זו פשוט צורת התבטאות שלמדנו מרבותינו הצדיקים המפורסמים בדור האחרון

אנחנו רוצים להישאר בנושא הפורום וכמובן שלא ח"ו לפסים אישיים.
עכשיו אני רואה שלא בדיוק על זה הייתה כוונת הדברים אלא על עצם האסיפה ועל זה השיג הרב קרן שור ורגל שגם ממרומי גילי עדין לא שמע טענה נפלאה ועצומה שכזו, ואם זה באמת ככה אודה ולא אבוש שצדק הרב קרן שור ורגל בטענתו
בעיניין מה שאמרתי - אין כוונתי שעצם האסיפה היא שעוזרת בעניין אלא תורמת את חלקה בחיי החברה -
אבל עצם זה שבחור נרתם לטובת השני ושובר מעליו את מעטה הבושה והעצלות - כמובן במידת מה- אין לך רווח יותר טוב מזה!!

ועל בחורים שנפתחו רגשית כנ"ל

אבל כן שעם הכסף הזה משלמים על כל מיני תשלומים שהישיבה אין בכוחה לשלם...
או שההורים לא מכירים בצרת בנם..
או שאין ביכולתם וכדו' אזי כאן נכנסת לתמונה קופת הת"ת שכל מטרתה היא לעזור לבחור.
וכבר כתבתי שכל העניין הוא דיעבד אחד גדול ועיין, ובוודאי היינו מעדיפים שיבתי בבית ה' וכו'
אבל חשוב שלפני מגיבים מהר - לנסות להבין מה השני אמר.
ובקיצור נמרץ הוא- שהקופה הזו מממנת דברים מעבר ליכולתה של הישיבה
ויוצא מזה שיש בזה צנעת הפרט לטובת בחור שנצרך ומתבייש
ויש הרבה צרכים החל גשמיים רוחניים וגם נפשיים כנ"ל
ומעצם העניין של האסיפה יוצא אוורת אחדות, חשיבה על הזולת
פתיחות מול אחרים, בחורים לא נחשבים כ"כ בחברה זו היזדמנות בשבילם...
להרגיל נתינה לזולת, חסד בגוף -
ועוד ועוד..
וכל ישיבה באמת צריכה לתת את הדעת - מתי כמה ולמה
ואם יש ישיבות שעושות לכאו' נגד ההיגיון והשכל הישר כבר הזכרנו לעיל שלא תמיד מה שכולם עושים הוא הנכון...

יש כאן כמה מצעירי הפורום
שטענתם הקבועה על כגון דא (או בכל ענין)
זה משהו כזה:

הרי זה הדור, ומה לעשות, כנראה זה צורך הדור, ולכן ראשי הישיבות יוזמים את זה, ולכן אין כלל מה לדון בזה

לדוגמא...

רבינו,
מי שסוגר את העיניים מצורך הדור, וחושב שהיום אפשר להילחם על דברים ולשנות את הדור,
אפי' צעיר חסר נסיון לא הייתי אומר עליו, הוא פשוט מנותק וחי באופוריה.
(מה גם שאני כתבתי שיש בהחלט מה לדון, ואם יהיה צורך אדרש לסוגיא, אבל ככה"נ באמת לא טעיתי וזה ישאר ללא צורך).

ראשי תחתית