לחצו כאן – תרומה לשמואל

הצעה לאוצר הספרים השלם

מה מאוד אשמח לתגובות (מכל סוג...) מחו"ר הפורום שליט"א הע"י

השאלה מה ניתן וצריך לעשות ?
לאתר כתבי יד ? יש מאגר עצום של תצלומי כתבים כאלו בספרייה הלאומית.
להקליד את הכל ? יקח מאות שנים.
לעשות עבודת מחקר השוואה בין כתבי יד וכו', עושים ועושים הרבה מכונים. צריך ים של כסף, ועשרות משוגעים (חכמים).
יש לך משהו פרקטי ? מעניין לשמוע.

השאלה מה ניתן וצריך לעשות ?
לאתר כתבי יד ? יש מאגר עצום של תצלומי כתבים כאלו בספרייה הלאומית.
להקליד את הכל ? יקח מאות שנים.
לעשות עבודת מחקר השוואה בין כתבי יד וכו', עושים ועושים הרבה מכונים. צריך ים של כסף, ועשרות משוגעים (חכמים).
יש לך משהו פרקטי ? מעניין לשמוע.
אה"נ צודק מר, ואני איני מדבר על כתבי יד וכדומה, אלא על הספרים שכבר קיימים ומודפסים
ועיקר הענין הוא ליצור איים של שפיות בכלל כל ריבוי הספרים העצום, ולדוגמא: בניית אוצר של ספרות הגאונים בצורה כרונולוגית ומסודרת
ודווקא זה מאוד פרקטי

אה"נ צודק מר, ואני איני מדבר על כתבי יד וכדומה, אלא על הספרים שכבר קיימים ומודפסים
ועיקר הענין הוא ליצור איים של שפיות בכלל כל ריבוי הספרים העצום, ולדוגמא: בניית אוצר של ספרות הגאונים בצורה כרונולוגית ומסודרת
ודווקא זה מאוד פרקטי

אתה מתכוין לרכישת ספרים של הגאונים וכו',
יש לך הכל בכל מכל כל בספריות המגוונות, והיום יש הכל באוצר החכמה, נגיש בכל בית.
נשאר רק לערוך קטלוג שיידע את הלומד מה קיים, ומה הביבליוגרפיה של כל ספר.

אתה מתכוין לרכישת ספרים של הגאונים וכו',
יש לך הכל בכל מכל כל בספריות המגוונות, והיום יש הכל באוצר החכמה, נגיש בכל בית.
נשאר רק לערוך קטלוג שיידע את הלומד מה קיים, ומה הביבליוגרפיה של כל ספר.
כמה דברים שאינם בנמצא, ואני חושב שיש מקום לעשותם:
1. יש רשימה של כ -300 חיבורים מבריאת העולם ועד חתימת התלמוד, והם לא בנמצא ודאי לא בצורה מסודרת (וצריך: 1. למצוא את מה שאפשר מתוכם. 2. לסדרם לפי סדר כרונולוגי. 3. מבוא קצר לכל אחד. 4. להקליד אותם רק טקסט גרידא. 5. לסדרם בארון מיוחד בפני עצמם)

2. תורת הסבוראים

3. סידור תורת הגאונים לפי סדר כרונולוגי! (ולמשל, גאון שדבריו מוזכרים בקובץ תשובות גאונים, לדלות את דבריו ולקבצם ולסדרם לפי סדר כרונולוגי)

4. העמדת כלל הראשונים כולל כאלה שהתגלו בשנים האחרונות

ועוד

עיקר הענין הוא כי באוצר החכמה יש המוני ספרים אך מרוב עצים לא רואים את היער, ועיקר המטרה של כל מאמר זה היא ליצור איים של ברירות בתוך כלל הספרים שיש, ולשים את הדגש על החיבורים הקדמונים בצורה ברורה ומסודרת וכו'

ראשי תחתית