לחצו כאן – תרומה לשמואל

כנס ראשי הישיבות שע"י ועד הישיבות | יום חמישי ו' מנ"א

אז מה אתה רוצה לומר
שמרן שליט"א שקרן???
אתה לא מתבייש???

אתה כותב בשמי שהוא שקרן ואז מוכיח אותי?

אני מציג בפניך את העובדות ותו לא! (זה גם לא ענין של שקר, אלא פעם אומר כך ופעם אומר אחרת)

כיום מרן שליטא שינה דעתו כנראה, והוא סובר שעדיף לברוח לחו"ל וגם מי שלא לומד וכו'.

וגם אינו נכון עובדתית, כי בשנת תשפ"ד חזר ואמר שצריך לברוח לחו"ל, ובעלון השבועי פירסם הבהרה שלא התכוון למי שלא לומד אלא רק למי שלומד, והגדיל לעשות כשאמר "אסור להם בתכלית האיסור" להיפטר מגיוס...

(הצילום שהבאתי לעיל הוא מהעלון השבועי שנת תשפ"ד)

מרן שליט"א אומר בפני קהל עם ועדה של רבנים חשובים מימינו ומשמאלו:

"אצלי בישיבה, יש לי ישיבה כבר הרבה שנים (חזון עובדיה), אני ראש ישיבה עשרות שנים, בחור שלא לומד בישיבה, אני מאיים עליו: מחכים לך בצבא, זה לא אצלי אוטומט, ואני משכנע אותו, תלך, יש מקומות טובים, אם זה ישיבות הסדר, מקומות כאלה.

בחור שלא מסוגל ללמוד, מנותק מהלימוד, יש כאלה לצערנו הרב, אז אני מתאפק איתו שנה שנתיים, אם ניסה ולא הצליח, בוודאי! צריך לשלוח אותו לשמה!" (לצבא השמד)

חביבי, גם בבדצי"ם יש שינויים, ואם תביא הקלטה שרב פלוני מאשר וממליץ על כשרות מסיומת לפני 10 שנים האם זה אומר שגם היום דעתו כן.

לא מכבר הוציא הגרש"מ עמר מכתב שמסיר את השגחתו ממפעל של בשר, האם זה אומר שהוא חוזר בו, או שהדברים השתנו.

הוא הדין לענין הצבא. ודי בזה למבין ולא למי שמחפש תמיד קושיות ובעיות.

חביבי, גם בבדצי"ם יש שינויים, ואם תביא הקלטה שרב פלוני מאשר וממליץ על כשרות מסיומת לפני 10 שנים האם זה אומר שגם היום דעתו כן.

לא מכבר הוציא הגרש"מ עמר מכתב שמסיר את השגחתו ממפעל של בשר, האם זה אומר שהוא חוזר בו, או שהדברים השתנו.

הוא הדין לענין הצבא. ודי בזה למבין ולא למי שמחפש תמיד קושיות ובעיות.
אז איך הראיות שהוא מביא גם היום, מאחים של אביו הגר"ע יוסף, אם היה שינוי מפעם להיום?

ועד הישיבות: הערב ראשי הישיבות מכל העדות והחוגים יתכנסו לכינוס חירום והתלכדות לחזק את בני הישיבות..בכינוס זה, יתכנסו גדולי התורה וראשי הישיבות כדי להשמיע את זעקת לומדי התורה, להתייצב על קיומה של תורה בארץ ישראל ולגבש עמדה איתנה נגד כל ניסיון לערער את יסודותיה. ראשי הישיבות ידונו כיצד לחזק את תלמידי הישיבות כנגד כוונות הרדיפה החמורים הנשמעים כנגדם.

נתי קאליש

כבר הוכחתי שגם בשנת תשפ"ד סבר כך, ולא השתנה מאומה.

אבל מי שבכל זאת טוען שחלו שינויים בדעתו - יבוא ויבאר מה השתנה בצה"ל בעשרות השנים האחרונות, האם לפני 10 שנים המצב היה טוב יותר ביחידות החרדיות? או להיפך?

אבל מי שבכל זאת טוען שחלו שינויים בדעתו - יבוא ויבאר מה השתנה בצה"ל בעשרות השנים האחרונות, האם לפני 10 שנים המצב היה טוב יותר ביחידות החרדיות? או להיפך?
יתכן שהמצב לא השתנה, אלא שנודע לו מה המצב.

תראה לי מקום אחד שבו הוא אמר שכעת נודע לו מצב חדש, והוא מפרט מה המצב החדש שגרם לשינוי (בהנחה שיש בכלל שינוי בדעתו, כי בתשפ"ד הוא עדיין עמד בדעתו ואף הגדיל לומר שאסור להם בתכלית האיסור להיפטר מגיוס).

אם אני מבין נכון, אתה טוען שבזמנו הרב הנ"ל עודד בחורים ללכת למקום סכנה רוחנית בלי לברר כדבעי?
תצלנה אוזניים משמוע.
לראש ישיבה אמור להיות אחריות על מעשיו ועל דיבוריו. מדובר בדיני נפשות כידוע.

ובשולי הדברים, האם "כשנודע לו" הוא קרא אליו את אלו אשר שלחם לצבא וניסה להחזירם בתשובה שלמה כתשובת המשקל?

הפתעה ברגע האחרון

מרנן הראש"ל הגר"י יוסף והגר"ד לנדו יעמדו בראש הכינוס​

פירסום ראשון ב'אמס': ראש ישיבת חזון עובדיה מרן הראש"ל הגר"י יוסף יעמוד בראשות הכנס הערב של 'ועד הישיבות', לצד מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו | ויהי בישורון מלך בהתאסף ראשי עם יחד שבטי ישראל שלום שטיין

ברגע גזירת הגיוס המרחפת מעל ראשם של תלמידי הישיבות, הערב יתקיים כנס של מאות ראשי ישיבות בראשות מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו, במפתיע, גם הרבנים הספרדיים מרן הראשון לציון רבי יצחק יוסף ומרן הרב סלים ישתתפו אף הם בכינוס.

כזכור, אמש נערך הכנס המרכזי בראשות גדולי ישראל מכל העדות. בהם מרנן האדמו"רים מגור, ויזניץ. צאנז וסערט ויזניץ, מרנן הגרמ"צ ברגמן והגר"י זילברשטיין. בתוך הכנס הבהירו האדמו"רים את עמדת אגודת ישראל שדורשת את מה שהיה כאן 77 שנים, כל בחור שבא לבקו"ם ומביא פתק שהוא לומד בישיבה, יקבל דיחוי (דחיית שרות לשנה). בלי יעדים, מכסות וסנקציות.

הפתעה ברגע האחרון

מרנן הראש"ל הגר"י יוסף והגר"ד לנדו יעמדו בראש הכינוס​

פירסום ראשון ב'אמס': ראש ישיבת חזון עובדיה מרן הראש"ל הגר"י יוסף יעמוד בראשות הכנס הערב של 'ועד הישיבות', לצד מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו | ויהי בישורון מלך בהתאסף ראשי עם יחד שבטי ישראל שלום שטיין

ברגע גזירת הגיוס המרחפת מעל ראשם של תלמידי הישיבות, הערב יתקיים כנס של מאות ראשי ישיבות בראשות מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו, במפתיע, גם הרבנים הספרדיים מרן הראשון לציון רבי יצחק יוסף ומרן הרב סלים ישתתפו אף הם בכינוס.

כזכור, אמש נערך הכנס המרכזי בראשות גדולי ישראל מכל העדות. בהם מרנן האדמו"רים מגור, ויזניץ. צאנז וסערט ויזניץ, מרנן הגרמ"צ ברגמן והגר"י זילברשטיין. בתוך הכנס הבהירו האדמו"רים את עמדת אגודת ישראל שדורשת את מה שהיה כאן 77 שנים, כל בחור שבא לבקו"ם ומביא פתק שהוא לומד בישיבה, יקבל דיחוי (דחיית שרות לשנה). בלי יעדים, מכסות וסנקציות.
כותרות ממומנות לא משנות מציאות.
מצחיק שעד לפני רגע לא היה ברור בכלל שהוא ישתתף ופתאום הכינוס נהפך להיות בראשותו?
מרן הגרד"ל הוא זה שזימן את כל הראשי ישיבות, וכל המגזרים הצטרפו אליו.

נתי קאליש
21829.jpg

בלעדי: מרן הראש"ל רבי יצחק יוסף נכנס כעת לכינוס ועד הישיבות בבני ברק

ראשי תחתית