תודה ענקית לכולכם על כל התגובות והתודות!!! ריגשתם אותי מאוד מאוד. זמנכם יקר מאוד אבל בכל זאת כתבתם לי.
עשיתם כמה וכמה מצוות של בין אדם לחברו אני מאמין. אני יותר משמח לדעת שיש לי חברים כמוכם. חכמים, ענווים, אכפתיים, בעלי לב זהב, גדולים מהחיים.
@יברכך השם וישמרך אתה יודע מה ההבדל בין ציור לתמונה שמחיר הציור שבעתיים יקר מתמונה, למרות שתמונה משקפת את המציאות בצורה יותר מדויקת?! כי תמונה מורכבת מפלאש אחד, וציור מורכב מאלפי שירטוטים מחיקות ותיקונים עד שיוצא הציור המושלם, כך סיפור חייך המדהים...
התרגשתי מהגדלות, מהתשובה, מהכנות, מהפתיחות, מהיכולת לראות למרות הסיטואציה מה ה' נתן, ובעיקר מהתלהבות מהיכולת כן לקיים תורה ומצוות, אשריך..
דמדומי זריחה - התיאור שלך לגבי התמונה והציור נפלא וכל כך מדויק!. זהו באמת תהליך היצירה. הרבה טיוטות ותיקונים. הציור הראשון שהצגתי כאן עם הסוס והסנאי עבר את השינויים הרבים יותר. הייתה לי בעיה עם העין של הסוס שיצרה כמו ערווה אצל הארנב, אחרי תיקונים רבים זה נראה בסוף יותר צל של כיפוף הרגל. מקווה שהצלחתי.
שמח שהצלחתי לעורר בך התרגשות בסיפור חיי. אבל לגבי התורה והמצוות זה חובתי כמו של כל יהודי, יש לי דעת ועליי לקיים מצוות.
@יברכך השם וישמרך
באמת יברכך ה' וישמרך,
מאיפה הכישרונות האלו ?
רק עכשיו נחשפתי לציוריך וממש התענגתי,
זה גם כישרון ציור, וגם כישרון של ציור כפול.
חבל על כמה ציורים שלא עולים כאן, אבל ממה שראיתי זה ממש מדהים (זה חוץ מהכישרון הכתיבתי בהיפוך היחודי שלך).
איך אמר
@כהנא דמסייע חילך לאורייתא.
אלישמע - שמח מאוד שאהבת את הציורים והשירים. אני מצייר מגיל צעיר מאוד, וניסיתי לפתח את זה כל הזמן. דווקא ציורים תנכיים ציירתי בגיל חמש בערך ויש לי אותם שמורים.
שמח שאתה מוצא כישרון בעבודות.
חבל לי מאוד מאוד שחלק מהציורים לא עלו.
לא יודע איזה ציורים. בכל אופן תודה על המחמאות הרבות.
@יברכך השם וישמרך
קראתי את מה שכתבת,
התרגשתי מאד, יש לי הרבה מה ללמוד ממך.
תודה רבה, אבל אני לומד גם ממכם הרבה. מהי חברות אמיתית, פרגון, היכולת שלכם לא לא להסתכל על המחלה מתוך דעות קדומות, כי אני לא פעם טועה בזה לגבי אנשים אחרים שיש להם מחלות אחרות או שמתנהגים בצורה מוזרה.
איזה תעצומות נפש! באמת מרגש כמו שכתבו לפני. [ממש לא יאמן כי יסופר].
האמת גם אני בעקבות החזרה בתשובה חדלתי מלצייר בעיקר כי אהבתי לצייר דברים ילדותיים ומעט אלימים בהשראת תוכניות וקומיקסים יפנים שאהבתי ודברים כמו נופים וקומיקסים של סיפורים סתם לא מעניין אותי לצייר. שוב במהלך השנים רציתי לנסות שוב לחזור לזה ולנסות לצייר קומיקסים "כשרים" אלא שהזמן הרב שנדרש להשקיע בזה מנעני ואני מעדיף ללמוד למרות אהבתי לזה. [תקופה מסויימת התעסקתי בעיצוב בגלל זה אלא שאינני מוצא בזה עניין].
עכ"פ בגלל אהבתי לציור אני עוד יותר מתחבר ומתרגש מדבריך חזק ואמץ ידידנו היקר!
נוריאל עזרא - מה שכתבת זה מה שקרה לי. רק אצלי זה היה יותר בציורי נשים שהפסקתי לצייר. הם היו תלויים בבית ואני שמח שהצלחתי להוריד אותם. ציורי נשים היו גם בהרבה מהציורים ההופכים וגם אותם הייתי צריך להוריד אבל ברוך השם, הרוב המוחלט של הציורים הטובים לדעתי נשארו.
גם אני כמוך לא מתחבר כל כך לנופים אלא בעיקר לאנשים ובעלי חיים
אשמח וגם שאר החברים אני מאמין שתציג כאן מציורך.
תודה רבה על התגובה והמחמאות.
נקודה למחשבה, בעקבות האשכול הזה והמקביל אליו.
בתחילה, כשראיתי את אשכול השירים "הפילנדרום" - אפילו לא פתחתי את האשכול.
כשפתחתי, לקח לי קצת זמן לעכל את מה שאני רואה, אכן כשרון 'מבורך' - אבל עדיין.
כשהגיע האשכול הזה, נדהמתי מהיכולות, באמת נדיר - אבל עדיין.
עד שהגעתי להודעה הזו:
כאן נשברתי.
פתאום כל מילה בשיר הוא יהלום, הפוך או ישר, מה שבטוח - הוא בוהק!
פתאום כל ציור הוא אוצר בלום!
כל השירים והציורים - לא משנה איך תסתכל עליהם מלמעלה או מלמטה - מקבלים משמעות שאין לה סוף!
פתאום אתה מקבל ציור אחד גדול של אדם שהוא גדול מהחיים.
אשריך
@יברכך השם וישמרך!
עשרה זהב - ריגשת עד מאוד!
לגבי הכתיבה אני פשוט כותב על עצמי, כמו שנאמר פעם "רק על עצמי לספר ידעתי". אני כותב על מה שאני מרגיש ובאורח פלא זה מסתדר הפוך. אין לי הסבר איך זה קורה אבל אני ניגש לזה כמו לכתיבת שיר רגיל לחלוטין שבו צריך השראה וחשק לכתוב כמו הודיה להשם.
באמת כתבת דברים נפלאים.
אני לא חושב אבל שאני גדול, שוב מה שכתבתי: מקיים את חובתי כמו כל יהודי במצוות, ואני גם נכשל הרבה ועושה הרבה טעויות. הציורים והכתיבה הזאת אני חושב שקל לי לעשות אותם בגלל הדמיון והמחלה, וחסד השם עלי, ובלי השם וההשגחה הפרטית אין שום מצווה שאני יכול לומר שהיא באמת שלי. אני רוב הזמן לבד והשם הוא כמו רב שלי ונתן לי עוד מצווה ועוד מצווה בהשגחה פרטית שבלעדיו לא יכולתי לקיים.
ניסיתי לנסח לך איזה איחול לבבי שאפשר לקראו גם מהסוף להתחלה
ולא הלך לי
אתה פשוט אלוף והלואי שתבורך בכל מעשי ידיך בהצלחה אמיתית ובריאות איתנה כל ימי חייך לאורך ימים ושנים
ועוד נשמע עליך והיה שמך כאחד הגדולים בארץ, כן יהי רצון
הרוצה בתשובה- וואו, תודה רבה על האיחולים על היצירה ועל הבריאות.
יש אנשים מוכשרים רבים בארצנו אם זה בתורה, ביצירה או בכל דבר. אני מאוד רוצה לזכות בהכרה, אבל אני חושב שכבר קיבלתי אותה ממכם בפורום.
אתם חברים מופלאים, תלמידי חכמים עם לב זהב!